Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , Stanislav Dimitrov каза:

За Танзания уж не е баннат.А има ли опция за бърз тест преди полета на нашето летище или там на кацането в Амстердам?Назад по темата май имаше инфо,ама тя е много разтеглена вече.

KLM не качват без бърз тест, в Дар ес Салам вече се организираха и правят бързи тестове на летището, до онзи ден нямаха.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

@ven62 беше писал по-назад, че Bulgaria Air, които дефакто изпълняват отсечката до Amsterdam и правят връзката с другия полет, са организирали мобилна лаборатория на летището и може да се тестваш 3-4 часа преди излитане.

Имай предвид обаче и задължителния бърз тест на връщане. Нямам идея той как става в Танзания, но без него със сигурност не летиш. Проучи.

Всъщност точно тези усложнения (и допълнителни разходи) са причина за примамливите оферти на KLM в момента. Напълно възможно е с друга авиокомпания дори и при  по-скъп билет крайната ти цена да излезне еднаква. Минус разправията с антигенни тестове.

преди 2 минути , ivo_121212 каза:

KLM не качват без бърз тест, в Дар ес Салам вече се организираха и правят бързи тестове на летището, до онзи ден нямаха.

Синовете ми казаха, че по медиите в Нидерландия полуоткрито се говори, че тези мерки (4-часовия бърз тест преди бординг) са въведени за да се ограничат пристигащите в Нидерландия без това да се казва в прав текст т.е. неявно затваряне (силно ограничаване) на въздушното пространство.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Нямам идея те как стават в Танзания, но без тях със сигурност не летиш.

Стигна ли веднъж в Африка,няма да и стъпя повече в Европата 🙂 Майтапя се разбира се,имам семейство и малко дете,но иначе с удоволствие бих направил един 3-9 месечен трип из Африка.Имам още 40+ държави да гледам там 🙂 

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Стигна ли веднъж в Африка,няма да и стъпя повече в Европата 🙂 Майтапя се разбира се,имам семейство и малко дете,но иначе с удоволствие бих направил един 3-9 месечен трип из Африка.Имам 40+ държави да гледам там 🙂 

Тогава и аз идвам 🙂 Е, след няколко месеца отсъствие после ще ни изхвърлят от вкъщи, но пълно щастие няма :grin:

• Смея се 11
Публикувано:
41 minutes ago, moli84 said:

https://travelnews.bg/bg/news/16117412173580/mariyana-nikolova-poiska-otpadaneto-na-pcr-testovete-za-vlizaneto-v-balgariya

Вече има предложение за отпадане на тестовете

Това и е работата , всеки министър се грижи за ресора си.Няма как да не настоява,  иначе ще я "разкъсат". 

На фона на мнозина други все още сме си цвете  :

https://news.bg/world/norvegiya-zatvarya-granitsite-si-za-chuzhdentsi.html

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Мисля, че и с катарците/турците е така, последно като гледах не искаха тестове за транзит в Доха/Истанбул

А дали фансетата искат?Защото има подобна цена и с Еър Франс.Аз чакам едни неща дали ще се случат в БГ и само си питам,въобще не е сигурно,че ще мога да замина след 10дни,ама...

Публикувано:
2 minutes ago, Stanislav Dimitrov said:

А дали фансетата искат?Защото има подобна цена и с Еър Франс.Аз чакам едни неща дали ще се случат в БГ и само си питам,въобще не е сигурно,че ще мога да замина след 10дни,ама...

Преди ден-два някой писа, че за транзит през Париж не искат. Дано няма промяна. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес видях предложение за чартърен полет до Кения през втората половина на м.март с авиокомпания: ALK Airlines. Техническо спиране в Асуан.

Аз продължавам да се изумявам на нашите агенции - най-накрая нещо положително и от тях. В цената са включени и 2 PCR теста за COVID-19 (при условие, че има наложено такова изискване).

• Харесвам 9
Публикувано:

Всички тези чартъри не бива да ни изненадват. Както е тръгнало съвсем скоро ще бъде по-лесно да се пътува извън Европа, отколкото в ЕС.

Не ме разбирайте погрешно, въобще не възразявам на тази тенденция 🙂 Май в следващите месеци ще изтупам и прахта от аржентинския паспорт и ще се замисля за Южна Америка. Така и така тест вече трябва кажи-речи за навсякъде, та ако ще се моря поне да е за някоя по-интересна дестинация.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 26 минути , Mary каза:

Днес видях предложение за чартърен полет до Кения през втората половина на м.март с авиокомпания: ALK Airlines. Техническо спиране в Асуан.

Аз продължавам да се изумявам на нашите агенции - най-накрая нещо положително и от тях. В цената са включени и 2 PCR теста за COVID-19 (при условие, че има наложено такова изискване).

Те пък намерили кога да го правят, като вече е започнал ниския сезон... Спомняш ли си къде го видя?

Публикувано: (редактирано)
преди 16 минути , FlyTraveler каза:

... Спомняш ли си къде го видя?

БГ агенция.

Редактирано от Mary
Премахмане име на агенция.
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

За Кения - Аз гледах такава оферта и във фейсбук страницата на една друга агенция ХХХ. Имаше 3 дати - от средата на март до средата на април. Все в дъждовен сезон

Редактирано от Mary
Премахмане име на агенция.
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Stanislav Dimitrov каза:

Да попитам някой има ли инфо какво става с полетите на КЛМ,защото билети продължата да продават?Дори днес срещнах цена под 400e от София до Дар.

Според мен не рискувай с КЛМ. Имаме билети с тях от Букурещ през Амстердам до Танзания и е голям Х.

преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Летят си някои полети, но заради транзита в Амстердам седи изискването за два теста (пср до 72 часа и антигенен до 4 часа преди излитане). Отделно са баннати полети за някои държави, виж тук: https://www.schiphol.nl/en/messages/coronavirus-update

Готови сме и тестове да правим, но проверявайки за нашите полети на сайта на Schiphol няма такива, в сайта на КЛМ последно стоят. Някой с подобен случай има ли? Пуснах запитване, чакам.

Публикувано:

Вчера съм го проспала, но и при влизане в Швейцария вече се изисква антигенен или PCR тест не по стар от 72 часа. Ако някой е решил да ходи на ски да го има предвид.

https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/das-bag/aktuell/medienmitteilungen.msg-id-82136.html

• Харесвам 8
Публикувано:

Някой може ли да ми каже къде мога да следя за рестрикциите по сухопътния маршрут България <-> Сърбия (транзит, но като цяло, ако има инфо и без транзит) <-> Румъния и евентуално какви са към момента?

Поразгледах закачените линкове, но не ми вършат съвсем работа.

България -> Сърбия към момента е без PCR

За влизане в България - тест или карантина (май от утре беше).

Другите обаче са ми малко с питанка.

Публикувано:

Преди малко по БНТ1 новините показаха здравния министър , който каза, че ако човек идващ от чужбина си направи безплатен антигенен тест на летището и е отрицателен няма да има карантина.

Но още няма такава заповед и нищо по медиите!

• Харесвам 8
Публикувано:

Днес пристигнахме в Дубай. Връщаме се от Малдивите, имаме 18 часов престой . На транзитните пътници, които не излизат от летището не проверяваха PCR тест, но на такива като нас ни направиха още един PCR тест, нищо, че имаме вчера направен  малдивски тест. В хотела ни казаха, че сме под карантина, докато не излезе резултата, но на летището не ни споменаха това. Теглихме им една майна и излязохме в града за 5-6 часа. Синът ни остана в хотела и каза, че никой не ни е търсил. Иначе от хотела ни казаха, че резултата излиза след 12-24 часа, целия ни престой е 18 часа😀. Така че сега май ще имам 2 PCR теста при пристигане в България😀.

• Харесвам 7
  • Смея се 7
Публикувано:
В момента, Marisha каза:

Днес пристигнахме в Дубай. Връщаме се от Малдивите, имаме 18 часов престой . На транзитните пътници, които не излизат от летището не проверяваха PCR тест, но на такива като нас ни направиха още един PCR тест, нищо, че имаме вчера направен  малдивски тест. В хотела ни казаха, че сме под карантина, докато не излезе резултата, но на летището не ни споменаха това. Теглихме им една майна и излязохме в града за 5-6 часа. Синът ни остана в хотела и каза, че никой не ни е търсил. Иначе от хотела ни казаха, че резултата излиза след 12-24 часа, целия ни престой е 18 часа😀. Така че сега май ще имам 2 PCR теста при пристигане в България😀.

Тъкмо българските гранични полицаи ще имат право на избор. Като картите на късмета на Къци 😂😂🤷‍♂️

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 14 часа, Victoria каза:

Някой може ли да ми каже къде мога да следя за рестрикциите по сухопътния маршрут България <-> Сърбия (транзит, но като цяло, ако има инфо и без транзит) <-> Румъния и евентуално какви са към момента?

Поразгледах закачените линкове, но не ми вършат съвсем работа.

България -> Сърбия към момента е без PCR

За влизане в България - тест или карантина (май от утре беше).

Другите обаче са ми малко с питанка.

На мен Румъния ми е малко "тъмна Индия", в смисъл мерките и решенията, както и законодателството им като цяло, са по-различни от нашите, като начин на въвеждане.

Ето два официални сайта. Последният им списък с рискови държави, за които има карантина е от 18.01.2021. България не е в него, но Сърбия е. 

Ако не знаеш румънски, даваш с преводача, който сравнително добре се справя и на български 🙂

https://stirioficiale.ro/hotarari

https://gov.ro/ro/masuri

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, vinidj каза:

Преди малко по БНТ1 новините показаха здравния министър , който каза, че ако човек идващ от чужбина си направи безплатен антигенен тест на летището и е отрицателен няма да има карантина.

Но още няма такава заповед и нищо по медиите!

Каза, но не го написа и всички авиокомпании искат пср на българските граждани за да ги качат на борда.  Едно говорим,  друго пишем.....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Velyana каза:

Вчера съм го проспала, но и при влизане в Швейцария вече се изисква антигенен или PCR тест не по стар от 72 часа. Ако някой е решил да ходи на ски да го има предвид.

https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/das-bag/aktuell/medienmitteilungen.msg-id-82136.html

от цитирания линк не виждам такова изискване...за тест, не всявайте паника, то не че съм тръгнала на ски де... и България не е в черния списък за карантина и ограничиния за влизане... само където сега на влизане в България на връщане, ще ни искат тест - съгласно последната глупост на власт имащите

Coronavirus: travel

• Харесвам 1
Публикувано:

В английския текст, че не разбирам немски

Цитат

Reduced travel quarantine
The new test-and-release strategy also applies to persons arriving in Switzerland from a country or region with a high risk of infection. On arrival, these travellers must present valid proof of a negative PCR test result that is no more than 72 hours old. They then have to quarantine for ten days; they can leave quarantine after seven days if they again test negative (antigen rapid test or PCR test). All persons arriving by air even from a country that is not considered high risk must be able to show a negative PCR test result before boarding the plane.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , wiliko каза:

от цитирания линк не виждам такова изискване...за тест, не всявайте паника, то не че съм тръгнала на ски де... и България не е в черния списък за карантина и ограничиния за влизане... само където сега на влизане в България на връщане, ще ни искат тест - съгласно последната глупост на власт имащите

Coronavirus: travel

България не е и никога не е била в черния списък ма Швейцария. Но вече се изисква тест дори и държавата да не е в черния списък. А идващите от държави от черния списък подлежат на карантина. 
Човек трябва да си направи труда да прочете цялата страница, не е най- добре написано.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.