Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Добре де, туристически агенции. Ама никакъв опит нямам с такива, кои са читави и кои не, нали темата е табу за форума? Иначе тези дни поразглеждах възможността за Малдивите м. септември. Една седмица самолет + спане ги докарвам докъм 800-900 евро в ризорт, ТА почват от 1200 евро. За 4-5 човека разликата си е сериозна. Катарците в момента имат прилични цени и ме изкушават, ама нещо много ги солят в мрежата, че рекламираната възможност за безплатна смяна на билети, ако стане нещо била само на хартия.

В тази връзка Colibra може би ще предложат нещо интересно, тези дни получих това:

Dear Colibra user,

We are pleased to inform you that we’re launching a brand new service from Colibra very soon, allowing you to book plane tickets at no charge that you only have to pay for if your flight arrives under 3 hours late or doesn’t get cancelled.

In order to polish the product and ensure that it fulfills the audience’s needs and wants, we would like to ask you some questions about your potential interest in using the service.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , logist13 каза:

Добре де, туристически агенции. Ама никакъв опит нямам с такива, кои са читави и кои не, нали темата е табу за форума? Иначе тези дни поразглеждах възможността за Малдивите м. септември. Една седмица самолет + спане ги докарвам докъм 800-900 евро в ризорт, ТА почват от 1200 евро. За 4-5 човека разликата си е сериозна. Катарците в момента имат прилични цени и ме изкушават, ама нещо много ги солят в мрежата, че рекламираната възможност за безплатна смяна на билети, ако стане нещо била само на хартия.

И аз ги проучвах тези Малдиви. Само имай предвид, че полетите на катарците са със стоп в Букурещ, след това на връщане престоят е доста. Освен това нещо не става ясно дали няма да търсят тест за връщане, въпреки, че от резорт не е задължителен. С чартърчето би било по-спокойно, поне за мен. Не знам, постоянно изкачат някакви неизвестни, въпроси...

От друга страна, хич не ми се пътува с ТА. Последния път, когато бях с ТА, нямаше креват за детето в хотела и се наложи да доплатя 200 лв. за допълнително легло. Е, после такъв мейл им врътнах, че веднага ми върнаха парите 😄 Това беше 2014 г. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Eva eva каза:

И аз ги проучвах тези Малдиви. Само имай предвид, че полетите на катарците са стоп в Букурещ, след това на връщане престоят е доста. Освен това нещо не става ясно дали няма да търсят тест за връщане, въпреки, че от резорт не е задължителен. С чартърчето би било по-спокойно, поне за мен. Не знам, постоянно изкачат някакви неизвестни, въпроси...

От друга страна, хич не ми се пътува с ТА. Последния път, когато бях с ТА, нямаше креват за детето в хотела и се наложи да доплатя 200 лв. за допълнително легло. Е, после такъв мейл им врътнах, че веднага ми върнаха парите 😄 Това беше 2014 г. 

През лятото предвиждат и директни София - Доха, ама много време има дотогава. То затова и гледам септември въпреки, че е дъждовен сезон, все се надявам дотогава да са се поуспокоили нещата. Ама с тези новите щамове дето ги спрягат, хич не е ясно какво ще стане всъщност и дали ситуацията ще е като миналото лято.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Ако продават директен полет до Занзибар за 730 евро - това си е направо чудесна цена, като се има предвид улеснението, спестеното време и липсата на евентуално проблемен транзит

Предвид доста сложната ситуация и несигурността да си самоорганизираш пътуване сега, чартърът наистина е супер вариант, аз неслучайно търсих, но все пак цена 730 евро моментално ме отказа. Знам ли, прекалено са ми скорошни времената, когато летяхме от Европа на други цени.

От друга страна, без ни най-малко да симпатизирам на ТА, покрай нарастващият брой хора, които като нас спряха да им ползват услугите, настоящата ситуация ги върна малко в играта. 

Както и да е, всеки преценява кое му е по джоба, да не розводнявам повече темата с лични разсъждения и предпочитания.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

Какви са тези чартъти, директни полети и с кои компании?

За Занзибар вероятно става, но за Доминиканка не виждам как след като е толкова далеч.

Ето това е посочено - Чартърен полет до Пунта Кана - Доминикана, изпълняван от авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ 901 в 22:00 ч, тип самолет AIRBUS A330. Полетът има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) в Букурещ с престой около час.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Включвам се в темата с въпрос. "На косъм съм" да платя плануваната ни екскурзия до Египет на на 03.03. PCR тест 72 часа преди полет и на нов след кацане в БГ. Това за сега като инфо, докато и ако не излезе нещо ново. Та..."промо "цените на екскурзията са до 31.01 и се чудя да бързам ли, да чакам ли някакви нови заповеди и изисквания да не излязат през февруари. Нямам идея как стоят нещата в Египет, има ли много заболели и т.н. Искам и застраховка "отмяна на пътуване", да не ми сервират положителен PCR преди полета. Алианц ми казват 180 дни преди екскурзията, ЛевИнс ми дадоха съмнително ниска цена от 68лв /на фона на 200-230лв от другите компании/, Евроинс нещо ме съмняват условията им, а другите не покриват невъзможност от пътуване заради положителен тест.

И така си се чудя да резервирам ли. Някой скоро да му предстои пътуване на там или да е бил скоро, въобще как са настроеният в Египет?

Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

...цяла седмица и да си говорим за ковид, политика и мусака с останалите екзалтирани от пътуването сънародници, рязко ми се приплаква.    

И на мен рязко ми се приплаква, но за Жижо. Направи му една мусака на момчето! 😛 

• Смея се 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, Denittta каза:

Включвам се в темата с въпрос. "На косъм съм" да платя плануваната ни екскурзия до Египет на на 03.03. 

Съветът ми е да изчакате. Последните четири години ползваме чартърите с ТА и съм забелязала, че излизат добри оферти в последния момент дори, стига да не сте обвързани с конкретни дати. Октомври 2020 си направихме тестовете и тогава платихме, съвсем ласт минит 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, ven62 каза:

Както и от БГ еър бяха обещали - на летището имаше мобилен екип, който срещу 75 лева прави бърз тест и дава документ за това. На check-in-a са им искали този документ.

Синът ми каза, че около час им е отнел теста и check-in.

В Амстердам на летището са им искали само ЛК. Нито pcr-a, нито резултата от бързия тест.

една майка на заминаващ студент е споделила това за събота

Цитат

Да, в крайна сметка се оказа, че пред терминала има бус на Рамус. Срещу 35лв и съвсем бързо, свършиха работа. Отиде 3часа и половина преди полета.

не е малка разлика, 40 лв, ако е само за "нощния труд"... евала

• Харесвам 4
Връзка към коментар

а между другото Модерна  съобщиха, че ваксината им неутрализира британския щам, както и южноафриканския 🙂

We just announced that the Moderna COVID-19 Vaccine retains neutralizing activity against emerging variants first identified in the U.K. and the Republic of South Africa. Read more: https://t.co/UCCvX0PrKV https://t.co/nCGl3hfhlU

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 4 минути , antea каза:

а между другото Модерна  съобщиха, че ваксината им неутрализира британския щам, както и южноафриканския 🙂

... и всички останали, дет ще се появят, незнайно кога и къде....

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 14 часа, antea каза:

една майка на заминаващ студент е споделила това за събота

не е малка разлика, 40 лв, ако е само за "нощния труд"... евала

Да, това вероятно е пред Т1.

Т1 е подсигурен от Рамус, а Т2 от Геника.

Чух, че Рамус са осигурили възможност за тестване и през ноща в централния си офис в Дружба, но тази информация не е 100% сигурна.

---

В първия момент, в петък,  за полета в неделя ми дойде малко екстренно и сериозно се бях притеснил как точно ще литне сина ми. (Те, всъщност, са си цял керван с внучката на 2 години. Едно, че половината си къща мъкнат от Амстердам за тук заради нея, второ, че дядо (Коледа) се погрижи за +2 багажа и най-важното - принцесата трябваше да тича по летището от 3 през ноща до 7.) 

Бях осигурил и ношен тест. :wink:

Но, после, като се разбра че ще има мобилен пункт на терминала оптимизирах изпращането. В 3 закарах възрастните на летището да се чекират и тестват, а в 6:15  принцесата беше доставена на Т2, за да излети в 7. 

• Харесвам 12
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 15 минути , ven62 каза:

Да, това вероятно е пред Т1.

Т1 е подсигурен от Рамус, а Т2 от Геника.

Чух, че Рамус са осигурили възможност за тестване и през ноща в централния си офис в Дружба, но тази информация не е 100% сигурна.

---

В първия момент, в петък,  за полета в неделя ми дойде малко екстренно и сериозно се бях притеснил как точно ще литне сина ми. (Те, всъщност, са си цял керван с внучката на 2 години. Едно, че половината си къща мъкнат от Амстердам за тук заради нея, второ, че дядо (Коледа) се погрижи за +2 багажа и най-важното - принцесата трябваше да тича по летището от 3 през ноща до 7.) 

Бях осигурил и ношен тест. :wink:

Но, после, като се разбра че ще има мобилен пункт на терминала оптимизирах изпращането. В 3 закарах възрастните на летището да се чекират и тестват, а в 6:15  принцесата беше доставена на Т2, за да излети в 7. 

Синът ти е голям късметлия с такъв баща 🙂 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Виждам, че за Сърбия и Румъния не се изисква ПСР. Знаете ли обаче как стоят нещата с ресторантите? Към момента мисля, че са затворени и в двете държави, но дали има изгледи за разхлабване на мерките в следващите седмици/месец ?

Връзка към коментар
преди 20 минути , П.Кръстев каза:

Виждам, че за Сърбия и Румъния не се изисква ПСР. Знаете ли обаче как стоят нещата с ресторантите? Към момента мисля, че са затворени и в двете държави, но дали има изгледи за разхлабване на мерките в следващите седмици/месец ?

Сума ти познати ходиха през уикенда да нагъват плескавици в сръбско, не знам колко са затворени... 🤔

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
На 24.01.2021 г. в 17:30, funny каза:

Преди 2 часа почти кацнах в Измир с полет на Турските авиолинии през Истанбул. 

Никой не ми поиска PCR тест . Нито на мен , нито на други двама приятели с които пътувахме заено.

Не знае дали е недоглеждане , случайност или какво , но факт

След като мина и обратния полет/и до БГ  горе-долу схванах какво се случва , без да трърдя че е достоверно защото е базирано само на наблюдения:

Ако си с ръчен багаж и имаш бордна карта - няма проверка . Ако се чекираш на летището - има проверка на теста , включително и на полета на обратно искат теста с който си влязъл в държавата ( ако си стоял по-малко от 14 дни в Турция.)

Явно са натоварили с проверка на PCR тестовете чекин гишетата . ( при обратния полет моите приятели не успяха да си разпечатат бордните карти а имаха проблем с мобилния апп на Турците и отидоха на гише за да им разпечатат бордните карти. И там се беше заформила опашка покрай прегледа на тестовете / сканиране на кодовете на Турски граждани). В същото време аз отново бях с мобилни бордни карти и никой за нищо не ме провери.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар

Още едно чартърно предложение ми попадна днес - до Кападокия.

София - Невшехир  е полета с ALK Airlines. Поне аз досега не съм виждала предложения с кацане там, което спестява време, дори и да се намерят ниски цени с други полети.

Две дати видях - около 1-ви май.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 6 часа, П.Кръстев каза:

"Ресторантите, баровете и кафенетата ще функционират в интервала 6.00-21.00 часа с максимум 30% от капацитета си и при спазване на всички определени от закона мерки", посочи Бербечану. Същите правила се отнасят и за театрите, кината, залите за представления и игралните зали, добави префектът на Букурещ.

Това видях на няколко места за Румъния....от 22.01 е.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 30 минути , Mary каза:

Още едно чартърно предложение ми попадна днес - до Кападокия.

София - Невшехир  е полета с ALK Airlines. Поне аз досега не съм виждала предложения с кацане там, което спестява време, дори и да се намерят ниски цени с други полети.

Две дати видях - около 1-ви май.

Ще се напълни за Гергьовден  🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.