Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 36 минути , Георги Матеев каза:

ПСР тестовете на входа на държавите постоянно се споменават като едва ли не най-сигурната мярка за ограничаване на вируса.

...

Не е ясно дали помагат или не. Но е ясно, че пътуващите българи са постоянно тормозени с взякакви нови изисквания от днес за утре. Спомням си за Австрия през лятото,  за Португалия на никоко не му беше ясно в един период през юни - какво отпада и какво не.

Сега последно - Нидерландия. Освен "стандартния" pcr искат и 4 часа преди бординг и бърз тест.

Аз подкрепям всяка реципрочна мярка от страна на БГ. И тъй и тъй - губим. Поне характер да покажем. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Знаех си, че навремето трябваше да изкарам професионална книжка. И сега можех да трафикирам незаконно магеланци до Унгария, примерно. Или да извозвам прасенцата от новата ферма на @FlyTraveler.

А, чакай, чакай... Още не съм прочел по Интернет как се гледат прасета и не знам дали би ми допаднала такава дейност...

• Смея се 4
Публикувано:
преди 6 минути , ven62 каза:

@Фил, гледай какво става.

Някои и мен ме харесват, ... дори без да са ме виждали.

:grin:

Много интересно. При мен е точно обратното - много хора не ме харесват без да са ме виждали! 🙂

• Смея се 7
Публикувано:
преди 6 минути , ven62 каза:

Някои и мен ме харесват, ... дори без да са ме виждали.

Прекрасний Вен има дронове в днешно време и те снимат даже докато спиш 😜 

• Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, zon каза:

сетих се какво можеш да правиш за да пътуваш и няма да ти е скучно, можеш да караш тир из Европа

Eйййй, с това ме подсети, че имам категория за камион, досега (почти) не ми беше влизала в употреба ... :grin:,  започвам да кроя пъклени планове ....:yes:

Преди 1 час, ven62 каза:

Някои и мен ме харесват, ...

Оооо, не се съмнявам, че те харесват, кои явно, кои тайно :grin:

Цитат

дори без да са ме виждали

аве, имаше там едно отражение на кантара ... мадамите са много наблюдателни! :biggrin:

• Смея се 6
Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

Много интересно. При мен е точно обратното - много хора не ме харесват без да са ме виждали! 🙂

И ти, и Вен, и Фил имате много фенки. Само не се главозамайвайте! 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 44 минути , funny каза:

@antea  хората не пътуват само и единствено за удоволствие. Пътуването в не малка част е свързано със служебни командировки, обучения, медицински причини.

А и по-достъпна цена на групови и индивидуални тестове биха допринесли и за тестване на служители от работодатели които сега са редуцирали бизнеса си къде заради техен страх от вируса, къде заради страха на работниците. Така поне малко от малко ще може да има някакво нормално съществуване - ако всеки има достъпна цена на теста и това допринесе да се избегне паниката в някаква степен.

(Не че политиците това искат. За тях колкото по-паникьосано е населението, толкова по-податливо е на манипулации от всякакъв вид. А това си е мощно средство за контрол.)

и трите категории, които си споменала, изобщо не могат да се впишат в групата на хора без доходи 🙂 аз даже донякъде съм доволна, че изчезнаха тези нелепици за безумни конференции и конгреси, използвани масово за служебен туризъм на чужда сметка (и тук сме чели доста такива), а обученията отдавна са възможни и в онлайн-среда; по медицински причини пък е още по-важно да заминеш някъде без да си предварително заразен от друго

а и досега не съм чула за бизнес, който да се е ограничил поради страх у служителите му, нали чака армия безработни бармани и сервитьори наоколо, или не било и така? масови тестове на достъпни цени са възможни с антигени, пак ще дам пример със сина ми, където на влизане сега в кампуса на университета след ваканцията ги пускат след тест, за който плащат 12 лв, значи на едро тези тестове струват и по-малко; по-големият проблем е, че масово служители и изобщо хора не желаят да се тестват, защото... "защото така"!

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Няма,  но може да накарат политиците да се осъзнаят малко, че прекалиха. Какво им пречи да си направиш тест 24 часа след като се прибереш и да се освободиш от карантина,  защо го премахнаха? Къде е логиката?

Вероятно, защото ако прекараш няколко часа в самолет, след това минеш през половин България, докато си направиш тест и излезе резултата ще си контактна на 200-300+ човека. Не дай си Боже да си вирусоносител на новият щам, при който един заразява 27....?

Въобще не искам да се заяждам с теб, смятам, че абсолютно незаслужено понесе нападки в тази тема, съчуствам на теб и на всички засегнати с новата наредба. Но ако това е цената, която трябва да платим, за да защитим възможността си за по-спокойно ежедневие,... еми нито е висока, нито е драматична. Нали искахте разхлабване на мерките - учениците да се върнат на училище, засегнатите сектори да започнат отново работа, хората да не гладуват. Всичко това започва да се случва поетапно от началото на другата седмица. За да запазим положителната тенденция, най-нормалното нещо е да предпазим входа. Никой не е щастлив и не вика" Ура". Просто един епизод от живота, през който трябва да минем с минимални негативни последици.

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 минути , zon каза:

Прекрасний Вен има дронове в днешно време и те снимат даже докато спиш 😜 

Да, това лято забелзах един в Португалия. Не бях подходящо облечен, даже никак, та затова се скрих зад този храст:

DJI_0232.JPG.7810df46af2facdc643eb7d04eb91cfa.JPG

:grin:

• Смея се 6
Публикувано:
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

И ти, и Вен, и Фил имате много фенки. Само не се главозамайвайте! 

E, аз няма как да не се главозамая - все пак съм с мания за величие. Но това е част от чара!

🙂

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Вероятно, защото ако прекараш няколко часа в самолет, след това минеш през половин България, докато си направиш тест и излезе резултата ще си контактна на 200-300+ човека. Не дай си Боже да си вирусоносител на новият щам, при който един заразява 27....?

Въобще не искам да се заяждам с теб, смятам, че абсолютно незаслужено понесе нападки в тази тема, съчуствам на теб и на всички засегнати с новата наредба. Но ако това е цената, която трябва да платим, за да защитим възможността си за по-спокойно ежедневие,... еми нито е висока, нито е драматична. Нали искахте разхлабване на мерките - учениците да се върнат на училище, засегнатите сектори да започнат отново работа, хората да не гладуват. Всичко това започва да се случва поетапно от началото на другата седмица. За да запазим положителната тенденция, най-нормалното нещо е да предпазим входа. Никой не е щастлив и не вика" Ура". Просто един епизод от живота, през който трябва да минем с минимални негативни последици.

Пропускаш, че единия вариант е да се прибера и да стоя в 10 дневна карантина. При този вариант също ще заразя 200, 300 човека докато се прибера.  Каква е разликата дали ще се освободя на другия ден или не?

• Харесвам 1
Публикувано:
На 23.01.2021 г. в 9:21, Роми каза:

Само да напомня, че едно от малкото неща, за което имаше консенсус в началото на пандемията, беше че като се появи силно разпространяема мутация, ще е много по-малко смъртоностна. И много бързо ще стане като с гриповете. Прекарват го огромни маси хора, но смъртността е ниска. Е, появи се такава мутация, но нещо политиците и някои псевдо учени забравиха природните закони. Защо ли?

щото това не е природен закон.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 35 минути , Георги Матеев каза:

Знаех си, че навремето трябваше да изкарам професионална книжка. И сега можех да трафикирам незаконно магеланци до Унгария, примерно. Или да извозвам прасенцата от новата ферма на @FlyTraveler.

Ама пуст мързел...

Аз не ти ли дадох подобна идея за магелански летни партита с Москвича до морето?Но ти винаги си впечатлявал с размаха на идеите си - с  тир през Европа звучи вече мащабно 😜

• Смея се 1
Публикувано:
преди 7 часа, luba_rizova каза:

Че до месец единиците хора, които знаех, че не са се заразили, сега чувам, че го карат. Ние сме на прага на груповия имунитет, какви са тези очаквания за трети и пети вълни, кой ще се заразява вече?

Ами как кой? Който се заразява с хреми и грипове отново и отново.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пак ми дават зор да командировка в Германия, не се умориха ...

Сега схемата е тест тук, тест там след 7 дни карантина, 2 седмици още там или общо 3, пак тест и връщане тук.

Интересното е, че има и навити дори.

Седене под карантина 7-8 дни в хотелска  стая 3х2 квадрата  в покрайнините на едно градче до австрийската граница , плюс след това един уикенд или поне 10 дни е лудост за мен. 

Доколкото знам хотелите масово са затворени, та не знам как ще стане

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
23 minutes ago, slujitel said:

Пропускаш, че единия вариант е да се прибера и да стоя в 10 дневна карантина. При този вариант също ще заразя 200, 300 човека докато се прибера.  Каква е разликата дали ще се освободя на другия ден или не?

Разликата е, че в този вариант изобщо няма да тръгнеш, или поне тези които тепърва имат такива намерения. 

Като не тръгнеш, няма как да заразиш когото и да било. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 минути , Alexander каза:

Пак ми дават зор да командировка в Германия, не се умориха ...

Сега схемата е тест тук, тест там след 7 дни карантина, 2 седмици още там или общо 3, пак тест и връщане тук.

Интересното е, че има и навити дори.

Седене под карантина 7-8 дни в хотелска  стая 3х2 квадрата  в покрайнините на едно градче до австрийската граница , плюс след това един уикенд или поне 10 дни е лудост за мен. 

Доколкото знам хотелите масово са затворени, та не знам как ще стане

Не го мисли, дъртата вещица иска да спира полетите в Германия.

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 17 минути , ivailo_radev каза:

Не го мисли, дъртата вещица иска да спира полетите в Германия.

Ще го пратят с кола, колко му е 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Разликата е, че в този вариант изобщо няма да тръгнеш, или поне тези които тепърва имат такива намерения. 

Като не тръгнеш, няма как да заразиш когото и да било. 

Да, да, така излиза. 

Публикувано:

Да ви пусна една конспираторска(ама доста конспиративна) идея 😄 😄 😄  Тая работа с ваксините може да се използва и за манипулиране на икономики. Примерно и Пфайзер и АстраЗенека си намалиха бройките, които ще доставят на ЕС през първата половина на 2021, а в същото време на САЩ дори ще доставят повече дози от плануваното (Друг е въпросът, че ще е по метода 6 дози от шише вместо 5). Така Европа ще може да се отвори доста по-късно от САЩ. БВП на Германия се очаква да падне с 3%.

Ама това мнение да се взема с полусериозност де.

https://dnes.dir.bg/svyat/astrazeneka-otkazva-da-razgovarya-s-evropeyskata-komisiya-za-vaksinite

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

От днес Белгия си затвори границите за туризъм.

@AlexandraKo да вадим шампанското :)) имам три бутилки в килера, плюс едно ликьорче от касис от дестиларната на замъка Beaufort, Люксембург. Освен да си направя кир роял, тъкмо и ликьорчето е благородническо. 

В Белгия има спад на консумацията на шампанско заради локдауна с 5%, но след скорошните новини рязко ще скочи :)) 

chateau Beaufort Lux liquior_1.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 минути , zon каза:

В Белгия има спад на консумацията на шампанско заради локдауна с 5%, но след скорошните новини рязко ще скочи :)) 

Това защо? Или на принципа и да паднем, и да бием, пак ще се напием?

Публикувано:
преди 8 минути , zon каза:

@AlexandraKo да вадим шампанското :)) имам три бутилки в килера, плюс едно ликьорче от касис от дестиларната на замъка Beaufort, Люксембург. Освен да си направя кир роял, тъкмо и ликьорчето е благородническо. 

А по въпроса с домовете за възрастни и болни хора правят ли нещо? Понеже то и Германия иска да спира полетите, в същото време пак продължават да не правят тестове за влизане в повечето домове и там вирусът си върлува на воля. И един кмет им показа как всъщност трябва да се направи. В Тюбинген хората над 60 години ползват такси на цената на градския транспорт, за да не ползват градския транспорт, раздават им FFP2 маски без пари (и то не по 6 срещу бележка от личния), има специални часове за пазаруване от възрастните (избрани така, че да не е когато и всички останали ходят. И не ги местят през седмица). Към това се добавя и изключително засилено тестване в домовете. В резултат на което имат 50 заразени на 100 000 за 7 дни. И тази стратегия я казват маса вирусолози на бабичката, обаче тя иска да спре полетите.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 27 минути , zon каза:

Ами, ние гледаме, да не ни остава килерът празен:))))

Пък за наздравици, винаги готов!

Ей такова ни е останало.

3F859CEC-118A-4835-80AE-3A723C2B4BD0.jpeg.09c224a32300ddde534f5bbbe6d80d29.jpeg

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.