Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

да, наистина, може да е полезно някое медицинско лице от съфорумците ако желае да обясни съвсем накратко каква е разликата между респираторните вируси и вирусите от корона-семейството, не конкретно сегашния, а по принцип

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 минути , muchachote каза:

Нещата вече много се оплитат. Аз имам цели два полети в близките два месеца /и дори трети в началото на май/, минаващи през Милано- Бергамо, като там ми е прекачването. Ако връщат пари, това означава ли че връщат парите и за полетите ОТ Милано до крайната цел? Ако пък има премаршутиране, не ми е ясно как ще нагласят следващия полет така че да стигна в деня на резервината /и вече платена/ първа нощувка?

Обещават опции за хотели, нощувки и т.н, нямам идея как точно ще се случва. Моите полети май не са на един билет, което ще значи тотално премаршутиране . Не изключвам и варианта да искат доплащане 

Връзка към коментар

Анулирането на полетите вече не е само към Италия..

British Airways has followed suit - cancelling hundreds of flights between the UK and parts of Europe and the US.

Affected BA destinations include Italy, France, Austria, Belgium, Germany, Ireland and Switzerland - plus New York's JFK airport.

The airline has also cancelled flights between Gatwick and Italy, France and Albania - and London City flights to and from Italy and Germany.

https://www.mirror.co.uk/money/breaking-ryanair-cancel-25-italian-21616850

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 30 минути , muchachote каза:

Ако връщат пари, това означава ли че връщат парите и за полетите ОТ Милано до крайната цел? Ако пък има премаршутиране, не ми е ясно как ще нагласят следващия полет така че да стигна в деня на резервината /и вече платена/ първа нощувка?

Гласят според каквито полети имат, не според твоите нощувки. Можеш да промениш каквото ти предложат, но с полети, които се изпълняват.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

да, наистина, може да е полезно някое медицинско лице от съфорумците ако желае да обясни съвсем накратко каква е разликата между респираторните вируси и вирусите от корона-семейството, не конкретно сегашния, а по принцип

Сега ще ви кажа, но не съм медицинско лице, главна разлика е че коронавируса засяга долните дихателни пътища, заразените страдат най-вече от суха кашлица, задух и/или пневмония, но нямат възпалено гърло както при грип и настинка. Инкубационен срок 2 до 14 дена. В сайта https://www.worldometers.info/coronavirus/ ако го разгледате има интересни статистики,  при 80% минава много леко, децата не боледуват от него, 2/3 от смъртните случаи са мъже, смъртността скача с годините като стига 15% за над 80 годишните, среден престой на болен в болница 10 дена, среден брой дни от първи симптом до смърт - 14 дена. 

Друго нещо, диагностиката в медицината в момента е много скъпа бавна а и неточна, ако се разболееш от респираторен вирус никой не го интересува кой точно е той, дават се лекарства за облекчаване или в по-тежки случаи широкоспектърни антибиотици, стреля се по всичко което се движи с голямата картечница, въпреки че антибиотика не действа срещу вируси. но напълно може да те извади от строя за много време като избие добрите бактерии и създаде перфектни условия за гъбична инфекция която после се оправя трудно. Много рядко съм чувал лекар да даде противовирусно лекарство.

Ето още инфо за корона вируса който му е интересно:

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

https://www.dw.com/bg/коронавирус-или-грип-как-да-ги-различаваме/a-52232341

https://www.dw.com/bg/най-важното-за-коронавирус-15-въпроса-и-отговора/a-52554404

https://www.lentata.com/page_16757.html

https://www.synevo.bg/koronavirus/

• Харесвам 3
Връзка към коментар
1 hour ago, Topfly said:

Анулирането на полетите вече не е само към Италия..

British Airways has followed suit - cancelling hundreds of flights between the UK and parts of Europe and the US.

Affected BA destinations include Italy, France, Austria, Belgium, Germany, Ireland and Switzerland - plus New York's JFK airport.

The airline has also cancelled flights between Gatwick and Italy, France and Albania - and London City flights to and from Italy and Germany.

https://www.mirror.co.uk/money/breaking-ryanair-cancel-25-italian-21616850

Ирландия пък защо? Или съм пропуснала някаква мега тревожност там? Сега следя полетите Англия-България заради едни роднински посещения. Пупу всички да си летят към София по старому.

Католическия Великден тази година е 10-13 април, после Православния, ужас ще е, ако след месец вирусът още циркулира и спират полети. 😞

Връзка към коментар
45 minutes ago, Coo said:

Ирландия пък защо? Или съм пропуснала някаква мега тревожност там? Сега следя полетите Англия-България заради едни роднински посещения. Пупу всички да си летят към София по старому. 😞

Може да го гледаш и обратно! Търсенето от ирландци към Великобритания намалява. Когато министърът на здравеопазнето на Великобритания казва, че не е напълно изключено да се стигне до поставянето на цели градове под карантина е нормално да намалее желанието за пътуване...

Isolating UK cities, as the Chinese authorities did to Wuhan where coronavirus was first detected, may be necessary to stop the the spread of the outbreak, the health secretary, Matt Hancock, has conceded.

Speaking to the BBC’s Andrew Marr Show, Hancock also confirmed that the NHS was planning to bring doctors out of retirement if the coronavirus becomes more widespread.

Marr asked Hancock: “China, of course, isolated entire cities. Is it conceivable under any circumstance, you try and cut off the city in this country?”

Hancock replied: “There’s clearly a huge economic and social downside to that. But we don’t take anything off the table at this stage, because you’ve got to make sure that you have all the tools available, if that is what’s necessary. But I want to minimise the social and economic disruption.”

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/01/coronavirus-latest-updates-coronavirus-live-updates-latest-news-china-wuhan-stock-markets-update-china-iran-us-australia-south-korea-japan?page=with:block-5e5b87bb8f086a28115b55ef#block-5e5b87bb8f086a28115b55ef

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами всичко е до лично усещане според мен, не толкова до обстановката в страната.

Тук не е по-различно от Италия, Германия, Франция и т.н. то вече стана еднакво навсякъде. Въпроса е вие с каква нагласа сте. Ако тази обстановка ви натоварва, ако ще се тормозите и ще забързсвате с кърпички навсякъде, ще носите маски и ще се оглеждате колко близо са до вас хората наоколо - по-добре отложете за по-спокойни времена - Япония няма да избяга, вишните ще цъфнат и догодина.

Ако пък можете да се абстрахирате и не ви притеснява - пътувайте смело! Няма да има големи тълпи от туристи.

За сега, като за навсякъде, основен риск за пътуващите е логистиката, не вируса. Дали ще отменят билети, канселират полети и т.н.

Явно всеки ще решава в последния монент. Няма верен отговор, за съжаление.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, Tani каза:

Някой с впечатления от Германия?  По-точно района на Мюнхен. Не откривам нищо рестриктивно. И към тези със списъци от работодателите за спрени пътувания. Германия в списъците ли е към момента за доброволна карантрина след пътуване?

Точно за Мюнхен не мога да кажа нищо. Но днешната разходка из Берлин ме впечатли много. Тук е сравнително спокойно и несъм чула да  има регистирани болни, никой не носи маски нито по улиците, нито в метрото. Но днес улиците бяха толкова празни и пусти. Минахме през кметството, значи Алесъндър плац, Райхстага и градинката , парка стигайки до Подсдамплац, коплекса от модерните сгради и "Сони" и моята приятелка само питаше                " толкова ли хора има в Берлин". Времето беше слънчево, нямаше вятър, нямаше дъжд, била съм в много студено време със вятър сняг и дъжд, да кажем миналата година  януари месец и знам как е било откъм хора и туристи. Този безлюден Берлин ме плаши Незнам какво да си мисля, тук от няколко дни пазарувам консерви, които ги няма много, утре отивам да накупя боб, грах, леща, брашно....положението никак не ми харесва.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Asya Assenova каза:

Аз се чудя как може да се твърди, че в България няма корона вирус, при положение че не се правят изследвания.

Не знам някой (в смисъл официално от отговорните лица) да твърди, че "в България няма коронавирус". Твърди се, че няма потвърдени с изследвания случаи на заразени.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 48 минути , ZORI каза:

Точно за Мюнхен не мога да кажа нищо. Но днешната разходка из Берлин ме впечатли много. Тук е сравнително спокойно и несъм чула да  има регистирани болни, никой не носи маски нито по улиците, нито в метрото. Но днес улиците бяха толкова празни и пусти. Минахме през кметството, значи Алесъндър плац, Райхстага и градинката , парка стигайки до Подсдамплац, коплекса от модерните сгради и "Сони" и моята приятелка само питаше                " толкова ли хора има в Берлин". Времето беше слънчево, нямаше вятър, нямаше дъжд, била съм в много студено време със вятър сняг и дъжд, да кажем миналата година  януари месец и знам как е било откъм хора и туристи. Този безлюден Берлин ме плаши Незнам какво да си мисля, тук от няколко дни пазарувам консерви, които ги няма много, утре отивам да накупя боб, грах, леща, брашно....положението никак не ми харесва.

Споко, или хипстърите не са се били наспали, или са запразнили още от сега за 8-ми март. Да, левичарството в Берлин направи така, че 8-ми март да е почивен ден.

Връзка към коментар

Бергамо не е под карантина в момента, но 7 китайци работещи в ресторант в Бергамо са пътували за Китай и там е установено, че са заразени с коронавирус, като са внесли заразата от Италия... От 125 новозаразени в Китай 7 случая са импортирани, което е близо 6%. Китайското правителство е призовало китайците живеещи в чужбина по възможност да си ограничат до минимално пътуванията до Китай...

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-china/update-2-china-urges-overseas-chinese-to-stay-home-as-imported-virus-cases-rise-idUSL4N2AW040

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Круизен кораб е бил посрещнат с протести на местни жители на остров Реюнион поради страх от разпространение на коронавирус, без да има никаква конкретна информация за болни или заразени хора на борда...За съжаление пътник на круизен кораб започва да става синоним на прокажен 😞

Coronavirus: cruise ship passengers at Réunion Island threatened by violent protests

Police use teargas on protesters who tried to block Sun Princess cruise liner, which is full of Australian, New Zealand and British tourists

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/03/sun-princess-passengers-threatened-by-protesters-on-reunion-island-as-coronavirus-fears-rise

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Китай е фактор в статистиката. Откакто овладяха заболеваемостта и разпространението на вируса, има промяна в процентите. От два дни статистиката при активните случаи е 83% болни с леки симптоми и 17% в сериозно/критично състояние (преди това съотношението беше 82% към 18%). От днес при затворените случаи 94% са оздравелите и 6% са починалите (преди бяха 93% към 7%).

В Италия може би статистиката е толкова тревожна, защото вирусът си е тлеел седмици преди да разберат и вземат мерки, както беше писала @samuraika по-напред. Да се надяваме, че до 40 дни и мерките на италианците ще дадат ефект.

Тези дни препрочетох темата от началото й, има много смислени въпроси, отговори разсъждения на @samuraika, както и на други магеланци, но нея визирам, защото се чудя дали тя получава смислена информация от японските медии. У нас новините започват с НЯМА потвърден случай, а какво и защо става по света се аносира само от гледна точка на “черната”, създаваща напрежение статистика.

За това ще помоля @samuraika от време на време пак да пише🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Иран мина Италия по брой на заразени. Вчера ги гледах 1300 и нещо- днес 2336. Добре, защо Иран? Точно пък там от къде се е получила такава ескалация? Те са доста по-изолирана държава в сравнение с много други. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , paduan123 каза:

Иран мина Италия по брой на заразени. Вчера ги гледах 1300 и нещо- днес 2336. Добре, защо Иран? Точно пък там от къде се е получила такава ескалация? Те са доста по-изолирана държава в сравнение с много други. 

То там надало отскоро е заразата сигурно от самото начало е плъзнала и са малчали и са укривали заразените. За това изведнъж избузнаха. Отделно смъртността там е 5% докато в цял свят е 2%. Т.е броя на заразените е много по голям от официалното число. Това дето ме изненадва че и членова на правителството и парламента са болни. Сащ със санкциите не можаха изолират Иран толкова колкото сега го наорави коринавируса. Поне Иран не е толкова популярна дестинация и може лесно да бъде изолиран напълно, заразлика от Италия

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Гледам много се пише за хигиената в темата! 🙂

Само да Ви кажа, че и от прекалената хигиена може човек да се разболее!... 

Давам пример със себе си. Тъй като аз на хигиена държа страшно много, винаги съм с измити ръце, винаги съм с чисти ръце и т.н., поне по една минута на мивката се мия преди храна и т.н. Преди около 4 години не знам какво съм правил/направил, но получих оригане и то изведнъж след вечеря. След няколко дни ходих по лекари какви ли не, правиха ми всякакви изледвания и накрая се оказа, че от прекалената хигиена и от храната, която съм консумирал съм хванал някаква бактерия, което го лекувах близо 8 месеца. Така, че добре е човек да е с хигиената на високо ниво, но не и на прекалено, защото може и да си има после други проблеми! 

Поне така ми казаха на мен лекарите (бях при - личният лекар, кожен, гастроентеролог, анестезиолог) на които бях ходил!

На мен ми беше много странно от това, дори, което ми казаха, бях в шок като започнаха да ми говорят за такива неща, и за това вече си хапвам по-спокойно и се съобразявам с всичко, дори и с хигиената!

Така, че всичко си има граници и мярка! За това хапнете си, пийне си, не се притеснявайте и този корона вирус ще премине!

Но все си мисля, че този вирус се предава по въздушен капков път! 

Дано да не подведа някои с моята информация! 🙂

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 1 час, paduan123 каза:

Иран имат бизнес връзки с Китай и обмен. Също така в Северна Италия засегнатите райони имат бизнеси с Китай.

Редактирано от Георги
Белгия <30 потвърдени случая
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Не съм чела по-назад дали някой е писал за вируса и в други части на Италия, но ако няма писано, аз да кажа, че вече го има официално и в Наполи. Антонио Тафури, президент на Адвокатската колегия в Неапол е потвърдил хоспитализирането на един адвокат, който се е върнал позитивен от Милано преди една седмица. Съобщава се и за още два потвърдени случая. Заради това в Италия разширяват "жълтата зона". Пак във връзка с това сесията в Архитектурния факултет се отлага с една седмица, тъй като един от преподавателите там се е оказал също позитивен. В обществения транспорт в Наполи се прави извънредна масова дезинфекция.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Затворили са КПП-та между Кипър и Северен Кипър

Greek Cypriot administration closes checkpoints on green line under pretext of coronavirus

https://www.dailysabah.com/politics/greek-cypriot-administration-closes-checkpoints-on-green-line-under-pretext-of-coronavirus/news

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам отиване до Бергамо на 11.03 с Уиз Еър и връщане на същия ден с Райън Еър, честно, не знам какво да правя. Щях да ходя с приятелка, тя категорично с отказа. Не ми пречи да отида сама, просто....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.