Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 2 минути , neuromancer каза:

Специално в нашия форум мрънкането е за рестрикции, наложени в другите държави (което прави нещата доста безнадеждни, защото няма как да се вдигнем на бунт против мерките в Нидерландия например). 🙂

Това е изключително правдоподобно обяснение, благодаря ти 🙂 Отдавна се чудя, ама пуста руса коса...

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , Duke каза:

Аз бях останал с впечатление, че живеем в Обединена Европа, но явно съм пропуснал нещо... 😉

Ами не ми се навлиза в политиката, но в последната година стана ясно, че Европа не е чак толкова обединена. Но може и да бъркам, защото гледам отвън.

ПП вместо"Нидерландия" трябваше да кажа "целия свят без две-три държави"

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , slujitel каза:

Това, че ти не знаеш,  не означава,  че са доволни. Моя приятелка женена за холандец никак не е доволна и постоянно се оплаква.  И тя, и мъжа и и родата му и всички, с които контактуват в Нидерландия.  Другата ми приятелка,  живееща в къща на брега на Родос,  женена за грък също всеки ден ми пише колко им е писнало,  тя дори вярва в конспирациите.  И в Канада е същото,  и други познавам. Никой освен тук не знам да са доволни от мерки,  затваряне и т.н.

Много се извинявам, сигурно ще бъда обвинен в дребнавост, но говориш за българка женена за холандец, която не е доволна и постоянно се оплаква, заедно с всички около нея, както и за българка женена за грък със същите оплаквания. Всъщност, какво доказва всичко това?

Ако двете ти приятелки не мрънкат, а всички около тях мрънкат, може би примерът щеше да бъде релевантен, но на този етап единствено доказва моята теза... 😉 

А и никой тук не е доволен от мерките, както пишеш, но някои възприемаме мерките като необходимост и даденост, без да правим трагедии... 

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 39 минути , Duke каза:

Много се извинявам, сигурно ще бъда обвинен в дребнавост, но говориш за българка женена за холандец, която не е доволна и постоянно се оплаква, заедно с всички около нея, както и за българка женена за грък със същите оплаквания. Всъщност, какво доказва всичко това?

Ако двете ти приятелки не мрънкат, а всички около тях мрънкат, може би примерът щеше да бъде релевантен, но на този етап единствено доказва моята теза... 😉 

А и никой тук не е доволен от мерките, както пишеш, но някои възприемаме мерките като необходимост и даденост, без да правим трагедии... 

явно разковничето е в думата “приятелка”.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Дано тая глупост не дойде скоро и тук:

'Going on holiday is not a valid reason to travel.'
Home Secretary Priti Patel says people will be required to declare their need to travel, and anybody without a valid reason "will be directed to return home or face a fine".

https://www.facebook.com/skynews/videos/199803895176970

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , Радо каза:

Дано тая глупост не дойде скоро и тук:

'Going on holiday is not a valid reason to travel.'
Home Secretary Priti Patel says people will be required to declare their need to travel, and anybody without a valid reason "will be directed to return home or face a fine".

https://www.facebook.com/skynews/videos/199803895176970

Британците отдавна превъртяха играта. Не знам какво им става последните години, но на техния фон съм с усещане, че в България всичко ни е ОК.

В тази връзка една доста интересна статия: Congrats America, You’re Not the Dumbest Country in The World Anymore. Britain Is.

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 1 час, Duke каза:

Ами лошото е , че докато тези "някои" които възприемат мерките, могат спокойно да си разрешат проблема и сами - самоизолират  се , слагат маски от какъвто вид преценят, спазват дистанцията която ги прави сигурни, не се срещат с хора, не пътуват, не пазаруват ако искат даже ( минават онлайн), слагат си ваксини, работят дистанционно или ако досегашната им работа не позволява си намират нова по техни изисквания.......- то другите нямат никакъв шанс да правят това което искат. Така , че освен да мрънкаме то друго не ни остава.

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Duke каза:

Всеки си говори каквото иска, спора е излишен. То само българите не ставаме като нация.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , Георги Матеев каза:

Британците отдавна превъртяха играта. Не знам какво им става последните години, но на техния фон съм с усещане, че в България всичко ни е ОК.

В тази връзка една доста интересна статия: Congrats America, You’re Not the Dumbest Country in The World Anymore. Britain Is.

Не една, не 2 , даже 3 маски трябват.

https://www.cnbc.com/video/2021/01/25/is-a-double-mask-really-better-than-a-single.html

🙂

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Радо каза:

Не една, не 2 , даже 3 маски трябват.

https://www.cnbc.com/video/2021/01/25/is-a-double-mask-really-better-than-a-single.html

🙂

Абе ако ни забранят дишаме да знаеш най-сигурно ще да е. Съвсем няма да ни хване Ковид-а

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 4 часа, Duke каза:

Очевидно все още се налага да бъде припомняно, че сме изправени пред извънредна ситуация в световен мащаб. В цял свят държавите предприемат мерки (къде сполучливи, къде не чак толкова сполучливи) за подпомагане на пряко засегнатите отрасли в икономиката. Това наложи да заработят и печатниците за пари, което пък е най-лошото нещо в дългосрочен план, но предлагам да се съобразим с правилата на форума и да не дискутираме този аспект от проблема...

Аз продължавам да недоумявам на какво се дължи постоянното мрънкане на голяма част от нашето общество, при положение, че мерките в страната са доста либерални за разлика от рестрикциите наложени в станалата част на Европа. И за да бъда разбран по-ясно, ще си послужа с примери. Синът ми от 6 години живее в Холандия, а този народ е пословично мрънкащ народ. Сестрата на съпругата ми от 30 години живее в Лондон, а и англичаните са пословично мрънкащ народ. Холандското правителство се справя далеч по-добре с адекватни мерки за подпомагане на страдащия бизнес от английското, което е пълна трагикомедия в това отношение. И въпреки всичко, включително спорадичните бунтове от последните няколко дни в Холандия, ние май държим палмата на първенството по мрънкане... 

Ти откъде знаеш колко мрънкат холандците и англичаните по форумите? То ние си мрънкаме, ама бунтове няма ☺.

@Роми, това че си го изкарала сравнително леко не значи, че всеки под 65г ще го изкара така. Аз пък имам 4 познати сравнително млади хора и без придружаващи заболявания, които бяха на системи в болница, пък останалите членове от семейството им го изкараха леко. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, funny каза:

Абе ако ни забранят дишаме да знаеш най-сигурно ще да е. Съвсем няма да ни хване Ковид-а

Ааааа, харесва им такава ситуация, не си мисли, че не им 😉

А и нали, новите щамове дебнат зад ъгъла....

Само на мен ли ми се струва или тия хора откровено се гаврят или подиграват с хората? Затова и ни говорят като на малки деца. Между другото това е описано от Ноам Чомски като техника за манипулация клик (в т.5). 🙂

А иначе, по темата, ИАТА явно вижда светлина в тунела:

https://www.iata.org/en/pressroom/pr/2021-01-27-01/

• Харесвам 9
  • Браво 4
Връзка към коментар

Колкото по-бърз е един метод, толкова по-слабо чувствителен е.  

Бързият антигенен тест е много добър бърз масов скрининг, но пропуска доста случаи с по-нисък вирусен товар. Има и други методи за бърз резултат и свръхсрочен резултат, но са безбожно скъпи и не вярвам да смятате, че рискът от радиационно замърсяване си струва. 🙂  Това трябваше да е отговор  на едно мнение от предна страница на @antea

Иначе най-накрая една изключително адекватна мярка у нас и приложена в най-точния момент, когато заболеваемостта е на най-ниското си ниво. Независимо дали са преписвали от Европата или не, тоя път министерството и Щабът си заслужават +1 от мене... за първи път от вече не помня кога... Две-три седмици забавяне и всичко щеше да е отново безсмислено да се прилага. PCR преди полет към БГ трябваше да се поиска още през септември. По-сетне през есента вече беше безсмислено.

И все пак много по-добре би било да се приложи и изискване за антигенен тест на летището/КПП-то при пристигане.

Мерките вътре в страната могат да се отпускат или затягат според ситуацията, но ако искаме да са достатъчно отхлабени, това може да стане само със зверски контрол на граничните пунктове. Ако не са склонни да затворят небето напълно, и това е вариант.

В крайна сметка политиците не са точно тъпи... Мисълта им стигна там, където е нужно... Само дето мина по възможно най-заобиколния път и измряха милиони 😷

Всеки има правото да си мрънка. Национална черта ни е. Аз все съм мислел, че съм мрънкало, но в тоя форум откривам че съм аматьор сред виртуози 😲 Никой не е доволен от ограниченията и това е нормално.  

Докато си е просто мрънкане също е нормално.

Всички е редно да кажем едно голямо благодаря на модераторите, щото темата отиде, та се не видя...  Извинявам им се, че и аз я оспамих...

• Харесвам 23
  • Браво 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Радо каза:

Само на мен ли ми се струва или тия хора откровено се гаврят или подиграват с хората? Затова и ни говорят като на малки деца. Между другото това е описано от Ноам Чомски като техника за манипулация клик (в т.5). 🙂

А, как само точка 5. Използват се всички изброени от Чомски, особено 2, 3, 4, 6 и 9. Насаждането на чувство за вина е една от най-явните техники за манипулация. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

@master_of_germs , какъв е този ПСР с гаргарене, който правят в Германия и Австрия и знаеш ли причината, поради която не се прави у нас? Дали е точен, като е по-евтин?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Denittta каза:

Дори и деца под 6г...?

Да , дори и те не са изключени, в което няма нищо изненадващо. На никой родител няма да му е приятно , детето да му бъде заразено в детска градина от дете , което не се е карантинирило след пътуване или не е представило негативен тест.

Сравнително скоро,  малкият (3г) ще се тества за да може да се върне на детска градина след пътуване и ще споделя как е минало. Не е задължително , но е за предпочитане пред карантиниране вкъщи ...

• Харесвам 5
  • Шок 1
Връзка към коментар

Да попитам някой има ли инфо какво става с полетите на КЛМ,защото билети продължата да продават?Дори днес срещнах цена под 400e от София до Дар.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И моите деца на две и четири лятото два пъти ги тествахме при прибиране от пътувания, за да не сме в карантина. С големия нямаше проблем, само малко обясняване и подготвяне. Малката първия път отказа (на летището изморена вечерта след полет) и на следващия ден отиде отпочинала с баща си (който не пътуваше с нас и нямаше нужда да бъде в карантина) да се тества, този път се беше получило. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 55 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Да попитам някой има ли инфо какво става с полетите на КЛМ,защото билети продължата да продават?Дори днес срещнах цена под 400e от София до Дар.

Летят си някои полети, но заради транзита в Амстердам седи изискването за два теста (пср до 72 часа и антигенен до 4 часа преди излитане). Отделно са баннати полети за някои държави, виж тук: https://www.schiphol.nl/en/messages/coronavirus-update

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Летят си някои полети, но заради транзита в Амстердам седи изискването за два теста (пср до 72 часа и антигенен до 4 часа преди излитане). Отделно са баннати полети за някои държави, виж тук: https://www.schiphol.nl/en/messages/coronavirus-update

За Танзания уж не е баннат.А има ли опция за бърз тест преди полета на нашето летище или там на кацането в Амстердам?Назад по темата май имаше инфо,ама тя е много разтеглена вече.

Връзка към коментар
преди 25 минути , Stanislav Dimitrov каза:

За Танзания уж не е баннат.А има ли опция за бърз тест преди полета на нашето летище или там на кацането в Амстердам?Назад по темата май имаше инфо,ама тя е много разтеглена вече.

@ven62 беше писал по-назад, че Bulgaria Air, които дефакто изпълняват отсечката до Amsterdam и правят връзката с другия полет, са организирали мобилна лаборатория на летището и може да се тестваш 3-4 часа преди излитане.

Имай предвид обаче и задължителните 2 теста на връщане. Нямам идея те как стават в Танзания, но без тях със сигурност не летиш. Проучи.

Всъщност точно тези усложнения (и допълнителни разходи) са причина за примамливите оферти на KLM в момента. Напълно възможно е с друга авиокомпания дори и при  по-скъп билет крайната ти цена да излезне еднаква. Минус разправията за тестове.

Например, ако в момента летиш с FlyDubai на отиване не ти трябва нито един тест - нито за транзит нито за вход в Танзания. Мисля, че и с катарците/турците е така, последно като гледах не искаха тестове за транзит в Доха/Истанбул. Във вариант KLM ти трябват общо 2 пср теста и 2 антигенни, а в другите случаи само един пср на връщане. Разликата ще е поне 300 лв.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.