Популярно мнение Zaro Публикувано: 9 февруари, 2020 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Та понеже @Фичо в една тема прояви интерес към моето необичайно хоби, днес успях да свърша и тая работа. Хобито ми се зароди през 1985 г. по идея на баща ми, който видя, че от мен ще стане баир-серсемин и след като вече бяхме пообиколили това-онова и започнахме да повтаряме, предложи да си взимам от всеки покорен връх по един камък. После горчиво съжали. Щото като ходехме по екскурзионните летувания в онези години по две седмици, покорявахме по 10-20 върха. А камъните носеше той. 🤣 . Те са между 50 и ... 450 грама всеки. По възможност камъкът наподобява покорения връх. Събирането беше най-активно между 1985 и 1989 г. После дойдоха тежките години и наред всякаква друга криза, дойде и криза в увеличаването на колекцията, купонна система, после дойдоха повторенията, та с известни прекъсвания, хобито ми се поддържа живо, та така до миналата година, когато си взех камък от Големия купен в Стара планина, от който се отказахме заради лошо време преди много години. Всеки камък е с лепенка с името на върха, височината и датата на покоряване. Ето част от тях, подредени по азбучен ред и снимка на съответния връх, взета от нета, че моите са с тонове и търсенето отнема време. Амбарица, Стара Планина Оригиналът: Бански суходол, Пирин Безбог, Пирин Вихрен, Пирин Дамга (Вазов връх), Рила Джано, Пирин Дженгала, Пирин Голя Купен, Стара планина Голям Полежан, Пирин Голям Полич, Рила Харамията (Хайдута), Рила Кабул, Рила Калин, Рила Каменица, Пирин Козя стена, Стара планина Кутело, Пирин Малък Полежан, Пирин Муратов връх, Пирин Мусала, Рила Отовишки връх, Рила Персенк, Родопите. Мисля, че това ми е първият камък и идеята да се търси прилика не беше още изчистена. Имам и още, от Седемте езера, повтарящи се, камъни да искаш. Нямам от Богдан в Средна гора, където също съм се разписал. 29 28 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Ех, спомени! Бях направил и аз няколко стъпки в тази посока, но бързо ми мина мерака 🙂 Това с формата е интересна хрумка. Изкачени, може би (намигане) 2 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Ехаааааа... Ама наистина приличат на върховете 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 9 февруари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 преди 5 минути , Светославов каза: Ех, спомени! Бях направил и аз няколко стъпки в тази посока, но бързо ми мина мерака 🙂 Това с формата е интересна хрумка. Изкачени, може би (намигане) Не само че всички са изкачени, ами и камъкът е от самия връх. 3 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Не се съмнявам, че са изкачени, ама покорени... 🙂 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Цитат Моето тежко хоби Тежкар! преди 47 минути , Zaro каза: Хобито ми се зароди през 1985 г. по идея на баща ми, който видя, че от мен ще стане баир-серсемин А внукът на баща ти запали ли се и той? 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 И аз събирам камъни,не само от върхове(от там започна),но и от посетени места.Не мога да го нарека хоби, защото не са маркирани и са много по-малки.Държа ги в голям стъклен съд.И със сигурност не мога да кажа кой откъде е ,но си ги пазя. 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 9 февруари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 преди 9 минути , Фичо каза: Тежкар! А внукът на баща ти запали ли се и той? То се вижда по профилната снимка, макар че тя трябва да бъде актуализирана. Бащата на внука на баща ми е безсърдечен човек. Влачи го по върховете от малък. Злоупотребява и на връх рождения си ден изнудва семейството си да се катери с него, щото тогава няма как да му се откаже. 😄 3 2 5 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Имам черно вулканично камъче от Канарските острови. В Дортмунд бях намерил хвърлени тези полускъпоценни камъни 6 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 9 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2020 Ох, успокоих се... Че то имало и други такива като мен. Макар и не класифицирани и аз имам доста камъчета. Като се посъбраха и започнах да забравям кой откъде и аз като Zaro си ги надписах. А колекцията ми стартира с един планински кристал от Родопите. Един бивш миньор ми го даде и толкова говори за него, ама като за дете говори...и така тръгна от тогава. @dimitrov6, това това от първата снимка е пустинна роза, нали? 4 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Винаги е много приятно да се върнеш към приятни спомени, в случая каменисти, ноооо... всеки с лудоста си. Ето и малко от моите камъчета, то и големички имало, ще речеш, че някой ми ги е носил🧱🧱🧱 @Zaro ме провокира с чудесната си идея с приликите с върхове 6 2 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 На 9.02.2020 г. в 16:34, Zaro каза: Та понеже @Фичо в една тема прояви интерес към моето необичайно хоби, днес успях да свърша и тая работа. Хобито ми се зароди през 1985 г. по идея на баща ми, който видя, че от мен ще стане баир-серсемин и след като вече бяхме пообиколили това-онова и започнахме да повтаряме, предложи да си взимам от всеки покорен връх по един камък. После горчиво съжали. Щото като ходехме по екскурзионните летувания в онези години по две седмици, покорявахме по 10-20 върха. А камъните носеше той. 🤣 . Те са между 50 и ... 450 грама всеки. По възможност камъкът наподобява покорения връх. Събирането беше най-активно между 1985 и 1989 г. После дойдоха тежките години и наред всякаква друга криза, дойде и криза в увеличаването на колекцията, купонна система, после дойдоха повторенията, та с известни прекъсвания, хобито ми се поддържа живо, та така до миналата година, когато си взех камък от Големия купен в Стара планина, от който се отказахме заради лошо време преди много години. Всеки камък е с лепенка с името на върха, височината и датата на покоряване. Ето част от тях, подредени по азбучен ред и снимка на съответния връх, взета от нета, че моите са с тонове и търсенето отнема време. Амбарица, Стара Планина Оригиналът: Бански суходол, Пирин Безбог, Пирин Вихрен, Пирин Дамга (Вазов връх), Рила Джано, Пирин Дженгала, Пирин Голя Купен, Стара планина Голям Полежан, Пирин Голям Полич, Рила Харамията (Хайдута), Рила Кабул, Рила Калин, Рила Каменица, Пирин Козя стена, Стара планина Кутело, Пирин Малък Полежан, Пирин Муратов връх, Пирин Мусала, Рила Отовишки връх, Рила Персенк, Родопите. Мисля, че това ми е първият камък и идеята да се търси прилика не беше още изчистена. Имам и още, от Седемте езера, повтарящи се, камъни да искаш. Нямам от Богдан в Средна гора, където също съм се разписал. Поздравления за колекцията от върхове(и камъни)!Аз също обичам да катеря,но не се бях сетил за това хоби(имам много други)! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега