Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 5 минути , violeta каза:

В Тайланд и в Сингапур предните 2 седмици имаше термокамери преди гейтовете. При кацане - също мериха. 

Термокамери при бординг на летището в Краби

5379B734-D373-44A7-BCA0-AAA437792F87.jpeg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги каза:

Предполагам, че въпроса с обезщетенията като цяло може да изчака. Можеш да претендираш с години назад, а несъмнено по тези случаи ще има дела и прецеденти, които да се използват в последствие при нужда. 

Аз вече пуснах искане за обезщетение към Уиз заради отменения полет от Бергамо. Аргументите ми са от една страна внезапната отмяна в деня на полета и от друга, фактът че всички останали компании в този ден осъществиха полетите си от това летище, вкл. и по отменената от Уиз дестинация (благодарение на което успях да се прибера). Не храня надежди , че ще се втурнат да ми го изплатят, но формално имам право. Ще ви държа в течение ако има развитие. 

• Харесвам 15
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз имам питане, ако имаш застраховка "отмяна на полет" дето толкова напъвах да я направя навремето, ако помните. Но не съм видяла условиятя на полицата, че още  не съм се прибрала в Бг. После ако пътувам директно от Германия, която е рискова страна поне за сега, може ли на дългия полет за Канада да не ме  допуснат.  Ако единият от пътуващите има болничен, важи ли отмяната и за другия.

Връзка към коментар

доколкото видях няма ограничения за Канада и Германия, поне сега

виж второто препоръчано мнение горе за актуална информация

какво ще стане след една седмица например никой не знае

Връзка към коментар
преди 9 минути , ZORI каза:

Ако единият от пътуващите има болничен, важи ли отмяната и за другия.

Ако имат роднинска връзка, иначе в една застрахователна агенция ми обясниха , че ако спътника ми се разболее, нямало причина аз да не пътувам...

Когато майка ми влезе в болница, трябваше да пътуваме двете, признаха ми застраховката  и за двете, само пращах акта за раждане, да докажа каква ни е връзката. Застраховка имах само аз, тя не, но пътуваше с мен.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, Фичо каза:

Доколкото аз знам и видах - температурата се мери след кацане.

Не съм съгласен с това. Значи не може аз да напускам страната си и да знам/не знам че имам температура и с това да рискувам при пристигане в съответната дестинация да не ме пуснат и да трябва да се връщам?! Не е ли по-добре това да се разбере още преди бординга и да ти спестят това “разхождане”?’

Връзка към коментар
преди 31 минути , Ivko каза:

Не съм съгласен с това. Значи не може аз да напускам страната си и да знам/не знам че имам температура и с това да рискувам при пристигане в съответната дестинация да не ме пуснат и да трябва да се връщам?! Не е ли по-добре това да се разбере още преди бординга и да ти спестят това “разхождане”?’

Може да си я измериш сам преди да тръгнеш за летището за да си спокоен. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Значи не може аз да напускам страната си и да знам/не знам че имам температура и с това да рискувам при пристигане в съответната дестинация да не ме пуснат и да трябва да се връщам?! Не е ли по-добре това да се разбере още преди бординга и да ти спестят това “разхождане”?’

Ами ако не искаш да рискуваш, не можеш ли, пред да тръгнеш към летището, сам да си измериш температурата?
Предполагам всеки има термометър вкъщи.  Защо все трябва да разчитаме на държавата и властите за неща, които можем да направим и сами? 

• Харесвам 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Бритиш еъруейс разширяват гаранцията за гъвкавост по време на епидемията.

Важи за нови резервации, направени от 3 до 31 март за полети до 31 декември. Позволяват се безплатни промени, както и отказ, като сумата се връща като ваучер. Може да се правят многократни промени, а ваучера не се прехвърля на друг човек.

https://www.headforpoints.com/hfp/british-airways-travel-waiver-book-with-confidence/

Връзка към коментар

Край на пътуванията от и до Италия

Пътуванията между България и Италия и с автомобил или автобус стават невъзможни след като днес Словения затвори границата с най-силно засегнатата от коронавируса европейска държава.

Словенският премиер Марян Шарец нареди тази вечер да бъде затворена границата на Словения с Италия. Само товарните автомобили ще бъдат пропускани, съобщи Министерството на външните работи. Това означава, че пътуването по суша от Италия за България по най-преките маршрути е практически невъзможно.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/10/4038826_koronavirusut_v_bulgariia_dva_novi_sluchaia_v_sofiia/?ref=home_mainStory

• Харесвам 1
  • Шок 3
Връзка към коментар
Дани Магелани

Какво прави Spirit за справяне с тревогите за коронавирус COVID-19?

Spirit Airlines следи внимателно развитието около коронавируса COVID-19, за да ви помогне да планирате пътуването си. Тази информация включва отговори на често задавани въпроси, чиято цел е да ви предпазят и здрави, заедно с нашата гъвкава политика за пътуване за гостите, които трябва да променят плановете за пътуване поради COVID-19. Тази страница ще бъде актуализирана, когато се появи нова информация.

Препоръчваме да посетите cdc.gov/coronavirus за най-новите подробности за вируса, който редовно се актуализира.

Какво правим, за да ви защитим

Spirit продължава да следва указанията на Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и продължава да бъде в тясна връзка с властите, за да гарантира допълнително безопасността на нашите гости и членове на екипа. Следим текущите процедури на CDC , свързани с "Предотвратяване на разпространението на болестта на търговски самолети." По-долу е дадена информация за нашите процедури.

• Дезинфектантите, които използваме в нашите самолети, са одобрени от Агенцията за опазване на околната среда (EPA) като ефективни срещу коронавирус COVID-19. Ние изпратихме допълнителни химически доставки за почистване на нашите станции, увеличихме количествата на бордовия си комплект за нашите самолетни екипи и разширихме протоколите за почистване, които нашите екипи използват в самолетите, като се съсредоточи върху високочестотните точки за допир като дръжки, катарами на предпазните колани, таблиците на таблата и подлакътници.
  • Нашият автопарк All-Airbus е оборудван с най-съвременните високоефективни филтри за въздух за твърди частици (HEPA), които улавят 99,97 процента от частиците.
  • Екипажът на Spirit е обучен да докладва и да се занимава с инфекциозни заболявания и да работи в тясно сътрудничество с лидера на MedAire в индустрията за медицинска помощ на земята и за летене.

Гъвкава политика за пътуване

Ние признаваме потенциалната несигурност по отношение на плановете за пътуване през това време и предлагаме следната гъвкава политика за пътуване.

Гостите на Spirit, които трябва да променят своите планове за пътуване поради COVID-19, имат право да направят еднократна безплатна модификация (важи разликата в тарифата), като се свържат с Spirit Guest Care чрез следните опции:

• Обаждане (801) 401-2222
  • Текстови съобщения 48763
  • Изпращане на текстови съобщения чрез WhatsApp на (801) 401-2222 с „Здравей“

Като алтернатива, гостите, които трябва да променят своите планове за пътуване поради COVID-19, имат възможност да получат кредит за резервация за пълната стойност на своята резервация. Този кредит за резервация може да бъде използван за период до 6 месеца за резервиране на всеки наличен в момента полет (включително извън 6-месечния срок) и може да се използва за полети, както и за други опции (с изключение на продукти на трети страни). Гостите, които отменят резервацията си, могат да поискат възстановяване на застрахователните си премии от Travel Guard, ако отговарят на условията, тук.

Гостите, които се нуждаят от анулиране или промяна на резервация поради други обстоятелства, се съветват да направят промени в резервацията си онлайн.

Какво могат да направят нашите гости

• Ако се чувствате зле, следвайте препоръките на вашия медицински специалист. Гостите, които пътуват от ограничени зони и / или се представят с респираторно заболяване, ще бъдат медицински оценени и може да им бъде отказано да се качат на борда.
  • Следвайте тези превантивни действия, осигурени от CDC, за да се предпазите и да предотвратите разпространението на респираторни заболявания.
  • Гостите са добре дошли да пътуват с допълнителни антибактериални кърпички и средства за дезинфекция на ръцете. Моля, обърнете внимание на ограничението за TSA за течност от 3,4 унции (100 милилитра) или по-малко на артикул.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Току-що от страницата на Richard Barrow за новите мерки в Тайланд:

BREAKING NEWS: Thailand is cancelling Visa Exemption for South Korea, Hong Kong & Italy. Also, no VOA for Bulgaria, Bhutan, China, Cyprus, Ethiopia, Fiji, Georgia, India, Kazakhstan, Malta, Mexico, Nauru, Papua New Guinea, Romania, Russia, Saudi Arabia, Taiwan, Uzbekistan & Vanuatu.‬

Citizens of those countries will now have to get visas at their local Thai Embassy. You may also be asked to produce a health certificate to say you are free of #COVID19. Expect other nations to lose their visa exemption rights in the coming weeks. This is a clear signal that if you can, you should delay your holiday to Thailand or go and get a tourist visa now in anticipation that you might lose your visa exemption rights later.

Следя го от години, изключително полезен в информацията, която подава оттам.

https://www.facebook.com/richardbarrowthailand/?__tn__=kC-R&eid=ARDuPYbq1nObl_IhbBOFNfR3Pdl8wekbKx2RAl3img4bsEF9TBGnB_xN3gHMfle_q9IWDtUmC8MovlrH&hc_ref=ARR9sBGW_6jV0YL5yrxMlS4t8s8Chl3SprHaCrjNuA0P-gdFSsXYo59YpVSVFdmcwwM&fref=nf&__xts__[0]=68.ARB4_ZJSAAymG-6MaW25Ub8eyJVP-fAHU691nZmb8VEhy_PVnXrfm5Ov7OTovO5s2fotNniBAzz7OQ7r7U9jowqbR28OTZ-tibnoMFBMJDg-OMNlFpwJymRBimeFv7ylgnBAxEgEn78ynsPz37zhY-F-nN2r3MmiQp9GhcMd4_bHk4nImrrh9rK8wfSb9lVdPQZMxTJ0Kuylgpj4DOXkY-7_kA9Tgg6JNUeWMhVC-ntyT-JeDgBBzQ6BNHfui4btXz2ISAyqaIC40PrUk9Wr001LDZIBN-d7Wdn_k47vHQUL6w0XFbekFQIRSX0sa3AEG6v_xrtemPqE6UFboE9Iv46jI6CqQc1hEEpOrHIlpuDw4nqD1bSgoB8L

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Днешна новина от унгарските медии е, че на унгаро-румънската и на българо-румънската граница се е създало напрежение от масово прибиращите се от Италия румънски гастарбайтери. Според новите правила чужденците идващи от Италия, Швейцария, Китай и Южна Корея няма да бъдат допускани в Румъния, а румънските граждани са длъжни да отидат в зони за карантина определени от държавата. Много от румънците се опитват да подават фалшиви декларации, но граничарите не ги приемат след като виждат, че идват с коли с италианска регистрация, като се е стигнало и до намеса на полицията. Част от румънците са се сетили за трика на @Фичо и са минали с ферибота от Италия в Гърция, а на българо-румънската граница са декларирали, че идват от Гърция...Ако някой е тръгнал към летището в Букурещ, нека има предвид, че може да се наложи да чака повече от предвиденото на границата. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Здравейте,имам планувано посещение на Малага /Испания от месеци ,но ситуацията е твърде неприятна в момента . Ще летим от Букурещ с BLUE AIR ,билетите са най-нисък клас .Въпросът ми е -мога ли да откажа билетите и да си получа парите по някакъв начин ? В Испания случаите бързо нарастват и ако Румъния промени правилата си по време на престоя ни и забрани влизането в Румъния на чужденци ,пребивавали в Испания ,какво да правим ?Дали ще можем да си вземем колата от паркинга и да се изнесем към Русе ? Или ще ни върнат в Испания ,или пък ще ни поставят под карантина някъде в Румъния ??Как изобщо се процедира в такъв случай ? В същото време полетите им до Италия НЕ са отменени.Предполагам ,че няма да отменят и нашия полет ,който е 17.03-22.03 20 г. Благодаря !

Връзка към коментар
преди 36 минути , medlab каза:

Здравейте,имам планувано посещение на Малага /Испания от месеци ,но ситуацията е твърде неприятна в момента . Ще летим от Букурещ с BLUE AIR ,билетите са най-нисък клас .Въпросът ми е -мога ли да откажа билетите и да си получа парите по някакъв начин ? В Испания случаите бързо нарастват и ако Румъния промени правилата си по време на престоя ни и забрани влизането в Румъния на чужденци ,пребивавали в Испания ,какво да правим ?Дали ще можем да си вземем колата от паркинга и да се изнесем към Русе ? Или ще ни върнат в Испания ,или пък ще ни поставят под карантина някъде в Румъния ??Как изобщо се процедира в такъв случай ? В същото време полетите им до Италия НЕ са отменени.Предполагам ,че няма да отменят и нашия полет ,който е 17.03-22.03 20 г. Благодаря !

Ако Румъния забрани влизането на чужденци идващи от Испания авиокомпанията просто няма да ви качи на полета. Ще трябва да намерите друг начин да се приберете в България - например с директен полет. Никоя държава не забранява достъп на собствените си граждани.  Колата ще си я прибирате после. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
28 minutes ago, medlab said:

В същото време полетите им до Италия НЕ са отменени.

От сайта на BluAir:

COVD-19, FLIGHTS UPDATES.

Dear passengers,

Following the decisions released by the Romanian authorities regarding the spread of COVID-19, please be informed that starting 09.03.2020 until 23.03.2020, the following measures will be implemented:

• All flights to and from Italy are forbidden .....

Полетите до цяла Италия и през целия март и първите дни на април СА отменени. Тествах.

За отказа от пътуване - няма да ти върнат парите. Иначе вчера получих тази оферта от БлуЕър:

Change of plans? It’s fixable!

Now it’s ok to change your travel plans! 
For all tickets bought between March 10th and March 22nd, 2020, you will be able to change your travel dates without paying the 40 EURO fee / passenger / segment. 

* promotion valid for all regular flights operated by Blue Air.
* fare differences may apply

BOOK NOW

Sale period: 10-22.03.2020
Travel period on sale: 10.03.2020– 14.06.2020
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, това:

https://nova.bg/news/view/2020/03/10/280755/wizz-air-отменя-полети-като-мярка-срещу-коронавируса/

изтече като информация вчера не само на сайта на NOVAтв ами и в днес.бг, дир.бг и разни други сайтове.

Имам резервирани полети до Будапеща на 19.03 и връщане към София на 21.03, но нямам никаква информация от уиз полета да е отменен. Някой знае ли нещо повече дали това поголовно анулиране на полети е реално или е някаква фалшива новина?

Връзка към коментар

На сайта на авиокомпанията и в профила ви (щом имате купени билети) е най-достоверната информация

Не ми се отваря линка, но спрените полети са до Италия и Израел

• Харесвам 2
Връзка към коментар
7 minutes ago, КолЮ said:

Здравейте, това:

https://nova.bg/news/view/2020/03/10/280755/wizz-air-отменя-полети-като-мярка-срещу-коронавируса/

изтече като информация вчера не само на сайта на NOVAтв ами и в днес.бг, дир.бг и разни други сайтове.

Имам резервирани полети до Будапеща на 19.03 и връщане към София на 21.03, но нямам никаква информация от уиз полета да е отменен. Някой знае ли нещо повече дали това поголовно анулиране на полети е реално или е някаква фалшива новина?

Информацията е доста подвеждащо поднесена. Между София и Будапеща за сега няма анулирани полети. Масово анулираните полети са в посока Италия и Израел.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 57 минути , stanimir каза:

Ако Румъния забрани влизането на чужденци идващи от Испания авиокомпанията просто няма да ви качи на полета. Ще трябва да намерите друг начин да се приберете в България - например с директен полет. Никоя държава не забранява достъп на собствените си граждани.  Колата ще си я прибирате после. 

Тази сутрин Румъния забрани влизащи от Мадрид и Северна Франция

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.