Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
On 9/20/2021 at 7:55 PM, stanislavpp said:

…..което трябваше да се случи преди няколко месеца, но Делта стресна администрацията. Любопитен е казуса с АЗ, неодобрена за употреба в САЩ , дано ваксинираните с нея бъдат допускани .

Според Антъни Фаучи ,вероятно и ваксинираните със АЗ ще получат зелена светлина за пътувания до САЩ.

• Харесвам 4
Публикувано:

За най-нетърпеливите, Аржентина обяви, че отваря границите от 1 ноември, само че условията не са най-лесните.

https://www.lanacion.com.ar/sociedad/una-por-una-todas-las-medidas-anunciadas-por-el-gobierno-nid21092021/

Ваксинираните трябва да представят отрицателен тест на влизане, и да направят още един 5 до 7 дена след пристигане. Неваксинираните трябва да представят отр. тест, да останат 7 дена карантина и да направят още един тест. Нещо пише накрая, че ако ваксинираното население надвиши 50% някои от тези допълнителни мерки може да отпаднат.

• Харесвам 11
Публикувано:

Да ви попитам къде в Бургас можем да си направим ПСР fit to fly в събота, ще летим в понеделник за ОК,  а искаме събота и неделя море. Благодаря

Публикувано:
преди 9 минути , VASILEV каза:

Да ви попитам къде в Бургас можем да си направим ПСР fit to fly в събота, ще летим в понеделник за ОК,  а искаме събота и неделя море. Благодаря

"Лина". Има няколко лаборатории.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , VASILEV каза:

Лаборатория Лина, 

https://www.lina-bg.com/

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте!

Някой летял ли е от Ташкент до Истанбул с Uzbekistan Airways скоро и дали се е прибирал сухопътно към България? Днес ходих да питам в централата на авиокомпанията дали трябва да си правя PCR тест за влизане в Турция. Аз имам сертификат за ваксинация, така влязох в Истанбул, но тук ми казаха, че задължително трябва да предоставя PCR тест, ако искам да ме качат на борда, а освен това Турция изисквала задължително отрицателен тест на всеки влизащ от Узбекистан. Не знам дали това действително е така, защото прави впечатление, че и хората не са запознати, а езиковата бариера е проблем, понеже почти никой не говори английски език. Само да добавя, че ще влизам в Истанбул и няма да съм транзит.

Тагвам @Яничка понеже по далечен спомен тя летя дотук.

Публикувано:
преди 16 минути , Guinness каза:

Някой летял ли е от Ташкент до Истанбул с Uzbekistan Airways скоро и дали се е прибирал сухопътно към България? Днес ходих да питам в централата на авиокомпанията дали трябва да си правя PCR тест за влизане в Турция. Аз имам сертификат за ваксинация, така влязох в Истанбул, но тук ми казаха, че задължително трябва да предоставя PCR тест, ако искам да ме качат на борда, а освен това Турция изисквала задължително отрицателен тест на всеки влизащ от Узбекистан. Не знам дали това действително е така, защото прави впечатление, че и хората не са запознати, а езиковата бариера е проблем, понеже почти никой не говори английски език. Само да добавя, че ще влизам в Истанбул и няма да съм транзит.

Според официалното инфо на IATA (проверих също и Sherpa) щом си ваксиниран не ти трябва тест за вход в Турция от Узбекистан. Това обаче не значи непременно, че Uzbekistan Airways или летище Tashkent ще са на същото мнение и най-вероятно прилагат свои собствени правила, които уви в случая са по-важни. Ако самата авиокомпания в прав текст е казала, че ще иска тест, 100% няма да ти се размине и ще трябва да направиш. С Turkish Airlines вероятно нямаше да има този проблем.

• Харесвам 3
Публикувано:

За пътуване до Ирландия трябва ли да се попълва/представи PLF?

Публикувано:
преди 6 часа, VASILEV каза:

Да не се набуташ с ПСР, може и само антигенен (ако ще сте към Лондон...)

• Харесвам 1
Публикувано:

@Guinness Ние имахме полет на 12.09.21. От Ташкент-Истанбул-София с Turkish Airlines. На чекирането ни поискаха сертификат за ваксина и това беше. За съжаление не знам, как стои въпросът с Узбекистнаските линии и без транзит. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Имате ли информация какви са изискванията за влизане от Южен Кипър в Северен Кипър? Пътуваме на 26.09. От хотела ни казаха за хората със сертификат за ваксинация ни е необходим ПСР тест. За хората с ПСР тест им предстои 5 дневна карантина. На телефона на министерството на Кипър ни казват, че при отрицателен ПСР, няма да има карантина, а за ваксинираните не е необходим ПСР тест.Някой да е преминавал  скоро?

Публикувано:

Русия вече изисква задължително негативен PCR за всички чужденци пристигащи или транзитиращи през държавата. Родителите на мъжа ми се прибират от щатите през Москва с Аерофлот и са получили уведомление от авиокомпанията, че изобщо няма да бъдат допуснати до check-in и бординг без тест, въпреки ваксинацията, освен ако не представят негативен PCR.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , Mistela каза:

Деца под 12 год нали влизат в Нидерландия без пср и антигенен? И мога ли някъде на техен сайт да го прочета?

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/mandatory-negative-test-results-and-declaration

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, iraJon каза:

Имате ли информация какви са изискванията за влизане от Южен Кипър в Северен Кипър? Пътуваме на 26.09. От хотела ни казаха за хората със сертификат за ваксинация ни е необходим ПСР тест. За хората с ПСР тест им предстои 5 дневна карантина. На телефона на министерството на Кипър ни казват, че при отрицателен ПСР, няма да има карантина, а за ваксинираните не е необходим ПСР тест.Някой да е преминавал  скоро?

В момента съм в Северен Кипър,на влизане от Южен Кипър беше необходимо да направя бърз аннтигенен,който на много места пред аптеките в Никозия(Юг) е 5 евро и излиза за 3/4  минути.Утре е необходимо за връщане към БГ за неделя да направя ПСР заради червената зона за Кипър пристигащи у нас.Почти съм сигурен ,че тук теста е по-евтин.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, Guinness каза:

Здравейте!

Аз бях транзит с полети, на практика не съм влизала в Турция.

Публикувано:

Трябва ли задължително мокър печат на антигенния тест или може да се пътува директно с Green Pass от телефона за Испания без никакви хартии?

Публикувано:

@searus, какви са изискванията към момента за ваксинирани, транзит през Англия, по следната схема: полет София-Станстед, оттам автобус до Гетуик, нощувка до летището, на следващата сутрин полет до Доминиканска Република. Навръщане полет от Доминиканска Република до Гетуик, трансфер с автобус до Станстед и същата вечер полет до София. 

Публикувано:
преди 27 минути , vino4erpec каза:

@searus, какви са изискванията към момента за ваксинирани, транзит през Англия, по следната схема: полет София-Станстед, оттам автобус до Гетуик, нощувка до летището, на следващата сутрин полет до Доминиканска Република. Навръщане полет от Доминиканска Република до Гетуик, трансфер с автобус до Станстед и същата вечер полет до София. 

По транзитните въпроси не съм много наясно, и, честно казано, се съмнявам, че граничен контрол са... Имай предвид обаче, че Доминиканска Република е в червения им списък и дори на отиване да не е особен проблем (България е още в зеления), на връщане ще ти се стъжни по всяка вероятност. Прочети добре ето тук: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england#transiting-through-england

Също така, от червени страни по принцип е разрешено да влизат само граждани и постоянно пребиваващи, т.е. има прекалено голяма вероятност изобщо да не те допуснат до борда на самолета на връщане от ДР. Нищо, че си уж транзит. Както много пъти е ставало въпрос, транзитът не е точно транзит, когато е на отделни билети и летища, дори когато страна като Англия го допуска като възможност: ‘landside transit’ - you do pass through UK border control, but come back through it and leave the UK within a short amount of time (usually 24 hours). Силно се съмнявам в ДР да са наясно по този въпрос. Не си уточнил за кога става въпрос. Може да са други правилата след 4-ти октоври...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , searus каза:

По транзитните въпроси не съм много наясно, и, честно казано, се съмнявам, че граничен контрол са... Имай предвид обаче, че Доминиканска Република е в червения им списък и дори на отиване да не е особен проблем (България е още в зеления), на връщане ще ти се стъжни по всяка вероятност. Прочети добре ето тук: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england#transiting-through-england

Също така, от червени страни по принцип е разрешено да влизат само граждани и постоянно пребиваващи, т.е. има прекалено голяма вероятност изобщо да не те допуснат до борда на самолета на връщане от ДР. Нищо, че си уж транзит. Както много пъти е ставало въпрос, транзитът не е точно транзит, когато е на отделни билети и летища, дори когато страна като Англия го допуска като възможност: ‘landside transit’ - you do pass through UK border control, but come back through it and leave the UK within a short amount of time (usually 24 hours). Силно се съмнявам в ДР да са наясно по този въпрос. Не си уточнил за кога става въпрос. Може да са други правилата след 4-ти октоври...

Wow.....Честно казано, прочетох същото, но се надявах някъде да греша с тълкуванията на правилата. Много ти благодаря за включването, по принцип сме го намислили за средата на декември. Ясно е, че дотогава може да са различни нещата, но не мисля да рискувам, пък и не ми се чака последния момент, този вариант категорично отпада!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 часа, funny каза:

Някой с актуално инфо за Барселона - има ли в момента по-особени рестрикции там ?

- маски на открито ?

Здравей, в момента съм в Барселона и маските на закрито са задължителни, като в ресторант ги сваляш за да можеш да се храниш. По музеи не ходим така, че не знам за там дали искат сертификат, но маските също са задължителни. В метрото маските също са задължителни.

• Харесвам 5
Публикувано:

Оставям адреса на аптека във Верона, ако някой има нужда от бърз тест и Green Pass. За 15 мин и 22 Евро, доста е лесно и бързо. Аз бях със запазен час по телефона, но реално нямаше опашка и видях, че си идват хора и без предварителна уговорка. На мен ми беше близко до хотела, но иначе е съвсем близко и с автобуси от гарата или центъра. 

Farmacia Padovani
  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, borislavpetkov84 каза:

Здравей, в момента съм в Барселона и маските на закрито са задължителни, като в ресторант ги сваляш за да можеш да се храниш. По музеи не ходим така, че не знам за там дали искат сертификат, но маските също са задължителни. В метрото маските също са задължителни.

Благодаря много. Аз следващата седмица съм командировка там и по ме вълнува дали и на открито трябва да си слагам ?

Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Благодаря много. Аз следващата седмица съм командировка там и по ме вълнува дали и на открито трябва да си слагам ?

Не навън почти никой не носи маска и не са задължителни за носене.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.