Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , ива валя каза:

От няколко години открих, че световъртежа през есента ми е от липса на витамини.Веднага щом усетя и започвам да пия някакви мултивитамини.

Аз- чак сега, покрай Ковида разбрах, че е липса на Se и/или Zn. Явно Ковид-а има и добра страна 🙂 !

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 48 минути , luba_rizova каза:

Не знам колко според случая лекуват,за съжаление. Майка ми я водих 2 пъти на пулмолог, първия път не я преслуша, не й измери сатурацията, още нямаше тест, само й чу оплакванията, прати я на снимка, и й изписа една шепа лекарства ПРЕДИ снимката. После й занесох снимката, дори не я погледна. Втория път вече я преслуша, отново не й погледна снимката и й изписа друга шепа лекарства. Това НЕ Е лекуване според случая, а по протокол. Изобщо даже и не пита з а придружаващите заболявания и дали Не пие антикоагуланти по принцип (майка ми пие, защото изкара инфаркт преди 1 година). Та, каквото и да говорим, здравната ни система е трагична (с изключение на тук_таме някои положителни неща), за да очакваме нещо различно от тази тъпа пандемия. 

Иначе, за бройката, срещнали се с вируса - само ние сме 5 човека семейство, плюс майка, които не влизат в системата, отделно е на брат ми жена му и децата, за които също съм сигурна, че минаха, та това са вече  10 броя. Изобщо, бройката трябва да е откритите поне по 20. И ако не е изкуственото натискане, което при нас е слаба ракия, щеше тази зима да минат достатъчно хора, та така и така щеше да отмине до другата есен. Испанския грип е минал за 2 години, скоро имаше статия в НГ за пандемии те в историята на човечеството. За какво ваксина тогава(говоря за нашата страна) ? Но, парА се е давала, ще трябва да плащаме на фармацевтичните компании за усилието. Разбира се, имунитета може и да не е много траен, но това е друга работа. А и из света като се натиска кривата изкуствено, нещата се нуждаят от доста повече време. Та, приветствам ваксините, и така и така докато ми дойде времето ще има повече яснота и повече избор. Майка ми обаче не бих посъветвала да се ваксинира на този етап. 

От няколко дни си мисля, ако тази пандемия се беше случилоа преди 20 години, когато нямаше толкова развити технологии, как щяхме да работим home office.А VPN? Изобщо информационно щяхме ли да разбираме за всеки случай , завършил трагично. И този експеримент, който описва Александра. Показателно сме психически затормозени с блокиран имунитет.

• Харесвам 7
Публикувано:

Ами мъка е, да и е грозно да се подиграваш от висотата си. Когато си встрани от системата, проблеми няма. Миналото лято татко беше в болница 3 месеца, там си и отиде и повярвай ми, такова нещо, каквото беше като отношение," грижи" и смисъл да си там, не бих го пожелала на никой! Октомври месец се наложи да влезна (не се наложи, просто беше празно отделението и за това ни приеха) в детско неврологично отделение с едното си дете и за 4 дни бяхме в болница за 1! Изследване, което става за 30 минути! И детето ми седя 2 дена гладно, защото бяхме спешни и не си носех, а и не знаех, че трябва, чаша и чиния, като нямаш, ядене не ти слагат! А не дават да се излиза, нито дават някой да донесе нещо, нито ги интересуват такива неща, и въобще ей така като се говори от някакъв велик пиедестал е доста грозно. 

• Харесвам 10
  • Шок 4
Публикувано:

Не трябва да сравняваме Испанския грип с Ковид по отношение на статистиката. Минал е в 4 вълни за 2 години при 1.5 милиарда население по онова време. Смърността към днешна дата се изчислява м/у 1% и 6% от цялото население, а не от преболедувалите. Сега световното население е приблизително 7.8 милиарда тоест 5 пъти повече. По тази логика ще чакаме 10 години да мине ли? Няма и година от началото на тази пандемия и положението в който и да е аспект от живота е меко казано плачевно. И тук изобщо не говоря за пътувания в чужбина.

• Харесвам 6
Публикувано:

Искрено съчувствам на всички, които минават през такива изпитания, а когато е с деца, искрено се депресирам 😞 Моят син премина заразата и на мен ми се скъса сърцето от притеснение... 

Не знам дали е подходяща темата, но да ви оставя едно мое много любимо парче - когато съм тъжна или разстроена, винаги ми помага. 

Бъдете здрави! 

Публикувано:

Само да отбележа, че аз и съпругата ми сме позитивни хора и може да ни наричате - " Ваши Величества" Обаче от короните ни Благоверната загуби мирис и вкус и резултата от тази ѝ загуба се материализира във вида на изгорели на 60% сладки и пресолена супа (ядохме ги де) Аз пък не стига, че се чувствам като пребит, ами имам ужасяващата за всеки мъж температура от 37.3 градуса. И да не остана по-назад от Благоверната днес загубих и мирис. 

Иначе сме добре. Имаме апетит и си изяждаме всичко. Само не знам от толкова цинк и магнезий, които ще изпием дали накрая няма да станем "Метални" К'вот такова

А, аз за подсилване на цинка и магнезия слушам Iron Maiden.

Бъдете здрави 🙂

• Харесвам 28
  • Шок 1
Публикувано:

И аз да напиша за моята предполагаема среща с Ковид. Казвам "предполагаема" защото нямам тестове, които да я потвърдят. На 8.11 вдигнах температура, не повече от 37,9. Отначало беше без липса на обоняние, но няколко часа по-късно тотално го загубих. Джипито на следващия ден отсече - Ковид и предписа цинк, селен, аспирин, но без антибиотици и останах на изчакване. Взимах и разни противопростудни за температурата, която след третия ден изчезна. Тестове не правих, защото единственото което щяха да ми донесат е влошаване на състоянието след чакане по опашки. И започна голямото чакане - ще се влоша ли или ще се размина само с това. Много е депресиращо. На 12 ден поисках снимка на бял дроб и беше добра, така че на 15 -я ден бях на работа. Умора и отпадналост имаше, но и здрав човек да лежи 14 дни ще се "скапе". През цялото време спазвах карантина.  Дъщеря ми ме обезпечаваше с храна и лекарства до вратата и толкова. След всичко това обаче продължавам да се чудя Ковид ли беше. На 22 ден направих тест за антитела - нямаше и помен от такива. Да ама и днес, близо 35 дни по-късно обоняние нямам... Написах този дълъг пост за да бъда полезна на тези, които се интересуват от темата. За мен в цялата ситуация продължава да има доста неизяснени неща. Бъдете здрави!

• Харесвам 23
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 18 минути , Diana Doncheva каза:

И аз да напиша за моята предполагаема среща с Ковид. Казвам "предполагаема" защото нямам тестове, които да я потвърдят. На 8.11 вдигнах температура, не повече от 37,9. Отначало беше без липса на обоняние, но няколко часа по-късно тотално го загубих. Джипито на следващия ден отсече - Ковид и предписа цинк, селен, аспирин, но без антибиотици и останах на изчакване. Взимах и разни противопростудни за температурата, която след третия ден изчезна. Тестове не правих, защото единственото което щяха да ми донесат е влошаване на състоянието след чакане по опашки. И започна голямото чакане - ще се влоша ли или ще се размина само с това. Много е депресиращо. На 12 ден поисках снимка на бял дроб и беше добра, така че на 15 -я ден бях на работа. Умора и отпадналост имаше, но и здрав човек да лежи 14 дни ще се "скапе". През цялото време спазвах карантина.  Дъщеря ми ме обезпечаваше с храна и лекарства до вратата и толкова. След всичко това обаче продължавам да се чудя Ковид ли беше. На 22 ден направих тест за антитела - нямаше и помен от такива. Да ама и днес, близо 35 дни по-късно обоняние нямам... Написах този дълъг пост за да бъда полезна на тези, които се интересуват от темата. За мен в цялата ситуация продължава да има доста неизяснени неща. Бъдете здрави!

На мен обонянието ми започна да се връща, след около 45 дни, а вече наближават 2 месеца и още не се е върнало напълно. Аз направих кръвен тест за антитела и имам, но приятелка която също  го изкара със сигурност,  е с два отрицателни кръвни  теста за антитела, явно няма.

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Костов каза:

Само да отбележа, че аз и съпругата ми сме позитивни хора и може да ни наричате - " Ваши Величества" Обаче от короните ни Благоверната загуби мирис и вкус и резултата от тази ѝ загуба се материализира във вида на изгорели на 60% сладки и пресолена супа (ядохме ги де) Аз пък не стига, че се чувствам като пребит, ами имам ужасяващата за всеки мъж температура от 37.3 градуса. И да не остана по-назад от Благоверната днес загубих и мирис. 

Иначе сме добре. Имаме апетит и си изяждаме всичко. Само не знам от толкова цинк и магнезий, които ще изпием дали накрая няма да станем "Метални" К'вот такова

А, аз за подсилване на цинка и магнезия слушам Iron Maiden.

Бъдете здрави 🙂

Споко,факт неоспорим е,че тези пациенти,които губят мирис и вкус,минават по-леко.

И не се притеснявай за температурата.В лекарския форум,колегите коментираха,че субфебрилната може и 2 седмици да я има.Било нормално.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 минути , gini каза:

На мен обонянието ми започна да се връща, след около 45 дни, а вече наближават 2 месеца и още не се е върнало напълно. Аз направих кръвен тест за антитела и имам, но приятелка която също  го изкара със сигурност,  е с два отрицателни кръвни  теста за антитела, явно няма.

Джини, благодаря ти, успокои ме! Аз нямам обоняние вече месец, в смисъл тука имам, тука нямам, сутрин има, после няма, а винаги съм се гордяла с изключителния си нос, и почти се бях отчаяла, че няма никога да се върне... Е, усещам химически миризми, кафето също, но телесните миризми - не, а е адски ужасно да влезеш в стаята на пубера и да не ти се насълзят очите... 

• Харесвам 5
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Джини, благодаря ти, успокои ме! Аз нямам обоняние вече месец, в смисъл тука имам, тука нямам, сутрин има, после няма, а винаги съм се гордяла с изключителния си нос, и почти се бях отчаяла, че няма никога да се върне... Е, усещам химически миризми, кафето също, но телесните миризми - не, а е адски ужасно да влезеш в стаята на пубера и да не ти се насълзят очите... 

На някои, чак на третия месец се връщало, според колегите в мед. форум. Това да ти е проблемът, да не е друго. Така че, споко.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Твърде елементарно 🙂

Тия 488729 досега са "бонус" към ония,  дето ще отнесе сезонния грип,  който тепърва предстои. 

Да не сме ние или близки хора, другото е статистика. 

А дори не е и вярно към момента. Сигурна ли се че нямаш Фейсбук? 

Screenshot_2020-12-13-11-39-15-875_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , stanimir каза:

Твърде елементарно 🙂

Тия 488729 досега са "бонус" към ония,  дето ще отнесе сезонния грип,  който тепърва предстои. 

Да не сме ние или близки хора, другото е статистика. 

А дори не е и вярно към момента. Сигурна ли се че нямаш Фейсбук? 

Screenshot_2020-12-13-11-39-15-875_com.android.chrome.jpg

Никой не може да каже, коя статистика е вярна. И аз не се наемам. 

Това ми го прати един колега, двамата с жена му, която също е лекар, бяха от първите заразени. 

Публикувано:

и аз се чудя кой ги прави тия елементарни картинки, и какво иска да каже с тях, още повече като изписва тотално фалшиви данни, само като знаем, че в България отчетената смъртност е 3 пъти по-ниска от реалната, и приемем подобна ситуация и в други държави

за момента ние вкъщи се чувстваме победители, че не сме умрели в първите 14 дни, а какво ще ни чака нататък, и какви усложнения тепърва ще стават ясни, не ми се и мисли, няма такава отврат като тази болест - вече говоря в множествено число, защото въпреки всичките ми негативни тестове през 3-5 дни, включително и PCR, съм се заразила (имам не особено типични, но неприятни симптоми), и поне се надявам да излизам вече от активната фаза заради генерираните антитела

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

и аз се чудя кой ги прави тия елементарни картинки, и какво иска да каже с тях, още повече като изписва тотално фалшиви данни

за момента ние вкъщи се чувстваме победители, че не сме умрели в първите 14 дни, а какво ще ни чака нататък, и какви усложнения тепърва ще стават ясни, не ми се и мисли, няма такава отврат като тази болест - вече говоря в множествено число, защото въпреки всичките ми негативни тестове през 3-5 дни, включително и PCR, съм се заразила (имам не особено типични, но неприятни симптоми), и поне се надявам да излизам вече от активната фаза заради генерираните антитела

Някъде четох, че за сегашното положение, огромна заслуга имат социалните мрежи и нагнетяването на “черна” и негативна информация. В минали епидемии, може да е било, в пъти по-страшно, но хората не са знаели и съответно, не са били така стресирани и депресирани.

@antea, не изпадай в паника, всичко ще е наред. :give_rose:

• Харесвам 4
Публикувано:

Прабаба ми е имала 8 братя и сестри,  детска възраст са преживели 5... миналото е минало. 

Днес трябва да сме научили нещо. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Някъде четох, че за сегашното положение, огромна заслуга имат социалните мрежи и нагнетяването на “черна” и негативна информация. В минали епидемии, може да е било, в пъти по-страшно, но хората не са знаели и съответно, не са били така стресирани и депресирани.

Верно е, обаче не можеш да отнемеш правото на информация. Т.е. можеш, но се връщаме към Чернобил...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Верно е, обаче не можеш да отнемеш правото на информация. Т.е. можеш, но се връщаме към Чернобил...

Така е, нямам предвид отнемането, а предозирането:))))

• Харесвам 4
Публикувано:

Айде и ти сега, че една Коледа ще пропуснеш няколко бала и вечерни рокли. Винаги може да ни ги покажеш и все едно, че си била 🙂

Догодина живот и здраве пак ще си ги носиш и още дълги години така! 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , stanimir каза:

Айде и ти сега, че една Коледа ще пропуснеш няколко бала и вечерни рокли. Винаги може да ни ги покажеш и все едно, че си била 🙂

😘

Догодина живот и здраве пак ще си ги носиш и още дълги години така! 

Ако говориш на мен, благодаря ти, но баловете ми липсват:)))Освен забавлението и удоволствието,

там се виждаме с хора, дето цяла година не сме ги виждали на живо:(

Някои, вече не ги виждаме...

И за пръв път, от доста години, ще имам, само една нова рокля за Коледа:((

Ако съм по-слабохарактерна, ще изпадна в бездънна депресия, ще се счупя емоционално и ще гледам в една точка.:girl_cray2::girl_cray2:

Но както казва Сър Антъни, за новите бижута, няма ограничения в брой и изненади:))):girl_cray2:

Например - бижу Ковид-19-20:

BAE6153E-0789-4473-BF49-9DB60CEBA728.jpeg.c7d1a06f84ae96e4871186363532e6ce.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Ако говориш на мен, благодаря ти, но баловете ми липсват:)))Освен забавлението и удоволствието,

там се виждаме с хора, дето цяла година не сме ги виждали на живо:(

Някои, вече не ги виждаме...

И за пръв път, от доста години, ще имам, само една нова рокля за Коледа:((

Ако съм по-слабохарактерна, ще изпадна в бездънна депресия, ще се счупя емоционално и ще гледам в една точка.:girl_cray2::girl_cray2:

Но както казва Сър Антъни, за новите бижута, няма ограничения в брой и изненади:))):girl_cray2:

Например - бижу Ковид-19-20:

BAE6153E-0789-4473-BF49-9DB60CEBA728.jpeg.c7d1a06f84ae96e4871186363532e6ce.jpeg

Тая година разходите бяха малко. Купувай! 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.