Oshko Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Доходило ми се е на турски ресторант, да има от дългите шишове и големите плоски питки, ммм. Препоръчайте някой с умерени цени.
wilks Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Ето ти, избирай http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=578563 Аз съм ходил само в този на ул. "Св. св. Кирил и Методий" 104, не много скъп, няма лукс, по-скоро автентичен уличен ресторант, но с оригинални турски ястия. Собствениците и готвачите бяха турци поне аз като ходих преди няколко години. Точно от дългите шишове и големите питки ядохме. Повечето посетители обикновено са турци от Турция - приятели на собственика, което е сигурен знак, че ястията са с добро качество. Къде ми напомни, сега пак ми се дояде и ще се ходи отново май... П.П. не гледай цените в статията, стари са, но и не са фрапиращо по-различни сега. Редактирано 8 януари, 2014 от wilks 1
Spqr Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 На "Симеон" до пазара има, даже са два един срещу друг. Приемливи цени, тип гостилница. 1
гост Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Мноооого често посещавано място! Почти винаги докато се храним, ще мине някоя кола от посолството да си вземе пакетчето за вкъщи. P.S. За ресторанта на ул "Кирил и Методий" иде реч. На Женския пазар. Редактирано 8 януари, 2014 от но нейм 1
Childish Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Аз този си харесвам http://www.tmturkishrestaurant.com/index.php?page=home Харесвах и "Софра" на ул. "Оборище", но го няма вече :-( (сега е руски) 1
maialearrosto Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 "Зеко 2", известен и като "Корията" на Околовръстното биде скоро затворен. Не беше много лош. "Тюркоаз" на бул. "Братя Бъкстон" и Околовръстното е добър, макар че цените ИЧ не са ниски. От половин година на входа на Южния парк има турски ресторант, ама има и кусури в обслужването и в кухнята. Баш чорбаджията е млад и доста "мазен" и фамилиарен. Вечно зелена класика на автомагистрала "Тракия" си остава "Истанбул", известен и като "Зеко" - таман след велинградска сбирка на магеланците е много сгоден. Ако пътувате за Калотина, турския ресторант на "Амфора" край Драгоман е къща на ужасите: качество, обслужване и гламавост на персонала са достойни за няколко тъпомера... Дано да си вземат поука. Не стига, че са отврат, ама и ти дават цените в евро... Вай анаджим! 1
гост Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Аз този си харесвам http://www.tmturkishrestaurant.com/index.php?page=home Да, напудрен, но дотам! Като качество на ястията, са далеч от истината. И за да не се подведе някой по думичката "ресторант", този на Женския пазар е по-скоро гостилничка. А извън София, този на магистралата до Пазарджик посока София, зад бензиностанцията е на 2-ро място в личната ми класация. Редактирано 8 януари, 2014 от но нейм
Childish Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 А за този дори не знаех: http://www.capital.bg/light/revju/restorant/2010/03/12/872186_pearl_of_istanbul/
Oshko Публикувано: 8 януари, 2014 Автор Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Да, напудрен, но дотам! Като качество на ястията, са далеч от истината. И за да не се подведе някой по думичката "ресторант", този на Женския пазар е по-скоро гостилничка. А извън София, този на магистралата до Пазарджик посока София, зад бензиностанцията е на 2-ро място в личната ми класация. Е точно това ми беше мислълта, да е като оня на магистралата. Този на женския пзар си е с келнери нали, може човек и да пие по едно с храната? Да не е съвсем като бърза закуска? Редактирано 8 януари, 2014 от Oshko 1
wilks Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Този на женския пзар си е с келнери нали, може човек и да пие по едно с храната? Да не е съвсем като бърза закуска? Да бе, точно както си трябва. Не е бърза закуска, сядаш си, обслужване по ориенталски малко мудно, да усетиш къде си Иначе си е точно като уличен ресторант - няма тежка мебелировка, и излишна помпозност, които в общия случай само ти качват цената, но не и качеството на храната Яденето се приготвя на момента, няма шанс да е застояло защото изпълняват и доставки, и изобщо не страдат от липса на клиенти. Става и за семейно посещение, каквото смятам че търсиш. Редактирано 8 януари, 2014 от wilks
forry Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Този не видях да сте го споменали https://www.facebook.com/pages/Avrasia-Restaurant-Catering/116868981749582 Намира се на пл. "Македония". Цени умерени. Обслужване прилично. Кухнята им е добра. Комшии са ми, та се сетих за тях...
Еминко Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 На улица Крум Попов в долната част на кв.Лозенец.номер не знам,но се намира точно срещу 4то РПУ.Казва се "Аркадия" и не е много евтин.
Spqr Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Понеже явно са няколко в района. Аз съм бил в Ege - "цар Симоен 110" и още едно срещу него. В Еге имаше доста турци, не мога да кажа, че е особено уютно, но храната е добра.
гост Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Е точно това ми беше мислълта, да е като оня на магистралата. Този на женския пзар си е с келнери нали, може човек и да пие по едно с храната? Да не е съвсем като бърза закуска? Абе, точно това, което търсиш е! И задължително едно Yeni Raki със салатата! "Аркадия" става, ама май по-скоро я посещавам, защото ми е в квартала.
Meidj Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Да не отварям нова тема, ами да попитам тук - нещо ресторант с автентична сръбска кухня в столицата да предложите? Ама нещо по така, ценителско, с майстор готвач от западната съседка, не някой самозванец. Предварително уточнявам, че разните му там павилиончета, накичени с претенциозното "сръбска скара" и предлагащи разни кучешки плескавици с кокакола, не се класират! Хвала! п.п. Навремето някакъв бакшиш ми беше препоръчал нещо на Околовръстното около Горнобански път, ама така и не го посетих, сигурно вече и не съществува...
palioto Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Най-вкусния със сигурност е на "симеон"(този които е до съюза на слепите),но не и като обстановка.майсторът е от Кушадасъ и знае какво предлага.Най-крехкото агнешко ,което съм ял! Ако е за бързо ти предлагам телешки дюнер,с мнооого месо и малко зеленчуци. За извън София, пък най-доброто е на отбивката за Пазарджик (от другата страна).Не напразно е пълно винаги с турски тираджий.
Фил Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 (редактирано) Да не отварям нова тема, ами да попитам тук - нещо ресторант с автентична сръбска кухня в столицата да предложите? Еми при Миро, на Мърфи . Редактирано 8 януари, 2014 от Фичо
Angelika Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 На ул. Кюстендил в отсечката между площад Ручей и ул Дойран /бившият ресторант Кипарисите/ Сравнително добра турска кухня - ходила съм преди година, дано не са го променили. 1
Еминко Публикувано: 8 януари, 2014 Публикувано: 8 януари, 2014 Да не отварям нова тема, ами да попитам тук - нещо ресторант с автентична сръбска кухня в столицата да предложите? Ама нещо по така, ценителско, с майстор готвач от западната съседка, не някой самозванец. Предварително уточнявам, че разните му там павилиончета, накичени с претенциозното "сръбска скара" и предлагащи разни кучешки плескавици с кокакола, не се класират! Хвала! п.п. Навремето някакъв бакшиш ми беше препоръчал нещо на Околовръстното около Горнобански път, ама така и не го посетих, сигурно вече и не съществува... Без претенции за оригиналност си мисля,че в Димитровград и Пирот се намират"исти" кафани,кръчми и т.ц.Всичко в София и околовръст което се кичи с "Сръбска скара,плескавица и тъй нататък" са и чиста проба реплики!!В крайна сметка Димитровград е на 60 км ,а Пирот на 80км от НДК,София:-) 4
Lindt Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 Без претенции за оригиналност си мисля,че в Димитровград и Пирот се намират"исти" кафани,кръчми и т.ц.Всичко в София и околовръст което се кичи с "Сръбска скара,плескавица и тъй нататък" са и чиста проба реплики!!В крайна сметка Димитровград е на 60 км ,а Пирот на 80км от НДК,София:-) Да, според мен месо като в Сърбия тук няма да намериш. По темата за турските ресторанти , аз харесвам един до Македония, в пряка до Министерството на Земеделието, май е този: http://gulum-bg.com/ ,но и в това отношение един познат турчин ме праща до Одрин като искам препоръки. На Юри Венелин са ми хвалили турския, а и някъде по ул. Дойран планирам да издиря един ресторант, за който ми споменаха.
Polina Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 А в Гюлюм на ул. Хр. Максимов никой ли не е ходил?
Мрън Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 Gulum вече не е там. На пл. Македония има друг: Авразия: http://multikulti.bg/map/bg/spot/avrasia/ По-скоро е за бързо хапване, но е вкусно. 1
Lindt Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 Преместил ли се е или са го закрили, а другият Гюлюм няма общо ? Gulum вече не е там. На пл. Македония има друг: Авразия: http://multikulti.bg/map/bg/spot/avrasia/ По-скоро е за бързо хапване, но е вкусно.
Polina Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 Аз говоря за този http://gulum-bg.com/ , ще ме накарате да го посетя през уикенда.. чак пък да не е там??!
Мрън Публикувано: 10 януари, 2014 Публикувано: 10 януари, 2014 По темата за турските ресторанти , аз харесвам един до Македония, в пряка до Министерството на Земеделието, май е този: http://gulum-bg.com/ ,но и в това отношение един познат турчин ме праща до Одрин като искам препоръки. На Юри Венелин са ми хвалили турския, а и някъде по ул. Дойран планирам да издиря един ресторант, за който ми споменаха. Аз отговарях на Линдт: същият ресторант е, просто вече не е на пл. Македония. Сподели, ако отидеш.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега