Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Сейшели премахва 10 дневната карантина за посетителите (от всички държави), които вече са получили втора доза от една от четирите одобрени ваксини. Трябва да са минали поне две седмици от поставянето. Изисква се и отрицателен PCR. 

От средата на март ще бъдат премахнати ограниченията и за неваксинираните туристи (от всички държави) срещу отрицателен PCR. 

https://travelfree.info/seychelles-allows-vaccinated-tourists-to-enter-the-country-without-quarantining/

http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/

• Харесвам 9
  • Браво 4
Връзка към коментар

Италия сме група "Б", свободно влизаш, ако имаш тест, без да доказваш причина, така го виждам до 15.03.  Така ли е наистина, че не мога да си обясня защо тогава няма полети

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Според официалния туристически портал на Доминиканската република не се изисква ПСР тест за влизане.

https://www.drtravelcenter.com/questions/do-travelers-need-to-present-a-mandatory-negative-covid-19-test-upon-arrival/

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 39 минути , Радо каза:

Според официалния туристически портал на Доминиканската република не се изисква ПСР тест за влизане.

https://www.drtravelcenter.com/questions/do-travelers-need-to-present-a-mandatory-negative-covid-19-test-upon-arrival/

Сега,ако напишеш и от къде в ЕС може да се лети без тест,а и да се върнем....

Връзка към коментар
преди 27 минути , ivan69 каза:

Не знам. От Европа само за Италия дебна, надявам се да отпаднат/разхлабят скоро ограниченията за там, или да са поне по-лежерни 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

За Доминиканската република също видях чартъри на български агенции, та можете да проверите цените.

Май се осъзнаха агенциите, че трябва да реагират спрямо новите обстоятелства и да търсят дестинации.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
В момента, Радо каза:

Не знам. От Европа само за Италия дебна, надявам се да отпаднат/разхлабят скоро ограниченията за там, или да са поне по-лежерни 🙂

И аз следя Италия отблизо, че имам едни билети за Бари за края на март. Това ми е шести опит за тази дестинация 🙂 Моят мъж твърдо отказва да се прави тест, та дано отпадне това изискване след 05.03.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

По повод Португалия:

о. Мадейра: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/corona-virus-(covid-19)/information-to-visitors-(covid-19)

ТRIPS FROM MADEIRA AND PORTO SANTO
 In Madeira there are 4 sample collection stations where those interested can perform PCR tests for COVID-19, at their own expense.

TRIPS TO MADEIRA AND PORTO SANTO

All passengers, whether Portuguese or foreign citizens, with trips scheduled for the Autonomous Region of Madeira, can perform PCR (Polymerase Chain Reaction) COVID-19 tests, without any charge, in several cities in the country. Currently, there are 34 sample collection stations for testing.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , Радо каза:

Едва ли. Тия дни пристигна депеша, че международното бижутерско изложение във Виченца, от края на март, се отлага за 27-30 май 2021 година.

Това е най- голямото в Европа, след панаира в Базел.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

И аз следя Италия отблизо, че имам едни билети за Бари за края на март. Това ми е шести опит за тази дестинация 🙂 Моят мъж твърдо отказва да се прави тест, та дано отпадне това изискване след 05.03.

Дано се случат нещата. Стискам палци. Пулия е супер 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, ivan69 каза:

През Париж, ако си транзит. Моя приятелка летя днес от София до Париж и след малко към Доминиканска република.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , neuromancer каза:

Транзит би трябвало всякак да става, освен ако съм изпуснал някакви новости

Не става всякак, през Амстердам искат тест и транзит. До скоро беше така и през Дубай,  но отпадна.

Връзка към коментар

Преди 2 часа почти кацнах в Измир с полет на Турските авиолинии през Истанбул. 

Никой не ми поиска PCR тест . Нито на мен , нито на други двама приятели с които пътувахме заено.

Не знае дали е недоглеждане , случайност или какво , но факт.

Иначе самия град е като мъртъв - не се виждат хора ( почти няма на летището, а по улиците изобщо), чат пат преминават коли но и те са много малко защото се движат само с декларации за уважителна причина .

• Харесвам 8
  • Шок 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, funny каза:

Преди 2 часа почти кацнах в Измир с полет на Турските авиолинии през Истанбул. 

Никой не ми поиска PCR тест . Нито на мен , нито на други двама приятели с които пътувахме заено.

Не знае дали е недоглеждане , случайност или какво , но факт.

Преди полета (полетите, в случай, че сте били с транфер, директно) пак ли не ви поискаха документ за pcr тест, нито в София, нито в Инстанбул при чекин или бординг, паспортен контрол? 

Връзка към коментар
преди 11 часа, Mary каза:

За Доминиканската република също видях чартъри на български агенции, та можете да проверите цените.

Май се осъзнаха агенциите, че трябва да реагират спрямо новите обстоятелства и да търсят дестинации.

Проверявах ги. Само седалки за полета не продават, трябва за се купи пакет с хотел и цените са доста високи. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 28 минути , Яничка каза:

Проверявах ги. Само седалки за полета не продават, трябва за се купи пакет с хотел и цените са доста високи. 

Агенциите са пълни с раздадени ваучери за неосъществени пътувания. С директните чартъри се опитват да изчистят тези задължения и свободни места  не остават. За Малдивите направо се разграбват, подобно е и за Занзибар.

Цените не могат да се сравянват на саморганизирано пътуване с прекачване + хотел на промоция взет отделно естествено. За Доминикана не съм гледал, но за Занзибар и Малдивите се получваше не много по-скъпо пакета спрямо отдено да си вземеш полет с Катар/Флай Дунай/Търкиш + същия хотел.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 8 часа, zon каза:

Преди полета (полетите, в случай, че сте били с транфер, директно) пак ли не ви поискаха документ за pcr тест, нито в София, нито в Инстанбул при чекин или бординг, паспортен контрол? 

Не . Ние бяхме чекирани, само с ръчен багаж и не минахме пре чекин гишетата в София. При качването на борда девойката само попита за къде пътуваме - Истанбул или трансфер и това беше.

В Истанбул ни сложиха печати в паспортите между двата полета и пак никой не се заинтересува от теста, а и от декларацията която раздадоха в самолета и трябваше да попълваме ( на кой адрес в Турция ще отседнем, къде сме били последните 14 дни и т.н)

Може би още не са отработили системата - трансферен полет през Истанбул но до друго вътрешно летище .

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, adreno каза:

Агенциите са пълни с раздадени ваучери за неосъществени пътувания. С директните чартъри се опитват да изчистят тези задължения и свободни места  не остават. За Малдивите направо се разграбват, подобно е и за Занзибар.

Цените не могат да се сравянват на саморганизирано пътуване с прекачване + хотел на промоция взет отделно естествено. За Доминикана не съм гледал, но за Занзибар и Малдивите се получваше не много по-скъпо пакета спрямо отдено да си вземеш полет с Катар/Флай Дунай/Търкиш + същия хотел.

Не съм съгласна. Много хора вече се самоорганизираха до Малдивите, защото хотелите са с такива промоции, че могат да се взимат и за трицифрена сума за двама. В лева. За Занзибар е същото. Но понеже навсякъде се тръби, че няма по ниска цена, хората се връзват. Но и туристическите агенции трябва да ядат нещо, в крайна сметка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък мисля че чартърите са пълни ,защото ситуацията е много динамична по света ,променя се от днес за утре,тестове,ограничения и т.н. ,а с тях - ще те закарат от точка А до точка Б. Хората искат да пътуват ,това е факт ,а явно на повече не им се самоорганизира. Дори разбрах че за Египет ,ако не се лъжа, те водят групово в Рамус след пристигане в България.😆 /Абе малко мързелива работа и хора ,незнаещи английски ,имам познати казват имам пари да отида навсякъде ,ама как ще се оправя на летището 😂/та явно ползвателите на чартърите се чувстват по -сигурни като са с придружител.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , moli84 каза:

Аз пък мисля че чартърите са пълни ,защото ситуацията е много динамична по света ,променя се от днес за утре,тестове,ограничения и т.н. ,а с тях - ще те закарат от точка А до точка Б. Хората искат да пътуват ,това е факт ,а явно на повече не им се самоорганизира. Дори разбрах че за Египет ,ако не се лъжа, те водят групово в Рамус след пристигане в България.😆 /Абе малко мързелива работа и хора ,незнаещи английски ,имам познати казват имам пари да отида навсякъде ,ама как ще се оправя на летището 😂/та явно ползвателите на чартърите се чувстват по -сигурни като са с придружител.

Не само това. Като правиш резервация, плащаш само 50 лева, нищо не предплащаш, билети, хотели - тяхна грижа.В сайта на една Бг агенция пишеше, че имат договор с Рамус за 50% намаление от цената. Разглеждах ги, във връзка с Дубай, но много са им кратки програмите, ако имаше 10+дневни, щях да ги ползвам, без да се замисля. Да ме закарат безпроблемно, да осигурят тестове - съгласна съм, да е по-скъпо, ама да не се разправям с нищо. Просто, моментът е такъв, че човек търси някаква сигурност. Цената не е толкова важна. Изказвам лично мнение.

Сега, друг е въпросът, колко ще е добре организирано всичко, че ги има всякакви...

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.