Боян Димитров Публикувано: 6 февруари, 2020 Публикувано: 6 февруари, 2020 Преди доста време букнахме почивка в Италия през априлската ученическа ваканция. Тя е от събота до събота. Обикновено ходим с каране наведнъж, но се връщаме с нощувка някъде по път. Вече сме видяли доста места по този начин. Вчера се сетих, че още не сме избрали място за спане на връщане. Загледах се в календара и видях, че понеделник е някакъв национален празник, което добавя един ден, т.е. имаме възможността да се върнем с 2 нощувки на път. Тогава си припомних за пътеписа за Босна, където бяха описани водопадите на река Уна. И все повече взе да ми се върти в главата, че можем да направим по-голямо отклонение до Босна. Въпросът ми е, какво друго може да се види в северна Босна, така че да запълним към ден и половина, дори може би 2, като се брои събота следобед, неделя цял ден и понеделник да кажем до обед.
venceremos Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 Босненци ми бяха препоръчали град Бихач като един от най-хубавите за посещение. Още не съм била там, но на снимките изглежда симпатично цък. А виждам, че е и разположен около р. Уна. 1
Боян Димитров Публикувано: 7 февруари, 2020 Автор Публикувано: 7 февруари, 2020 преди 58 минути , venceremos каза: Босненци ми бяха препоръчали град Бихач като един от най-хубавите за посещение. Още не съм била там, но на снимките изглежда симпатично цък. А виждам, че е и разположен около р. Уна. Да, аз поразгледах вчера вечерта. На мене също ми хвана окото. Добри неща прочетох и за Яйце, Бръчко, Тузла и замъка Травник. Засега като че ли за едната нощувка ми допада Баня Лука: Razed and razed again by both earthquake and war, Banja Luka – the largely unknown capital of the Republika Srpska region of Bosnia and Herzegovina – retains little of the historic Ottoman and Slavic richness it once exuded, save a few reconstructed gems like the Cathedral of Saint Bonaventure and rebuilt, erstwhile-UNESCO Ferhat-Pasha Mosque. However it’s not for the sights that people head to this 200,000-strong city in the wooded Vrbas River valley. No sir, they come to sip beers and get loose to the sounds of the region’s famous thumping electro-folk, sample Trappist wines in the Pivara Banjaluka monastery (the only of its kind in the Balkans) and hit the hiking trails of the mountains on the horizon. 1
venceremos Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 При всички положения си заслужава да посетите повечко места, ако така или иначе сте в района. Яйце има страхотен водопад в самия център, Баня Лука като столица на Република Сръбска също е привлекателна. Вероятно има магеланци, които от първа ръка могат да дадат препоръки 🙂 1
Боян Димитров Публикувано: 7 февруари, 2020 Автор Публикувано: 7 февруари, 2020 преди 37 минути , venceremos каза: Вероятно има магеланци, които от първа ръка могат да дадат препоръки 🙂 Точно натова се надявах, защото едно е да гледаш снимки и да четеш, друго е да ти препоръча някой ходил.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега