Прескочи до съдържание

С кола и деца до Плитвичките езера по Великден

luba_rizova

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Тъй като търсенията ми на самолетни билети не ме удовлетвориха, реших да попътуваме с децата за Великден до Плитвичките езера (отдавна искам). Та, необходима ми е помощ по програмата. Опорните точки са следните - децата не обичат да пътуват много, за това е хубаво да разделя пътя на не много големи части, от друга страна нямам против да спим всяка вечер на различно място. Ще се радвам на препоръки и практическа инфо за пътуването с кола. Идеята ми е на Велики четвъртък по обед след училище да тръгнем, да спим в Ниш, на следващия ден да отидем до Загреб, нощувка там, в събота на плитвичките езера (там да прекараме не повече от 2-3 часа), и после? Да идем до Любляна, после Блед, на обратно да спим в Белград, нещо такова. Отворена съм за идеи. Децата са на 8 и 7. Баткото е на 13, но не знам дали ще е с нас, че има курсове. 

• Браво 1
Публикувано:

Хубава програма си им намислила на децата.

Моите размисли :

Вместо в Ниш, спете в Нишки бани. Ако пък мислиш, че ще ги удържите още малко, спете във Врънячка баня. И за двете места може да ги стимулирате попътно с басейните, които ги очакват.

Пътят от Ниш до Загреб си е доста часове. Минете през Нови сад за разходка, така ще го разделите на две. Градът е хубав, а и все ще намерите площадки за децата.

В събота не мисля, че е удачен маршрута . Само връщането от Любляна до Белград, дори не от Блед, е поне 5 часа. 

Според мен си останете в Хърватска. Загреб няма да сте го видяли предната вечер. Разходете се, после езерата и обратно към Белград. Загреб - Белград - 4 часа по магистрала. Губи се време и на граница.

Връщането от столицата на Сърбия разделете със спирка в Ниш и им покажете Челе кула ( онази с черепите ). Пък ако сметнеш, че не е подходяща за деца, можете просто да се разходите и децата да потичат из останките от вилата на един римски император, роден там. Ако имат някой и друг римски меч - да си го носят .Те са в близост до черепите. 

Предложение за спокойно пътуване с деца - трябва да знаят какво ги очаква на мястото, където отиват и за колко време ще стигнат. Басейните винаги са добра идея, дори да не плуват - могат да се пръскат с водата. Търсенето на детска площадка винаги може да е забавно. Представете го като приключение - не знаете езика , тогава как да получите исканото? Репетирайте в колата и после ги насърчавайте те да питат хората. 

За пътуването през Сърбия виж темата за новата магистрала, не я откривам сега, но някой може да подскаже. Скоро беше писано за тол таксите, мисля от @venceremos или @Topfly

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря, @patilana, супер идеи! А за връщането нямах предвид всичко наведнъж, а в останалите 2 дни как е най-удачно да се разпредели. Ще проверя положението за Нишки бани или другите бани, доволни ще са дечурлигата. А детска площадка хич няма да се и напъва да търся, нека се учат да пътуват като големи хора. И кулата ще им покажа, благодаря за идеята, няма кой да се плаши от черепи в днешно време. 

Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

в събота на плитвичките езера (там да прекараме не повече от 2-3 часа),

Защо толкова малко време? Бих ти препоръчала, даже да останете да спите в района - наоколо е спокойно, гористо-хълмисто-планинско, става за разходки. Има къмпинги с бунгала, има малки семейни хотелчета, стаи под наем. След толкова път и градски забележителности, една почивка сред природата може би, ще ви се отрази добре.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.