Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Costa влизат в бокса до април

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/22596-costa-to-pause-all-cruises-until-april.html

Пакистан затваря границите за 15 дни

https://skift.com/2020/03/13/pakistan-shuts-borders-amid-coronavirus-outbreak/

LV, Aviva, InsureandGo и Post Office прекратяват покриването на чалма бацил

https://www.theguardian.com/money/2020/mar/12/three-more-travel-insurers-withdraw-coronavirus-cover-aviva-post-office-insureandgo

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Брат ми пътува преди два от София до Чикаго (прекачане в Лондон)

Каза ми, че в самолета от Лондон до Чикаго са били около 80 човека от 186 места. Обясни ми дори, че техният е бил доста пълен в сравнение с други самолети. 

В Лондон е имало сериозни проверки, а на летището в Чикаго го разпитвали къде е бил, какво е правил толкова време в България, попълвал е някакви анкети с цел за сигурност. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да докладвам и да попитам нещо след това: 

Преди малко кацнахме от Лондон в Бургас, не знам как са другите полети, ама този беше пълен! Не повече от 5-6 празни седалки в целия самолет. На летището не видях термокамери, никой не попита къде сме били, никой не попълваше никакви декларации или формуляри.
От това, което видях тези 3 седмици ( Истанбул - Бахрейн - Тайланд - Бахрейн - Лондон - Бургас) най-несериозни ми изглеждат мерките в Европа, както и отношението на масата от хората. Разбира се - това е изцяло субективно. 

Имам въпрос - майка ми си купи полети до Акаба с Раян, вчера са ѝ писали, че полета в едната посока е отменен, но нищо за другия. Това нормално ли е? Възможно ли е да им върнат парите само за едната част от пътуването? 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, DRusev80 каза:

Здравейте,

Дайте съвет как да  си изисквам ваучер за анулиране на самолетен билет от туристическа агенция. 

Самолетните ни билети са за Катарските авиолинии до Япония. Купени са от GOTOGATE. От авиокомпанията твърдят, че трябва да се свържа с турагента, а туристическата агенция твърди, че не издават ваучери. На кой да вярвам и как да разреша проблема. Едно на ръка, че всяко позвъняване е около 1 час на телефона в изчаквателен режим. Днес съм прекарал сигурно 6 часа ON HOLD. 

Някой разрешавал подобен казус? Благодаря Ви!

https://www.qatarairways.com/en/press-releases/2020/March/NewTravelPolicy.html  Може би ако го  изпратиш на лицето от custumer service. В понеделник ми предстои такава процедура през друг туроператор и ако имам успех и има формуляр ще пиша. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , stormbringer каза:

Преди малко кацнахме от Лондон в Бургас, не знам как са другите полети, ама този беше пълен! Не повече от 5-6 празни седалки в целия самолет. На летището не видях термокамери, никой не попита къде сме били, никой не попълваше никакви декларации или формуляри.
От това, което видях тези 3 седмици ( Истанбул - Бахрейн - Тайланд - Бахрейн - Лондон - Бургас) най-несериозни ми изглеждат мерките в Европа, както и отношението на масата от хората. Разбира се - това е изцяло субективно. 

Имам въпрос - майка ми си купи полети до Акаба с Раян, вчера са ѝ писали, че полета в едната посока е отменен, но нищо за другия. Това нормално ли е? Възможно ли е да им върнат парите само за едната част от пътуването? 

За Акаба за кои дати става въпрос ?

Връзка към коментар
преди 6 часа, stormbringer каза:

Ако и двата полета са купени заедно с един резервационен код, ще върнат парите и за двата полета. Вероятно поради хаоса е необходимо малко време, за да го направят.

И при нас беше същото при връщането. Пълен самолет до София, никакви проверки и никой не се интересува от теб, кой си и от къде идваш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Престои ми пътуване до Барселона със заминаване от София на 16.03 и връщане на 20.03, но поради извънредната ситуация, както и тук, така и в Испания се налага да отменя пътуването си. Испания е в списъка ни на държави с риск - 4 и ме интересува при положение, че полета не е канселиран от страна на авиокомпанията, мога ли да искам връщане на цялата сума за билета и как (контактна форма, връзка с тях). Компанията е Уизеър, а самолетния билет е закупен директно от сайта без посредник и агенция.

Връзка към коментар
Преди 1 час, mililia каза:

никой не се интересува от теб, кой си и от къде идваш

Ние пред 10 дни се върнахме през Доха и на терминал 2 на паспортната проверка ни питаха от къде идваме. Жената на съседното гише пристигаше от Тайланд и нея я накараха да попълни декларация. 

Странно и обезпокояващо е, че сега, при вече налични случаи в България и най-вече бум на вируса в Европа, не навсякъде правят това.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , She каза:

Престои ми пътуване до Барселона със заминаване от София на 16.03 и връщане на 20.03, но поради извънредната ситуация, както и тук, така и в Испания се налага да отменя пътуването си. Испания е в списъка ни на държави с риск - 4 и ме интересува при положение, че полета не е канселиран от страна на авиокомпанията, мога ли да искам връщане на цялата сума за билета и как (контактна форма, връзка с тях). Компанията е Уизеър, а самолетния билет е закупен директно от сайта без посредник и агенция.

Много не е за тази тема май питането, но..Не не може докато не затворят граници или спрат полетите всяка една анулациа ит страна на клиента е за негова сметка/отговорност. Единсвено може след това да пишете оплакване до тях с искане за връщане на цялата сума, но не знам има ли смисъл.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 22 минути , She каза:

Wizz въобще не разпознават риск 4, риск 3 и т.н. Не е ли отменен полетът от тях, има ли законна възможност да се лети, значи се лети. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

CORONAVIRUS UPDATE: INFORMATION FOR LOT PASSENGERS
⚠️
LOT Polish Airlines has announced to suspend all LOT flights from both Poland and Hungary from 15th March 2020 for a period of 10 days.
Because of a large amount of questions LOT kindly ask all passengers who booked flights for the next few days and want to cancel or change the date of reservations to contact them in the first place.

https://www.lot.com/pl/en/international-air-traffic-suspension?fbclid=IwAR1I-rp1CGLG_8nVBaYx_cCD6Zt_Bt1iflfMklxQcfGTQutUYBwcOFF_2Ow

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, stormbringer каза:

Ще и върнат парите и за двата полета, и при нас беше същото.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Mary каза:

От днес Турция спира полетите до Германия, Франция, Испания, Дания, Норвегия, Белгия, Австрия, Швеция и Холандия - засега до 17 април.

Днес и утре ще се изпълняват полетите в посока от Турция към посочените страни, но самолетите ще се прибират без пътници към Истанбул.

След това до 17 април приключват всякакви полети.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Мариот позволява безплатна отмяна на всички резервации до 30 април, ето съществената част:

Цитат

Before Your Stay
Given the impact of COVID-19 on how we work, socialize and travel, we have been adapting our cancellation policy over the past several weeks to the evolving nature of this epidemic. Today, we are updating our policy to provide our customers the most flexibility we can offer during these challenging times. Generally speaking, for guests with existing individual reservations, including reservations with pre-paid rates that are typically more restrictive, we will allow changes or cancellation without a charge up to 24 hours prior to arrival as long as the change or cancellation is made by April 30, 2020. For guests making new individual reservations between today and April 30, 2020, we will allow those reservations to be changed or cancelled at no charge up to 24 hours before a guest's scheduled arrival date. Please visit our website for the most up-to-date information and for additional details about availability and exclusions.

Хилтън мисля, че въведоха същата или подобна политика. 

Въобще, за хора които задължително трябва или искат да пътуват въпреки всичко, може би е добра препоръка да резервират в хотелските вериги, които като цяло са по-гъвкави с определяне на глобални правила, които всичките им хотели да следват. Много по-трудно ще е с малко семейно хотелче резервирано през booking.com. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, tch каза:

От коя държава сте се връщали и някъде има ли списък кои държави са рискови и след завръщането отттам подлежиш на карантина? Нещо съм пропуснал явно.....

От Аржентина, но през Италия с нощувка в Бергамо. На практика в София кацнахме с полет от Бергамо, което веднага ни класира като "рискови".

Връзка към коментар
преди 2 часа, muchachote каза:

Испания е в четвърта степен на , но не е все още под карантина. До момента! Това означава ли, че Ryanair предстои да анулират полетите си до там?

Раян не ги интересува нищо, както виждаш си летят от Италия до България и в момента, ти за Испания се тревожиш. Само България може да каже НЕ, но това няма да стане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Alexander каза:

Раян не ги интересува нищо, както виждаш си летят от Италия до България и в момента, ти за Испания се тревожиш. Само България може да каже НЕ, но това няма да стане.

НЕ ЛЕТЯТ ОТ ПОНЕ ЕДНА СЕДМИЦА до Италия. Провери полетното разписание на летище София

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , muchachote каза:

НЕ ЛЕТЯТ ОТ ПОНЕ ЕДНА СЕДМИЦА до Италия. Провери полетното разписание на летище София

Може, може, но само вчера са кацнали 3 самолета от Италия-Рим, Бергамо и Венеция..

Capturххe.JPG

Captуйнйure.JPG

Caикpture.JPG

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Края на септември резервирах 5през промоцията на екпедиа полет и хотел Варна - Истанбул - Варна за 19-22 март 2020 за 5 човека. Сега уж Турските авиолинии предлагат безплатна промяна на датата, но в офиса във Варна за да презаверят билетите за септември поискаха по 66 евро на човек с извинението, че билетите били купени на промоционална цена. От хотела също отказаха да върнат пари. Съгласни са евентуално да променим датите до края на 2020г. и ако няма разлика в цените да ги презаверят за септември. Има ли някой с подобен казус? Съвети как да процедирам? Или да пием по една студена вода...

Вече пропадна едно пътуване до Милано края на феруари. Уизеър отказаха да възстановят сумата за 4 билета, защото за 29 февруари не бил анулиран полета Варна - Милано.

Като прочетох опцията за промяна на Turkish airlines тъкмо се зарадвах, че проявяват разбиране и .... ме изненадаха с долълнителната такса.

Връзка към коментар

През Експедия ли си купила билетите и хотела? Обади се на тях.

А авиокомпаниите махнаха таксата са смяна, но ако има разлика в тарифата си я плащаш. Тоест купила си на промоционална тарифа Р, сега такава няма и ти дават каквато има

Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

През Експедия ли си купила билетите и хотела? Обади се на тях.

А авиокомпаниите махнаха таксата са смяна, но ако има разлика в тарифата си я плащаш. Тоест купила си на промоционална тарифа Р, сега такава няма и ти дават каквато има

Много благодаря, сега ще пробвам през тях.

Връзка към коментар

Цитат от съобщението, което получих снощи от Раян от името на МОЛ:

"This week, on Tuesday (10 Mar), we suspended all flights to/from Italy (Sat 14 Mar to Thu 9 Apr) when the Italian Government ‘locked down’ all of Italy. While this situation is beyond our control, our Customer Service team have been helping customers move onto other Ryanair flights so they can get home. Please visit the dedicated section on Covid-19 on the Ryanair website for more information."

Връзка към коментар

WIZZ AIR СПИРА ВСИЧКИ ПОЛЕТИ ДО ПОЛША ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНА ЗАБРАНА

14 март 2020 г., гр. София Wizz Air обяви, че в резултат на ограниченията за пътуване, наложени за всички чуждестранни полети и обявени от полския премиер Матеуш Моравецки, от 00:00 ч. на 15 март 2020 г. авиокомпанията преустановява всички свои полети до и от Полша до по-нататъшно уведомление.

Считано от 00:00 ч. местно време на 15 март 2020 г., чужди граждани няма да могат да влизат в Полша, а полските граждани, пристигащи от чужбина, ще бъдат поставени под карантина.

От България Wizz Air изпълнява директни полети до Полша единствено през лятото – от летище Бургас до Катовице и Варшава

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.