Прескочи до съдържание

Магеланци, какво ви яде?


Препоръчани мнения

Това е темата, в която ще говорим кой какво го е хапало, дъвкало, вкусвало, облизвало, кълвало и прочие и прочие по време на нашите пътешествия и житие-битие. Считам, че от всички магеланци аз съм най-подходящия кандидат, защото никой не е бил дъвкан повече от мене, ако изключим може би Стив Ъруин. Аз съм ветеран в оцеляването в нечии човчен или челюстен апарат. Била съм хапана от:

- куче (е, тук нищо особено, ама продължавайте надолу);

- калинки;

- сова-чухалче;

- пеликан;

- тропически риби, които мислеха пръстите ми за корал или за хляба, който държах в тях;

- папагалче

- още едно папагалче - лори

- маймуна.

Прикачвам доказателствен мат'риал.

Пеликан
@mary_shery, която направи тази снимка, казва, че се гордее с нея. Мисля, че ако тоя къдрав бедбой беше съумял да ми откъсне главата, а тя - сьумяла да го заснеме, и двамата щяха да се гордеят много повече. Впрочем 

Папагалче лори

Подозирам, че тази офанзива е симптом-предвестник ха диабета ми. Лори се хранят с нектар и тяхната кръвожадност си обяснявам само евентуално с високата ми кръвна захар, един вид вампирски нектар, който са засекли и решили да вкусят като европейска екзотика. Няколко папагалчета ме изпапагалиха по клепачите, опитвайки се да ми откълват миглите, но тях ги пропъдих нежно с завиране на нос в пухчетата на гушките им, за да изгубят достъп до очите ми. Тоз обаче, заедно с още двама от същата команда, ми кацнаха на главата, друснаха езически танец като неверник върху мохамеданско килимче за молитви, и почнаха да ми ядат слушалките. Естествено, слушалките не са това, което бяха, но носът ми се възстанови. Малко симпатично е стеснен сякаш, но нямаше с какво да заплатя за назопластиката, не приемаха сингапурски долари нашите лорита.
 

 

DmYsAWqSD00.jpg

  • Харесвам 6
  • Шок 2
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Комари, кърлежи, куче /домашно /, стършел и всякакви други градини. Не ми е лесно на топло. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

В Несебър ме е хапал гларус - за малко да ми откъсне част от десния показалец.Трябваше да минат дооооооста години да поизчезне белега, ама още има следи. Напомни ми да ти ги покажа.

Преди година на Бали ме ухапа океанска костенурка. Хич не беше приятно - яки челюсти ! Разминах се със синина. Добре, че не беше позиционирана правилно , иначе щеше да ми счупи някоя кост, сигурна съм. Пак там ме поизгризаха и шарените рибки, ама зъбките им са ситни, та не се хваля много с тези ухапвания.

Не са ми виновни животните - бях им в територията.

  • Харесвам 7
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 5 минути , Mistress of Germs каза:

А, и кърлежи!

Скромничиш!

...И змии, и лебеди, и комари, и Зай! 🙂 Ще се сетя и за още до довечера. Добре, де, змиите и заекът са били в (почти) домашни условия, ама за лебедите имам доказателствен материал от Бавария. 

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към мнение

Тук изглеждаме като best friends ever,  но всъщност секунди след това маймуната ми показа, че скалата е само за нея 😄 

Още помня какви децибали вкара в тоя рев

20181021_121829-1.jpg

  • Харесвам 7
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Не искам да звуча назидателно, ама от тия снимки излиза, че нарочно се навирате в опасна близост с диви животни, и резултатът е логичен.

Ами малко елементарна предпазливост не е излишна, това не е куче или овца...

 

  • Харесвам 11
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Комари само май... 😊 

 

П.П. И оса - по българските планини.  @luba_rizova ми спомни. Премина с натъркване с чесън 🙂 

 

П.П. @Mistress of Germs Какво ти прави очарователния нос в тяхното лично простраство? 😎

Връзка към мнение

Ще следя с интерес темата. В подкрепа на @neuromancer ще кажа, че понеже съм голям страх, панически се страхувам дори и от пчели и хвърлям топка, чиния, дете, ако видя до мен и почвам да бягам. Обаче, веднъж ме ухапа на Златна Панега някакво насекомо, не го видях какво е, но направи червена дуппица, около нея се появи черен кръг, който всеки ден ставаше по-голям. Мина чак когато го намазах с алергозан няколко пъти. И следващато, слава богу, без хапане преживяване, е миналата година на пътека към връх Богдан, където ни нападна овчарско куче. Преследваше ни Куджо из цялата гора и ако не беше мъж ми, който е висок и едър и се опитваше да го прогони, то тръгваше и се връщаше няколко пъти, щеше да ни разкъса. Овчарите не се и опитаха да направят нещо (а го знаеха какво е кучето). Та, извън това, слава богу, нищо, дори и пчела не ме е хапала. Аз обаче не се умилявам от животни и не ги доближавам. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 18 минути , neuromancer каза:

Не искам да звуча назидателно, ама от тия снимки излиза, че нарочно се навирате в опасна близост с диви животни, и резултатът е логичен.

Ами малко елементарна предпазливост не е излишна, това не е куче или овца...

 

Абсолютно точно , да не забравяме , че половината от тези ухапвания бяха в темата “ Искам да се похваля” 😳

  • Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към мнение

Мен много отдавна ме ухапа домашно куче, без да показва някаква агресия преди това и без да му правя нищо, просто минавах, та оттогава имам едно на ум явно

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Мене са ме хапали само комари и човеци:)))А, един път и оса. И аз, кат @luba_rizova  , не се умилявам от животни, ама хич. Даже, не са ми интересни. Само  една коалка ме разнежи и  рекох да я гушна, а тя така изръмжа, че отскочих:((( Явно другото животно,  в мое лице и се видя огромно и страшно:(.

На комарите, явно съм им сладка, па има и много за ядене.

А човеците - без да искат, ама с годините, се научих сръчно да си вадя пръстите от устите на пациентите, след като изкомандеря  “затвори!”:))))))

  • Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към мнение

И мене така - домашно, отвързано куче. Бях последна година в Медицинския. И точно отивах на упражнение по епидемиология, където така или иначе с колегите един на друг трябваше да си бием ваксини срещу тетанус. Но като цяло не се обичаме с кучетата. Имам страх и го усещат. А страхът идва от ученическите години, когато двама цигани с питбули ме нападнаха да ме оберат. Бях с грип и много висока температура и се прибирах от поликлиниката.

Та взеха ми някакви дребни стотинки, не съм имал повече, но ми отмъкнаха и медицинската бележка за пред класната...

Та оттогава спазвам дистанция, лошото е, че кучетата невинаги спазват. В студентски град не излизах без няколко камъка в джоба си. Един пес, дето ми се нахвърли веднъж, му пресрещнах скока централно с китарата на съквартиранта... И в планините на няколко пъти щеките ми са действали по предназначение срещу разярени кучета. Това е единствената ми фобия, но активно се боря с нея. Все пак предпочитам да си ги нямам тия близки срещи.

 

КАто малък на село са ме кълвали, де що имаме птици - петли, патоци (т.е. гъсоци, както им казват извън Добруджа), мисироци (пуяци, де)... Ама и аз много обичах да гоня птиците из двора, та си го просех... От тоя си навик се отучих рано, още преди да тръгна на училище. При едно такова преследване на птици, настъпих без да искам едно юрдече (пате?) и му изкълчих крачето. После ревах много. И оттогава уважавам пространството на всяко животно, домашно или диво, и се старая да не навлизам в него. 

@Mistress of Germs обаче не е научила такъв урок. Че тя се е ровичкала в храсталаците по време на междучасие да намери някй смок, да го гушка и да го дава на съучениците си и те да го гушкат. И се е чудела, защо вместо това бягат. Та затова е получавала доста ухапвания, но ги е считала за нещо нормално. Така и досега... 

Мисля, изобщо не е изненадващо, че още в първи клас в училище е получила прякора "Елмайра". 😄 

Също така се надявам да разбирате, защо резистирам на всеки опит да имаме какъв да е жив домашен любимец и пътуваме с Клъвдий номер еди-кой-си. Вкъщи е зарито с всякакви плюшени изроди, ама по-добре така 😄 

  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към мнение

Само комари, но и те са ми достатъчни....(а, и папатаци, но за мен са от една категория).

И еднакво неприятно ги преживявам.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Мене са ме хапали само комари и човеци:)))

Опасна професия имаш 😁

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Дани Магелани

Дани, май ще трябва периодично да и правиш инструктажи по Безопасни и здравословни условия на пътуване и живот, че  и ти си потърпевш от нейната "токсична" среда.

преди 2 часа, master_of_germs каза:

 

@Mistress of Germs 

Вкъщи е зарито с всякакви плюшени изроди, ама по-добре така  

От тях най-много асматичка да стане, така че по-често ги пускай в пералнята.  

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Дали е по темата да се оплача(ама много тихичко,  да не чуе), че милата ме готви на бавен огън  и ще ме изяде за едно ремонтче😞

  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 7
Връзка към мнение
преди 3 минути , Светославов каза:

Дали е по темата да се оплача(ама много тихичко,  да не чуе), че милата ме готви на бавен огън  и ще ме изяде за едно ремонтче😞

Еми ти, кво се ослушваш - направИ го туй ремонтче, че да има мир. :)))))и любов:))))))

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 2 часа, ECC каза:

Прочетох темат “Магеланци,какво ви се яде?” и тъкмо щях да отговоря -кисело мляко със сладко от боровинки.

И аз така, ама на мен ми се яде шоколад 😂

 

По темата - аз съм със стандартния набор ухапвания. Хапали са ме комари (често и по много), оса, паяк, куче и дъщеря ми 😀.

Но пък аз съм хапала зъболекар ( @AlexandraKo, извинения към теб си колегите ти 😀). За мое оправдание, зъболекарката ми каза, че няма да боли, ама болеше. И бях на 4 години 😂

  • Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към мнение

Влизам във форума и си викам 😃 а каква тема има пък сега!... Щях да напиша какво какво си хапвам (ябълка с орехи).

Иначе слава богу и мен никакво животно не ме е ухапвало досега. Е това за комарите, че са ме яли 😁 не го броя. 😂  

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мен ме яде “ как да отида в Австралия по-скоро”, но все не става. Ходила съм и искам пак.

 

По темата имам ухапвания от кърлежи, комари, котето ме хапе всеки ден, опити на кучета, но хапнали само панталона ми,петел като малка,   бълхи, които намерих при зоологическата градина в Кюстендил миналото лято, папагалчета, паяци, въшки. Аз също се завирам в животните и все нещо ме яде. Пчели два пъти. Последното насекомо не знам какво беше, но беше след бране на маслини и ми остави следи за няколко дни и силен, топъл сърбеж. Ами сигурно и други животинки са ме хапали.

За да не ви хапят кучета, по-добре сух хляб да имате, вместо камъни или нещо друго.

57CF0444-D61E-42DA-987C-7CADEF89985D.jpeg

7F1B7BFA-E073-4CD5-BD29-AC4F7BC8F17A.jpeg

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 16 минути , harta каза:

 

За да не ви хапят кучета, по-добре сух хляб да имате, вместо камъни или нещо друго.

57CF0444-D61E-42DA-987C-7CADEF89985D.jpeg

7F1B7BFA-E073-4CD5-BD29-AC4F7BC8F17A.jpeg

По онова време нямаше как да има сух хляб... Нямаше кой да го остави да изсъхне, ама то и мек нямаше и никакъв... Ама може и да е имало нейде, но ние пари за хляб нямахме... Или поне не всеки ден 🙂 Ябълки в мас сме пържили, гълъби с примка сме ловили на перваза да има какво да хапнем... Та не знам, дали кучетата или ние сме били по-озверелите. Със сигурност и кучета да ядем ни е минавало през главата, но чак дотам не стигнахме...

 

Когато отидеш пак в Австралия, има голям шанс да се похвалиш с още нещо в тая тема... Хем са и отровнички гадинките там 😉 

  • Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.