niki_m Публикувано: 5 април, 2013 Публикувано: 5 април, 2013 Във връзка с един постинг в друга тема, ще си позволя да ви покажа снимки на Лисабон, които направих в един от полетите си към любимият ми град. Полетът беше на ЕрФранс от Париж към Лисабон, мисля някъде през 2011 г. Уникално място - Голям Лисабон /това е практически областта от двете страни на река Тежу, като същински Лисабон е всъщност северната част, над реката, плажовете които виждате са известни под името - Costa da Caparica, и са уникално широки и големи. Стига се за 20 минути от Лисабон до тях по моста 25-ти април. Вижда се мястото, в което река Тежу се влива в Атлантическия океан Лисабон На следващата снимка, се вижда зона Белейн /Belem/, монумент на откривателите, яхтеното пристанище на Лисабон и Манастирът на Йезуитите В далечината се вижда символът на Лисабон - култа Белейн, а малко по-нагоре на първата снимка се вижда и военният монумент и вечният огън на Лисабон, в памет на загиналите за свободата на града. Вечният огън се охранява от караули на армията. По-нататък ще намеря и тези снимки. Акведуктът на живата вода 9
niki_m Публикувано: 12 април, 2013 Автор Публикувано: 12 април, 2013 Ето тук снимки на Лисабон от въздуха, които мой приятел фотограф португалец ми разреши да ползвам:
Георги Публикувано: 12 април, 2013 Публикувано: 12 април, 2013 Супер, напушва ме на лято като ги гледам снимките 2
niki_m Публикувано: 12 април, 2013 Автор Публикувано: 12 април, 2013 Не бих отказал един плаж някъде, но в момента нямам време за подобни неща... Надявам се май- юни да се цопна в моренцето.
гост Публикувано: 12 април, 2013 Публикувано: 12 април, 2013 (редактирано) Зариби ни, няма спор! Не че имахме нужда от много убеждаване. Има нещо топло, непретенциозно и гостоприемно в таз' Португалия! Шефе, щъркели има ли в Холандия? Редактирано 12 април, 2013 от но нейм 1
niki_m Публикувано: 12 април, 2013 Автор Публикувано: 12 април, 2013 Не знам за Холандия как са щъркелите - Шефът ще каже, но в Португалия съм виждал розовите фламинго как плуват в Тежу - невероятна красота, неописуемо е.
Георги Публикувано: 12 април, 2013 Публикувано: 12 април, 2013 Има сведения за видяни щъркели, но от не много благонадеждни очевидци...
niki_m Публикувано: 25 май, 2013 Автор Публикувано: 25 май, 2013 Открих едни снимки, които съм правил на един полет от Лисабон към Париж на 15 май 2011 г, т.е. различен от полета от предишния постинг. Този път трябваше да летя до Париж и щраках ли щраках:
Препоръчани мнения