Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 6 часа, luba_rizova каза:

Някой да знае какво е положението в Аржентина? Рестрикции, карантини? Там (или Чили) ще ми е първи полет отвъд океана, планирам за края на годината и искам да знам накъде духа вятъра в настоящия момент. За Чили знам, че са затворени 1 година вече, да са живи и здрави. Но за Аржентина нямам информация, опитах се да намеря нещо, ама... Благодаря. 

На първо четене си ги разменила. В Чили се влиза (с отрицателен тест или стар положителен тест) , в Аржентина не. Това от IATA в първото закачено мнение. Там има и линкове към сайтовете на местните здравни власти.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Всъщност като разгледах, доста места вече приемат и преболедували, като за всяка държава сроковете, за които важи стар положителен тест са различни. Не съм задълбавал, защото не ме интересува, но току-виж е възможно да се лети така, дори и държавата да не допуска посетители, трябва да се проверява. В IATA е много сложно написано, примерно

Visitors not allowed.

Except for citizens and residents with negative PCR test.

Except for positive PCR test not older than...

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Mary каза:

Отрицателен PCR тест за влизане в Турция ще бъде необходим до второ нареждане.

Това е информация от посолството.

А за транзитно минаване? Правя си планове да летим април/май, през Истанбул за Маями и обратно. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , EliNik каза:

А за транзитно минаване? Правя си планове да летим април/май, през Истанбул за Маями и обратно. 

Не искат тест за транзинтите пътници, но ако трябва тест за Щатите ще си го имате предвид.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , EliNik каза:

Нищо няма да ви искат за транзит през Истанбул. Летях преди 2 седмици. Ще гледат само изискванията на крайната дестинация. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Благодаря, @neuromancer!

Стар положителен тест не ми върши работа, щото нямам, имам само антитела, ама така и така до края на годината ще е минала година и те позволяват до 3 месеца обикновено след изкарване, не повече. А за мерките на място, ще трябва явно да чакам, има време. Макар че ми се щеше билет да купя по_рано...

Връзка към коментар

Рамус в Дружба пише, че са до 20:00 часа. Актуално ли е в момента тази информация? Иска ми се след като кацнем в БГ в 19:00 да си направим тест,  а не на сладващия ден да гоня 24 часови срокове. Полета ни трябваше да бъде с кацане в 13 часа, но днес рабрах, че ще кацнем в 19ч. Та имам ли някаква опция за тест вечерта?

Връзка към коментар
преди 54 минути , Denittta каза:

Рамус в Дружба пише, че са до 20:00 часа. Актуално ли е в момента тази информация? Иска ми се след като кацнем в БГ в 19:00 да си направим тест,  а не на сладващия ден да гоня 24 часови срокове. Полета ни трябваше да бъде с кацане в 13 часа, но днес рабрах, че ще кацнем в 19ч. Та имам ли някаква опция за тест вечерта?

Гледам, че пишеш в темата за Египет, ако пътувате с ТА или чартър на ТА, свържи се с тях, знам че си извозват клиентите след полета директно до Рамус и на следващия ден РЗИ те освобождава от карантина, ако си негатив:)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Тайланд планира промяна на правилата за приемане на туристи

"Ще бъде стартирана програмата „Карантина на територията на хотела“, в рамките на която гостите ще могат да се придвижват из територията на хотела, и да не се ограничават до движение в стаята в продължение на две седмици."

https://hroniki.bg/тайланд-планира-промяна-на-правилата/?fbclid=IwAR1RBOPwpPfeD6Lq7OEwmK3ni47XpgR7kgeCbMURGNODRrrUIsftBOsQrEI

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 31 минути , funny каза:

"Ще бъде стартирана програмата „Карантина на територията на хотела“, в рамките на която гостите ще могат да се придвижват из територията на хотела, и да не се ограничават до движение в стаята в продължение на две седмици."

https://hroniki.bg/тайланд-планира-промяна-на-правилата/?fbclid=IwAR1RBOPwpPfeD6Lq7OEwmK3ni47XpgR7kgeCbMURGNODRrrUIsftBOsQrEI

Голям.смях! Карантина в бара и на плажа...🤣 Предвидливо въвеждат "програмата" в туристически райони като Пукет и Краби... чудя се на какви ли още абсурди ще станем свидетели. 

Вчера прочетох, че български тур.оператор пуска чартър от София до остров Сал, Кабо Верде и се замислих, че там сигурно няма и не е имало пандемия никога.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, funny каза:

Това го има от известно време насам - asq/asl hotels https://www.thaiairways.com/en/book/offers/special_offers/quarantine_hotel.page

Въпросът е защо  е необходимо и как може да си причиниш да стоиш 15 дни в един хотел ползвайки общите части и евентуално басейна. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Бърз ъпдейт:

Русия - въпреки, че визовия в център отвори миналия месец, преди малко звънях - не е ясно дали ще почнат да издават визи (туристически специално), тъй като границите са затворени.

Иран- вчера звънях в посолството  и все още не издават визи.

По отношение на карантина на територия на хотела - има и по-лесни решения, ако човек се е насочил към Азия - напр. Шри Ланка - тест + карантина + тест/ове в зависимост от броя на дните  , но пък ти дават възможност да посещаваш 17 броя туристически обекти, което е доста по-различно от онлайн йога клас примерно в Тайланд 😉

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Някой знае ли конкретно за американски граждани разрешено ли е влизането в бг към момента? Четейки последната заповед на МЗ, не виждам информация за САЩ и допускам, че е забранено, но не мога да съм сигурна. От Американското посолство също не могат да дадат ясен отговор, освен ако не им пиша мейл, на който не е ясно кога ще отговорят, защото били претоварени.

Връзка към коментар

Колеги, искам да попитам ако вляза в Турция сухопътно и ползвам вътрешни полети какво ми е необходимо освен ПСР тест на границата между БГ и Турция и обратно? Т.е трябва ли да правя ПСР за вътрешните полети? Благодаря!

Връзка към коментар
преди 5 часа, Lorette каза:

Колеги, искам да попитам ако вляза в Турция сухопътно и ползвам вътрешни полети какво ми е необходимо освен ПСР тест на границата между БГ и Турция и обратно? Т.е трябва ли да правя ПСР за вътрешните полети? Благодаря!

Не ти трябва PCR за вътрешните полети. Само на влизане на границата. За полетите ще ти трябва HES код (има тема за него във форума).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Яничка каза:

Някой знае ли конкретно за американски граждани разрешено ли е влизането в бг към момента? Четейки последната заповед на МЗ, не виждам информация за САЩ и допускам, че е забранено, но не мога да съм сигурна. От Американското посолство също не могат да дадат ясен отговор, освен ако не им пиша мейл, на който не е ясно кога ще отговорят, защото били претоварени.

Ако на някой друг му потрябва - благодарение на приятелка имиграционен адвокат разбрах, че се прави изключение за влизане на американски граждани в бг, ако получат разрешение от Министерство на икономиката. Пише се писмо до Министерството с данни на чужденеца и причина за влизане в страната като партньор на съответна бг фирма и се чака отговор. Ако той е положителен, от Министерството го препращат вътрешно към нашето Външно министерство и Министерство на здравеопазването, а чужденецът влиза в БГ с копие от това писмо разрешение.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сега прочетох, че властите в Бали обмислят отваряне на острова за ваксинирани туристи, за които отпада карантината: 

https://hroniki.bg/бали-ще-отвори-за-ваксинирани-туристи/

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, имам един въпрос за ПСР тестовете при прибиране от чужбина. Ако теста е направен до 24 часа след прибирането но резултата излезе да кажем след 30 часа и го пратя да ли ще ми свалят карантината? Проблема е че, дори да си направя от бързите тестове които са по 170-200лв може да получа резултата след 24 часа от прибирането ми.  Ако някой може да сподели личният си опит ще съм благодарен.

Връзка към коментар
преди 16 минути , Марин каза:

Здравейте, имам един въпрос за ПСР тестовете при прибиране от чужбина. Ако теста е направен до 24 часа след прибирането но резултата излезе да кажем след 30 часа и го пратя да ли ще ми свалят карантината? Проблема е че, дори да си направя от бързите тестове които са по 170-200лв може да получа резултата след 24 часа от прибирането ми.  Ако някой може да сподели личният си опит ще съм благодарен.

В момента почти няма лаборатории които да бавят тестовете повече от 12 часа. Правиш теста, пращаш и те гледат датата на която теста е направен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , Марин каза:

Няма нужда да правиш бърз и по-скъп тест. Важното е да е направен в рамките на 24 часа от пристигането в България, а не кога е обработен/кога са излезли резултатите. Просто докато не изпратиш негативния резултат на РЗИ ще си под карантина. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато сте били в карантина незвисимо дали болен, контактен, завърнал се от пътуване винаги ли трябва да се пише на РЗИ за освобождаване от карантината. Кога е най добре да им се пише в последния от карантината ден или на следващия?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.