Прескочи до съдържание

Спешно лекарство от Гърция

Eva eva

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моля,

дали ще може някой, който в момента е в Гърция или Сърбия да провери в някоя аптека дали имат лекарството Нолвадекс - 10 мг. Това е лекарство за болни от рак. Моята приятелка го пие и има само до петък. След това ѝ свършва и лошото е, че вече не се внася в България. Никъде го няма по аптеките у нас. Ако не успеем да го намерим до петък събота ще пътуваме до Сърбия или Гърция да го търсим. 

Публикувано:

Не мога да помогна за съжаление, но да задам доуточняващ въпрос - необходима ли е рецепта при закупуването на това лекарство?

Няма ли алтернатива в България? Би трябвало приятелката Ви да  се свърже с лекуващия си лекар при подобна ситуация. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Не мога да помогна за съжаление, но да задам доуточняващ въпрос - необходима ли е рецепта при закупуването на това лекарство?

И аз проверих - в Англия в традиционните аптеки го има, но изискват рецепта.

Исках да оставя този линк, не знам дали ще помогне обаче...

https://ukroids247.com/?product=nolvadex-20mg 

Публикувано:

@miroslava, благодаря много! Писах на аптеката във ФБ, дано да отговарят, ако не ще им звъннем понеделник. 

@Lindt нямам представа дали е необходима рецепта за закупуване на лекарството, но моята приятелка със сигурност има. Вече си легна, утре ще я питам да знам със сигурност.

Няма алтернатива. Няма внос и това е положението.

@Rainy, благодаря!

Публикувано:

Дори и да е необходима рецепта, който има възможност поне може да провери дали го има лекарството, за да знаят @Eva eva и приятелката й накъде да тръгнат, ако се налага.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Eva eva каза:

@miroslava

@Lindt 

Няма алтернатива. Няма внос и това е положението.

@Rainy

Положението е страшно! Та това са животоспасяващи лекарства!

Лекуващите лекари не предлагат ли замяна с друго?

Не могат да оставят човека без лечение!

• Харесвам 2
Публикувано:

Да внеса малко яснота по темата, тъй като съм запознат, преди да залитнем пак по форумните драми за "страшното положение".

Нолвадекс със съставка тамоксифен се използва за продължителна (обикновено поне 5 години) поддържаща хормонална терапия при рак на гърдата, не е точно нещо "спешно" и "животоспасяващо" на момента, макар че разбирам притесненията в подобни ситуации. В България здравната каса покрива лечението с Тамоксифен, който е много по-евтин, а Нолвадекс се купува по собствено желание и възможност, защото онколозите го препоръчват като "по-качествен" "с по-малко странични ефекти" и т.н.

Понеже купувам Нолвадекс за близки преди време ме уведомиха, че повече няма да го внасят (това е бизнес, малък пазар, слаб интерес, често ни се случва за съжаление) говорих с онколога и предложенията бяха следните: 

- да се купува Нолвадекс от Гърция или Турция например, където е значително по-евтин (като много други лекарства) и по-качествен (според едни теории за Източна и Западна Европа, които явно и тук ги има)

- да се смени с друг хормонален медикамент, каквито всъщност има.

Успех на всички във всички битки с всичко. :smile:

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Положението е страшно! Та това са животоспасяващи лекарства!

Лекуващите лекари не предлагат ли замяна с друго?

Не могат да оставят човека без лечение!

@Дани Магелани, другото е Тамоксифен, ама сигурно и то е отказ. Чакам да стане малко по- късно, че да питам децата - те са в тоя бизнес и ще знаят. Има и Евиста / ралоксифен/, не знам, у нас дали се предлага.

Едит: @Adventurer е обяснил преди мен. И да, да не се изпада в паника, ако няколко дни не се приема, няма да стане нищо. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 49 минути , Adventurer каза:

Да внеса малко яснота по темата, тъй като съм запознат, преди да залитнем пак по форумните драми за "страшното положение".

Нолвадекс със съставка тамоксифен се използва за продължителна (обикновено поне 5 години) поддържаща хормонална терапия при рак на гърдата, не е точно нещо "спешно" и "животоспасяващо" на момента, макар че разбирам притесненията в подобни ситуации. В България здравната каса покрива лечението с Тамоксифен, който е много по-евтин, а Нолвадекс се купува по собствено желание и възможност, защото онколозите го препоръчват като "по-качествен" "с по-малко странични ефекти" и т.н.

Понеже купувам Нолвадекс за близки преди време ме уведомиха, че повече няма да го внасят (това е бизнес, малък пазар, слаб интерес, често ни се случва за съжаление) говорих с онколога и предложенията бяха следните: 

- да се купува Нолвадекс от Гърция или Турция например, където е значително по-евтин (като много други лекарства) и по-качествен (според едни теории за Източна и Западна Европа, които явно и тук ги има)

- да се смени с друг хормонален медикамент, каквито всъщност има.

Успех на всички във всички битки с всичко. :smile:

Благодаря за информацията!

Може би реагирах прекалено емоционално, но доста съм се сблъсквала с негативите на здравната ни система и съм видяла какво ли не.

Подобни проблеми винаги ги приемам лично, дори когато касаят непознат човек. Дано бързо намерят лекарството!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, Eva eva каза:

Моля,

дали ще може някой, който в момента е в Гърция или Сърбия да провери в някоя аптека дали имат лекарството Нолвадекс - 10 мг. Това е лекарство за болни от рак. Моята приятелка го пие и има само до петък. След това ѝ свършва и лошото е, че вече не се внася в България. Никъде го няма по аптеките у нас. Ако не успеем да го намерим до петък събота ще пътуваме до Сърбия или Гърция да го търсим. 

В Испания го има , само ще попитам днес дали е с рецепта.

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря на всички, които се включиха с мнения и ЛС! Специални благодарности и на Магеланеца, който ми звъня от Атина. 

Понеделник ще звъним/пишем и на аптеките, които пуснахте по-горе. Сега не отговарят. Ако не успеем до тогава да намерим лекарството петък-събота ще вървим до Гърция.  

Да, оказа се, че има заместител, но според докторката по-добре е да се пие Нолвадекс. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Съжалявам, че късно ти виждам темата... Имам колежка гъркиня, която ни носи разни лекарства оттам, като се прибере. Сестра й е фармацевт. Та сега си беше в Гърция, но вече пътува насам и е минала границата. Мисля, че е много вероятно след две седмици пак да пътува. Ако дотогава няма развитие по случая лекарството, ще я мобилизирам.

• Харесвам 6
Публикувано:

Ако не успеете да го вземете от Гърция, мога да го взема от Германия  и в петък летя за София и да го донеса. Единствено не знам каква е цената в Германия ( възможно е да е по скъпо).

• Харесвам 5
Публикувано:
16 minutes ago, Velyana said:

Ако не успеете да го вземете от Гърция, мога да го взема от Германия  и в петък летя за София и да го донеса. Единствено не знам каква е цената в Германия ( възможно е да е по скъпо).

Благодаря много! Ще Ви пиша допълнително, ако не успеем да го намерим до тогава!

• Харесвам 2
Публикувано:

@Eva eva Може би на Кулата го има това лекарство, ако трябва да отида и да го купя от https://www.aptekapromahon.com

Но чак в сряда се прибирам от София. Ако е късно, ще помоля някои приятел да го купи. 

• Харесвам 2
Публикувано:
1 minute ago, Иван Попов said:

@Eva eva Може би на Кулата го има това лекарство, ако трябва да отида и да го купя от https://www.aptekapromahon.com

Но чак в сряда се прибирам от София. Ако е късно ще помоля някои приятел. 

Благодаря много за предложението! Вече писахме на тази аптека, но днес не работят. Утре ще им звъннем, надявам се да го имат и да го пратят. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Eva eva каза:

Благодаря много за предложението! Вече писахме на тази аптека, но днес не работят. Утре ще им звъннем, надявам се да го имат и да го пратят. 

Ако има проблеми (не Ви свършат работа или Ви откажат доставка) с апеката ми пиши, моля.

Веднага ще пратя някой да го вземе и ще Ви го изпратя по спиди/еконт. 

• Харесвам 2
Публикувано:
22 minutes ago, Velyana said:

Да го взема ли или ще го вземете от Сърбия 🙂

Би трябвало сряда да успеем да го вземем от Димитровград, обещаха да го пазят. Ако случайно не успеем - ще Ви пиша 🙂

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.