Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Преди месец с мярката карантина или тест за влизане в страната на всички идващи от чужбина не беше ли целта ограничаване на британския щам? Как се спря, не разбрах. Да бяха поне твърди с ограничаване на пътуванията, че евентуално да се види дава ли резултат - карантина и толкова. Ама не, как така ще се намали струята от кранчето на лабораториите.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Jorro каза:

Не искам да оправдавам никой, но в момента не само ние, но и "те" не могат да планират нищо, т.к ситуацията навсякъде се мени ежедневно и не могат да се планират забрани. И на мен не ми е приятно, имам резервации за всеки месец за различни държави и буквално си е хазарт пътуването в момента. Борбата е да спечелим и пътуваме или поне да не загубим много.. 😄

Всъщност африканския щам не е нещо ново от днес, изследванията колко са ефективни ваксините за него също. Та не виждам никаква причина да се издава заповед от днес за утре. То и вчера издадоха безумна заповед да затворят театрите и кината във Варна, днес вече я отмениха. Вчера явно са били опасни, днес вече не са. Хайде да видим утре как ще е. Целия този безумен хаос е меко казано неоправдан...

• Харесвам 16
Връзка към коментар
В момента, master_of_germs каза:

Технически мисля, че би могла да се пробваш и да оспорваш... Заповедта не видях да упоменава държавите поименно. А само "държави и територии в Африка"... 😉 Тъй де...

И ако Занзибар технически е част от Танзания, която е в Африка, то Сейшелите са си острови. Нямат територия на континента Африка. Мисля, че по съдебен път ще спечелиш, ако се захванеш 😄 

A, аз въобще не съм планирала нищо, пък и не съм сигурна как ще си довършим ваксинацията. Просто ми е тъпо, че когато някоя точка по света се опита да се отвори, останалите я блокират. Африка ми се виждаше най-годният за пътуване континент с толкова разнообразни възможности, че няма как много планове на хора да не изгорят. 

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivan69 каза:

Ако посетиш Шарм или Таба които са в Азия , но в Египет какво се случва? Не съм се запътил за никъде просто си разсъждавам....

Е, посетил си Египет, което попада в определението за "държави и територии в Африка".

Но, да, това е доста неадекватна формулировна на ниво министерска заповед. И още едно от нещата, заради които ще се наложи в най-скоро време да се направят промени в тази заповед. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Аз сега съм тъкмо на уроците за Африка V клас. Ето ви една политическа карта за размисъл 😄. Има Сейшели, има и Египет🙂

image.jpg

Тихо. Те не го знаят

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Връзка към коментар
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Аз сега съм тъкмо на уроците за Африка V клас. Ето ви една политическа карта за размисъл 😄. Има Сейшели, има и Египет🙂

image.jpg

Какво да гледам - Сейшелите са извън ръба на картата 😄 Някой си е играл с фотошоп да ги донажда отстрани 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 7 минути , ivan69 каза:

Ако посетиш Шарм или Таба които са в Азия , но в Египет какво се случва? Не съм се запътил за никъде просто си разсъждавам....

Няма вратичка... Египет си е в Африка, не мога да го преместя на друг континент. 😀 Преди няколко дни платих резервация за Шарм за пролетната ваканция. Сега вместо да мисля за море, трябва да мисля дали да анулирам пътуването. Криво ми е. 🙄

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , ivan69 каза:

т.12 от заповедта.

Тази заповед е  отмъщението на държавата, затова че гражданите не са достатчъно стреснати, и като нормални хора искат да си починат от безумията на "експерти" и всякакви други през последната 1г.

• Харесвам 17
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Тези неадекватници пак са се ос..ли. Че в Африка са и 2 територии от Франция - Реюнион и Майот. Там си е чист Европейски съюз. С тях какво правим? Че то са и най- незасегнатите райони във Франция...

• Харесвам 16
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Роми каза:

Тези неадекватници пак са се ос..ли. Че в Африка са и 2 територии от Франция - Реюнион и Майот. Там си е чист Европейски съюз. С тях какво правим? Че то са и най- незасегнатите райони във Франция...

Ама съвсем задълбахме в наУката География значи. След като Пекин е във Виетнам, беше логично Сейшели, Малдиви и Реюнион и Майот да не са в Африка а да са си прости острови. Ама като им подсказвате ...

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Тотални тъпанари и безхаберници!

Слагат ограничение за цял континент и то огромен при това. Какви африкански варианти има в момента? Аз знам за нигерийски и южноафрикански. Какви други има?

Какво общо имат примерно Египет, Кения, Уганда, Танзания, Руанда, Замбия и сума ти други държви с Нигерия и Ю. Африка? Хората в Африка най-малко пътуват от една държава в друга. Много по-голям трафик има от африкански държави към останалите континенти.

Все едно да сложат ограничение за цяла Азия. За цяла Европа да сложат такова ограничение, би имало сигурно повече смисъл.

Аз този път наистина ще отида да гласувам на изборите.

• Харесвам 19
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Радо каза:

т.12 от заповедта.

Тази заповед е  отмъщението на държавата, затова че гражданите не са достатчъно стреснати, и като нормални хора искат да си починат от безумията на "експерти" и всякакви други през последната 1г.

Да, и е отмъщението на държавата, която завидя на българския туризъм в Занзибар. Сега е на ход туристическото лоби. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 18 минути , Jenbel каза:

Няма вратичка... Египет си е в Африка, не мога да го преместя на друг континент. 😀 Преди няколко дни платих резервация за Шарм за пролетната ваканция. Сега вместо да мисля за море, трябва да мисля дали да анулирам пътуването. Криво ми е. 🙄

Не съм юрист , но Шарм е в Азия , а и до месец доста неща ще се променят , аз не бих анулирал ако съм платил...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

Най-вероятно ще има изменения в заповедта. Но и карантината ще остане. Целта в случая е превантивна и оправдава средствата, понеже вече е ясно, че нито една от ваксините засега не предпазва достатъчно от африканските вируси. 

Ти лично за колко африкански варианти на корона вируса знаеш и в кои африкански държави ги има? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , SpeeDemoN5 каза:

Сегс аз ако летя с прикачване, например в Европа, водя ли се че идвам от Африка 😄

виж т.12 на заповедта: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/12/zabrana_vlizane_bg_12_03_2021.pdf

12. По смисъла на тази заповед държавата (територията), от която лицето пристига, е държавата (територията) - начална точка на неговото отпътуване, независимо от престой или пребиваване, свързан с транзитното му преминаване през други държави по време на придвижването му.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

https://www.actualno.com/society/turcija-vyvejda-novo-iziskvane-za-vlizane-v-stranata-prez-vyzdushnite-granici-news_1569594.html

Считано от 15 март 2021 г. турските власти въвеждат изискване към всички пътници, влизащи в Република Турция през въздушна граница - до 72 часа преди полета да попълнят формуляр за регистрация на следния интернет адрес: https://register.health.gov.tr. Попълненият формуляр следва да бъде разпечатан или изтеглен на мобилно устройство и да бъде предоставен на авиопревозвача преди качване на борда на самолета. При непредставяне на формуляр или ненадлежното му попълване, на пътниците може да бъде отказан достъп до територията на страната. От изискването за попълване на формуляр са освободени транзитните пътници.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако решат да проверяват -скриване няма. До 14 дни си има всички данни. А ако летиш през Доха или Дубай дори номера с личната карта няма да мине. Пътя ти го има в паспорта...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , funny каза:

Тихо. Те не го знаят

Тъжното е, че си прав. Още си пазя онази заповед на Ананиев с която забрани на камиони от Чили, Колумбия, Доминиканската република, Канада, Шри Ланка и т.н. да минават през България на път за Турция.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 19
Връзка към коментар

Има хора, ваксинирани вече с 2 дози, например семейство лекари. Значи,  всички да се ваксинират, обаче не могат да пътуват. Иначе искаме ваксинационен паспорт или сертификат. 

• Харесвам 12
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Аз този път наистина ще отида да гласувам на изборите.

Те специално сложиха изборите на католическият Великден за да отидат българите в чужбина за гъби, пардон за шоколадови яйца и зайци, и да не гласуват, но доста държави наложиха от злоба забрани за пътувания с цел шоколадови яйца и зайци извън държавите, и ето като няма чужбински яйца и зайци, ще се гласува.  

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Ти лично за колко африкански варианти на корона вируса знаеш и в кои африкански държави ги има? 

Ами за нигерийски и южноафрикански. А Южноафриканският го има в повечето страни от субсахарска африка, които са си играли да го потърсят. Основно Мозамбик, Замбия и Ботсуана, но и на север до Кения включително. Танзания, естенствено, не изследва. Мисля също, че и в Кот'дИвоар и Гвинея от западноафриканските беше засечен. Но въпросът е, че е докладван и във всички други континенти вече, включително в Австрия имаше взрив от около триста случая. В Израел също. Даже в Румъния има два доказани случая. ТА си прав, че ако ще е карантина, трябва да е не само за Африка. Но тука вече се намесва политиката, щото нали - ЕС... 😕 Мисля, че заради съобщения от съседни на Танзания държави, които са засекли южноафрикански вариант на прибиращи се от Танзания става част от данданията. Но не претендирам да следя активно, какво става в Африка. 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.