Прескочи до съдържание

Дестинация Мароко


Meidj

Препоръчани мнения

След едноседмична командировка в Рабат бих искал да предупредя да не отсядате в хотел Onomo Rabat Terminus (намира се срещу Gare de Rabat Ville). Въпреки че се води 4 звезди, местоположението, интериорът и панорамната тераса не могат да компенсират за грубото и непрофесионално отношение на персонала. Накратко какво стана: въпреки че домакините от университета на Рабат бяха направили предварителна уговорка за престоя, се оказа, че след 3-тата от общо 7 нощувки няма запазени стаи за мен и за двама колеги. Това го разбрахме късно вечерта, на връщане от ресторант, след като не може да влезем в стаите и ни бяха извадили багажа. Хотелът този ден се запълни с голяма група китайски туристи и се оказа, че предварително заявените ни стаи са продадени на китайците. Понеже Рабат не е туристически център (не знам дали има туристическа полиция), няма много контрол и от този хотел те мамят както си искат. 

  • Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Здравейте, предстои ми пътуване до Мароко в началото на май месец, като мисля да комбинирам обществен транспорт и кола под наем. Ще имам на разположение горе-долу осем пълни дни. Искам хем да се видят максимално много неща, хем да пътуването да не се превърне само в шофиране. Програмата е следната:

Ден 1

Кацане късно вечерта във Фес

 

Ден 2

Фес

 

Ден 3

Сутринта доразглеждане на града

На обяд хващане на влак, вечерта пристигане в Маракеш

 

Ден 4

Маракеш

 

Ден 5

Взимане на кола под наем

Айт Бен Хаду

Уарзазат

Спане в района на каньона Дадес

 

Ден 6

Каньона Тодра

Пристигане в Мерзуга, спане на лагер в пустинята

 

Ден 7

Този ден мисля да пътувам в посока водопадите Узуд, но тъй като е над 9 часа, може би ще се спи в града Бени Мелал

 

Ден 8

Водопади Узуд

Връщане на колата в Маракеш

 

Ден 9

Маракеш

 

Ден 10

Рано сутринта полет от летището

 

Как ви се струва програмата? Добра ли е, или може още да се оптимизира? Ако се чудите защо колата се взима чак от Маракеш, причината е чисто финансова. При този вариант излиза почти без пари, а ако се вземе от летището на Фес и се върне в Маракеш, цената излиза много солена и просто не си струва. Отворен съм за всякакви съвети и препоръки.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.