Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

24ти е след 21ви 🙂

А и да не беше, нищо не пречи да се избърза с доставката, за да може при получаване на одобрение ваксинацията да започне максимално бързо.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, утре е последното извънредно заседание на Комитета по лекарствени продукти, на което ще решат "Да" или "Не" и евентуално какви допълнителни условия ще поставят на фирмата. 

След това мнението на ЕМА ще бъде изпратено до ЕК, която трябва да вземе окончателно решение в рамките на същия ден. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Ковид паспортите идват като че ли.

Нищо, че властта по света твърди, че няма да има:

https://www.contractsfinder.service.gov.uk/Notice/bf6eef14-6345-429a-a4e7-df68a39bd135?origin=SearchResults&p=1

https://www.contractsfinder.service.gov.uk/Notice/4d1b2589-2619-4ff4-858a-1d25cbacd532?origin=SearchResults&p=1

и вероятно десетки други.

в т.3a от Overview: klik

https://www.thehub.co.uk/covid-19/ - клипчетата 🙂

Asian govts could require travelers to be vaccinated against COVID-19 - AirAsia CEO

https://es.reuters.com/article/idUKL4N2IP1IN

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Швейцарският регулатор Swissmedic е одобрил ваксината на Pfizer/BioNTech. Ваксинацията започва през месец декември (пристигат веднага около 100,000 дози, поръчани 3 милиона дози). 

https://www.swissinfo.ch/eng/first-covid-19-vaccine-approved-for-swiss-use/46234782

Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

24ти е след 21ви 🙂

А и да не беше, нищо не пречи да се избърза с доставката, за да може при получаване на одобрение ваксинацията да започне максимално бързо.

А,ако не я одобрят?

• Харесвам 2
Публикувано:

Явно ще си имаме едни ваксини на склад, платени от данъкоплатеца. Ама той какви ли не по-големи тъпотии е платил през годините. 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

Миражиииииии....

Да, и аз си мисля, че е по-скоро някаква формалност. И по-добре 🙂

Публикувано:

Гледам че от вчера в новините се набляга на това ,че има опасен нов щам...за него дали настоящите Коледни ваксини ще вършат работа?

Публикувано:
преди 4 часа, crazyhorse каза:

А,ако не я одобрят?

Мислиш ли, че това е възможно? 

Всичко е организирано вече, логистика, плащания, списъци с желаещите...тва са много пари, няма как да стане.

Според мен е формалност това одобрение....просто ще дойде коледа, хората ще си мислят за подаръци и няма да ги вълнува одобрението на ваксината.

преди 2 часа, bad kid каза:

Гледам че от вчера в новините се набляга на това ,че има опасен нов щам...за него дали настоящите Коледни ваксини ще вършат работа?

Мда това е много притеснително...след първата и втората вълна, щеше да е банално да има трета, но пък нов щам...втори, трети, пети....и докога така? Новото нормално: бийте си ваксини за всеки нов щам?

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 3 часа, boogy83 каза:

Мда това е много притеснително...след първата и втората вълна, щеше да е банално да има трета, но пък нов щам...втори, трети, пети....и докога така? Новото нормално: бийте си ваксини за всеки нов щам?

А, може и това да е целта. Ваксинки за всеки нов щам, постянен страх и паника и периодично зануляване на икономиката. Надявам се да не стане така, но няма да се учудя на нищо. Иначе да, нов щам, много заразен, много шашнати властите в Англия, голям страх. И аз много се уплаших, направо на Лудия кон му изтръпнаха подковите от страх.😂

@Радo, много интересна информация. Това със сертификатите/ковидиотските паспорти също не ме учудва, макар че се надявам да не го приемат всички азиатски правителства. Но, като се замисля, няма чак такъв проблем, щом трябва, ще се сертифицираме.

• Харесвам 3
Публикувано:

От 17:35 ч. новината е, че идващите от Великобритания трябва да се карантинират. 2 часа по-късно - в 19:41 ч. след извънредна среща при премиера спират полети и забраняват да се влиза на територията на РБългария от Обединеното кралство. Цялата тази работа заради мутацията на коронавируса засечена през септември?!?! 

Добре де, ще нося 3 маски, ако трябва и противогаз ще нося - и в нас, и под душа. Съгласна съм! Даже вече съм съгласна и да се ваксинирам, за колкото щамове трябва и версии на вируса. Все ми е тая.

Искам само това безумие да спре 😞

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 31 минути , Eva eva каза:

От 17:35 ч. новината е, че идващите от Великобритания трябва да се карантинират. 2 часа по-късно - в 19:41 ч. след извънредна среща при премиера спират полети и забраняват да се влиза на територията на РБългария от Обединеното кралство. Цялата тази работа заради мутацията на коронавируса засечена през септември?!?! 

Добре де, ще нося 3 маски, ако трябва и противогаз ще нося - и в нас, и под душа. Съгласна съм! Даже вече съм съгласна и да се ваксинирам, за колкото щамове трябва и версии на вируса. Все ми е тая.

Това безумие скоро няма да спре..Според мен се опитват да всеят още повече страх в хората за да се ваксинират!Междувременно в Германия започнаха да изпращат покани за ваксина, наш познат има термин за 11.01 и човека е много притеснен.А преди два дни по новините казаха,че ще обсъждат ако не си ваксиниран няма да получиш достъп до спешна помощ, и като нищо ще я приемат тази лудост!

• Харесвам 5
  • Шок 2
Публикувано:
преди 21 минути , Blagovesta78 каза:

Това безумие скоро няма да спре..Според мен се опитват да всеят още повече страх в хората за да се ваксинират!Междувременно в Германия започнаха да изпращат покани за ваксина, наш познат има термин за 11.01 и човека е много притеснен.А преди два дни по новините казаха,че ще обсъждат ако не си ваксиниран няма да получиш достъп до спешна помощ, и като нищо ще я приемат тази лудост!

Братовчед ми,който живее в Германия от 30 години и един комшия,който ходи за 3 месеца да помага на сестра му(женена там от 15 години),в неформални разговори и независимо един от друг ми споменаха точно това-ваксината ще стане задължителна и без нея няма да можеш да работиш,следваш,да откриваш банкова сметка,да имаш достъп до лечение и т.н. Това беше преди 2-3 месеца,вече се случва...

Има и такива,които се шегуват,но то си е за тяхна сметка!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Притеснен от това, че ще го ваксинират и най-сетне поне на него животът му ще се нормализира?

Притеснен от това което ще му поставят,и не мисля, че живота ще му се нормализира!Вие може би с радост възприемате ваксината,но много хора не искат да се ваксинират, в това число и аз.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Да не забравяме, че сме в България.

Няма да се мине много време и ще се яви схема за сдобиване със сертификат за ваксинация без да е извършена наистина.

И сега издават фалшиви бележки, че децата са ваксинирани, без реално да са. При това  за наистина опасни инфекции, а не като ковида.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз макара и да живея в Швейцария, работя като анестезиолог в Германия в Баден Вюртемберг. 

Първо ваксинацията в Германия трябваше за започне на 15 декември, след това казаха 15 януари, а кога в действителност ще стане, ще поживеем и ще видим. Първата евентуална доставка на ваксини в Германия ще е около 400 000 бройки, които ще бъдат изчерпани доста бързо за медицински персонал. В болницата в която работя около 60% от персонала е изявил желание да се ваксинира, около 10% не могат да се ваксинират по една или друга причина и разбира се останалите не желаят да се ваксинират.  В други болници може да има и повече които не желаят да се ваксинират. 
Ваксината не е и няма да стане задължителна и в това съм 100% убедена. А да не говорим за това, че ще се отказва спешна помощ на неваксинирани, това е просто несериозно и популистко изказване ( незнам кой го е казал по телевизията).

Това което според мен мога да направят е да поставят хората под карантина, ако не са ваксинирани и са били на почивка в даден регион. 
Ще поживеем и ще видим.

Според мен най важното е човек да вземе информирано решение, без начение дали то е да се ваксинира или не.

• Харесвам 23
Публикувано:

В България дори най-желаещите да се ваксинират вероятно ще трябва да почакат поне до лятото на 2021 г... Просто няма как да се организира логисиката по разпространението на ваксината. А са поръчани само 5 000 дози на първо време, ако не бъркам.

Публикувано:

Бъркаш. Бройката е според квотата ни в ЕС, която се определя от броя население на всяка държава. 

"Още първата седмица на януари предстои да получим 52 000 дози, плюс 5000 малко по-късно, това е януарската ни квота. За февруари бройката е близо 90 000, а от март нататък до 150, 200 и 300 000 дози", каза още Кунчев.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31009960.html

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 11 минути , pr284 каза:

В България дори най-желаещите да се ваксинират вероятно ще трябва да почакат поне до лятото на 2021 г... Просто няма как да се организира логисиката по разпространението на ваксината. А са поръчани само 5 000 дози на първо време, ако не бъркам.

Ами бъркаш 🙂

5 000те дози (10 000 всъщност като бройка ама нали се делят на две) са очакваните до края на годината. Януарската бройка е 50 000, февруарската - 100 000. След което вече нарастващо по 100-200-300 хиляди на месец.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, Eva eva каза:

...

Това е целта на занятието.

По-точно - една от целите.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.