Прескочи до съдържание

Магеланци, какво ви яде?


Препоръчани мнения

Тъкмо щях за коатите да пиша. Тука ги има в крайградския парк и всеки път много трудно удържам децата да стоят далече от тях, че са миловидни, ама са диви животни и няма да се оставят да ги бъзикаш

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Абе сух хляб … Маса кучета не ядат хляб, а като си спомня Куджо как изчака овчарите да кажат, че вече е безопасно и сме го подминали и ни оставиха, а той се правеше на две и половина и като се отдалечихме достатъчно към гората, как ги заобиколи, разлая се и се занахвърля, а Куджо беше по-голям от мен, между другото, не коричка хляб, ами и салам /не кучешки/ не би ни спасил. В този ред на мисли, какво предлагате човек да си носи за самозащита от кучета и, хм, мечки? Дали има някакви спрейове, които да си поръчам по нет и да си имам в мен? Щото не се сещам да търся от магазин, мъжа ми не си носи нито нож, нито дори тояга имаме винаги, независимо, че го заплашвам всеки път с развод, ако се случи да видим куче и да нямаме нищо под ръка за всеки случай. Та ще ми е най-лесно да си пъхна в раницата спрей и да забравя. На мен ми е голям дерт това, честно казано. И, не, не желая да се боря със страховете си, предпочитам да съм подготвена.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 3 минути , luba_rizova каза:

, мъжа ми не си носи нито нож, нито дори тояга имаме винаги, независимо, че го заплашвам всеки път с развод, ако се случи да видим куче и да нямаме нищо под ръка за всеки случай

Може на това да се надява човекът :grin:

 

Мен куче ме е хапало на хижа Мусала като дете, оревах орталъка. Едно малко беше, домашен любимец на някого от персонала. Следващия път беше на друга хижа - Рай. Ухапа ме, докато вървях по пътеката, почти на хижата вече, слизах от горе. Покрай пътеката имаше блейки (овце) и явно кучето е решило, че представлявам заплха за тях, макар че на мен съвсем друго ми беше в главата и просто вървях по пътеката. След това ме ухапа едно в детската градина на детето, бях го оставил вече и излизах. Някакво дребно беше, метна ми се на крака и ме ухапа. Последно ме хапа миналата година, в един църковен двор в чужбина някъде. Тръгнах към едно дърво да видя малките палета, които спяха на сянка под него, но и през ум не ми мина, че майката сигурно ще има нещо против. А тя се оказа и отвързана... Метна ми се на чатала... На десетина сантиметра не улучи, вярвам, че нарочно така е решила да не улучи, кучката му с кучка, и съм ѝ благодарен.

 

Иначе по планините съм срещал много кучета... и понякога тъпи овчари с тях, които ти гледат сеира, вместо да помогнат. Обикновено като извади човек по-голям нож и им каже, че ако се наложи, ще заколи кучето, тъпаците започват да се сещат какво е редно да направят.

 

Иначе са ме хапали и жилили и мен обичайните гадинки - комари, пчели, оси, веднъж като дете магаре ме метна...

А, сега се сещам, че веднъж ме хапа и крокодил. Ама то беше насън и сигурно не се брои...

  • Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към мнение

В Гибралтар на върха има стадо маймуни-крадци. Тоя е най-големия крадец от цялата ,,банда".Открадна кутия цигари от чантата на една жена. Пазете се ако ходите там,aгресивни са!

56770754_10213733823314918_7754039544227299328_n (1).jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Мъжа ми го ухапа ей този хубавец в Бърд парка на Бали. Ама така жестоко стискаше, че само гледах как смехът му премина в мълчалив вой и побеля аха да припадне 🙂 

Мен само ме е нападала котка на Дондуков 😂 Покатери се върху мен с цел да ми убие кучето, което дори не я беше видяло и успях да вдигна в движение. Скъса ми чантата и ме надра през дрехите 😂 Та после тетанус, антибиотик...

Иначе отчувам хапещо йорки, но пък съм отговорна, къс повод и очи и на гърба 😂

E02D64BB-5988-4B11-8A25-3CD65C76E839.jpeg

  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Куче - като бях дете, котка ме е драла и затова не обичам да се занимавам с домашни животни. За пръв път бях ужилена от оса миналото лято в Пакистан - Боже, как болеше! Ама аз уж гледам да внимавам де, да не се навирам много при хайваните.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Дани Магелани

Като дете ме е нападало съседско куче. Бързо ме освободиха от голямата му прегръдка, а аз от тогава преминавам на другия тротоар като видя по-голямо куче.

Комарите много обичат да ми пият кръвчицата. А балийските бяха толкова агресивни, че ме накараха да се изследвам за Денга. 

Паяци, оси и други насекоми.

За щастие, нищо сериозно! Пу пу , да не чуе дяволът!

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Захапа ме днес едно много сладко ЕЖЧЕ.

Ежунче на име Арчи. Само на месец, но вече ръфа, нищо, че бодлите му са още светлички и меки. Бягаше от кашона по целия кожен салон на BMWто като Худини.

20200225_212556.jpg

Връзка към мнение

Само домашна мишка ме е хапала. На село залагаха капани, за да ги ловят и като видях мишлето едно такова малко и нещастно... ама пък с големи зъби бе 😀 както и да е, мишлето се отърва, в последствие аз ядох бой, защото не съм казала че ме е ухапало.. слугувам на куче, порода йорки и няма ден, в който да не ме захапе-леко и тактично, ама е зодия козирог и много своенравен(иначе е предпазлив, да не кажа страхлив 😀).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.