Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 4 часа, MatriXa каза:

здравейте в момента съм в Германия има ли шанс да се върна в България със самолет или всичкu са отменени?

Според информацията, на летище София днес са кацнали самолети от Берлин, Франкфурт и Дортмунд. Късно довечера трябва да кацне самолет от Франкфурт.

Утре има полет на Раян от Берлин до София.

В понеделник (1.02.) на летище Варна трябва да кацнат самолети от Меминген, Берлин и Дортмунд.

За следващата седмица поне за момента има обявени полети от Берлин до София (Раян), от Дортмунд и Меминген до София и Варна, от Берлин до Варна ( Уизеър)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз никъде не видях да пише, че ще спират полети до България.

Дори от Бразилия ще летят Луфтханза, ама без да може да се влиза в Германия 😳

Връзка към коментар
На 29.01.2021 г. в 18:10, ivelina666 каза:

Моят полет до Занзибар е след 2 седмици и много се надявам всичко да е наред. Същевременно гледам да не се пренавивам, за да не остана разочарована, та някъде по средата се нося духом 🙂 

Вярно е май, че Занзибар е България тези дни.:)

Реших да проверя рестрикциите заради Covid 19 и ето какво намерих на сайта на МВнР-"

Пътниците и екипажите на самолетите се подлагат на медицински скрининг при пристигане. Пристигащите трябва да разполагат с PCR тест за COVID-19, който да е направен до 72 часа преди влизането в Танзания. Освен това, на здравните власти трябва да бъде представен попълнен формуляр за наблюдение на пътниците.

Що се отнася до о. Занзибар, към момента за влизане на острова не се изисква представяне на негативен PCR тест."

Правилно ли разбирам, че ако кацането е направо в Занзибар/има такива полети, ясно е/, тест не се изисква? Коректна ли е информацията?

Или въпреки това, за да бъдеш допуснат на борда на самолета, е необходим негативен pcr?

Връзка към коментар

На този етап не се изисква тест за Занзибар. Катарците също не изискват към момента такъв. Вече на връщане към Бг или тест или карантина. Друг е въпроса дали на връщане Катар няма да иска тест преди бординг...

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Колеги, предвид неяснотите с развититето на пандемията и през тази година, рисковано ли е да се купуват самолетни билети? Особено за далечни, по- екзотични страни, например Узбекистан, Киргизия, Иран.....?

Връзка към коментар
преди 21 часа, iaia_mama каза:

Според информацията, на летище София днес са кацнали самолети от Берлин, Франкфурт и Дортмунд. Късно довечера трябва да кацне самолет от Франкфурт.

Утре има полет на Раян от Берлин до София.

В понеделник (1.02.) на летище Варна трябва да кацнат самолети от Меминген, Берлин и Дортмунд.

За следващата седмица поне за момента има обявени полети от Берлин до София (Раян), от Дортмунд и Меминген до София и Варна, от Берлин до Варна ( Уизеър)

конкретно с България аир?  пътуват ли от Германия за BG

Връзка към коментар
преди 21 часа, neuromancer каза:

Аз никъде не видях да пише, че ще спират полети до България.

Дори от Бразилия ще летят Луфтханза, ама без да може да се влиза в Германия 😳

Ако си немски гражданин, чужденец с адресна регистрацият в Германия или просто транзит, тогава можеш да летиш и до Германия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , MatriXa каза:

Не съм сигурна. Гледам, че Луфтханза и Аустриан също имат полети от Берлин до София следващата седмица, но са с прекачване съответно във Франкфурт и Виена. Раян и Уиз имат директни полети.

Връзка към коментар
преди 1 час, ivelina666 каза:

На този етап не се изисква тест за Занзибар. Катарците също не изискват към момента такъв. Вече на връщане към Бг или тест или карантина. Друг е въпроса дали на връщане Катар няма да иска тест преди бординг...

Това за връщането го провери, защото в една статия вчера прочетох,  че искат. Флайдубай,  с които ние ще летим от вчера искат. Пишеше го в същата статия и излезе вярно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, muchachote каза:

Колеги, предвид неяснотите с развититето на пандемията и през тази година, рисковано ли е да се купуват самолетни билети? Особено за далечни, по- екзотични страни, например Узбекистан, Киргизия, Иран.....?

За планове си е рисковано, ама ако ти се отвори път в последния момент и провериш как стоят нещата, може и да те огрее.

Не знам, все си мисля, че лятото ще е като миналото, доста хора се напътуваха. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, MatriXa каза:

За да може и сам да следите регулярно това, влизайте в сайта на летище София, секция "Кацащи", филтрирате само полети на Bulgaria Air. Ето например вчера е кацнал техен полет от Франкфурт/Берлин Бранденб.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, neuromancer каза:

За планове си е рисковано, ама ако ти се отвори път в последния момент и провериш как стоят нещата, може и да те огрее.

Не знам, все си мисля, че лятото ще е като миналото, доста хора се напътуваха. 

И аз имам такова усещане, ноооооо...... цените тогава няма да бъдат такива каквито са сега.

Връзка към коментар

Ами не е много сигурно, доста хора пътуваха миналото лято в последния момент на ниски цени. 

Аз гледах полети до САЩ за мен за по $150 (при нормална цена $500) и не взех. Сега са по-скъпи, но пак не може да се лети, ако бях взел само щях да се разправям за отлагане и връщане на пари. Ако ти се разправя нищо не пречи и сега да вземеш, разбира се.

Връзка към коментар

По отношение на антигенните тестове за Холандия, ето контакт, ако някой има въпроси - 0887344440 Валентин Коен.
Това е лаборанта от лаборатория Геника, който всяка нощ прави тестовете на Терминал 2.
Редът е следният: плащат се 75 лв. на гишето на  Swissport. Лаборантът седи на съседното гише и с бележката отивате при него.
Човекът веднага се извини за високата цена за антигенен тест, но всъщност тези пари не ги плащате на Геника, а купувате услуга от Swissport.
Такова основание пише на бележката, а Swissport като възложител е наел Геника.
Тестовете се извършват всеки ден между 03:00 и 07:00 сутринта без записване на принципа first come, first served.
Взима се проба, той има компютър и принтер и разпечатва резултата.

• Харесвам 18
Връзка към коментар
На 31.01.2021 г. в 13:46, slujitel каза:

Това за връщането го провери, защото в една статия вчера прочетох,  че искат. Флайдубай,  с които ние ще летим от вчера искат. Пишеше го в същата статия и излезе вярно.

Точно техен полет гледах .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За полет от София към Меминген в някой от дните през февруари,дали да не направя някаква Ковид застраховка,ако случайно спрат полетите от София или по-точно,ако недай Боже вкарат България в списъка с много заразния UK щам?

Дано ме разбрахте какво питам и въобще предлагат ли се такива застраховки? 

Връзка към коментар

Застраховки, покриващи ковид има, но ако случайно Германия реши да не пуска българи (което намирам за малко вероятно) никаква застраховка няма да ти помогне

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , neuromancer каза:

Застраховки, покриващи ковид има, но ако случайно Германия реши да не пуска българи (което намирам за малко вероятно) никаква застраховка няма да ти помогне

Хм, защо не? Застраховка "Отмяна на пътуване" не е ли точно за това?

Връзка към коментар
преди 7 минути , Eva eva каза:

Не, тази застраховка е в сила, ако се разболееш или теста ти е положителен,  но ако цяла държава затвори, не важи. Но това защо е, в такъв случай ще анулират полета и ще ви върнат парите.  В най лошия случай ще оспорите транзакцията. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 39 минути , Eva eva каза:

Застраховката няма да я закара до Германия. А като отменят полета, ще върнат и парите. Евентуално с малко разправии, ама то и със застраховката пак разправии ще има.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.