Прескочи до съдържание

16 дни в Прованс и Ривиерата - моля за съвети!

.♥.Fancy.♥.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Планирам едни 16 дни в Южна Франция през юли. Билети имаме вече. Доста ми е мътно все още, но съм сглобила груба и непълна програма. Ще се придвижваме с рент-а-кар. Трима сме - с дете на 11 г. Предложения за всякакви интересни забавления за подобна възраст са добре дошли. Навиците са ни обичайно да спим на няколко места, и от тях да правим дневни трипове. Всякакви съвети, касаещи: разпределение на дни; маршрути; допълване с интересни места; махане на места, които не си заслужават пътя; подробности за състояние на пътна мрежа и задръствания; къде да нощуваме, конкретни къщи/апартаменти/хотелчета(предпочитам малки и автентични), ресторанти, плажове  и т.н ще са много добре дошли. 

Тъй като цената на колата леко ме накара да хълцам, обмислям и как в началото в Ница, и в края в Марсилия да спестя ден-два от наем. Една от основните цели е лавандуловите полета в Прованс и автентични малки селища. 

В периода е и националният празник. Та се чудя какво точно да правим в този ден и къде. На 21-ви във Valensole има фестивал на лавандулата. Някой бил ли е на подобен в района и дали ще си заслужава бутането (предполагам)? Ним и Арл могат ли да се видят за един ден или все пак да ги разделя? В програмата няма предвидено време за плаж. Има ли смисъл? Остава ми един свободен ден. 

МАРШРУТ НОЩУВКА
1 петък 19.30-20.55
Nice, Уизз
Nice
2 събота Nice  Nice
3 неделя Villefranche-sur-Mer -  Saint-Jean-Cap-Ferrat  -  Eze Nice
4 понеделник Monaco Nice
5 вторник национален празник Nice
6 сряда Cannes - Antibes Nice
7 четвъртък Valbonne-Grasse- Tourrettes-sur-Loup-Vence-Saint-Paul-de-Vence Nice
8 петък Nice - Grimaud - Saint-Tropez - Aix-en-Provence Aix-en-Provence
9 събота Aix-en-Provence Aix-en-Provence
10 неделя Sault-Aurel-Ferrassières-Montbrun-les-Bains Aix-en-Provence
11 понеделник Lourmarin- Lacoste -Abbaye Notre-Dame de Sénanque Aix-en-Provence
12 вторник Valensole - Sisteron Aix-en-Provence
13 сряда   Aix-en-Provence
14 четвъртък Arles - Nîmes Aix-en-Provence
15 петък Avignon Aix-en-Provence
16 събота Marseille Marseille
17 неделя 18.50-22.15
Марсилия, Раян

Публикувано:

Ето ти един пътепис по темата. Ако не знаеш френски,надявам се с Гугъл преводач да се оправиш. https://www.la-poze-travel.com/15-jours-sud-de-france-roadtrip/    Лично на мен 16 дни ми се виждат много,особено престоя в Екс, но ти си знаеш.

Публикувано:

Местата за нощувка са прогнозни и не са избрани. В града общо взето ще спим и ще изкараме един ден. 

Публикувано:

Екс ми се вижда скучно градче без особен интерес. Малко по-далеч са Лион,Монтпелие,Тулуза,Каркасон(супер-на снимката), Андора,Перпинян и други. Ница е скъпо за нощувки. Има разни тарикати които ходят да спят в едно селце Mougins, на 7 км над Кан,евтино е там. После през деня ходят на Кан на плаж с градския автобус за да не плащат паркинг и се постват в социалните мрежи какви са баровци!

292-region-carcassonne-camping-1600x560.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.