Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Теоритичен въпрос. Някой открива ли спънка да отиде в чужбина и да се върне обратно в рамките на 3 дни със същия пср тест, правен в България? Тестът дефакто ще е все още валиден.

Два пъти прочетох заповедта и не видях изискване при връщане тестът задължително да е от страната на излитане. Просто трябва да имаш тест, правен до 72 часа преди влизане у нас.

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 27 минути , Георги Матеев каза:

Теоритичен въпрос. Някой открива ли спънка да се отиде до чужбина и да се върне обратно в рамките на 3 дни със същия пср тест, правен в България? Тестът дефакто ще е все още валиден.

Два пъти прочетох заповедта и не видях изискване при връщане тестът задължително да е от страната на излитане. Просто трябва да имаш тест, правен до 72 часа преди влизане у нас.

Не виждам, защо да не важи. След като са сложили условие 72 часа валидност, би трябвало.

Освен, ако не се усетят и сложат допълнително изискване.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Полетите на БългарияЕър от и за Белгия са преустановени. Закупилите билети ще се прекачват в Амстердам и извозват от КЛМ.

Райън и Уиз за сега нищо не казват.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , funny каза:

Не зная дали е писано преди , но в Панагюрище в УНИ Хоспитал , цената на PCR теста е 60 лв . - https://www.unihospitalbg.bg/bg/pages/uslugi-i-ceni

Screenshot 2021-01-27 at 8.42.36.png

Даже, преди време, си говорих с тях по телефона, за датата.

Казаха ми, че датата е тази, на която го получаваш, а не - както при повечето - тази, на която е взета пробата.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 7 минути , Vency каза:

Полетите на БългарияЕър от и за Белгия са преустановени. Закупилите билети ще се прекачват в Амстердам и извозват от КЛМ.

Интересно защо точно през Амстердам, а не през Париж примерно, който е не по-малко удобен за тази връзка? Дали е възможно да е Амстердам заради холандското изискване за втори антигенен тест, от който случайно или не авиокомпанията генерира допълнителни приходи от въздуха? Предполагам никой няма и капка съмнение, че взимат % от печалбата на мобилната лаборатория на летището, което в голяма степен обяснява и силно завишените цени на тестовете там.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Аз се върнах вчера вечерта (по-скоро рано тази сутрин) от Малага и засега нямаше никакви допълнителни глупости. Така ми омръзна от тези натегачи, които искат да угодят на 5-10 % от населението страхливци!

• Харесвам 7
  • Шок 2
  • Браво 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 44 минути , Георги Матеев каза:

Интересно защо точно през Амстердам, а не през Париж примерно, който е не по-малко удобен за тази връзка? Дали е възможно да е Амстердам заради холандското изискване за втори антигенен тест, от който случайно или не авиокомпанията генерира допълнителни приходи от въздуха? Предполагам никой няма и капка съмнение, че взимат % от печалбата на мобилната лаборатория на летището, което в голяма степен обяснява и силно завишените цени на тестовете там.

Честно казано.. грам не ме интересува. 

Да си вдигнат цените, но да не ме разкарват като простинало магаре насам натам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 17 минути , Роми каза:

Аз се върнах вчера вечерта (по-скоро рано тази сутрин) от Малага и засега нямаше никакви допълнителни глупости. Така ми омръзна от тези натегачи, които искат да угодят на 5-10 % от населението страхливци!

Интересно определение за хора,загрижени за здравето си.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Много ми се иска да бъде редактирана последната заповед по следния начин: Точка 8 от заповедта,  да стане точка 1. Малко ще са тези, които ще имат търпения да стигнат в четеното на заповедта до т.8. И така ще се наложи правилото на предните точки  -  за тестовете. От уста на уста, ще стигне и до кабинните екипажи на самолетите и може да се стигне до "изгубени в превода" преди полети. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , imarev каза:

Интересно определение за хора,загрижени за здравето си.

Ако в действителност бяхме толкова загрижени за здравето си нямаше да сме с най-къса продължителност на живота в ЕС по принцип. Аз лично все пак не бих използвал думата "страхливци", тъй като немалка част от истерията е предизвикана и насадена от медиите - това е глобално, не само у нас.

И прости ми, но с последните мерки откровено се прекалява и отгоре на всичко не забелязвам да дават реални резултати където и да е в Европа.

Сега последно в Испания за пореден път се удивих колко са послушни и покорни испанците. Всеки ти прави забележка за всичко, всеки спазва всяко правило до последната запетайка и какво от това? Имат по 30-40.000 заразени на ден и вече са на седмо място в света.

• Харесвам 23
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, П.Кръстев каза:

Виждам, че за Сърбия и Румъния не се изисква ПСР. Знаете ли обаче как стоят нещата с ресторантите? Към момента мисля, че са затворени и в двете държави, но дали има изгледи за разхлабване на мерките в следващите седмици/месец ?

В Румъния ресторантите са затворени все още.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

По-интересното е, че ако в действителност бяхме толкова загрижени за здравето си нямаше да сме с най-къса продължителност на живота в ЕС.

Прости ми, но с последните мерки откровено се прекалява и отгоре на всичко не забелязвам да дават реални резултати.

Ако тръгнем да спорим,ще нагазим в много дълбоки води😄.За мен единственото недомислие е,че няма възможност за падане на карантината при тест след пристигане,иначе тест на входа доста закъсня и по мое мнение е един от малкото по принцип ефективни методи,ако е въведено навреме.Нашето е малко след дъжд качулка.

Но конкретно малко не ми допада идеята ревем,че умираме в линейките,ама ревем и като има превенция,последно какво искаме...А че цялостната здравна система е под всякаква критика-там място за спор няма

Но да се наричат хората страхливци за това,че са загрижени за здравето си и това на близки на възраст и с разни т.нар придружаващи заболявания ми е в повече

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 1 минута , imarev каза:

Ако тръгнем да спорим,ще нагазим в много дълбоки води😄.За мен единственото недомислие е,че няма възможност за падане на карантината при тест след пристигане,иначе тест на входа доста закъсня и по мое мнение е един от малкото по принцип ефективни методи,ако е въведено навреме.Нашето е малко след дъжд качулка.

Но конкретно малко не ми допада идеята ревем,че умираме в линейките,ама ревем и като има превенция,последно какво искаме...

А да се наричат хората страхливци за това,че са загрижени за здравето си и това на близки на възраст и с разни т.нар придружаващи заболявания ми е в повече

Грам не спорим, споделяме гледните си точки просто. А в Испания искат пср тестове още от ноември и като гледам как са им помогнали...

Иначе както казах и аз не бих използвал тази дума. Благодарение на непрестанното медийно облъчване е абсолютно нормално повечето хора да развият известна параноя и това напълно го разбирам.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 5 минути , borislavpetkov84 каза:

В Румъния ресторантите са затворени все още.

Тук пише, че са отворили на 25.01. https://btvnovinite.bg/svetut/pri-30-ot-kapaciteta-si-zavedenijata-teatrite-i-kinata-v-rumanija-otvarjat.html

Интересен абзац от статията е, че префектът на Букурещ изразил тревога от новия вариант на вируса, открит вече в столицата, но ако се отложело облекчаването на мерките, работодателите от хотелиеро-ресторантьорската сфера, биха завели поредица от съдебни дела.

Явно имат някакви правила и стойности при каква заболеваемост, какво следва. Т.е. мъчат се да имат предвидимост на мерките.

Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Тук пише, че са отворили на 25.01. https://btvnovinite.bg/svetut/pri-30-ot-kapaciteta-si-zavedenijata-teatrite-i-kinata-v-rumanija-otvarjat.html

Интересен абзац от статията е, че префектът на Букурещ изразил тревога от новия вариант на вируса, открит вече в столицата, но ако се отложело облекчаването на мерките, работодателите от хотелиеро-ресторантьорската сфера, биха завели поредица от съдебни дела.

Явно имат някакви правила и стойности при каква заболеваемост, какво следва. Т.е. мъчат се да имат предвидимост на мерките.

В събота бях в Констанца и не бяха отворени, но може и да има промяна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Радо каза:

Image

Ще е неоходимо доста време ми се струва.

Пряко сравнение на България с Румъния, нали уж сме на едно ниво, източна Европа и т.н.

Румъния е  с три пъти повече  население от нас, ако изравним това, ваксинираните у нас 26000х3 са 78000 хиляди, обаче те имат 480 хиляди или излиза, че имат 6 пъти повече ваксинирани на човек.. много зле бих казал.

преди 30 минути , Георги Матеев каза:

Ако в действителност бяхме толкова загрижени за здравето си нямаше да сме с най-къса продължителност на живота в ЕС по принцип. Аз лично все пак не бих използвал думата "страхливци", тъй като немалка част от истерията е предизвикана и насадена от медиите - това е глобално, не само у нас.

И прости ми, но с последните мерки откровено се прекалява и отгоре на всичко не забелязвам да дават реални резултати където и да е в Европа.

Сега последно в Испания за пореден път се удивих колко са послушни и покорни испанците. Всеки ти прави забележка за всичко, всеки спазва всяко правило до последната запетайка и какво от това? Имат по 30-40.000 заразени на ден и вече са на седмо място в света.

И това води до нови затягания и правила, понеже не са достатъчни наличните .. направи като филм изглежда..

• Харесвам 4
Връзка към коментар

За пътуващите с Емирейтс и Флай Дубай да кажа, че говорих вчера с тях и ако си български гражданин няма как заради липса на ПСР тест да ти откажат да те качат в самолета. Аз говорих с тях по повод прибирането ни от Малдиви към България и отговориха, че ще ни качат стига разбира се да сме транзит в Дубай.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 13 часа, Lindt каза:

... и са кво, и плескавици няма.. 

До Кауфланд и кухнята все още не искат PCR-и и карантина... :girl_blum: 

преди 8 часа, adreno каза:

Някой да знае къде и дали правят групови ПСРи в София и Пловдив?

За Пловдив Писанец правеха групов до 5 души за 150 лв, но не знам дали още се предлага. Свържи се с тях и провери.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , Георги Матеев каза:

Грам не спорим, споделяме гледните си точки просто. А в Испания искат пср тестове още от ноември и като гледам как са им помогнали...

Иначе както казах и аз не бих използвал тази дума. Благодарение на непрестанното медийно облъчване е абсолютно нормално повечето хора да развият известна параноя и това напълно го разбирам.

Аз само искам да вметна, че като ходихме до Мексико през ноември, присах в един форум на град Патцакуаро, дали ще има празненства за Деня на мъртвите. Последваха няколко светкавични отговора да не идвам, да пазя себе и другите, че няма да има нищо и прочие. Е, отидохме и не само, че имаше тържества, ами и много търговци, които припечелваха нещо. Мисълста ми е, че ситият на гладния на вярва и че докато хората, които висяха в интернет ми отговаряха да не ходя, тези, на които трапезата вкъщи зависи от отраслите, засегнати от туризма, са навън на работа и няма как да ми отговорят. Или просто нямат толкова свободно време.

А за ПСР на входа може да се говори, когато си си овладял нещата вкъщи. Уж цяла Европа се бори с този вирус с драконови мерки. Защо тогава ни е торкова страх някой именно от ЕС да не ни внесе нещо, което ние иначе, нали, си нямаме вече вкъщи.

• Харесвам 18
Връзка към коментар
преди 3 минути , feel_the_rush каза:

Аз само искам да вметна, че като ходихме до Мексико през ноември, присах в един форум на град Патцакуаро, дали ще има празненства за Деня на мъртвите. Последваха няколко светкавични отговора да не идвам, да пазя себе и другите, че няма да има нищо и прочие. Е, отидохме и не само, че имаше тържества, ами и много търговци, които припечелваха нещо. Мисълста ми е, че ситият на гладния на вярва и че докато хората, които висяха в интернет ми отговаряха да не ходя, тези, на които трапезата вкъщи зависи от отраслите, засегнати от туризма, са навън на работа и няма как да ми отговорят. Или просто нямат толкова свободно време.

А за ПСР на входа може да се говори, когато си си овладял нещата вкъщи. Уж цяла Европа се бори с този вирус с драконови мерки. Защо тогава ни е торкова страх някой именно от ЕС да не ни внесе нещо, което ние иначе, нали, си нямаме вече вкъщи.

Много точно казано.

Но нека поговорим за друго... ще ходим ли в Малта? Аз като преспах вече се навих :grin:

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 7 минути , feel_the_rush каза:

Аз само искам да вметна, че като ходихме до Мексико през ноември

Как беше в Мексико предвид Ковид ситуацията? Имам предвид ресторанти, плажове, исторически обекти...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.