Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 23 минути , t_petkov каза:

В Месинджър съм им писал преди 4-5 дни, още не са го видели. А и много ме съмнява да сторнират полети по месинджър.

Винаги са ми отговаряли в рамките на два часа , сега явно реалността е друга.

Опитай на някой от локалните им номера според езиците , които владееш 👍

• Харесвам 1
Връзка към коментар
18 minutes ago, stanislavpp said:

Винаги са ми отговаряли в рамките на два часа , сега явно реалността е друга.

Опитай на някой от локалните им номера според езиците , които владееш 👍

Аз съм в Германия и опитвам директно на немския им номер. На всичкото отгоре в Германия работят от 9 до 7. Другите от групата опитват на английския, но и те не могат да се свържат. Ако трябва, доколкото разбрах английският работи 24/7, ще ставам по нощите да се опитвам да звъня на английския.

Въпросът е дали можем да пледираме за нещо, ако заради заетите им линии не сме успяли преди полета да си го презаверим. Защото доколкото видях те не препоръчват да се обаждаме ако полетът ни не е в следващите 48 часа. Това обаче те поставя в ситуация да нямаш много време ако не можеш да се свържеш с тях.

Връзка към коментар
преди 12 минути , t_petkov каза:

Аз съм в Германия и опитвам директно на немския им номер. На всичкото отгоре в Германия работят от 9 до 7. Другите от групата опитват на английския, но и те не могат да се свържат. Ако трябва, доколкото разбрах английският работи 24/7, ще ставам по нощите да се опитвам да звъня на английския.

Въпросът е дали можем да пледираме за нещо, ако заради заетите им линии не сме успяли преди полета да си го презаверим. Защото доколкото видях те не препоръчват да се обаждаме ако полетът ни не е в следващите 48 часа. Това обаче те поставя в ситуация да нямаш много време ако не можеш да се свържеш с тях.

Ако искаш ми прати данните си и някъде следобед тукашно време ще пробвам да им се обадя оттук, не знам дали е по-лесно да се свържа така...

Връзка към коментар
преди 52 минути , t_petkov каза:

Не е нужно да ставаш по нощите, звънни на американският им номер, офиса е в Маями, часовата разлика тези дни  е -5 часа с Германия. Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

има ли някой който е закупил билети с vietjet и не може да се свърже с тях за евентуално връщане на пари или под формата на ваучер. Защото им пиша вече няколко пъти и нищо 

Връзка към коментар
4 minutes ago, alexnpopova said:

има ли някой който е закупил билети с vietjet

Имам 4 вътрешни полета с тях във Виетнам за по двама човека за април/ май, но не мисля, че има причина да върнат пари, защото вътрешните полети нямат забрана да оперират. Ако все пак ви отговорят, би било добре да споделите тук, във форума. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 20 минути , Dango каза:

Имам 4 вътрешни полета с тях във Виетнам за по двама човека за април/ май, но не мисля, че има причина да върнат пари, защото вътрешните полети нямат забрана да оперират. Ако все пак ви отговорят, би било добре да споделите тук, във форума. 

Според мен, ако приложиш копия на самолетния билет, с който трябва да стигнеш от Европа до Виетнам, ще ти сменят датите.Нищо не ти пречи, да пробваш.Все пак, ти си чужденец- турист и като има забрана за влизане в държавата им, вината не е твоя, че не можеш да ползваш вътрешните полети.

Връзка към коментар

Здравейте

Във вторник през сайта на Катар подадох искане за издаване на ваучер за полет който е за 21.03 от София през Доха за Куала Лумпур.Получих отговор на мейла с номера на заявкята си но самата резервация е активна още в профила ми. Знам че няма да стане бързо смяната на статута на резервацията ,но не съм сигурна дали самото искане е достатъчно за да получим ваучер в последствие. Не мога да се свържа по тел. с тях .Ако някой е минал вече през това моля за информация.

Връзка към коментар
33 minutes ago, AlexandraKo said:

Според мен, ако приложиш копия на самолетния билет, с който трябва да стигнеш от Европа до Виетнам, ще ти сменят датите

От самолетния билет се вижда, че трябва да влезем във Виетнам с полет от Катар. До този момент няма официално становище или дори имейл от катарците, че този полет няма да се осъществи. Проблемен е полета София-Доха на 17-ти. Както съфорумец по-рано писа, тези билети се водят „частично потвърдени“, т.е. едната отсечка е потвърдена, другата не е. Първият вътрешен с Vietjet е на 23.04. На този етап не виждам как и за какво да претендирам. Ще изчакам, има време. Не ми е първо ходене във Виетнам. Моят проблем е, че ако не отида някъде и да се върна до края на май, най-късно да 10 юни, после никъде не мога да мърдам да края на годината. Такава ми е работата. И да ми презаверят билетите, няма за кога да ги ползвам след 31.05. А и пак вътрешни полети Варна-София-Варна, стига вече. Ако отворят границите на 17.04 ще пътуваме, ако не - здраве да е. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , paskaleva каза:

Здравейте

Във вторник през сайта на Катар подадох искане за издаване на ваучер за полет който е за 21.03 от София през Доха за Куала Лумпур.Получих отговор на мейла с номера на заявкята си но самата резервация е активна още в профила ми. Знам че няма да стане бързо смяната на статута на резервацията ,но не съм сигурна дали самото искане е достатъчно за да получим ваучер в последствие. Не мога да се свържа по тел. с тях .Ако някой е минал вече през това моля за информация.

Виж последните 1-2 страници в катарската тема. Повечето май си получават ваучера автоматично: 

Връзка към коментар
Дани Магелани
На 17.03.2020 г. в 1:02, stanislavpp каза:

@Дани Магелани Няколко пъти споменаваш, че не успяваш , но без специфика. Забива страницата, не ти я зарежда или друг проблем. 

Забиваше и доста дни не бяха активни бутоните. Не искам да сменям дати, а да получа ваучери, които да използвам при по-голяма яснота. Успях да го направя с вътрешни в САЩ билети на Делта и АА, които бяха директно купени от АК. Проблем са ми билетите, закупени от посредници.

Оподо иска да се обърна към Канада еър, те пък - към посредника. Същото е между  Вържин и budget.co.uk.

Не отговарят на писма и телефони.

Ще чакам да си анулират сами полетите, които са между САЩ-Европа. Ако някой се е справил с тези посредници в последните седмици, моля да каже как.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Дани МагеланиКанадците вече са взели решение кои полети ще бъдат анулирани през април , виж твоят дали е в списъка.

https://onemileatatime.com/air-canada-cuts-international-flights/

И пак да повторя - при свръхнатоварване на мрежата и забиване на уебстраници , използването на аппове е по-добрият вариант .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 4 минути , stanislavpp каза:

@Дани МагеланиКанадците вече са взели решение кои полети ще бъдат анулирани през април , виж твоят дали е в списъка.

https://onemileatatime.com/air-canada-cuts-international-flights/

И пак да повторя - при свръхнатоварване на мрежата и забиване на уебстраници , използването на аппове е по-добрият вариант .

През мобилното го направих.

Ще чакам и посредникът да разбере за анулираните полети на канадците и да предприеме действия. Мен сайтът им не ме пуска да правя промени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди час на летището в Хо Ши Мин ни тръшнаха и  изтървахме полета. Четири човека живеем и работим от години в Германия.Нямаме немско гражданство - само Български паспорти. Първоначално поискаха  документ с адресната регистрация да потвърдим че живеем там. Казаха че може и снимка. Двама от нас имаха физическо копие и след това се оказа че не важало.Показах и снимка , пак не става. Показахме всички документи с които доказваме актуално местожителство и какво ли не. Решиха да звънят във Франкфурт за да могат от там да потвърдят. Минаха няколко часа и все още нямаме отговор. Парадокса е че вчера бяхме в Немското посолство в Хо Ши Мин и от там потвърдиха че няма проблем да летим. Реално ако бяха ни дали потвърждението на лист хартия сега всичко щеше да е ОК.Сега ще ходим пак там. По-нелепа ситуация не съм имал. Живеем в 21 век и няколко часа електронната система неможе да покаже дали ще летим. Иначе сигурно може и да подслушват майките си в космоса.

• Харесвам 1
  • Шок 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Луфтханза ми канселираха всички полети Мелбърн-САЩ-Франкфурт-София което е чудесно, но нямах емейл нито от тях нито Byojet! Проверявайте ръчно, не чакайте мейли!

Утре се предполага да летя Мелбърн - Дубай - София и засега всичко е ок с полета. Проверих пак сайта, в момента продават билети само бизнес класа за моя полет. Значи или хората панически се прибират кой откъде е и полета е пълен, или са решили да разредят самолета и ако си на зор да си плащаш колкото кажат.

emir.jpg.48c2cd5254322f8c6ee90cfa22bc7df4.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Утре е последния полет с Уиз до Дубай и обратно. Останалите два до края на месеца са премахнати ако някой ще лети с тях да си провери.

В случая ако полета на отиване ти е ок, а на връщане е канселиран какво се случва? Само за този на връщане ти дават пари, а отиването-оправяй се!

Връзка към коментар
6 hours ago, anita82 said:

в момента продават билети само бизнес класа

Вчера, когато проверявах моите полети с катарците за април и май, те също продаваха билети само бизнес класа. Няколко часа след това отсечката София-Доха и Доха-София излизаше, че се изпълнява от LOT, Lufthansa и Bulgaria air с някакви щури прекачвания. По-късно вечерта, а и сега, излиза това: There are currently no flight options for the itinerary or dates that you are searching for.

Ето, в Хо Ши Мин преди няколко часа магеланци не са ги качили на полета за Германия, въпреки уверенията на Немското посолство. Успех с прибирането! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Dango каза:

Ето, в Хо Ши Мин преди няколко часа магеланци не са ги качили на полета за Германия, въпреки уверенията на Немското посолство. Успех с прибирането! 

Благодаря за подкрепата,явно само тук я получаваме. След като Катарците ни отказаха качване ,сега и немското посолство ни спъва.Увериха,че за един час ще издадат разрешително. Нищо подобно.. Връщаха ни 4 пъти да чакаме,защото нямат време да се занимават с нас..В същото време от летището Катарците се обадиха, че има разрешително от Франкфурт да излетим. Само че паспортите останаха в посолството тъй като са направили запитване към Щад Анвалд в Германия и междувременно чакат той да се накани и да потвърди евентуално.Като проблеми изтъкнаха,че на 3ма от нас датите на регистрация са от доста години и неможе така. Само на едното момиче е от 2019 и там няма проблем. В същото време сега се обадиха да се качим за паспортите.На влизане една от служителките каза че са приключили работно време и неможе да влезем. Едва пуснаха един от нас... Скоро ще си разберем съдбата.

• Харесвам 4
  • Шок 7
Връзка към коментар

Сега чета, че доста хотелски вериги в Унгария искат временно да затворят. Ако някой остане блокиран някъде по света вероятно е много по разумно да си наеме апартамент чрез Airbnb или Booking. В апартамента има възможност да си готви ако затворят ресторантите, а и вероятно няма да го изгонят, както може да стане при затворен хотел...

1 hour ago, Ivko said:

Утре е последния полет с Уиз до Дубай и обратно. Останалите два до края на месеца са премахнати ако някой ще лети с тях да си провери.

В случая ако полета на отиване ти е ок, а на връщане е канселиран какво се случва? Само за този на връщане ти дават пари, а отиването-оправяй се!

Ако са на една резервация вероятно ще ти върнат парите, но в конкретния случай връщат парите, защото в Дубай в момента има забрана за влизане на чужди граждани. От Будапеща последните полети на Уиз ер до Дубай ще бъдат в неделя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинявам се, ако е коментирано вече, но информацията е много и не успях да открия точен отговор - при канселиране поради  коронавируса на полет от Луфтханса на билет с non-refundable тариф, имам ли право да получа обратно платената сума?

Връзка към коментар
преди 9 минути , obsession каза:

Извинявам се, ако е коментирано вече, но информацията е много и не успях да открия точен отговор - при канселиране поради  коронавируса на полет от Луфтханса на билет с non-refundable тариф, имам ли право да получа обратно платената сума?

Ако ги отменя Луфтханза, тогава получавате сумата обратно. Ако решите вие да си ги отменяте, а Луфтханза си лети, тогава не получавате парите обратно. Ама те май ще отменят всички полети в следващия месец някъде.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Получих съобщение за промяна на часа на полета, а малко по-долу в съобщението има информация, че във връзка с коронавируса мога да канселирам полета и да получа малко повече от 50% от сумата, която обхващала според тях "unused taxes and fees". Чудя се дали ако изчакам да канселират полета, ще ми върнат цялата сума или и тогава ще получа само част от нея?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.