Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 49 минути , Lili1973 каза:

Здравейте, имам въпрос към тези, които през последните дни са влезли в България. Признават ли граничните власти PCR теста ако нямам разпечатан резултата, а го имам само изпратен по имейл? С две думи, понеже съм притисната от времето няма да имам възможност да си разпечатам или да си взема резултата от лабораторията, а ще го получа по имейл. Ако го покажа на телефона дали ще е проблем? 

И мен ме интересува същото, но по-скоро на излизане от БГ. Дали може да е разпечатано или от телефон без печат. 

Връзка към коментар

Ми нашите бяха разпечатани и погледнаха само датата, но по добре намерете принтер да си го разпечатате за по сигурно...че не се знае на какъв служител ще попаднете

Връзка към коментар

Ето за тестовете и формата, в която могат да се представят. Въпроси и отговори на МЗ.

Какви са изискванията към документа за отрицателен резултат от проведен PCR тест, който следва да се предостави на граничния здравен контрол?

Документът трябва да съдържа имената на лицето съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лабораторията, извършила изследването (наименование, адресили други данни за контакт), дата, на която е извършено изследването, изписани на латиница метод (PCR) и отрицателен резултат (Negative), позволяващи интерпретация на документа. Документът може да бъде предоставен и в електронен формат на електронно устройство (мобилен телефон, таблет и др.).

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Ето още от същата рубрика за краткосрочните 72-часови пътувания. Съвсем легални са с един тест.

При извършване на краткосрочни пътувания до 72 часа, необходимо ли е да представям нов документ за отрицателен резултат от проведен PCR тест, извършен на територията на държавата, от която се връщам, или мога да ползвам този, издаден на територията на Република България?

При краткосрочни пътувания не е необходимо да се извършва нов PCR тест, ако до влизането в страната не са изтекли 72 часа, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа. Въпреки това, Министерството на здравеопазването препоръча лицата да следят здравословното си състояние след завръщането си и да ограничат несъществените си контакти.

От тук ги взех, ако някой си търси отговор на друг въпрос. Сигурно са публикувани и на други места. Аз преглеждах със сутрешното кафе местните новини🙂

https://www.dunavmost.com/novini/vaprosi-i-otgovori-za-covid-19-za-pristigashtite-v-balgariya

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар

Сега въпроса е може ли да се направи дълъг уикенд с правене на тест в петък сутринта и веднага след това заминаване за Сърбия с колата. По някое време същия ден резултатите ще са налични онлайн и ще може да ги свалим на телефоните или да ги принтираме в Сърбия.  Прибирането са планува за Понеделник, което реално е 72 часа след заминаването. (като ще трябва да се съобразим с часа, който пише на теста и да минем границата преди да изтекат часовете)

Връзка към коментар
преди 10 минути , П.Кръстев каза:

Сега въпроса е може ли да се направи дълъг уикенд с правене на тест в петък сутринта и веднага след това заминаване за Сърбия с колата. По някое време същия ден резултатите ще са налични онлайн и ще може да ги свалим на телефоните или да ги принтираме в Сърбия.  Прибирането са планува за Понеделник, което реално е 72 часа след заминаването. (като ще трябва да се съобразим с часа, който пише на теста и да минем границата преди да изтекат часовете)

На теста има ли час?

Четох в коментари че не пише час, за това да си пазим касовата бележка.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Mistela каза:

На теста има ли час?

Четох в коментари че не пише час, за това да си пазим касовата бележка.

Ние правихме тестове Септември когато ходихме в Гърция и имахме дата и час на самия тест.  Това в лаб. Геника, в Рамус мисля, че няма час.

Връзка към коментар
преди 20 минути , П.Кръстев каза:

Ние правихме тестове Септември когато ходихме в Гърция и имахме дата и час на самия тест.  Това в лаб. Геника, в Рамус мисля, че няма час.

точно, за Рамус четох че нямат час

Връзка към коментар

Споделям .

PCR тест в Synevo - 87 лв за 24 часа.

Експресен - САМО в работни дни и само в централна лаборатория - взимане сутринта до към 10:30-11 и резултата е готов до към 15-15:30 ( лабораторията работи до 17 за да се вземе с печат) -  117 лв

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В Рамус със СБА карта са по 80лв. , ако някой му се налага, не гледат за имена и не я маркират даже в повечето случаи само казваш, че имаш и те ти правят отстъпка 20% (20лв) . 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Актуално инфо - в Рамус редовната цена вече е 90 лв. Както @Jorro е писал,

с карта на СБА цената е -20%. Няма час на взимане на теста, само дата, винаги е било така.

Преди 1 час, funny каза:

Споделям .

PCR тест в Synevo - 87 лв за 24 часа.

Експресен - САМО в работни дни и само в централна лаборатория - взимане сутринта до към 10:30-11 и резултата е готов до към 15-15:30 ( лабораторията работи до 17 за да се вземе с печат) -  117 лв

Е, какво му е експресното?!?! Миналият понеделник си правих PCR тест в Рамус, взеха пробата към 10:30, в 17:30 резултатът беше излязъл.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 32 минути , vino4erpec каза:

с карта на СБА цената е -20%. Няма час на взимане на теста, само дата, винаги е било така.

Е, какво му е експресното?!?! Миналият понеделник си правих PCR тест в Рамус, взеха пробата към 10:30, в 17:30 резултатът беше излязъл.

Ааа нямам идея. Така го водят.

Аз издирвах къде правят наистина експресен освен в Софиямед , нооо не намерих

Връзка към коментар
преди 40 минути , vino4erpec каза:

Може би, че гарантират че ще излезе в рамките на 24ч. През лятото мисля Рамус официално бяха обявили по дълъг срок. Аз правих към 10ч единия ден и резултата излезе в ранния следобед на другия ден т.е повече от 24ч. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

здравейте искам да попитам PCR теста някой знае ли каква му е цената в Германия,и колко време трябва да се направи пpeди пътуване ?трябва ми за влизаме в Франция да избегна карантината

Връзка към коментар

Здравейте, само за информация, защото и други се интересуваха. Вчера кацнах на летище София и минах с PCR теста на телефона. Никой нищо не ми каза или потърси разпечатка на хартия. Даже не бях аз единствената така. Приятно ме изненада и факта, че служителите бяха много любезни. Едно момиче се опита да мине с антигенен тест, но не го признаха. 

• Харесвам 18
Връзка към коментар
На 4.02.2021 г. в 23:56, MatriXa каза:

здравейте искам да попитам PCR теста някой знае ли каква му е цената в Германия,и колко време трябва да се направи пpeди пътуване ?трябва ми за влизаме в Франция да избегна карантината

Това е по-скоро за темата "Ограничения при пътуване ...". Цената на теста варира според града, в който ще го правиш. Той не е някаква държавна услуга, а се прави от частни фирми. В Дюселдорф примерно е 59 евро най-евтиният на Centogene.

Иначе една друга новина - то вече да се смее ли, да плаче ли човек. Тантето, бабичката (или както аз и викам от няколко дни - дъртата вещица) затвори преди 4 месеца фризьорите и забрани домашните посещения. Сега обаче се оказа, че тя си има визажист и фризьор, който си я подстригва. И после излиза по телевизията и казва, че всички заедно трябвало да устискаме и да минем през това предизвикателство. И ако бях в група 2 а) на @Duke, то след още едно-две такива неща ще отида рязко в друга група. И не само аз де.

• Харесвам 9
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Добро утро група, от много чудене къде да се размотаваме 2 седмици решихме да направим едно комбинирано пътуване до Дубай и Малдиви. Въпросите ми са следните:В Дубай освен на летището къде може да си направим PCR ,понеже ще ни трябва за Малдиви, и ако някой е правил да сподели за колко време излиза резултата?На връщане от Малдиви трябва ли да правим тест и там(ще бъдем в резон,а компанията с която ще летим е Emirates)?Полетите ни са от и до Германия. Хубав уикенд 🙂

Връзка към коментар
преди 10 минути , Blagovesta78 каза:

Добро утро група, от много чудене къде да се размотаваме 2 седмици решихме да направим едно комбинирано пътуване до Дубай и Малдиви. Въпросите ми са следните:В Дубай освен на летището къде може да си направим PCR ,понеже ще ни трябва за Малдиви, и ако някой е правил да сподели за колко време излиза резултата?На връщане от Малдиви трябва ли да правим тест и там(ще бъдем в резон,а компанията с която ще летим е Emirates)?Полетите ни са от и до Германия. Хубав уикенд 🙂

Направо виж на сайта на Emirates с коя клиника работят. 150 дирхама е теста за пътници на Emirates.

https://www.emirates.com/de/german/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/

За връщането ОАЕ не искат тест за трансфер от Малдивите, обаче понеже немците искат при влизане от рискови зони, може да ти го поискат при бординг. Ама за най-сигурно питай Emirates. Отговарят много бързо във фейсбук.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Тантето, бабичката (или както аз и викам от няколко дни - дъртата вещица) затвори преди 4 месеца фризьорите и забрани домашните посещения. Сега обаче се оказа, че тя си има визажист и фризьор, който си я подстригва. И после излиза по телевизията и казва, че всички заедно трябвало да устискаме и да минем през това предизвикателство. 

Аз пък си мислех, че тя сама се подстригва или мъжът й го прави... 🙂  Танте-то е само обект, въпреки, че формално изглежда като субект на германската корона политика (както и на другите политики). Последно време в доста "филми" я вкараха.  

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Направо виж на сайта на Emirates с коя клиника работят. 150 дирхама е теста за пътници на Emirates.

https://www.emirates.com/de/german/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/

За връщането ОАЕ не искат тест за трансфер от Малдивите, обаче понеже немците искат при влизане от рискови зони, може да ти го поискат при бординг. Ама за най-сигурно питай Emirates. Отговарят много бързо във фейсбук.

Благодаря ти!Имам още едно питане към теб:Мисля, че и ти живееш в NRW,доколкото се информирах има карантина само за пристигащи от Англия и Южна Африка  от другите дестинации е само тест?Ние ще летим от Франкфурт, там е Heesen предполагам, че няма да да ни изпратят в карантина, живеем в NRW  следователно трябва да спазваме наредбите на нашия бундесланд?Вече тотално се обърках...😀

Връзка към коментар
преди 2 часа, Blagovesta78 каза:

Благодаря ти!Имам още едно питане към теб:Мисля, че и ти живееш в NRW,доколкото се информирах има карантина само за пристигащи от Англия и Южна Африка  от другите дестинации е само тест?Ние ще летим от Франкфурт, там е Heesen предполагам, че няма да да ни изпратят в карантина, живеем в NRW  следователно трябва да спазваме наредбите на нашия бундесланд?Вече тотално се обърках...😀

Мисля, че нямате карантина (99,9% съм сигурен), ама звънни на местния Gesundheitsamt (ако ти вдигнат изобщо) или им пиши, за най-сигурно. Че като е черно на бяло, няма кой да те пипне после.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, ivailo_radev каза:

И ако бях в група 2 а) на @Duke, то след още едно-две такива неща ще отида рязко в друга група. И не само аз де.

Мисля, че предложената от мен типова категоризация, която впрочем обиди доста хора, за което се извинявам, не предполага преместване от една в друга група на принципа "щом за едни може, значи може и за мен". Въпросът е принципен и се изразява в личното ти усещане към проблема. Ако подобни примери променят личното ти усещане към проблема, тогава значи....................няма да кажа какво... 😛 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.