Прескочи до съдържание

Застраховка при кацане в Техеран

Ivaylo A.

Препоръчани мнения

Някой правил ли си е застраховка на летището в Техеран при изкарване на visa on arrival ?

Интересува ме цената и дали се изисква нещо друго освен паспорт.

Тук https://www.iatiseguros.com/ излиза около 50 евро и се чудя дали да рискувам с тяхната застраховка на място. 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Ivaylo A. каза:

Някой правил ли си е застраховка на летището в Техеран при изкарване на visa on arrival ?

Тук https://www.iatiseguros.com/ излиза около 50 евро и се чудя дали да рискувам с тяхната застраховка на място. 

Октомври 2016г. спътниците ми си направиха за 16€. Нищо не им искаха. Не вярвам много да се променила цената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Ivaylo A. каза:

Застраховката е задължителна ли?

Връзка към коментар
преди 17 часа, Ivaylo A. каза:

Аз си правих застраховка на летището миналата година м. септември. Процесът е формален, така че трябва да имаш само паспорт и пари. Цената беше около 15 евро, платени директно в евро.

Виждам, че показваш португалски линк. Ако цената е 50 евро за годишна застраховка, то може би трябва да се замислиш за нея - с една уговорка. В UK застраховките за Иран са невалидни, така че ако решиш да сключиш годишна застраховка в Португалия, трябва да изискаш да бъде написано Иран в полицата. Моя спътничка, която живее в Испания, направи точно така. Никой не й поиска застраховката, но на други са им ги искали.

преди 9 минути , Salsam каза:

Застраховката е задължителна ли?

Да. 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Rainy каза:

Аз си правих застраховка на летището миналата година м. септември. Процесът е формален, така че трябва да имаш само паспорт и пари. Цената беше около 15 евро, платени директно в евро.

Виждам, че показваш португалски линк. Ако цената е 50 евро за годишна застраховка, то може би трябва да се замислиш за нея - с една уговорка. В UK застраховките за Иран са невалидни, така че ако решиш да сключиш годишна застраховка в Португалия, трябва да изискаш да бъде написано Иран в полицата. Моя спътничка, която живее в Испания, направи точно така. Никой не й поиска застраховката, но на други са им ги искали.

Да. 

Аз взех виза от посолството в София миналата седмица, но там нищо не ми казаха  за застраховка. Дори ми казаха, че няма да ми се налага да чакам на летището. Направо минавам само за проверка на документи?!

Връзка към коментар
преди 2 минути , Salsam каза:

Аз взех виза от посолството в София миналата седмица, но там нищо не ми казаха  за застраховка. Дори ми казаха, че няма да ми се налага да чакам на летището. Направо минавам само за проверка на документи?!

Е, значи не ти трябва застраховка, щом така са ти казали 🙂 

Връзка към коментар
преди 10 минути , Salsam каза:

Точно така се получи и при мен, въпреки, че бях си допълнила в застраховката, че важи и за Иран, но никой никъде не ми я иска.

От самолета, направо към гишето за паспорт-контрол.

Носех визата разпечатана, но и това не ми искаха - имат си я в системата. Две минути отне и вече бях в залата на летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
18 hours ago, Ivaylo A. said:

април 2019 застраховката беше 16€ само с паспорт, по-добре на летището, защото те понякога не признават другите застраховки.

Връзка към коментар
1 hour ago, Salsam said:

В този случай най - евтиния ти вариант за здравна застрховка би бил да си я направиш в Иран 🙂

Аз кацнах на малкия терминал на летището в Техеран с Бута и там не правят застраховки, само визи. Отидох в един мол в града и си изкарах там, не си спомням колко струваше, но съм сигурен че бе по - малко от 15евро (особено с сегашната им валутна девалвация)

Връзка към коментар

Аз не си бях направила в Бг, защото разчитах за "задължителната" там...И някак влязох в страната без застраховка и ги молих да се върна да си направя, защото реално нямах никаква.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.