Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 2 минути , Jorro каза:

Въпроса е дали ще спрат да искат PCR при бординг в посока България.....

Те и досега не трябваше да искат, може да се карантинираш, не беше задължително да имаш тест.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , slujitel каза:

Те и досега не трябваше да искат, може да се карантинираш, не беше задължително да имаш тест.

Да, но имаше случаи на отказан или поне забавен заради хиляди разправии бординг, защото заповедта не се чете до края с изключенията й.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, slujitel каза:

Възстановили са опцията да се отмени карантината след направен PCR в първите 24 часа от пристигането в България.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , chandni каза:

Възстановили са опцията да се отмени карантината след направен PCR в първите 24 часа от пристигането в България.

Интересно, че пише PCR...което означава, че не може антигенен явно. Пък уж са признати и двата в България.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
На 31.01.2021 г. в 13:46, slujitel каза:

Това за връщането го провери, защото в една статия вчера прочетох,  че искат. Флайдубай,  с които ние ще летим от вчера искат. Пишеше го в същата статия и излезе вярно.

Аз си писах с Емирейтс и от там ми казаха, че тъй като сме български граждани не е задължително представяне на PCR тест при прибиране в България, но само ако минаваме транзит през Дубай.

Връзка към коментар
преди 14 часа, chandni каза:

И как ще те поставят под карантина ако влезеш без тест и в същото време ще ходиш да си правиш 🙄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , borislavpetkov84 каза:

Аз си писах с Емирейтс и от там ми казаха, че тъй като сме български граждани не е задължително представяне на PCR тест при прибиране в България, но само ако минаваме транзит през Дубай.

Така е на отиване,  България не е в списъка за сега на държавите, за които се изисква тест при транзит.  На връщане от коя държава се връщате? За Танзания се изисква.

преди 5 минути , Ivko каза:

И как ще те поставят под карантина ако влезеш без тест и в същото време ще ходиш да си правиш 🙄

Не разбирам въпроса. Какъв е проблема,  че ще излезеш до лаборатория през първите 24 часа? 

Връзка към коментар
преди 2 минути , slujitel каза:

Не разбирам въпроса. Какъв е проблема,  че ще излезеш до лаборатория през първите 24 часа? 

Ами принципно е проблем... Предполага се, че си под карантина и не напускаш дома си. Това още миналата година го коментирах при завръщането ни от пътуването из Балканите, когато за пръв път стана ясно, че има и такава опция. Иначе има и лаборатории, които правят посещение на адрес (естествено срещу съответната цена).

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , slujitel каза:

преди 1 минута , chandni каза:

Ами принципно е проблем... Предполага се, че си под карантина и не напускаш дома си. Това още миналата година го коментирах при завръщането ни от пътуването из Балканите, когато за пръв път стана ясно, че има и такава опция. Иначе има и лаборатории, които правят посещение на адрес (естествено срещу съответната цена).

Връзка към коментар
преди 46 минути , chandni каза:

Принципно е така, но от гледна точка на предпазване няма по голям смисъл от това да си престоял Х часа с едни хора в самолет, отколкото да отидеш за х време до лаборатория и да си направиш теста. Т.е за мен за да има смисъл трябва да се иска негативен ПСР при бординг, не след дъжд качулка.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , Бръмбар каза:

Принципно е така, но от гледна точка на предпазване няма по голям смисъл от това да си престоял Х часа с едни хора в самолет, отколкото да отидеш за х време до лаборатория и да си направиш теста. Т.е за мен за да има смисъл трябва да се иска негативен ПСР при бординг, не след дъжд качулка.

То доста голяма част от нещата не са домислени.

В момента ако пътуваш само за уикенда и може да се вместиш в 70 часа ( например)  от тръгването до връщането , може да си направиш един експресен тест , който да обслужи и държавата за която пътуваш и обратно нашата държава в която се връщаш.

А иначе междувременно ще си пропътувал часове в 2 или повече полета, ще си висял поне по 4 пъти по летища ( 2 отиване, в връщане) и ще си пребивавал в друга държава , неясно спазвал ли си мерки там или не ( и какви са мерките там изобщо)

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Е то както и да се напише, веднага няколко хиляди души почват да мислят как да прекарат системата (и аз съм такъв, не е обвинение) .

Ако се пише да е бетон ще отнеме седмица да се доизкусури, а тогава пак ще трябва да се сменя

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Може и да кацнеш със самолет в София, ама да се карантинираш във Варна, а стигането ти дотам е неясно как ще се случи (може с кола, но може и с автобус/БДЖ) и колко време ще отнеме. Май не се е чуло и видяло да правят проверки на първия ден от карантината... Иначе, да, въпросът е принципен, но според мен считат, че няма проблем да идеш да ти направят тест.

Аз само не разбирам на кого трябва да се представи негативният тест после.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Victoria каза:

Може и да кацнеш със самолет в София, ама да се карантинираш във Варна, а стигането ти дотам е неясно как ще се случи (може с кола, но може и с автобус/БДЖ) и колко време ще отнеме. Май не се е чуло и видяло да правят проверки на първия ден от карантината... Иначе, да, въпросът е принципен, но според мен считат, че няма проблем да идеш да ти направят тест.

Резултата от теста се изпраща на РЗИ-София, понеже те налагат карантината при кацане в столицата. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Victoria каза:

Праща се по мейл и се звъни потелефона сигурно. Някой беше го проиграл този вариант, ама в коя тема беше...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , анамари каза:

Резултата от теста се изпраща на РЗИ-София, понеже те налагат карантината при кацане в столицата. 

Мен ме интересува за влизане с кола от Румъния (и Сърбия евентуално).

Връзка към коментар

Швеция: клик

Румъния:

COVID-19 negative certification required for entering the country.

Travellers who will remain in Romania for less than 3 days (72 hours) and present a negative test for SARS-CoV-2, conducted no more than 48 hours before entering the national territory, are exempted from the obligation to quarantine.

The quarantine may be reduced to 10 days if a test for SARS-CoV-2, performed on day 8 of the quarantine provides a negative result, and the person has no symptoms.

Швейцария: клик

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Victoria каза:

Когато влизахме в България от Сърбия през ГКПП Стрезимировци, от РЗИ Перник (техни представители стояха на ГКПП-то ) ни поставиха под карантина и ни определиха час, до който да се приберем до Пловдив. Влязохме в 16:20 и в предписанието, с което ни поставиха под карантина записаха срок до 20:20, че трябва да сме на адреса, който сме посочили за самокарантиниране, така че нямаш кой знае колко време да се шляеш и да се буташ. Вярно, е че едва ли ще те проверят веднага, но ако те проверят, глобите са солени. Карантината отпада като им изпратиш негативния PCR по email.

преди 52 минути , анамари каза:

За да сме точни, изпраща се на съответната дирекция на РЗИ, която те е поставила под карантина. В нашия случай беше РЗИ Перник.

преди 24 минути , Victoria каза:

За влизане от Румъния ще трябва да си пратиш PCR-a или на РЗИ Русе, или Видин... зависи от къде влизате. За Сърбия - пак зависи през кое КПП.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Радо каза:

Румъния:

COVID-19 negative certification required for entering the country.

Travellers who will remain in Romania for less than 3 days (72 hours) and present a negative test for SARS-CoV-2, conducted no more than 48 hours before entering the national territory, are exempted from the obligation to quarantine.

The quarantine may be reduced to 10 days if a test for SARS-CoV-2, performed on day 8 of the quarantine provides a negative result, and the person has no symptoms.

Това, което си пуснал, е доста подвеждащо.

Отнася се за държавите, за които Румъния изисква карантина. България не е от тях към момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Victoria каза:

Отнася се за държавите, за които Румъния изисква карантина. България не е от тях към момента.

Дори Румъния вече е въвела освобождаване от карантина, ако си ваксиниран с втора доза и са минали поне 10 дни от тогава. Определено са по-различни регулациите им от нашите и преобладаващите в ЕС🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 27 минути , Victoria каза:

Възможно е. Едва ли целта ми е да подвеждам който и да е.

copy/paste просто

https://www.politiadefrontiera.ro/en/main/n-covid19-98/

Връзка към коментар
преди 3 часа, Victoria каза:

Ние го направихме миналият уикенд, заминахме в петък вечер с предварително направен PСR тест от тук и в неделя си влезнахме без проблем на Калотина с него...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Словения:

https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/

Италия:

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/02/informazioni-su-covid-19-nuovo.html

Ако правилно го разбирам, може и да се случи Италия 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, имам въпрос към тези, които през последните дни са влезли в България. Признават ли граничните власти PCR теста ако нямам разпечатан резултата, а го имам само изпратен по имейл? С две думи, понеже съм притисната от времето няма да имам възможност да си разпечатам или да си взема резултата от лабораторията, а ще го получа по имейл. Ако го покажа на телефона дали ще е проблем? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.