Прескочи до съдържание

Турски ресторант в София

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз съм ходил само в този на ул. "Св. св. Кирил и Методий" 104, не много скъп, няма лукс, по-скоро автентичен уличен ресторант, но с оригинални турски ястия. 

Няма го вече, бил се преместил някъде в Студентски град.

Публикувано:

Понеже явно са няколко в района. Аз съм бил в Ege - "цар Симоен 110" и още едно срещу него. В Еге имаше доста турци, не мога да кажа, че е особено уютно, но храната е добра.

А в Еге има ли от големите хлябове със сусам и шишове от кайма?

Четох сега отзиви, че го хвалят, но се споменават предимно готвеното, за това питам.

Публикувано: (редактирано)

Няма го вече, бил се преместил някъде в Студентски град.

Лелеее, това си е направо траурна новина!

П. П.

Ето къде са се преместили:

"Намира се до МЕИ (технически университет бившият 15 стол) адрес. Ул. Проф. Георги Брадистилов 2 на 50 метра от светофара и сладкарница Папая, тел. 02 931 60 26 GSM 0879 34 32 38 много по приятно място с голяма тераса и много приятна гледка към парка. Удобно е за паркиране и за игра на децата. Отидете, ще останете доволни."

Редактирано от но нейм
Публикувано:

Да, в Еге има шишове, като си поръчаш в цената влиза и гарнитури. Обаче за хляба нямам спомен, мисля, че е някакъв обикновен. Не е като от турския на магистрала "Тракия"

Публикувано:

Много се чудихме и накрая посетихме Гюлюм в Гео Милев, много добре беше, хлебчетата са точно тези огромните тънки със сусам, но са 3.90, иначе разядките не са скъпи -по 3-4лв, а адана кепаба беше 9.50.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Лелеее, това си е направо траурна новина!

П. П.

Ето къде са се преместили:

"Намира се до МЕИ (технически университет бившият 15 стол) адрес. Ул. Проф. Георги Брадистилов 2 на 50 метра от светофара и сладкарница Папая, тел. 02 931 60 26 GSM 0879 34 32 38 много по приятно място с голяма тераса и много приятна гледка към парка. Удобно е за паркиране и за игра на децата. Отидете, ще останете доволни."

Телефоните са невалидни, ресторант на този адрес няма, само полуразрушената сграда на бившия 15 стол. Та да попитам кога за последно си го посещавало този ресторант?
Публикувано:

Телефоните са невалидни, ресторант на този адрес няма, само полуразрушената сграда на бившия 15 стол. Та да попитам кога за последно си го посещавало този ресторант?

Не съм го посещавала на този адрес. Разрових се в нета и попаднат на горното инфо.

Жалко! 

Да не отварям нова тема, ами да попитам тук - нещо ресторант с автентична сръбска кухня в столицата да предложите? Ама нещо по така, ценителско, с майстор готвач от западната съседка, не някой самозванец. Предварително уточнявам, че разните му там павилиончета, накичени с претенциозното "сръбска скара" и предлагащи разни кучешки плескавици с кокакола, не се класират! 

Хвала! :)

п.п. Навремето някакъв бакшиш ми беше препоръчал нещо на Околовръстното около Горнобански път, ама така и не го посетих, сигурно вече и не съществува... 

Това мога да препоръчам - http://kotiloto.com/

Ходила съм няколко пъти, страхотно е.

Редактирано от kali
  • Харесвам 1

Да не отварям нова тема, ами да попитам тук - нещо ресторант с автентична сръбска кухня в столицата да предложите? Ама нещо по така, ценителско, с майстор готвач от западната съседка, не някой самозванец. Предварително уточнявам, че разните му там павилиончета, накичени с претенциозното "сръбска скара" и предлагащи разни кучешки плескавици с кокакола, не се класират! 

Хвала! :)

п.п. Навремето някакъв бакшиш ми беше препоръчал нещо на Околовръстното около Горнобански път, ама така и не го посетих, сигурно вече и не съществува... 

Котилото в Драгалевци - сигурно най-хубавите плескавици, които съм ял в България. Има и целия асортимент сръбски плодови ракии - домашна дюлова (уникална!), крушова и пр. И всичко е като минимум пикантно, ако не е върло люто  ^_^

п.п. сега видях, че е и kali е писала за него, още по-добре - с 2 препоръки :)

Редактирано от adreno
  • Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Много се чудихме и накрая посетихме Гюлюм в Гео Милев, много добре беше, хлебчетата са точно тези огромните тънки със сусам, но са 3.90, иначе разядките не са скъпи -по 3-4лв, а адана кепаба беше 9.50.

.. и кюнефе имаше, освен баклавата. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз останах доста доволен от мароканския Анет- допадна ми повече от ливанския Финикия... В Анет готвят вкусно и не ми се видя скъпо...

Публикувано:

Аз останах доста доволен от мароканския Анет- допадна ми повече от ливанския Финикия... В Анет готвят вкусно и не ми се видя скъпо...

О, за това заведение приятелите ме съсипват вече година, че не са се били на по-гадно място и аз нищо не разбирам от храна. По-лошо пиле с ориз (кускус) не били опитвали за 13 лв :) Какво ти хареса там ?Не че има с кого да отида, ако ме изкушиш, но да питам.

Публикувано:

О, за това заведение приятелите ме съсипват вече година, че не са се били на по-гадно място и аз нищо не разбирам от храна. По-лошо пиле с ориз (кускус) не били опитвали за 13 лв :) Какво ти хареса там ?Не че има с кого да отида, ако ме изкушиш, но да питам.

Въпрос на лични предпочитания. Аз ядох фалафели, табуле, хумус, арабски питки, наденички, които приличат на ливанските  "маканек", разядка с чушки, десерти, ... - обичайните за арабски/берберски ресторант неща.... :)

Публикувано:

Дали да не направим отделна тема за ресторанти в София? Много ми липсват такива ревюта, освен от tripadvisor няма откъде да се информира човек.

• Харесвам 3
Публикувано:

Дали да не направим отделна тема за ресторанти в София? Много ми липсват такива ревюта, освен от tripadvisor няма откъде да се информира човек.

Ако има ентусиасти които да я водят темата, давайте смело. Само избистрете по какъв начин точно да стане, нямам време да мисля за това в момента :)

Публикувано:

Знам си аз, че като се опитам да кажа нещо деликатно не ми се получава. Имах предвид ти да отделиш мненията и да пуснеш тема :)

Всеки да си споделя, ако е ходил на ново/ интересно място и как му се е сторило, плюс адрес/ сайт и ценови диапазон (вместо евтино/ скъпо). Като се наптрупат мнения може да сложим като линкове в първото да се ориентират хората по-лесно. Аз бих се наела, няма проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

По темата за турските ресторанти , аз харесвам един до Македония, в пряка до Министерството на Земеделието, май е този:

http://gulum-bg.com/ ,но и в това отношение един познат турчин ме праща до Одрин като искам препоръки.

Изобщо не е този!

Това е в Гео Милев и него го коментираме с Ошко :)

Публикувано:

Да, Поли, така става като ходя 102 пъти в месеца на заведение - ако нещо ми хареса, си е сменило мястото до следващото ходене. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Имах кратко проучване с мистичните Zeko и се оказа следното:

- Името е дадено първоначално на турския ресторант на АМ Тракия.

- Следващият турски ресторант с това заглавие няма общо с тези хора и е бил на Околовръстното, както каза mialerosto

- Този на Южния парк е бил общ първи опит между собственика са Zeko и съдържателя на предишното заведение. Не са се разбрали но заведението си е останало

- Има ново Zeko в София от 2014. Тествах. Хареса ми много.

Ето подробности в темата на Мрън

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ние сме ходили в ТМ на Венелин приятно място, хубаво разядки, хареса ни, скоро след среднощните концерти ходихме и през един денонощен на Хр. Ботев, забравих как се казваше, но като за нещо за ядене в 4 сутринта беше повече от идеално.

Трябва и този Зеко да го пробваме да видим.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.