Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Най-голям интерес и внимание към изказаното мнение проявява изказващият го. На другите рядко им пука особено дали е видяло бял свят, освен ако не е ехо на тяхното, но казано с други думи или пък точно обратното 🙂  Прощавай за абсолютното ми неразбиране с какво размислите ни за пандемията са полезни. 

Ами не са, освен точно като някаква групова терапия, дето всеки си казва какво му е на сърце и му олеква.

Другото е някакви спорадични информации за особеностите на дадени ваксини, тестове и прочие. То аз заради тези неща мислех, че темата ще е полезна, но може би не съм бил прав.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не мога да си обясня,  как точно хората, които не спират да лансират тезата че Ковид мерките ни съсипват психически същевременно се оказват толкова психически устойчиви?  Едно от двете няма как да е вярно. Ще е хубаво сами да си изберат кое.

И друго,  как може да не искаш да  товариш околните и близките си с негативна енергия, а в същото време да я изливаш над аудиторията тук? 

Не намирам точната дума, но със сигурност не е хубава. 

Ще бъда политически коректен и ще кажа просто... айде нека да е неуважение. 

• Харесвам 11
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Поради факта , че съм по-скоро песимистично  настроена към предстоящите Ковид и пост Ковид промени които ни очакват,  и поради "огромния стрес" който се оказа че с мненията си оказваме на аудиторията, и аз мисля че е време да престана да пиша тук.

Така темата ще е "чиста" от към тъмни краски и ще може да прелива в розово и бяло и ще има световен мир.

Ще продължа да хвърлям по едно око за да се радвам на безмерното щастие ( без ирония, ще се радвам ако това ще е резултата)

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 35 минути , slujitel каза:

https://www.dw.com/en/german-minister-suggests-lockdown-relaxation-for-vaccinated-people/a-56252115

Аз не си измислям, нито гадая какво ще е бъдещето,  чета. 

тази статия я даваш като пример за какво, че не става ясно? тоест, вярвам, че и аз мога да чета, но разбирам, че са изложени две гледни точки, всеки ще сметне за правилна тази, която кореспондира с неговия мироглед; за моя специално докато ваксинацията не е наистина абсолютно достъпна и масова за всеки, който я желае, е необходимо все още да има обществена солидарност у всички във връзка с ограниченията, включително и у хората с имунитет, било поради ваксинирането им заради служебни позиции, или заради това, че са преболедували

ама предполагам, че ти си на обратното мнение

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 7 минути , antea каза:

тази статия я даваш като пример за какво, че не става ясно? тоест, вярвам, че и аз мога да чета, но разбирам, че са изложени две гледни точки, всеки ще сметне за правилна тази, която кореспондира с неговия мироглед; за моя специално докато ваксинацията не е наистина абсолютно достъпна и масова за всеки, който я желае, е необходимо все още да има обществена солидарност у всички във връзка с ограниченията, включително и у хората с имунитет, било поради ваксинирането им заради служебни позиции, или заради това, че са преболедували

ама предполагам, че ти си на обратното мнение

Ам аз съм написала.  Не гадая бъдещето,  чета какво се случва относно политиката срещу ковид епидемията. А какво е моето лично мнение не е важно.

• Харесвам 5
Публикувано:

ами то бъдещето е някакво имагинерно понятие, и зависи пряко от настоящето (всички знаем какво е то), в което активни участници сме всички ние по света; съответни равни усилия от всички биха довели до едно по-добро бъдеще, пак за всички, не ли?

• Харесвам 2
Публикувано:

Леле, накъде е завила тази тема. Ама, чакайте малко - тук сме, за да изкажем мнението си, а не да се опитваме да го натрапим на хората с различно такова. Аз категорично не приемам за нормално, а за направо обидно, когато ти свършат доводите, от чисто безсилие и невъзможност да постигнеш своета, да предлагаш професионална психо...каквото и да е помощ. Еле пък хора, които нито са завършили медицинско образование, нито имат някакъв допир с темата, освен чрез Интернет. Само да кажа, че информацията в Интернет не е знание. И после, на всичкото отгоре,  да казват да не се приемало лично. Напълно разбирам магеланците, които се чувстат засегнати и на тях изобщо не им е смешно, дори дребните опити за шеги. И ми се струва, че някои хора забравиха какво всъщност правят в тозш форум.

А светът не е оцелял, само защото се е смял, а и защото се е адаптирал. И ще се променя още много пъти - за добро или за лошо. Голяма работа и никога да не се пътува по същия начин като преди. Еми, тогава ще пътуваме по нов. Все тая дали ще има много туристи, на мен ми е ок и с по-малко. Може някои хора да се откажат да пътуват по редица причини, на тяхна място ще се появят други. А най ми е все едно дали някой го притеснява колко пътувам аз, колко емисии изхвърля самолета, с който летя, дали ям месо, гледам крави и прочие. Гледайте си и вие вашия живот и ще се видим някъде по света, живот и здраве. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

В страни от дискусиите от последните страници, да споделя нещо. Работя в голяма (разбирай с няколко хиляден персонал) държавна фирма. Правят списъци с желаещи да се ваксинират?!!?! СПЕШНО. Странно ми е. Нали според Националния план ваксините за по-широк кръг граждани са предвидени след първите три фази, през които ще се ваксинират медици, педагози, социални работници.....и т.н. Изведнъж се оказва, че спешно трябват желаещи да се ваксинират от "широкия кръг" 🧐 Другаде да има подобен казус?

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Споделям още нещо, може да е интересно за някого. Преди няколко дни в Бавария въведоха задължително носене на FFP2 маски на разни места (като градски транспорт примерно). Днес ще видим дали баба Меркел няма да съобщи, че ще важи за цяла Германия. Та в тази връзка един кратък (10-минутен) материал на разследващи журналисти от ARD/ZDF (т.е. държавните телевизии). Оказва се, че март министерството на здравеопазването казва на всички, които могат, да доставят маски за резерв. За да е по-атрактивно, правят изкупната цена на FFP2 маската 4,50 евро. Тъй като обаче им доставят прекалено много (не са го очаквали), те отказват да ги вземат, въпреки че са били поръчани. И сега доставчиците ги съдят да ги откупят и сигурно ще спечелят делото де. Става дума за момента за доста милиони евро, а се очаква да станат над 1 милиард, когато всички си заведат делата. 

Да не ме прати сега някой на психолог, само споделям видеото 😄

(1) Plus Minus – Zum Thema FFP 2 Masken BG - YouTube

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 часа, antea каза:

аз с друго в темата не мога да помогна, но съм енциклопедия на тема тестове 🙂 на Роми тестът е от най-новите модели - за вирус-неутрализиращи антитела, които атакували S протеина на вируса, референтната е над 50, максималната над 50000, в Иван Рилски /лабораторията/ най-високият резултат засечен засега е 22000, виждала съм споделяни резултати от 3 до 11000, моят лично е 110 /доста нисък излиза на фона на повечето/, на Роми звучи чудесно; тестът е на Abbott - SARS-CoV-2 IgG II Quant

на Childish също е на Abbott - предишния вариант - SARS-Cov-2 IGG, с референтна стойност над 1,4, максималната измерена е около 9,6, така че нейният резултат също е от високите /при мен по този метод антителата бяха между 1,8-2,8 в различни седмици, на мъжа ми - 7,7/

https://www.corelaboratory.abbott/int/en/offerings/segments/infectious-disease/sars-cov-2

скоро ще има и тест за оценка на Т-клетъчния имунитет /от Т-лимфоцитите/, горните тестове измерват хуморалния имунитет - антителата, образувани от B-лимфоцитите, но не всички преболедували хора образуват такива

Моят тест е от този вид ROCHE COBAS ® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG). Резултата ми е 44 и си мисля че е висок ,реф.стойности са > 1. Бил много чувствителен.

• Харесвам 1
Публикувано:

И понеже темата е за коронавируса, ето и първата му снимка (досега бяха само компютърни анимации). Да го знаем поне как изглежда.

Den Forschern zufolge ist es das erste Mal, dass das Coronavirus fotografiert und nicht eine Animation erstellt wurde

• Харесвам 2
  • Шок 3
Публикувано:
преди 12 минути , ivailo_radev каза:

И понеже темата е за коронавируса, ето и първата му снимка (досега бяха само компютърни анимации). Да го знаем поне как изглежда.

Den Forschern zufolge ist es das erste Mal, dass das Coronavirus fotografiert und nicht eine Animation erstellt wurde

Малко на букет рози прилича 🙂

• Смея се 4
Публикувано:
преди 37 минути , Jane* каза:

В страни от дискусиите от последните страници, да споделя нещо. Работя в голяма (разбирай с няколко хиляден персонал) държавна фирма. Правят списъци с желаещи да се ваксинират?!!?! СПЕШНО. Странно ми е. Нали според Националния план ваксините за по-широк кръг граждани са предвидени след първите три фази, през които ще се ваксинират медици, педагози, социални работници.....и т.н. Изведнъж се оказва, че спешно трябват желаещи да се ваксинират от "широкия кръг" 🧐 Другаде да има подобен казус?

При нас списъците ги направиха спешно преди няколко месеца,  но от тогава нищо не се случи. Така е, не се притеснявай,  няма да ви ваксинират другата седмица. 

преди 30 минути , ivailo_radev каза:

Споделям още нещо, може да е интересно за някого. Преди няколко дни в Бавария въведоха задължително носене на FFP2 маски на разни места (като градски транспорт примерно). Днес ще видим дали баба Меркел няма да съобщи, че ще важи за цяла Германия. Та в тази връзка един кратък (10-минутен) материал на разследващи журналисти от ARD/ZDF (т.е. държавните телевизии). Оказва се, че март министерството на здравеопазването казва на всички, които могат, да доставят маски за резерв. За да е по-атрактивно, правят изкупната цена на FFP2 маската 4,50 евро. Тъй като обаче им доставят прекалено много (не са го очаквали), те отказват да ги вземат, въпреки че са били поръчани. И сега доставчиците ги съдят да ги откупят и сигурно ще спечелят делото де. Става дума за момента за доста милиони евро, а се очаква да станат над 1 милиард, когато всички си заведат делата. 

Да не ме прати сега някой на психолог, само споделям видеото 😄

(1) Plus Minus – Zum Thema FFP 2 Masken BG - YouTube

Мислех,  че Германия е друга бира.

Публикувано:
преди 12 минути , slujitel каза:

При нас списъците ги направиха спешно преди няколко месеца,  но от тогава нищо не се случи. Така е, не се притеснявай,  няма да ви ваксинират другата седмица. 

Те тук са майстори на бирата 😄 Бирата е същата, ама халбите са по-големи. И дребните шмекерии ги няма. Встрани от темата, ама преди години имаше много интересен случай. Една фирма (Мюлермилх) имаше фабрика в град А в Германия и взимат милиони субсидии, за да отворят втора фабрика в град Б. Ама на тях им трябва само една фабрика. Еми отварят в град Б и година по-късно затварят в град А. И вълкът сит и агнето цяло 😄 

Днес ще е интересно, понеже ще обявят новия локдаун, т.е. затягането на сегашния. Обаче са отказали да поканят в експертния съвет някои от големите експерти (Klaus Stöhr - вирусолог и емидемиолог и бивш шеф на глобалната грипна програма и координатор на SARS изследванията на СЗО, както и Hendrik Streeck - професор по вирусология и директор на института по виросология на университета в Бон). Обаче очевидно шефчето на нашата провинция НРВ (най-голямата с 20 милиона население) е решил да атакува мерките на баба Меркел и е събрал експертен съвет и ще е интересно пак. Нашата провинция е единствената без карантина при завръщане от рискова зона. Ама то това е защото един дядка ги осъди 😄 

Та бирата тук просто е по-газирана, в големи халби и направена по Закона за чистота на бирата 😄

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:
преди 15 минути , slujitel каза:

Аз не го коментирах това от страх. Естествено, че никой няма да ме нападне и насили с ваксината. Друго имах предвид. Ние не сме от "първа линия" предприятие. Искат списъците утре да бъдат изпратени .... (еди къде си), т.е. някак си има брой ваксини, които спешно трябва да бъдат поставени. А такъв скандал стана с онези общински съветници, където неправомерно се били ваксинирали. "Здравното министерство извърши спешна проверка след сигнал, че в Община Сандански са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза." 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , ivailo_radev каза:

Ама от твоята галактика 😄

Императорът отдавна забрани розовото.

Не че това пречи на щурмоваците да се дънят ... но това да ни е проблема!

pink.jpg.da066001aca52ec0e9649d7bc3c4b027.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
11 minutes ago, Jane* said:

Аз не го коментирах това от страх. Естествено, че никой няма да ме нападне и насили с ваксината. Друго имах предвид. Ние не сме от "първа линия" предприятие. Искат списъците утре да бъдат изпратени .... (еди къде си), т.е. някак си има брой ваксини, които спешно трябва да бъдат поставени. А такъв скандал стана с онези общински съветници, където неправомерно се били ваксинирали. "Здравното министерство извърши спешна проверка след сигнал, че в Община Сандански са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза." 

Най-вероятно някой амбициозен чиновник се е попрестарал, не си го слагай.  Иначе е добре да има от рано някаква яснота за потенциалните желаещи. 

Разбира се, че няма от какво да се страхуваш. 

Дълбоко се съмнявам някъде да са правили списъци преди месеци,  за месец или някой ден отгоре/отдолу ми звучи по-реалистично. 

Публикувано:
преди 46 минути , ivailo_radev каза:

Те тук са майстори на бирата 😄 Бирата е същата, ама халбите са по-големи. И дребните шмекерии ги няма. 

Обаче са отказали да поканят в експертния съвет някои от големите експерти (Klaus Stöhr - вирусолог и емидемиолог и бивш шеф на глобалната грипна програма и координатор на SARS изследванията на СЗО, както и Hendrik Streeck - професор по вирусология и директор на института по виросология на университета в Бон).

Копрупцията има една особеност (не, че в случая с маските става дума непременно за корпупция) - колкото по-богата и уредена е държавата, толкова халбите са по-големи (някъде далеч надминават литър), но пък в замяна на това са за по-ограничен кръг от хора... 🙂 🙂 

Как ще поканят проф. Щрек в експертния съвет, нали той и екипа му първи и мисля, че за момента единствени не само в Германия, ами и в Европа, се осмелиха да направи издържано серо-епидемиологично изследване за различни показатели на Ковид-19 още през пролетта, после го разпънаха на кръст след изказването му (по ZDF май беше). Танте-то (за мен, за теб бабето) си има придворен вирусолог - Кристиан Дростен, точно както Антъни Фаучи е за САЩ и Нийл Фергюсън за Великобритания, останалите се вкарват в глухи линии... 🙂 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 48 минути , Радо каза:

Germany to hold Covid rule breakers in REFUGEE CAMPS under new crackdown to stop Brit mutant virus explosion

https://www.thesun.co.uk/news/13773701/germany-covid-rule-breakers-refugee-camps-mutant-virus/

Като практични хора, които освен това не е като да са съвсем без опит в тази сфера, може да ги накарат и да поработват, докато са там. Полза някаква да има за държавата, а и ей така, от дисциплинарна гледна точка...

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Jane* каза:

Аз те разбрах,  но ти не ме разбра.  Никой не говори за ваксиниране на сила. Исках да ти кажа, че само се правят списъци, самото ваксиниране не се знае кога ще е. Един списък нищо не означава като време. 

Преди 1 час, stanimir каза:

Дълбоко се съмнявам някъде да са правили списъци преди месеци,  за месец или някой ден отгоре/отдолу ми звучи по-реалистично. 

Странно как се съмняваш във всичко,  което напиша? Освен това не си запознат,  за втори път го казвам.  Нищо лично.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, moli84 каза:

Моят тест е от този вид ROCHE COBAS ® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG). Резултата ми е 44 и си мисля че е висок ,реф.стойности са > 1. Бил много чувствителен.

да, звучи и това като добър резултат, от едно публикувано проучване видях, че в него са засичани разнообразни стойности между 1,59 и 155

днес видях и резултати за антитела на лекар, ден преди втората доза - т.е. на 20 ден от първата доза ваксина, и бяха примерно 4 пъти повече от моите, но и 12 пъти по-малки от тези на Роми /понеже е един и същ тест, затова така сравнявам/

изобщо всякакви разнообразни случаи има с тези антитела, при едни хора намаляват с времето, при други се увеличават, при трети изобщо не се образуват, ще се надяваме и на другите компоненти на имунитета

140083580_10224865561046785_1702095536598452868_n.jpg

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.