Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 24 минути , ivailo_radev каза:

Етихад ми писаха, че за всички полети, купени между 08.03 и 07.04, премахват таксите за промяна на датите на полетите.

ти как си? как се разви твоя случай?

Връзка към коментар
43 minutes ago, Trumtram said:

Тази сутрин Румъния забрани влизащи от Мадрид и Северна Франция

Тук малко уточнение, което открих в сайта на Радио Румъния Интернационал /с превод на гугъл румънски-български/ - https://www.rri.ro/ro_ro/coronavirus_19_dosare_penale_privind_infractiuni_de_zadarnicire_a_combaterii_bolilor-2613410

"Румънците, които идват в Румъния от Северна Франция или Мадрид, автоматично ще влязат в карантина, започвайки от сряда сутринта. Държавният секретар в Министерството на здравеопазването Нелу Татару заяви, че не само Италия остава "червена зона" за румънските власти, но ще бъдат наложени драстични мерки и на румънците, които се връщат от Испания (област Мадрид) и северна Франция. Въздушните полети от и до Мадрид и градовете в северната част на Франция също могат да бъдат отменени, каза Татару. Освен това румънците, които идват от други региони на Франция и Испания, автоматично ще влязат в самоизолация у дома."

Това, което е в сряда, не означава, че ще е и в четвъртък.

Много хора имаме някакви финансови загуби в ситуацията и дано с тях да си останем.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Trumtram каза:

Тази сутрин Румъния забрани влизащи от Мадрид и Северна Франция

преди 31 минути , ДиянаВ каза:

Тук малко уточнение, което открих в сайта на Радио Румъния Интернационал /с превод на гугъл румънски-български/ - https://www.rri.ro/ro_ro/coronavirus_19_dosare_penale_privind_infractiuni_de_zadarnicire_a_combaterii_bolilor-2613410

"Румънците, които идват в Румъния от Северна Франция или Мадрид, автоматично ще влязат в карантина, започвайки от сряда сутринта. Държавният секретар в Министерството на здравеопазването Нелу Татару заяви, че не само Италия остава "червена зона" за румънските власти, но ще бъдат наложени драстични мерки и на румънците, които се връщат от Испания (област Мадрид) и северна Франция. Въздушните полети от и до Мадрид и градовете в северната част на Франция също могат да бъдат отменени, каза Татару. Освен това румънците, които идват от други региони на Франция и Испания, автоматично ще влязат в самоизолация у дома."

Това, което е в сряда, не означава, че ще е и в четвъртък.

Много хора имаме някакви финансови загуби в ситуацията и дано с тях да си останем.

А какво се случва с чужденците които идват от Северна Франция до Румъния? Аз имам прибиране от Париж до Букурещ след 2 седмици и ако не ме допуснат не знам какво ще правя..

Връзка към коментар
19 minutes ago, SpeeDemoN5 said:

А какво се случва с чужденците които идват от Северна Франция до Румъния? Аз имам прибиране от Париж до Букурещ след 2 седмици и ако не ме допуснат не знам какво ще правя..

Северна Франция мисля, че не включва Париж, а визират този район, където бяха под карантина евакуираните от Ухан и имат много заболели. Не знам, не съм сигурна, вече взех и да се обърквам. Твоят полет от Шарл де Гол ли е?

След 2 седмици ... какво ще става ... сега ми е непонятно как българин няма да може да се прибере от Париж. Ще търсиш билет до България.

Връзка към коментар

Да си коригирам горния пост за Франция, че вече наистина се оплетох с информация от тук оттам.

Самолетът на евакуираните от Ухан беше кацнал във военна база в Южна Франция. Евакуираните хора нямат нищо общо с коронавируса във Франция сега.

Най-много случаи в момента във Франция има в департамента Уаза - Северна Франция и предполагам този район включват в червената зона румънците.

Ето и карта със случаите във Франция. За ден-два картината се е променила доста от последния път, когато гледах сайта.

https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/carte-coronavirus-toutes-les-regions-de-france-metropolitaine-sont-desormais-concernees-par-des-contaminations_3854621.html

Уаза на карте

Редактирано от ДиянаВ
Допълнение
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Унгария въвежда гранична проверка по шенгенските граници с Австрия и Словения, като забранява влизането на всички които са били в Италия, Китай, Южна Корея и Иран. Унгарските граждани идващи от тези държави ще влизат задължително в 14 дневна карантина.

https://index.hu/english/2020/03/11/hungary_state_of_danger_coronavirus_special_legal_order/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Надявам се, да не се повтори информацията - Софийският офис на Турските авиолинии сменя дати на полети във връзка с Вируса до този петък, 13.03, билетите могат да се презаверят за пътуване в рамките на 2020, а за 2021 с доплащане. Интересно, че по мейл или в сайта на авиокомпанията такава информация липсва.

Връзка към коментар

За пътуващите от Тайланд през Бахрейн : може да се стои само в транзитната зона, тъй като Бахрейн не разрешава влизане в страната на хора идващи от Тайланд и още няколко страни, ако не са поданици на Бахрейн и още няколко страни от тяхната група.  За сметка на това дават безплатен обяд и вечеря за принудените да висят налетището. Предполагам, че това зависи от времето на стоповера. Ние имаме 11 часов трансфер. 

Самолетите от Бахрейн за Тайланд и обратно пътуват почти празни, така че всеки се разполага на три седалки. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 минути , orehovo каза:

Надявам се, да не се повтори информацията - Софийският офис на Турските авиолинии сменя дати на полети във връзка с Вируса до този петък, 13.03, билетите могат да се презаверят за пътуване в рамките на 2020, а за 2021 с доплащане. Интересно, че по мейл или в сайта на авиокомпанията такава информация липсва.

В сайта има инфо. смяна до 16.03.2020год 

Инфо

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Aegean също предлагат гъвкавост в датите за резервациите.

More flexibility, more travel confidence.

We understand that the current situation related to the coronavirus (Covid-19), may have affected your travel plans. Therefore, we expand the initiatives we have already taken, in order for you to have more flexibility and be able to continue planning your upcoming journeys, with more confidence.

Flexibility

We offer you the option to change your booked ticket to a later date, without rebooking fees. Valid for all tickets issued prior and up to March 9th with travel date up to April 30th .

Confidence

We offer you the option for one, free of charge, change for all the “GoLight” fare tickets. Valid for tickets issued from March 10th until March 31st , with travel date until October 20th.

Връзка към коментар

Малта забранява пътуването от/до Италия, Испания, Германия и Швейцария. На вече дошлите през последните 14 дни налага задължителна карантина с глоба от 1000 евро и полицейски проверки. Възрастните хора са призовани да не излизат от домовете си освен при нужда. Туристите ще бъдат под карантина в хотелските стаи. Правителството ще предоставя услуги по доставка на храна и неща от първа необходимост за хората под карантина.

https://www.maltatoday.com.mt/news/national/100934/coronavirus_robert_abela_expected_to_announce_new_measures#.XmkEVHdFyMo

• Шок 5
Връзка към коментар

Утре сутринта трябваше да летя за Барселона и в петък  за САЩ. Бях платил дори здравна застраховка тази сутрин, но след постоянните нови и нови забрани и евентуални бъдещи проблеми и най-вече с канслелиране на полетите за връщане  след 11-12 дни и невъзможността да се върна или да откарам много непредвидено време в САЩ реших да се откажа от пътуването в последният момент.

Звъннах на Луфтханса и след много проби с различни дати ми смениха полетите за есента. Искаха между 20 и 320 евро за различните полети, уж само разлики в таксите, трябвало да се платят.

Казаха, че може да се сменят дати до 2 часа преди полета, за който влиза в условията разбира се.

Освен всичко се оказа, че от неделя стават -10 и -15 температурите нощем по парковете където трябваше да ходя. Сега спасявам каквото мога от всичко покрай пътуването.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
On 3/10/2020 at 6:09 PM, мари русанова said:

И на нас така ни смениха отиването за Ейлат за през Лутан,но връщането остана 27 март засега е единствения полет Ейлат -София,чудя се ,дали е въпрос на време да анулират и него заради карантината в Израел.

И да не го отменят (което е малко вероятно) имаш 14-дневна задължителна карантина. Аз също имам отменени полети за Ейлат другата седмица, но от хотела не ми връщат отговор вече 3 дни. Явно ще се прежалят едни 600лв....

Връзка към коментар
Турция спира временно бързия влак Истанбул - София. Цитира се решение на TCDD - турската национална железопътна компания.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8289456

@Mary би ли проверила ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Във връзка с разпространението на COVID-19 и последствията, засягащи пътниците на полетите на „България Ер“, Ви уведомяваме:

ü    За всички пътници, с анулирани полети, авиокомпанията предлага следните допълнителнивъзможности, напълно безплатно:

Oставяне на билета сотворени дати за пътуване до края на годината, по която и да е директна дестинация на „България Ер“.

+ 1 допълнителна услуга по възможност и по избор на клиента (upgrade до бизнес класа,  1 брой регистриран багаж до 23 кг, избор на седалка с повече пространство, превоз на домашен любимец или на непридружено дете).

+  ако пътникът желае да пътува придружен от друг, гарантираме че вторият билет ще бъде издаден на същата стойност като оригиналния билет по анулирания полет. 

+ по желание и смяна на име (преотстъпване на билета) !

----

Извънредно, поради зачестилите притеснения и доброволно въздържане от пътуване с цел превенция и неразпространение наCOVID-19, предлагаме:

-         на всеки индивидуален пътник пополетите ни до 10 април една безплатна промяна на датата/дестинацията на пътуване илипромяна на име

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От утре Сърбия ще затвори малките ГКПП-та за да може по добре да контролира кой влиза. Ако сте с кола насочвайте се само към основните ГКПП-та. Всички влакови и автобусни връзки между Унгария и Италия ще бъдат спрени от днес.

Връзка към коментар
преди 44 минути , patilana каза:

Турция спира временно бързия влак Истанбул - София. Цитира се решение на TCDD - турската национална железопътна компания.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8289456

@Mary би ли проверила ?

Днес срещнах тази информация в турски сайт.

Ще проверя и в официален източник, но е силно вероятно да е точно така.

Връзка към коментар

Тази вечер тръгвам за Истанбул и утре летя за Чикаго с турските авиолиний от там на 14.03 летим за Колумбия. Решихме да рискуваме, пък кавото- такова.

Надявам се на най доброто. 

• Харесвам 31
Връзка към коментар

Турция временно преустанови от днес движението на влаковете по маршрут Истанбул-София заради новия коронавирус

http://www.bta.bg/bg/c/BA/id/2165715

Due to precautions about covid-19, this train service is suspended as of 11 Mar 2020.

https://railturkey.org/travel/trains/international/sofia/

Изявлението от официалния сайт на турското БДЖ

http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/haber/412/

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.