Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Моля за съдействие.

Къде в София може да се направи ПСР тест с превод на английски в неделя и резултата да е готов в неделя или в понеделник сутринта. Благодаря предварително.

Връзка към коментар
преди 1 минута , iva 80 каза:

Моля за съдействие.

Къде в София може да се направи ПСР тест с превод на английски в неделя и резултата да е готов в неделя или в понеделник сутринта. Благодаря предварително.

Само за централата на Рамус в Дружба съм чувала, че е възможно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 47 минути , iva 80 каза:

Моля за съдействие.

Тук също трябва да може...резултатите ги дават на английски и български 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имате ли идея какви са изискванията за влизане в Израел с цел туризъм в момента ? Ако е само ПСР тест ще го преживея , но май има и други пречки и ми е чудно какви са ? Ако знаете ? Благодаря! 

Връзка към коментар
16 minutes ago, infectedmushroom said:

Имате ли идея какви са изискванията за влизане в Израел с цел туризъм в момента ? Ако е само ПСР тест ще го преживея , но май има и други пречки и ми е чудно какви са ? Ако знаете ? Благодаря! 

Има. Задължителна 14 дневна карантина (в определен от държавата хотел ) за всички пристигащи  :

https://www.gov.il/en/departments/guides/flying-to-israel-guidlines?chapterIndex=1

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@Eva eva, ако не е твърде лично, би ли удовлетворила любопитството ми защо искаш 10 дни карантина?  И @Mary наскоро взе такова решение и аз не мога да разбера идеята. 

Връзка към коментар
В момента, Lindt каза:

@Eva eva, ако не е твърде лично, би ли удовлетворила любопитството ми защо искаш 10 дни карантина?  И @Mary наскоро взе такова решение и аз не мога да разбера идеята. 

Разбира се 🙂 Причината е, че работя от къщи, мъжът ми пазарува на връщане от работа и като цяло никъде не ми се ходи в този студ. Тоест - няма причина да не съм под карантина 🙂 

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз мога да кажа две думи за влизането в България през Дунав мост. Опашка беше малка, румънците размятаха разни листи, вероятно ПСР тестовете. Който няма, му проверяват само документите и го карат да отбие след това, за да не бави опашката, и го "предават" на РЗИ, които записват данните, питат те след колко часа да ти сметнат да си в карантина (т.е. че ще си стигнеш крайната точка) и ти казват, че с тест, направен в рамките на 24 часа, можеш да се освободиш. Написан е мейлът, на който да се прати резултатът. Молбата за отмяна на карантината (за която не споменаха, но питах) казаха да е в свободен текст в мейла. Една жена пита като им прати негативен резултат, кога да чака отговор, ама май нищо не ѝ казаха. Подозирам, че никой нищо няма да отговори и след 24 часа автоматично трябва да отпадне карантината... това е моето тълкувание. Минахме за 15-20 минутки включително с РЗИ частта.

В Румъния маските трябва да се носят и на открито (което е малко кофти, защото в студа става конденз и се мокри доста бързо), има вечерен час (23 - 05), но заведения и молове работят.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 8 часа, Lindt каза:

И @Mary наскоро взе такова решение и аз не мога да разбера идеята. 

Трудно е такова решение, но го взех осъзнато. При мен беше заради децата. Тъкмо голямото ми дете тръгна на училище, което чакаше с нетърпение, и си представих как ми излиза положителен теста и карантинирам цялото семейство за 14 дни. Не ми се видя справедливо, затова избрах да си постоя малко вкъщи. Карантината ми вече мина и мога да кажа, че се издържа да не излизаш, макар мисълта за това, че не можеш да излизаш да е доста дразнеща, особено в хубаво време.

И пак бих избрала карантина при същите обстоятества.

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , nino каза:

А проверяваха ли ви за спазването на карантината ?

Разбира се, че проверяват - ако си в блок звънят по телефона да се покажеш от терасата.

• Смея се 1
Връзка към коментар

На връщане от Малдивите с детето не си направихме ПСР тест и ни поставиха под карантина.Аз си направих в Пловдив и след изпращането на резултата от теста на имейла на РЗИ на 28 ия час получих имейл че съм освободена от карантина.Синът ми учи онлайн и за 10 дни никой не е дошъл да го провери.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , vinidj каза:

Разбира се, че проверяват - ако си в блок звънят по телефона да се покажеш от терасата.

В първия момент се сетих за домашните телефони и помислих, че се шегуваш 😁

Връзка към коментар
Преди 1 час, nino каза:

А проверяваха ли ви за спазването на карантината ?

Никой не ме потърси през тези дни.

За мен правилата трябва да се спазват и щом съм избрала този начин, то отговорно си спазих карантината.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Доста малка част проверяват, аз колкото хора познавам, никой не са проверил, включително човек, който беше 14 дни на хотел миналато година и дойде от Англия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Alexander каза:

Доста малка част проверяват, аз колкото хора познавам, никой не са проверил, включително човек, който беше 14 дни на хотел миналато година и дойде от Англия.

Мен ме проверяваха 4 пъти за 14 дни. 

3 пъти полиция и веднъж РЗИ. 

Явно зависи до колко съвестни са проверяващите. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Зависи и от натовареността им. Не може на всеки карантиниран да има по един пазач. Там, където са по-свободни, могат да проверяват по-често. Ноември декември сигурно съвсем не са смогвали. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 46 минути , Duke каза:

А, защо говорите за 14 дни? Ако не ме лъже паметта, срокът на карантината отдавна беше намалена до 10 дни...

Аз мислех, че контактните са с 14-дневна карантина, но май и те вече са с 10 дневна.

Все тази 10 или 14 дни де.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 50 минути , Duke каза:

А, защо говорите за 14 дни? Ако не ме лъже паметта, срокът на карантината отдавна беше намалена до 10 дни...

За контактните е 10 дни, това е периода, за който се смята, че ако си хванал вируса от болния, ще развие симптомите. 

За болния вече е 14.

Чисто теоретично, ако си бил контактен на заразен те карантинират за 10 дни, и ако ти развие вируса на 10ия ден, следват 14 дни карантина, като болен или общо 24.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 16.02.2021 г. в 7:57, vinidj каза:

С английски номер sim нямам български но никой все още не се се е обадил😀

Връзка към коментар
преди 15 минути , MatriXa каза:

С английски номер sim нямам български но никой все още не се се е обадил😀

Спокойно могат направо да дойдат на вратата, а не да звънят по телефона.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.