Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 18 минути , Mary каза:

Още една приятна изненада видях днес - чартърен полет до Мадейра (София - Фуншал – София) за началото на месец май.

Полетът е на авиокомпания Voyage Air.

Препоръчвам плащане с иПей там, че ако отменят полета да върнат парите с банката.Миналата година не им провървя и поотмениха почти всички чартъри и не отговаряха после. Доста малка компайнийка е , но с амбиции явно.Чак 7 месеца след отменения полет ми звъннаха да се извинят и да напиша хубав отзив за тях във ФБ страницата им 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Mary каза:

Още една приятна изненада видях днес - чартърен полет до Мадейра (София - Фуншал – София) за началото на месец май.

Това летище (Фуншал) май изискваше специална допълнителна подготовка на пилотите. Така ли е @дядо Пепи?

Връзка към коментар
преди 1 час, Mary каза:

То аз видях едни цени на пакети с тоя чартър, дето дори сега скъпи полети до лисабон с уиз да си вземе човек и по 40 евро в посока има на изиджет оттам до Мадейра и обратно (хем преди няколко седмица и тия се намираха много по-евтино). И нощувки и кола под наем пак излиза по на сметка цялото упражнение. Пък тия, дето са си купили уизовски полети до лисабон за други по-евтини дати, могат да си ги сменят безплатно, заради сменените разписания, и ще се оптимизират още повече откъм разходи, ако решат.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 10 минути , master_of_germs каза:

То аз видях едни цени на пакети с тоя чартър, дето дори сега скъпи полети до лисабон с уиз да си вземе човек и по 40 евро в посока има на изиджет оттам до Мадейра и обратно (хем преди няколко седмица и тия се намираха много по-евтино). И нощувки и кола под наем пак излиза по на сметка цялото упражнение. Пък тия, дето са си купили уизовски полети до лисабон за други по-евтини дати, могат да си ги сменят безплатно, заради сменените разписания, ще им оптимизират още повече, ако решат.

Така е... Аз преди няколко дни, ей така за майтапа, реших да питам една от ТА, рекламиращи във FB чартъри до Занзибар за цена само на самолетен  билет и ми обявиха 840€... Да се смееш ли, да плачеш ли?!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 26 минути , master_of_germs каза:

То аз видях едни цени на пакети с тоя чартър, дето дори сега скъпи полети до лисабон с уиз да си вземе човек и по 40 евро в посока има на изиджет оттам до Мадейра и обратно (хем преди няколко седмица и тия се намираха много по-евтино). И нощувки и кола под наем пак излиза по на сметка цялото упражнение. Пък тия, дето са си купили уизовски полети до лисабон за други по-евтини дати, могат да си ги сменят безплатно, заради сменените разписания, ще им оптимизират още повече, ако решат.

Аз се радвам, че правят опити да се раздвижат нещата в туризма.

Ясно е, че тук едва ли ще минат такив оферти, но може да има хора, които по друг начин няма да тръгнат за Мадейра, а и в тези несигурни времена всяко прекачване носи определен риск от провал на пътуването.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, FlyTraveler каза:

пециална допълнителна подготовка на пилотите. Така ли е

Не съм ходил и не съм запознат. Но ще се поинтересувам и отговоря.

Връзка към коментар
преди 1 час, chandni каза:

Аз преди няколко дни, ей така за майтапа, реших да питам една от ТА, рекламиращи във FB чартъри до Занзибар за цена само на самолетен  билет и ми обявиха 840€

Аз проверявах всички чартъри на ТА, още като ги обявиха, до Занзибар, Доминикана и Малдивите. Цените само на седалка са в пъти по-високи, но както многократно сме обсъждали тук, по-сигурни в сегашните времена на ковид...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Бях купил едни мнооого изгодни билите за Канкун, Мексико за средата на Май със три дни престой в Португалия на отиване и стоповър на връщане. Супер, но Борката забрани холидеите.

Преди няколко дни правителството излезна с план за отпускане на мерките от 8ми Март. В предварителния план каза, че след 17 Май вероятно ще бъдат разрешени международните полети от UK с цел почивки. Моят полет беше на 19 Май, на кантар..., а и Португалия е във така наречения червен списък и задължително трябва да се карантинирам в хотел на връщане, а и да си го платя. Реших, че е по добре да ги канселирам, вместо да разчитам на късмет. 

Сега останах без почивка и съм омърлушен🙂

Моля за предложения извън Европа за края на Май или Юни. Безиденн съм...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

България е отново в червения списък за влизане в Украйна, което означава отр.пср тест при влизане. Тестът може да се направи и на летището в Киев (лаборатории има и на другите международни летища). В момента в Киев всичко работи - заведения, музеи, училища и т.н. тоест няма локдаун. Днес имахме дори +10 градуса навън. 

@VASILEV - проблемът при теб е като при мен - началните точки на пътуванията ни не са като тези на повечето магеланци. Повече от два месеца има до твоето пътуване и един Господ знае по него време кой ще е в червената зона за Англия. Виж към сегашния момент коя страна в коя зона е за твоята крайна точка и следи положението. 
Ние имаме пътуване до Португалия в началото на май, но от/до Киев и в момента изглежда като неизпълнимо. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , DaBo каза:

България е отново в червения списък за влизане в Украйна, което означава отр.пср тест при влизане. Тестът може да се направи и на летището в Киев (лаборатории има и на другите международни летища). В момента в Киев всичко работи - заведения, музеи, училища и т.н. тоест няма локдаун. Днес имахме дори +10 градуса навън. 

@VASILEV - проблемът при теб е като при мен - началните точки на пътуванията ни не са като тези на повечето магеланци. Повече от два месеца има до твоето пътуване и един Господ знае по него време кой ще е в червената зона за Англия. Виж към сегашния момент коя страна в коя зона е за твоята крайна точка и следи положението. 
Ние имаме пътуване до Португалия в началото на май, но от/до Киев и в момента изглежда като неизпълнимо. 

@DaBo, така е за съжаление. Има време за това и ще следя. Миналата година ми се провалиха Филипини, тази година Мексико🙂. Може пък да хвръкнем за няколко дни до Дубай в края на Май, ще видим, според обстановката. Ние със съпругата ми обичаме топличко...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , VASILEV каза:Ние със съпругата ми обичаме топличко...

И аз, и аз! ☀️

Просто не знам при вас как го измислиха това с карантината, за която сам си плащаш... Ако си имаш адресна регистрация там, защо да си плащаш за хотел. Ясно е, че не могат да следят за спазването на карантината на всички пътуващи, а в хотел е по-изпълнимо, ама .... ще си замълча. Добре, че тези тук са доста по-адекватни. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Донякъде разбирам това с хотелските карантини, но това с тестовете на 2-ри и 8-ми ден си е чисто изнудване за пари. Тестваш си се съвсем сам вкъщи и им го пращаш по пощата... Значи не ти вярват, че ще си седиш в карантина, за да те напъхат в хотел, ама ти вярват, че няма да си намериш някой комшия, или вече и ДНК-то ти имат?

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Не съм сигурен дали това е индикатор, че ще пуснат пак визите за Русия, тъй като гледам, че е-визите все още не се издават.

Но все пак:

Visa Application Centre in Sofia resuming operations from February 24
Dear Applicants!

Please note that from February 24, 2021, the Visa Application Center in Sofia will resume its work on accepting applications for the categories of visas allowed by the legislation of the Russian Federation:

• Private visas;

https://russia-visacentre.com/en/visa/bulgaria/russia/news/visa-application-centre-in-sofia-resuming-operations-from-february-24-bg

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, дядо Пепи каза:

Не съм ходил и не съм запознат. Но ще се поинтересувам и отговоря.

Може да е било преди време така, преди да удължат пистата. Сега кацат най-различни компании и не ми се вярва да има такова нещо, но все пак ще е интересно да се разбере как е положението днес.

Иначе се усеща, че дават повечко газ на излитане, но в Гибралтар пистата не е по-различна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Видях предложение и за чартър до Шарм ел Шейх за Великден. Авиокомпания: Bulgaria Air.

Подходящо е за тези, които вече са разгледали забележителностите в Египет и искат да се насладят на морска почивка.

В Шарм ел Шейх  има доста по-добре запазени рифове и подводния свят е много красив.

PCR тестове са необходими и в двете посоки, като втория може да е тук, след пристигането.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 11 минути , Mary каза:

Видях предложение и за чартър до Шарм ел Шейх за Великден. Авиокомпания: Bulgaria Air.

Подходящо е за тези, които вече са разгледали забележителностите в Египет и искат да се насладят на морска почивка.

В Шарм ел Шейх  има доста по-добре запазени рифове и подводния свят е много красив.

PCR тестове са необходими и в двете посоки, като втория може да е тук, след пристигането.

Може ли линк за чартър?

Връзка към коментар
преди 3 минути , Marisha каза:

Може ли линк за чартър?

Предложението е на агенция, която си организира чартъра, но тук не споменаваме агенции, та я потърси по ключови думи - Великден в ЕгипетШарм ел Шейх. Една от големите агенции е.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , Alexander каза:

Може да е било преди време така, преди да удължат пистата. Сега кацат най-различни компании и не ми се вярва да има такова нещо, но все пак ще е интересно да се разбере как е положението днес.

Иначе се усеща, че дават повечко газ на излитане, но в Гибралтар пистата не е по-различна.

И двете писти изглеждат доста притесняващо като се гледат от страни, от улицата, но нито на Гибралтар нито на Мадейра изпитах страх при кацане или излитане. На Мадейра бях по време на най-големия циклон за годината. Не мисля, че биха подложили пътуващите на риск.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , Emil Chakalov каза:

Не искам да ви се бъркам в правилата,голяма част от които са ми непонятни,но е малко смешно това обяснение.Примерно агенция започваща  с Тро и завършваща на ян.

Е, за един ще е смешно, за друг полезно. :smile:

Спазила съм правилата и съм се постарала да съм полезна, нали?!

• Харесвам 12
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Mary каза:

Е, за един ще е смешно, за друг полезно. :smile:

Спазила съм правилата и съм се постарала да съм полезна, нали?!

Аз ще си кажа, Мари, дано не те засегна 😊

Този апокалипсис влияе на всички ни, макар и различно, та вероятно склонява повече хора да се оглеждат за външна организация, да виждат агенциите като по-сигурни, професионално отнасящи се и следящи последните събития, с повече опит в ситуацията... 

И въпреки че съм сигурна, че просто искаш да помогнеш, аз лично се учудвам и направо стряскам, когато доброволно модериращ във форума човек се поддаде на тази илюзия за сигурност и спокойствие и я споделя. Защото по всяка вероятност на всеки втори ще му излезе през носа това доверие към друг организатор. 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Lindt каза:

Аз ще си кажа, Мари, дано не те засегна 😊

Този апокалипсис влияе на всички ни, макар и различно, та вероятно склонява повече хора да се оглеждат за външна организация, да виждат агенциите като по-сигурни, професионално отнасящи се и следящи последните събитуя, с повече опит в ситуацията... 

И въпреки че съм сигурна, че просто искаш да помогнеш, аз лично се учудвам и направо стряскам, когато доброволно модериращ във форума човек се поддаде на тази илюзия за сигурност и спокойствие и я споделя. Защото по всяка вероятност на всеки втори ще му излезе през носа това доверие към друг организатор. 

Няма за какво да се засягам. Просто споделям, че има и такъв вариант, без да казвам предимства и недостатъци, защото смятам, че хората тук са достатъчно знаещи и разбиращи.

В този момент никой не дава сигурност - нито собствена организация, нито наша или чужда фирма. Просто такова е времето.

Колкото до това модератор да се поддаде на такава илюзия ... хм, нека не винги да съм модератор във форума, ако може. Иначе няма да мога да се изкажа в повечето теми. :smile:

И пак лично мнение, а не на модератор - в тези изключително трудни времена за пътуване, ако нямам друг избор, бих пътувала и с агенция, смятайки + и - за конкретния случай.

С написаното от теб все пак си правя извод, че не е добре да споделям такава информация тук, та ще се въздържам вече. Явно се разбира по двусмислен начин споделеното.  

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Аз не разбирам защо спорите за толкова дребнави неща.... Просто заинтересованият пише на този споделил инфото на лично и те така.... Или и това е нарушение????

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Mary каза:

Предложението е на агенция, която си организира чартъра, но тук не споменаваме агенции, та я потърси по ключови думи - Великден в ЕгипетШарм ел Шейх. Една от големите агенции е.

Агенция не ме интересува, знам им цените, мислех, че директно мога да купя от авиокомпанията. Ще пътуваме както обикновено, през Истанбул с бонус няколко дни в Истанбул на връщане😀

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , Mary каза:

С написаното от теб все пак си правя извод, че не е добре да споделям такава информация тук, та ще се въздържам вече. Явно се разбира по двусмислен начин споделеното.  

АААА, Споделяй, моля.. все пак - понастоящем, с чартър се избягва проблема с правилата на транзитните държави .... и се излиза от коловоза на Дубай, Танзания, Малдивите..

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз няма да продължавам темата, защото е излишно. Проверих чартъра и в някакъв много песимистичен вариант Египет за Великден би било опция за нас. Така че, който попада на подобни и за в бъдеще, мисля, че ще е полезно да се споделя информацията, а всеки сам си преценява, пътуващи хора сме.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.