Прескочи до съдържание

Берлин - Венецуела/Колумбия

Препоръчани мнения

Авиокомпания: Iberia

Маршрут:: Берлин - Каракас/Богота

Цена:: 365

Валута: €

Примерна дата на излитане:: 12.03.2014

Примерна дата на връщане:: 23.03.2014

Берлин (TXL) - Богота: 12.03 - 23.03 -- 365 €

Берлин (TXL) - Богота: 04.03 - 19.03 -- 365 €

Берлин (TXL) - Каракас: 13.03 - 29.03 -- 365 €

Както и при предишната централно-южноамериканска промоция неотдавна, предложенията са на "Iberia" и резервациите се правят директно от техния сайт, алтернативно - от ebookers.de

Паре нема - действайте! :)

• Харесвам 9
Връзка към коментар

От обяд стоя и се чудя дали да скачам. За Колумбия не, ама за Венецуела. Общо взето тези цени са за много дати до средата на годинта. В същото време има и София - Берлин по 115 евро на много дати. Почти същите цени ги има и от останалите големи летища на Германия, до които има полети от София - Мюнхен, Франкфурт, Дюселдорф. За тези пари Венецуела си е направо подарък, ама с времето съм в голям дефицит вече  :(

Хубавото е, че такива оферти излизат що-годе редовно в последно време - някаква кампания на Iberia за популяризиране на южноамериканските си дестинации в Европа - та ще се наложи да пропусна сега тази. За догодина, или по към края на тази, обаче...  :ph34r:

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За Карибите няма ли нещо за скачане?

Ако питаш за онези палавите островчета от Малките Антили - Барбадос, Ангуила, Кюрасао, Антигуа, Мартиника и Тринидад - в момента няма. Само традиционно Доминиканската Република, и то пакети  - 11 дена път + хотел 3* за 500 евро общо. От Хамбург сега за края на януари, началото на февруари   :)

P.S. Забравих да допълня, ако на някой му е интересно, има за Оуклънд (НЗ) за по около 660 евро от Прага с връщане в Мюнхен или Виена, за май и юни (ако вече не са свършили евентуално). Само напомням, че тогава там е зима, която не е чак толкова топла, колкото в Оз.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

. Само традиционно Доминиканската Република, и то пакети  - 11 дена път и хотел за 500 евро общо. От Хамбург сега за края ма януари, началото на февруари   :)

Я, къде го гледаш това?

Връзка към коментар

Я раздуйте - веднъж прЕстигнАли в ЮА, скъпо ли е придвижването между градовете и държавите (въздушен и наземен), че не съм се интересувал досега? А нощувки? 

Връзка към коментар
но нейм, аз знам за оферта на TuiFly, но е само полет, а не пакет, като цената е около 325 евро на самолетен билет.

Хамбург - Пунта Кана: 18.01, 21.01, 25.01, 28.01 до 25.01, 28.01, 04.02, 08.02, 11.02

Иначе видях, че има и евтини билети за юни до Рио от Дюселдорф, Мюнхен и Франкфурт (около 365 евро).

wilks, коя авиокомпания лети директно от София до Дюселдорф?

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тя ЮА е голяма. В Боливия е много евтино, Перу, Еквадор е сравнително евтино, Чили, Аржентина по-скъпо, в Бразилия доста скъпо (автобусите са по-скъпи от самолета, ако уцелиш цената на време). Във Венецуела има някаква врътка с курса на черно, така че всичко може да ви излезе евтино, ако успеете да смените с надежден човек.

За Колумбия май все още трябва виза.

Самолетите са скъпи между държавите, особено ако ти трябват еднопосочно. Има airpass на LAN, който може да намали цената.

Имаше мераклии за Гватемала, това дали е същата промоция, като преди, т.е. да включва и Гватемала?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Гватемала аз дори не успях да видя цените, които Георги публикува, проверих няколко часа по-късно.

Промоцията не знам дали е същата, но авиокомпанията и мераклиите - да!

Но може пък да си намериш нещо изгодно до Бразилия...

Благодаря за напомнянето за визата, дори не ми хрумна, а нещата не са розови:

http://www.mfa.bg/index.php?page=120&staticpage=findanembassy&posolstvo=81

По този път намерих пътепис на българин в Колумбия:

http://ivonachev.blogspot.com/p/blog-page.html

За Венецуела - познат венецуелец ми е "забранил" да ходя там заради отвличанията за откуп.

Редактирано от Childish
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами на мен сега ми трябва в обратната посока, а обикновено промоциите са от Европа насам, наобратно нищо.

Иначе видях, че има и евтини билети за юни до Рио от Дюселдорф, Мюнхен и Франкфурт (около 365 евро).

Преди няколко дни имаше и от Берлин до Рио, виж сега как е. До Дюселдорф няма директни полети, Уиз летят до Дортмунд, който е близо.

Връзка към коментар

За Гватемала аз дори не успях да видя цените, които Георги публикува, проверих няколко часа по-късно.

Промоцията не знам дали е същата, но авиокомпанията и мераклиите - да!

Но може пък да си намериш нещо изгодно до Бразилия...

Благодаря за напомнянето за визата, дори не ми хрумна, а нещата не са розови:

http://www.mfa.bg/index.php?page=120&staticpage=findanembassy&posolstvo=81

По този път намерих пътепис на българин в Колумбия:

http://ivonachev.blogspot.com/p/blog-page.html

За Венецуела - познат венецуелец ми е "забранил" да ходя там заради отвличанията за откуп.

Вече българите могат да пътуват безвизово до Колумбия, според техния "държавен вестник" (приложен е броят от 29 окт. 2013).  от друга тема във форума по-долу:

http://magelanci.com/topic/332-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/page-3

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Дюселдорф, до където сезонно изпълняват/-ха полети Lufthansa CityLine. Не съм сигурен обаче, дали все още го правят. До миналата година вървяха полетите, аз лично съм летял по дестинацията с едни CRJ-и

Питай твоя познат и за Колумбия, те са първенците в схемите с отвличания - над 3500 през последните 10 години, по-голяма част от които чужденци.

Всъщност тук имаме съфорумец, който е живял там няколко месеца - nadalbg, той вероятно ще може да ти даде по-пълна и актуална информация за ситуацията в Колумбия сега.

До Дюселдорф няма директни полети, Уиз летят до Дортмунд, който е близо.

Както писах, имах предвид Дюселдорф и Lufthansa. За такива презокеански полети аз лично не препоръчвам нискоразходни авиокомпании - едно заради рестриктивните правила за багаж, които оскъпяват билета, и второ - несигурността и липсата на гъвкавост при евентуална отмяна или закъснение на полета.

Имаше мераклии за Гватемала, това дали е същата промоция, като преди, т.е. да включва и Гватемала?

Не, тази оферта сега е друга, от днес наобед. Не включва Гватемала.

Я раздуйте - веднъж прЕстигнАли в ЮА, скъпо ли е придвижването между градовете и държавите (въздушен и наземен), че не съм се интересувал досега? А нощувки? 

От проучванията ми до момента на цените между държави в Ц. и Ю. Америка, двупосочния излиза повече, отколкото този горе от Европа до Колумбия - средно 500 евро и нагоре. Примерно от Каракас до Лима и обратно е 490 евро. До Карибските острови са още по-скъпи.  :rolleyes:

Редактирано от Георги
заменено Дусибург с Дюселдорф
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Питай твоя познат и за Колумбия, те са първенците в схемите с отвличания - над 3500 през последните 10 години, по-голяма част от които чужденци.

Явно вкъщи са чели същите вестници като теб. Подрязаха ми крилата.  :( 

Иначе писах на посочения от madam_editor адрес, ще ви информирам като получа отговор

Връзка към коментар

Всички ли сте пропуснали вчерашната новина , разбира се това е невероятен малшанс , но все пак ...?

"Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери"

http://www.bnews.bg/article-95460

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всички ли сте пропуснали вчерашната новина , разбира се това е невероятен малшанс , но все пак ...?

"Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери"

http://www.bnews.bg/article-95460

Аз не съм, но 1) е във Венецуела; 2) аз не съм кралица на красотата

;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А нещо да знаете за ЖП и автобусен транспорт между държавите? 

Предвид огромните разстояния там, пътуването по суша е доста по-различно, от каквото сме свикнали на нашия континент. Аз лично не съм пътувал, но съм чел и пътеписи, и официална информация за сухопътни превози и преходи. Другото е, че пътищата в някой части също не са много сигурни, поради наличие на паравоенни банди, и магистрални нападения, както и доста разпространените джебчийски кражби в самите превозни средства - влакове и автобуси. Затова трябва добре да се подбират транспортните фирми, и предварително да се търси информация за сигурността както от самата фирма, така и от ТА и други туристически сайтове. Но ако да речем разделяш дългите преходи на няколко по-кратки отсечки с престой и нощуване в градовете, и пътуването се извършва предимно в светлата част на денонощието, нещата ставали по-приемливи. И все пак с повишено внимание. Това е, което съм чел.

Във форума има доста хора, които може да споделят и лични впечатления, както вече го направи neuromancer, също Kuyuubi и ruwenzogy са обикаляли из региона, гледам има и други.

Аз не съм, но 1) е във Венецуела; 2) аз не съм кралица на красотата

;)

Прочети официалната информация за състоянието на сигурност в Колумбия, в сайтовете на западноевропейските МВнР, също и за FARC. Предупредена си, пък вече риска сама си го преценяваш. ;)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

То това ще излезе по-бандитски континент от Африка... :unsure:

Иначе основно се интересувам от Перу, Чили, Еквадор и Боливия на прима виста. 

Зависи какво имаме предвид точно под "бандитски". Много е интересна в разликата в отношението на тълпите по улиците към обири - бях чел, че в Найроби в тълпа ако извикаш "Крадец" и го посочиш, не само, че ще го хванат, ами и ще се моли полицията да дойде възможно най-бързо, докато в Рио може да те ограбват пред тълпа и никой няма да направи нищо. Като тероризъм обаче май в ЮА е най-безопасно, даже по летищата пускат да носиш вода в ръчният си багаж (става дума за теороризъм за кауза).

Относно гореизброените държави съм ходил само в Чили и само в Сантиаго, та там има едни хора, които те карат да се чувстваш доста сигурно в тяхно присъствие :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Колумбия съм ходил много отдавна (1997 - Картахена) и си спомням, че беше доста "фънки" - само по утвърдени маршрути, само по известните тур места (манастира на върха на хълма, форта, старият град) с местен гид. После се чуваха чудеса как положението се е оправило (в следствие на икономическо замогване). Миналият Ноември (2013) обаче срещнах една двойка колумбийци в Буенос Айрес, които ми казаха, че ситуацията със сигурността от две години насам пак е тръгнала надолу, те по тази причина бяха емигрирали в Канада.

Венецуела ми беше първото тропическо море в живота в много млада възраст през 1993 г. (ал инклузив в Пуерто Ла Круз - товава такъв тип почивка ми се виждаше като нещо супер невероятно). Никой не беше и чувал за Уго Чавес по това време, джитках си извън комплекса и нощно време из града, но въоражен патрул постоянно обикаляше плажа (по пясъка и по водата с джет), в шопинг центровете винаги имаше един гард с пушка-помпа. Интересно място беше Mochima National Park.

Единственното ми неприятно изживяване беше с полицаи - разиграха сцена като от акшън филм. Бях се заприказвал с някакви таксиждии, които си кесеха до колите, в отсрещното платно стоят едни ченгета в един голям Шевролет Каприз Класик и ме наблюдават. В момента, в който си тръгнах, изсвириха с гуми, бърз обратен, спряха, проснаха ме на колата с ръце на покрива и разкрачени крака и ме джобиха усърдно. Явно са си мислели, че купувам наркотици... :) Сега е много различно сигурно, нямам идея. Предполагам, че там е интересно да се отиде на Angel Falls (най-високият водопад в света), май се правеха само организирани турове, не съм сигурен...

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Водопада Анхел може да се види само с тур. Има два начина - отгоре със самолет и отдолу с канута и лагеруване в джунглата. Освен това до самия нац. парк се стига само със самолет, а преди време поне нямаше как да си купиш билет от извън страната без агенция. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ясно... Вътрешният въздушен транспорт спира да се обсъжда... А нещо да знаете за ЖП и автобусен транспорт между държавите? 

Все пак може да видиш South American airpass колко ще ти излезе, той е на фиксирани цени според дължината на отсечката и не е нужно да пътуваш с отиване и връщане. Удобен е точно за Перу, Чили, Еквадор, защото там LAN имат филиали. Купува се само като имаш билет до Южна Америка.

ЖП транспорт почти няма, само малко в Перу и Еквадор, а там е монопол и цените са сериозни. Автобусите са навсякъде, не са скъпи, и много комфортни на дълги разстояния, с легла като бизнес класа на самолет, WiFi, сервират храна и напитки... Това за Перу и Чили, в Боливия е по-мизерно. Разстоянията са много големи.

Перу, Чили, Еквадор и Боливия са доста по-малко бандитски от Венецуела и Колумбия. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Обиколил съм повечето държави в Южна Америка, без Венецуела и Колумбия, които естествено са ми отколешна мечта. Но имам толкова планове, че все не остава време. Сега с тези промоции, направо яд ме хваща. Надявам се и това да се случи до 4-5 години. Въобще не мисля, че човек трябва да се плаши от отвличания и такива неща, който се бои от мечки, да не ходи в гората. Убеден съм, че държавите са страхотни и мисля да ги съчетая в едно пътуване (2 по 20 дни). За останалите държави - почти цялото придвижване съм осъществявал с автобуси , и то нощни. Те са изключителни комфортни и се спи прекрасно. Никъде в Европа и Азия няма такива. Така се спестяват пари за хотели и най-вече време за разглеждане на забележителностите. За мен е безопасно и удобно.

А Южна Америка е любимият ми континент....

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.