Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Всички билети на Фликсбус могат да се канселират без такса 30 дни преди пътуването, независимо от причината, дестинацията и т.н. Получава се веднага ваучер на стойността на платената сума, който има валидност 1 година. Ето от сайта на български https://www.flixbus.bg/uslugi/prezaveri-anuliray

Ще ми бъде ли начислена такса за анулиране?

Анулирането на пътуване до 30 дни преди датата на отпътуване е безплатно. След това може да ти начислим такса за анулиране. След анулиране на резервацията ти се генерира ваучер. Ваучерът е валиден 12 месеца, а стойността му е равна на цената на резервацията ти минус таксата за анулиране, ако е приложима.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 22 часа, КолЮ каза:

Здравейте, това:

https://nova.bg/news/view/2020/03/10/280755/wizz-air-отменя-полети-като-мярка-срещу-коронавируса/

изтече като информация вчера не само на сайта на NOVAтв ами и в днес.бг, дир.бг и разни други сайтове.

Имам резервирани полети до Будапеща на 19.03 и връщане към София на 21.03, но нямам никаква информация от уиз полета да е отменен. Някой знае ли нещо повече дали това поголовно анулиране на полети е реално или е някаква фалшива новина?

Ние трябваше да летим до Неапол на 09.03. с връщане 13.03. До последно не бяха отменили полета, ние се отказахме и реших, че полета си се е състоял. Снощи получих мейл, че полета е бил отменен и ще ми възстановят парите + 20% бонус. Предполагам, че просто не могат да смогнат и има забавяне в информацията.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

Всички билети на Фликсбус могат да се канселират без такса 30 дни преди пътуването, независимо от причината, дестинацията и т.н. Получава се веднага ваучер на стойността на платената сума, който има валидност 1 година. Ето от сайта на български https://www.flixbus.bg/uslugi/prezaveri-anuliray

Анулирането на пътуване до 30 дни преди датата на отпътуване е безплатно. След това може да ти начислим такса за анулиране. След анулиране на резервацията ти се генерира ваучер. Ваучерът е валиден 12 месеца, а стойността му е равна на цената на резервацията ти минус таксата за анулиране, ако е приложима.

Не искам да анулирам още сега, още повече,  че няма да ми върнат парите, а ваучер,  който не знам дали ще бъде използван. Мисля, че при затворена граница, те не могат да си направят курса и трябва просто да върнат парите в картата, а не да продължават да продават билети.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хора, имам един казус.Air Canada предлагат канселиране на билети срещу ваучер за пътуване с тях.

Проблемът е, че билетите са купени през травъл агенция която не отговаря на имейлите ми и на телефонни обаждания.

Ясно е че са затрупани с работа, обаче полета е само след 6 дни.

Някакви съвети какво мога да направя в случая? Изобщо има ли смисъл да звъня директно на авиокомпанията или да оспорвам транзакция или някакви други варианти ако продължават да не ми отговарят?

Връзка към коментар

Аз си следя едни билети до Мексико с Търкиш на 29 март. Освен, ако Мексико не затвори границите за европейци или България не забрани полетите, надявам се да не стане друго. Изобщо не ми се отменя това пътуване. Най-много да остана блокирана в Мексико, което, като се замисля, хич не е лош вариянт  😉

Редактирано от Георги
  • Харесвам 5
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 15 минути , SpeeDemoN5 каза:

Хора, имам един казус.Air Canada предлагат канселиране на билети срещу ваучер за пътуване с тях.

Проблемът е, че билетите са купени през травъл агенция която не отговаря на имейлите ми и на телефонни обаждания.

Някакви съвети какво мога да направя в случая? Изобщо има ли смисъл да звъня директно на авиокомпанията или да оспорвам транзакция или някакви други варианти ако продължават да не ми отговарят?

Има смисъл да звъннеш на авиокомпанията, пробвай. Не е задължително всичко да става през агента, на добра воля от компанията е тя да ти свърши работа също, а най-вероятно агентът дори не може да издаде този ваучер, а само те. 

Връзка към коментар
преди 56 минути , t_petkov каза:

Аз също съм доста притеснен за нашето пътуване до Бразилия сега на 20 парт. Надявам се да няма проблеми, тъй като пътуваме от Франкфурт директно за Сао Пауло. Някой с информация за Бразилия?

За момента няма ограничения за влизане в Бразилия. Само полетите до Италия са спрени. Какво ще стане до 20 март не мога да кажа, иначе всичко е нормално тук.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Cebu pacific удължават безплатния ребукинг или ако искаш ваучер, който да се използва за резервации до 180 дни от датата на издаване за полети до 30 април. Има голяма далавера в купуване на бъдещ полет с тях. Заради ситуацията, всички видове тарифи вървят с две безплатни промени на датите. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам полет в събота към Ница с Уиз който явно няма да го ползвам. Влизам в сайта на Уиз и при чекиране има опция "направи промени". Цъкам там и ми излиза това :

Пробвал ли го е вече някои за възстановяне на сумата в Уиз профила ? 

Screenshot_20200312-120958.jpg

Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

И, мисля, ваучерът може да бъде прехвърлен без проблем и на друго лице, което да го използва в рамките на една година.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Capitan Morgan каза:

Да, веднага връщат парите в профила. По сметка още ги чакам, но са в срока.

Сега видях, че е за неканселиран полет. При канселиран работи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако полета се изпълнява вероятно ще си е с таксите за отказ. Иначе опцията си работи.

Може да поизчакаш до събота за евентуални промени в последния момент

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За съжаление истерията с този коронавирус разби и моите планове. Вчера ми отмениха конференцията в Хонолулу в края на март, а днес Трамп окончателно ми разби плановете със спирането на полетите от Европа, така че бай-бай Хонолулу и бай-бай Сеул. Поне успях да си поискам full refund от Korean Air. Да видим поне дали до Вилнюс и Рига ще стигна следващата седмица.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, Crazy Horse каза:

Трамп окончателно ми разби плановете със спирането на полетите от Европа

За сега май са спрени само от Шенген защото от Русия Турция и Кралството може да се лети

Връзка към коментар
преди 2 часа, t_petkov каза:

Аз също съм доста притеснен за нашето пътуване до Бразилия сега на 20 парт. Надявам се да няма проблеми, тъй като пътуваме от Франкфурт директно за Сао Пауло. Някой с информация за Бразилия?

Ние като кацахме на 26.2. в Рио, караха всички пристигащи, каито са били последните 14 дни в Китай, Тайланд, Виетнам, Иран, Италия и много други ...., да се явят и остават инфо, а един господин азиатец, го прибраха направо от вратата на самолета.

Провери сегашните рестрикции, че вече и в Бразилия и в Аржентина е постоянна тема по медиите, казват, че всички случаи са внесени от Европа.

• Шок 1
Връзка към коментар

Вчера се завърнах от двудневно посещение в Париж (с влака TGV). Всичко работеше нормално- влакове, метро, магазини, ресторантите пълни. Никакви признаци на паника свързанa с коронавируса. Само 2-3 откачени туристки-чужденки забелязах с маски провесени на врата,хората ги гледаха странно. В някои хотели имаше намаления на цените заради намалелия поток туристи(спестих 5 евро и аз), и в града ги няма тълпите китайци,което е добре!

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Viking Cruises

Changes Affecting Itineraries in March and April 2020

As of March 11, 2020, Viking is temporarily suspending operations of our river and ocean cruises, for embarkations taking place between March 12 to April 30, 2020. We believe Viking will be in a better place to provide the experiences our guests expect and deserve after this time and plan to resume operations on May 1, 2020, continuing all further sailings as originally planned.

When itinerary changes are required, impacted guests and their travel agents are notified directly by Viking Customer Relations. Please log onto MyVikingJourney.com for details regarding your specific voyage.

https://www.vikingrivercruises.co.uk/my-trip/current-sailings/index.html

Връзка към коментар

Сърбия затваря три контролни пункта на границата с България

Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука

https://faktor.bg/bg/articles/sarbiya-zatvarya-tri-kontrolni-punkta-na-granitsata-s-balgariya

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Capitan Morgan каза:

И мен това ме интересува живо. Дали при отказ по собствено желание стойността на билетите ще бъде възстановена в Уиз профила или ще бъде напълно изгубена?  

Връзка към коментар

Ето тук има за правилата на Уиз при доброволна отмяна на полет по желание на пътник. Таксата почва от 60 евро на пътник и на полет.

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/informatsiya-za-rezervatsiya/promyana-na-rezervatsiyata-vi

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Stefan каза:

И мен това ме интересува живо. Дали при отказ по собствено желание стойността на билетите ще бъде възстановена в Уиз профила или ще бъде напълно изгубена?  

На мен ми отказаха да ми върнат пари за полет Варна - Милано - Варна. Беше за 29.02-03.03.2020 г. Тогава още не ги бяха отменили и не ми върнаха нищо. И 4 билета изгоряха.

Връзка към коментар
6 hours ago, Topfly said:

Въпреки заглавията в медиите забрана за полети от Европа няма! Забраната се отнася единствено за Шенген! От България още може да се лети до САЩ през Лондон, Истанбул, Москва. В тази ситуация много важно е има или няма кацане в Шенгенското пространство, но от американската регулация не става много ясно забраната отнася ли се и за тези, които летят само транзит през Шенген

Забраната май не важи за постоянно пребиваващи граждани на САЩ. Днес ще се обадя в Homeland Security да потвърдя. Иначе полетът на майка ми е през Амстердам и това ме притеснява, защото не знам дали холандските авиолинии пътуват през Лондон и Истанбул за Америка.

https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-certain-additional-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/

Връзка към коментар
4 hours ago, SpeeDemoN5 said:

Моля те пусни някакъв линк с информацията, защото не намирам в сайта на Air Canada къде е тази информация. За всички дестинации ли се отнася или само за определени? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.