Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 1 минута , MatriXa каза:

ако някой им отвори долната😀

Ще помоля по-малко спам не само в тази тема. Благодаря!

Частните случаи могат да бъдат всякакви. Тук говорим за правилата.

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар

Днес се прибрах в България от Белгия. 

Без ПСР, карантиниран съм, но си направих веднага ПСР в СофияМед на Г.М.Димитров. Нямаше хора.

В Белгия искаха декларация защо пътуваш, но само я погледнаха и толкова.

Карантинирането става по-бързо от проверката на ПСР теста 😄 

Обаче група гърци не ги пуснаха на самолета (Райънеър) да се качат без ПСР.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , Vency каза:

Карантиниране е възможно само за български граждани, постоянно пребиваващи тук и т.н. Останалите трябва да имат тест.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Питам за моя приятелка.

В момента за българи влизащи в България, не се иска тест, може да се направи до 24 часа след това и се седи в карантина до излизането на резултата.

Това за всички страни ли важи или само за ЕС, примерно за идване от САЩ или Турция, защото се минава през Истанбул какви правила ще има?

Второ питане, с колко удължиха личните документи, мисля, че имаше някакви месеци.

При нея българския паспорт е изтекъл миналото лято, така ще  може ли да каже, че е българка, като влезе с американския и покаже изтеклият  български?

Връзка към коментар
преди 3 часа, Vency каза:

Днес се прибрах в България от Белгия. 

Без ПСР, карантиниран съм, но си направих веднага ПСР в СофияМед на Г.М.Димитров. Нямаше хора.

В Белгия искаха декларация защо пътуваш, но само я погледнаха и толкова.

Карантинирането става по-бързо от проверката на ПСР теста 😄 

Влязох в сайта на София- Мед, не пише какви са цените на тестовете. А с превод ли са?

Връзка към коментар
преди 5 минути , muchachote каза:

Влязох в сайта на София- Мед, не пише какви са цените на тестовете. А с превод ли са?

120 лв. е ПСР

35 лв. е антигенния тест

Доколкото ми е известно се плаща само кеш. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , muchachote каза:

ДКЦ "Софиямед"-БЛОК1 (Г.М.Димитров 16):

Заявете своя тест на: +359892 222 979

Или онлайн на: https://superdoc.bg/lekar/laboratoria-koronavirus-sofiamed

Резултати за наличие или отсъствие на SARS- COV- 2 ( COVID – 19) от 24 до 36ч.

ЦЕНА: 120лв. за тест с RT-PCR метод

Това е за стандартния тест. Експресния е 190 лв , става за час-два ( при мен стана за 1 час и 15 мин. ) и беше на английски

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , mitkot каза:

Здравейте,

Да попитам за Сърбия само с ПЦР тест ли се влиза или може и с антигенен?

Благодаря предварително.

Сърбите не искат тестове на влизане. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Alexander каза:

При нея българския паспорт е изтекъл миналото лято, така ще  може ли да каже, че е българка, като влезе с американския и покаже изтеклият  български?

На българската граница само с името си вероятно може да докаже, че е българка, но е напълно възможно авиокомпанията да не приеме изтеклите документи и откаже бординг, дори на границата да няма значение. Личен опит по друг случай.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, Alexander каза:

Питам за моя приятелка.

В момента за българи влизащи в България, не се иска тест, може да се направи до 24 часа след това и се седи в карантина до излизането на резултата.

Това за всички страни ли важи или само за ЕС, примерно за идване от САЩ или Турция, защото се минава през Истанбул какви правила ще има?

Второ питане, с колко удължиха личните документи, мисля, че имаше някакви месеци.

Края на януари, подобен случай, става въпрос за мъжа ми, паспорт изобщо няма, изтекла лична карта, с английски паспорт се качи в Лондон, показва българска лична карта, митничарката заяви, че това с удължените документи било минало, вече не било така (и аз бях останала с впечатление, че пак удължаваха), сумтя, ровичка в компютъра и го пусна, с обещанието ама веднага да си оправя документите 😁

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, searus каза:

Края на януари, подобен случай, става въпрос за мъжа ми, паспорт изобщо няма, изтекла лична карта, с английски паспорт се качи в Лондон,

Започнали са да проверяват за документ за самоличност и на излизане от UK ли? Преди не проверяваха, в общия случай. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Фил каза:

Започнали са да проверяват за документ за самоличност и на излизане от UK ли? Преди не проверяваха, в общия случай.

Все пак вече не е ЕС, провериха ни, да, дори ни питаха за причината на пътуване...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Дали за полет София-Дубай (Wizz) /в транзитната зона/- Занзибар (FlyDubai) към момента може  без никакъв тест? И при същото връщане дали може без тест, само с карантина в България? Така ми изглежда на мен към момента 🙂

Връзка към коментар
преди 40 минути , Tani каза:

Дали за полет София-Дубай (Wizz) /в транзитната зона/- Занзибар (FlyDubai) към момента може  без никакъв тест? И при същото връщане дали може без тест, само с карантина в България? Така ми изглежда на мен към момента 🙂

Не летиш София-Дубай-Занзибар на 1 билет и на излитане от София 99% ще ти поискат тест. От гледна точка на Уиз крайната ти дестинация е Дубай.

Ако обаче летиш изцяло с FlyDubai е ок без тест. Пробвано вчера.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

Няма да летиш на 1 билет София-Дубай-Занзибар и в София на излитане 99% ще ти поискат тест. От гледна точка на Уиз крайната ти точка е Дубай.

Ако обаче летиш изцяло с FlyDubai е ок без тест. Пробвано вчера.

Само на отиване обаче,  на връщане от Занзибар Флайдубай искат тест. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.02.2021 г. в 7:27, nino каза:

А проверяваха ли ви за спазването на карантината ?

Нас ни провери една дама от РЗИ на 4-тия или 5-ия ден. Попита и дали от РПУ-то са идвали на проверка (не бяха и така и не дойдоха). 

На 16.02.2021 г. в 7:57, vinidj каза:

Разбира се, че проверяват - ако си в блок звънят по телефона да се покажеш от терасата.

При нас се качи на етажа. Обади се по телефона 5-10 минути преди да се появи. После позвъни на вратата долу, която е с чип и ние ѝ отворихме. Няма как да не отвориш, защото е в твой интерес да минеш успешно проверката - глобата си е за теб. След като се качи на етажа, поиска личните карти на двамата, сравни данните от предписанието за поставяне под карантина и си тръгна. Тези, които те карат да се покaзваш на терасата, само отбиват номера. Ти можеш да извикаш и съседа у вас, за да се покаже на терасата.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Някой има ли информация за Йордания какво е положението? Гледам, почнаха да ме заливат някакви оферти от агенции вече. Обаче, аз на сайта им чета, че освен ПСР 72 часа преди пристигане, се прави и още един на място, за твоя сметка. Ама не виждам чакаш ли някъде да излязат тези резултати или не чакаш? Също, не виждам никъде да се казва, че са отворили летище Акаба, до последно беше само Аман.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При полет от Малдивите с Флайдубай транзит през Дубай не ни поискаха тест нито на летището в Мале,нито в Дубай.В България те слагат под карантина и ако искаш си правиш тест тук за да те освободят.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

В Швейцария българските граждани вече ще могат да влизат в страната по въздушен път или чрез представяне на отрицателен резултат от PCR тест за Sars-CoV-2 направен до 72 ч. преди влизане, или с негативен резултат от бърз имунологичен тест за SARS-CoV-2, направен до 24 ч. преди влизане.

По информация на посолството ни в Берн възможността за представяне на бърз тест влиза в сила от 22 февруари 2021 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 13 часа, feel_the_rush каза:

Някой има ли информация за Йордания какво е положението? Гледам, почнаха да ме заливат някакви оферти от агенции вече. Обаче, аз на сайта им чета, че освен ПСР 72 часа преди пристигане, се прави и още един на място, за твоя сметка. Ама не виждам чакаш ли някъде да излязат тези резултати или не чакаш? Също, не виждам никъде да се казва, че са отворили летище Акаба, до последно беше само Аман.

Кинг Хюсеин явно е отворено, защото има полети до там, а и има разлика в режима на двете летища - включително къде се регистрираш и плащаш за ПСР на място. Карантината е отпаднала. Първият ПСР, дето трябва да го имаш - изброените лаборатории са само турски и иракски.

https://www.skyscanner.net/travel-restrictions/jo/29475210?origin=29475258.

Това откривам аз. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.