Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 41 минути , Mary каза:

Още едно чартърно предложение ми попадна днес - до Кападокия.

Аз го видях в предложения на тур. агенция. Предполагам, че ще е както тези до Малдивите и Занзибар, т.е. надали ще пуснат само самолетния билет за свободна продажба.

Връзка към коментар

Трудно се въздържах да не напиша нецензурен коментар. Е, поне сме в крак с европейската пср мода.

Иначе за спорта открих малка вратичка в заповедта. Изключени от задължението за пср тест са:

е) лицата, които преминават транзитно през територията на Република България.

На практика нищо не ми пречи да си взема евтин билет от София за някъде си (без намерение реално да го летя) и така на кацане в България да попадам в графата транзит. Някой 10-евров Уиз или Раян ще е значително по-евтин от направата на пср тест в отправната точка, а за спестеното време и разправия дори не споменавам.

• Харесвам 12
  • Браво 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Да, аз вчера прочетох съобщенията в препоръката на ЕК за “силно обезсърчаване на несъществените пътувания” в линковете, които пусна в другата тема @Радо. Стана ми ясно какво ще последва. Пишеше даже нещо от сорта: Сега имаме свободен ресурс и увеличен капацитет за тестове, дайте да се ползва. Нещастници.

Затова преди няколко дни по повод Белгия питах как ще формулират и прилагат забраната за несъществени пътувания, като накарат хората сами да се откажат ли? Е стана ясно как.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Правилно ли разбирам новата заповед, че ако пристигна в Бг без тест, ще ме карантинират за 10 дни. Тоест разликата досега беше, че от ЕС и някои държави можеше да се влезе без тест, от останалите държави или с предварителен тест, или до 24ч от влизането, или под 10-дневна карантина?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivelina666 каза:

Правилно ли разбирам новата заповед, че ако пристигна в Бг без тест, ще ме карантинират за 10 дни. Тоест разликата досега беше, че от ЕС и някои държави можеше да се влезе без тест, от останалите държави или с предварителен тест, или до 24ч от влизането, или под 10-дневна карантина?

И аз така я чета. И да си кажа прогнозата, че това няма да издържи дълго.

image.png.8318189511e49d3ee2fa9d120b41d333.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар

До сега всяка заповед е търпяла промени в последствие /нека не забравяме колко издържа забраната за полети до Великобритания уж до 31.01/. Така че и тук доста вода ще изтече. Обичаме да пресилваме нещата сякаш. Съгласна съм, че е необходимо да се предприемат мерки заболеваемостта да продължи да спада и да не отива към нов пик, но някои мерки са в повече.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , imarev каза:

Тук идва въпросът-има ли опасност  изобщо да не те качат на самолета без тест?

Нали се връщаш в родината си. Реално и в заповедта е изписано, че не е забранено да влезеш. И щом пише, че ако нямаш тест си под карантина, не виждам причина да не те качат на самолета. Но зависи кой как ще го тълкува.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 минути , ivelina666 каза:

Да, там е проблема.

Не би трябвало. Бординг се отказва само при възможност да не те пуснат в страната като цяло. Иначе на авиокомпанията и е все едно дали ще седиш в карантина или не, стига да не се налага да те вози обратно безплатно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 часа, master_of_germs каза:

Сума ти познати ходиха през уикенда да нагъват плескавици в сръбско, не знам колко са затворени... 🤔

На връщане не искат ли тест или карантина? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Eva eva каза:

Много тъпо. Няма да ни оставят на мира тия леваци.

Подозирам, че ще изчакат 1-2-3 седмици да видят накъде духа вятъра от Европа, и ако се промрни драматургията с ваксините може би ще променят заповедта. 

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 1 минута , Радо каза:

Подозирам, че ще изчакат 1-2-3 седмици да видят накъде духа вятъра от Европа, и ако се рпоемни драматургията с ваксините може би ще променят заповедта. 

Лошото е, че това, което идва от Европа никак не е весело:

- забрана за несъществени пътувания включително и туризъм /Белгия/;

- спиране на международните полети /Германия/;

- Испанският премиер какво се изцепи днес - затварят за туризъм до края на лятото. 

Та, не знам.....

• Харесвам 4
  • Шок 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

Лошото е, че това, което идва от Европа никак не е весело:

- забрана за несъществени пътувания включително и туризъм /Белгия/;

- спиране на международните полети /Германия/;

- Испанският премиер какво се изцепи днес - затварят за туризъм до края на лятото. 

Та, не знам.....

В Холандия (Нидерландия) скоро може да стане и гражданска война, Белгия е след това.

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 10 минути , Радо каза:

Подозирам, че ще изчакат 1-2-3 седмици да видят накъде духа вятъра от Европа, и ако се промрни драматургията с ваксините може би ще променят заповедта. 

Ще изчакаме Израел, да се доваксинира и тогава да започнат доставките и към другите. 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Радо каза:

В Холандия (Нидерландия) скоро може да стане и гражданска война, Белгия е след това.

Аз това днес си мислех - защо не протестират тези хора?!?! Това Испания, Италия, Германия, Франция? Чува се за някакви протести, но слабо. И съвсем случайно ми попадна информация - ами държавата субсидира затворените бизнеси и уволнените служители на 90 %. Общо взето им е все тая, нямат особен стимул да скачат на студа 🙂 

Явно в Холандия нещо са се набрали....не знам, лоша работа. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , crazyhorse каза:

На връщане не искат ли тест или карантина? 

Нямаше и все още няма до 28.01. включително. Имаш още 2 дни, ако ти се е прияло нещо сръбско 😉

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , Eva eva каза:

Аз това днес си мислех - защо не протестират тези хора?!?! Това Испания, Италия, Германия, Франция? Чува се за някакви протести, но слабо. И съвсем случайно ми попадна информация - ами държавата субсидира затворените бизнеси и уволнените служители на 90 %. Общо взето им е все тая, нямат особен стимул да скачат на студа 🙂 

Явно в Холандия нещо са се набрали....не знам, лоша работа. 

В Италия, днес премиера подаде оставка. Не знам какво ще стане.

Протестират, защото виждат какво се случва. 🙂

Както беше казал един сериозен познавач - "битката е между хладилника и телевизора, накрая хладилника побеждава" 🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Трудно се въздържах да не напиша нецензурен коментар. Е, поне сме в крак с европейската пср мода.

Иначе за спорта открих малка вратичка в заповедта. Изключени от задължението за пср тест са:

е) лицата, които преминават транзитно през територията на Република България.

На практика нищо не ми пречи да си взема евтин билет от София за някъде си (без намерение реално да го летя) и така на кацане в България да попадам в графата транзит. Някой 10-евров Уиз или Раян ще е значително по-евтин от направата на пср тест в отправната точка, а за спестеното време и разправия дори не споменавам.

А как ще излезеш от летището? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.