Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 3 часа, mitaka каза:

Имам резервирана почивка от 05.04 в Египет(Шарм ел Шейх) и много се изнервих на новата заповед на здравния министър за карантината. Дъщеря ми се разочарова супер много. Една от мечтите и е да види на живо пирамидите. Започнах да кроя планове къде да отидем по време на ваканцията на детето и току що получавам следния имейл от туристическата агенция(агентката ми е позната и ми препрати копие на информацията към тях от фирмата, която организира екскурзията):

След последната заповед на Министъра на здравеопазването, налагаща карантина за връщащите се от Африка, бихме желали да акцентираме върху чартърните ни програми за Шарм Ел Шейх.

Курортът се намира в Азия и не попада в обхвата на забраната, така че може спокойно да продавате програмите ни с 6 нощувки на 05.04.2021 и 30.04.2021 и със 7 нощувки на 11.04.2021 и 22.05.2021.

Много се зарадвах в началото, но после се позамислих. Курорта е в Азия, което е супер, защото карантина за Азия няма. Само че Египет е държава в Африка и следователно трябва да има карантина. Ние кацаме в Азия, но ще ходим и до пирамидите, които са  в Африка.  Получава се един омагьосан кръг и направо не знам какво да правя.

Искрено ме разсмя писмото на агентката. Ще ме прощавате, но това географско обяснение е пълна глупост и не може да се използва в наша полза. И нашата резервация е от 05.04 за Шарм съобразено с пролетната ученическа ваканция. Нашият тур.агент обаче ме посъветва да изчакам тази седмица,  защото тур.операторите ще имат срещи с управляващите, започват утре със здравния министър. Ще настояват ограничението да

остане само за Занзибар/Танзания. Каза още, че след срещата браншът ще решава дали да анулира оставащите  чартъри за Африка и че имат готовност да връщат парите на туристите, които сами пожелаят да анулират.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 16 минути , Eva eva каза:

Да де, ама става пак една омазана нашенска работа - ТА продават смело пакети, щото имат указания от майката ТА, че Шарм не е в Африка и не важи изискването за карантина, съответно тези указания се снасят и на гражданите, народът се юрва и купува, а после не е ясно какво ще му се случи като се върне. Защото ти като купуваш пакет никой не ти обещава писмено, че онази заповед не важи за Шарм 🙂 Това според мен е сериозният проблем - неяснота и поредната необмисленост от днес за ...днес.  Ние тук може да си разсъждаване колкото си искаме, но  какво от това 🙂 Според мен така или иначе ще има скоро указания или ще променят заповедта. 

Кантарджиев в интервю каза,че допълнително ще уточнят за Шарм дали е в Африка или не.Сигурно ще се досетят,че даже и да не е,надали има много туристи,които си седят само в Шарм.Не че има значение,но...

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Значи ако управляващите направят редакция в посока "Шарм ел Шейх е в Азия, затова изискването за  карантина отпада за пристигащите от там" това ще бъде най-най-най грандиозната им глупост. По-малоумно изпълнение не мога да се сетя.

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, BlackArt77 каза:

Измисли си план Б. Ние ако не стане Тунис заради карантината, включваме план Б към Дубай. Трябва да се измъкна на някъде, че вече стана повече от година тука и не се търпи. 😁

По план трябваше да летя за Хургада на 27 март, планирах лежерна почивка на топло. С агенция съм, защото цената беше много добра. Платила съм 30 %, останалата сума 8 дни преди полета. Писах  на агенцията, че ако има карантина, искам ваучер. Казаха ми, че няма да има проблем, но се се надяват карантината да отпадне. И аз се надявам  🙂

• Харесвам 7
Връзка към коментар

От петък до днес цените на офертите на ТА за Египет са с 30-40% надолу. Сигурна съм, защото точно в петък седях и си чешех ушите да ходим ли, на кои дати, а МЗ привечер избухнаха с карантините за Африка. Ако някой пътува с ТА, сега е идеален момент да се възползва или да извие малко ръцете на ТА за ъпгрейд на пакета си.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Jenbel каза:

Значи ако управляващите направят редакция в посока "Шарм ел Шейх е в Азия, затова изискването за  карантина отпада за пристигащите от там" това ще бъде най-най-най грандиозната им глупост. По-малоумно изпълнение не мога да се сетя.

Ами "Зелените коридори"?

Значи хората под 65 години не могат да пазаруват от 8:30 до 10:30,защото тогава пазаруват тези над 65,а в останалото време(преди 8:30 и след 10:30)-могат да пазаруват заедно,защото тогава вируса спи и не може да се пренася от "младите" към "старите"...🤣🤣🤣

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 13 минути , crazyhorse каза:

Ами "Зелените коридори"?

Значи хората под 65 години не могат да пазаруват от 8:30 до 10:30,защото тогава пазаруват тези над 65,а в останалото време(преди 8:30 и след 10:30)-могат да пазаруват заедно,защото тогава вируса спи и не може да се пренася от "младите" към "старите"...🤣🤣🤣

За мен това беше една от малкото смислени мерки, дори и само да са по-спокойни възрастните. И да повечето от тях пазаруваха когато им падне, но една не-малка част бяха така наплашени от щабове, журналисти и политици, че за тяхната психика дори само  беше/е ( не знам има ли ги още) полезно.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , funny каза:

За мен това беше една от малкото смислени мерки, дори и само да са по-спокойни възрастните. И да повечето от тях пазаруваха когато им падне, но една не-малка част бяха така наплашени от щабове, журналисти и политици, че за тяхната психика дори само  беше/е ( не знам има ли ги още) полезно.

Има ги още(коридорите)!И все още пазаруват когато им падне!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако правилно тълкувам новата заповед, и за Малдивите вече има карантина, след като не присъства в списъка по т.2 ....?

Кроя планове за Занзибар / Малдиви / Доминиканска република през юни, но май за сега всичко отпада. Дано с настъпването на летния сезон поотпуснат юздите малко.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Kristinna каза:

Ако правилно тълкувам новата заповед, и за Малдивите вече има карантина, след като не присъства в списъка по т.2 ....?

Кроя планове за Занзибар / Малдиви / Доминиканска република през юни, но май за сега всичко отпада. Дано с настъпването на летния сезон поотпуснат юздите малко.

Ааа Доминиканска република още не са ни я "секнали". Това само в случай че не са я причислили към Африка де :biggrin:

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 12 минути , funny каза:

Ааа Доминиканска република още не са ни я "секнали". Това само в случай че не са я причислили към Африка де :biggrin:

А , току-виж, след малко и Испания се окаже из Африка:))))

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 9 минути , Росина каза:

Как се оправдава тази картина на пристигащите от Африка, т.е. с предписанието от РЗИ може ли да се издаде болничен? 

В някакви новини бяха казали, че се издава, но не съм търсила документа, скойто се урежда това.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Росина каза:

Как се оправдава тази картина на пристигащите от Африка, т.е. с предписанието от РЗИ може ли да се издаде болничен? 

Може, с болничен.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, funny каза:

Тихо, тихо 🙂 Моля, Доминиканската република да не се споменава повече в темата, по никакъв повод, че врагът не спи. Да няма след 2 седмици 1 магеланец по-малко 😄 

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 1 час, Kristinna каза:

Ами не я тълкуваш правилно! Като български гражданин, имаш право да се завърнеш/влезеш в страната по т.2. По т.10 вече имаш проблем, ако идваш от Африка. Малдиви и Доминиканска Република, по обясними причини, засега не са засегнати от заповедта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Kristinna каза:

2. Забраната по т. 1 не се отнася за:а) българските граждани, т.е като български гражданин ти е разрешено да влезеш в България и т.к. Малдиви не е към Африка не се отнася т.10.

За тях би трябвало да важи т.8.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Kristinna каза:

Прави са @vino4erpec и @lesy! За Малдиви и Доминиканската република са приложими т. 2, т. 5, т. 8 и т. 9. Тоест - за тези две държави има карантина, ако при влизане в България не представите ПСР тест. Ако имате тест от чужбина не Ви се налага карантина. Ако нямате тест при влизане в България Ви се налага карантина. Съответно можете да се освободите от наложената карантина, ако си направите тест до 24 ч. след влизане в България. За държавите от Африка задължително влизате в 10дневна карантина.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, AlexandraKo каза:

А , току-виж, след малко и Испания се окаже из Африка:))))

Според мене Сеута, Мелиля, че и Канарските острови, са точно това, което отговаря на определението "...територии в Африка". В смисъл, че ако важи за Занзибар и Реюнион, Канарите също са островна територия, която спада географски към Африка... А, де 😄😉 

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , master_of_germs каза:

Според мене Сеута, Мелиля, че и Канарските острови, са точно това, което отговаря на определението "...територии в Африка". В смисъл, че ако важи за Занзибар и Реюнион, Канарите също са островна територия, която спада географски към Африка... А, де 😄😉 

Да, и аз не виждам разлика между Канарите и Реюнион.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сейшели:

The Indian Ocean island destination has announced that it will be welcoming visitors from across the globe, irrespective of their vaccination status, as from March 25, 2021...

Visitors will now only be required to present a negative PCR test taken 72 hours prior to departure.

There will be no quarantine requirement nor restriction on movement upon entry into Seychelles.

Additionally, the minimum stay in establishments upon arrival will no longer be applicable.

However, visitors will still be required to adhere to other public health measures put in place in view of the pandemic these will include wearing of face masks, social distancing, regular sanitisation or washing of hands.

The new measures also give visitors access to all communal area within the hotel premises inclusive of bars, swimming pools, spas and Kid’s club.

http://tourism.gov.sc/2021/03/08/seychelles-opens-up-to-the-world/

https://seychelles.govtas.com/

Предвид безумната заповед за карантина от Африка, не знам дали е удачно да се ходи точ но в този момент.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

Хаха, Канарските острови са от към Сахара, оттам вируса не може да влиза. 🙂

Връзка към коментар

Не знам какво се оплаквате, какво по-хубаво от това - връщаш се от почивка и автоматично получаваш 10 дена болнични да си починеш от почивката

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
9 minutes ago, neuromancer said:

Не знам какво се оплаквате, какво по-хубаво от това - връщаш се от почивка и автоматично получаваш 10 дена болнични да си починеш от почивката

Първите дни болнични ги плаща шефът ти и може да не е очарован. 

Това за хора работещи за частен работодател. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.