Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

А по въпроса с домовете за възрастни и болни хора правят ли нещо? Понеже то и Германия иска да спира полетите, в същото време пак продължават да не правят тестове за влизане в повечето домове и там вирусът си върлува на воля. И един кмет им показа как всъщност трябва да се направи. В Тюбинген хората над 60 години ползват такси на цената на градския транспорт, за да не ползват градския транспорт, раздават им FFP2 маски без пари (и то не по 6 срещу бележка от личния), има специални часове за пазаруване от възрастните (избрани така, че да не е когато и всички останали ходят. И не ги местят през седмица). Към това се добавя и изключително засилено тестване в домовете. В резултат на което имат 50 заразени на 100 000 за 7 дни. И тази стратегия я казват маса вирусолози на бабичката, обаче тя иска да спре полетите.

От дес започват да ваксинират възрастните в домовете. Имат времеви интервал за пазаруване, но не го спазват.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , Childish каза:

Това защо? Или на принципа и да паднем, и да бием, пак ще се напием?

Ами да, чашечка шампанское, винаги е подходяща, за всякакви случаи. Радост, тъга, печалба, загуба...Еле пък, депресия и пост-ковид синдром, как церииииии:girl_cray2::girl_cray2::girl_cray2::girl_cray2:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

От дес започват да ваксинират възрастните в домовете. Имат времеви интервал за пазаруване, но не го спазват.

To те в България не са фактор (домовете де), понеже има общо 5700 (няма и 0,1% от населението) човека в такива домове. Обаче в Германия са 800 000 (1% от населението). В Белгия предполагам, че е подобна ситуацията.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , luba_rizova каза:

В Китай пробват нов метод на пробовзимане за ПСР  https://novini.bg/sviat/azia/642754😀

Шегата настрана, може да се окаже по-безболезнено, макар и обидата да е за цял живот. 

Сега е възможно и тук да станат два лагера - про отзад и про отпред 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Публикувано:

Правила съм PCR, поносим е. Виждала съм и по-страшни неща - напр. раждане на великанчо 4,550 кг или слагане на стент в уретер без никаква упойка. Но да ти бъркат отзад, мисля че е прекалено! Ако я докарат до там, директно преминавам в лагера на протестиращите!

• Харесвам 4
  • Смея се 6
Публикувано:

Правила съм и ПСР, боледувала съм и от ковид - определено второто е и по-неприятно, и по-скъпо, и по-времеемко.

Явно съм от малкото, които одобряват ПСР-ите преди полет, защото ми беше една идея по-спокойно, когато преди седмица дъщеря ми летя с цял самолет римляни.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 4 часа, Childish каза:

Това защо? Или на принципа и да паднем, и да бием, пак ще се напием?

Това е шега. Когато затегнат някъде мерките и ограничат достъпа @AlexandraKo казва да пием чаша шампанско за добро настроение :))

Иначе си е черен хумор, както Мария Антонета е прекалявала с шампанското преди Френската Революция и гилотината в действие. 

• Харесвам 2
Публикувано:

И една индиректна новина: Boeing 737 Max се завръща в европейското небе, но с голямо "но" (dir.bg)

А голямото "Но" е - Но, ако пуснат полетите 😄 😄 😄

А иначе малко по-сериозно: "АстраЗенека заплашва изобщо да спре доставките за ЕС" , щото се поскарали малко. За съжаление и до това се стига - да знаят, че целият свят е зависим от тях и да почват да изнудват 😞

• Харесвам 2
  • Шок 3
Публикувано:
преди 14 минути , ivailo_radev каза:

И една индиректна новина: Boeing 737 Max се завръща в европейското небе, но с голямо "но" (dir.bg)

А голямото "Но" е - Но, ако пуснат полетите 😄 😄 😄

А иначе малко по-сериозно: "АстраЗенека заплашва изобщо да спре доставките за ЕС" , щото се поскарали малко. За съжаление и до това се стига - да знаят, че целият свят е зависим от тях и да почват да изнудват 😞

Те нали бяха изтекли едни цени на ваксините и тяхната май беше в пъти по-евтина от другите? Може сега да се дръвчат да може да дигнат цената?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

В Китай пробват нов метод на пробовзимане за ПСР  https://novini.bg/sviat/azia/642754😀

Шегата настрана, може да се окаже по-безболезнено, макар и обидата да е за цял живот. 

С една и съща клечка ли се взема пробата?

• Смея се 7
Публикувано:
преди 6 минути , Zaro каза:

С една и съща клечка ли се взема пробата?

аха, 3 в 1 - получава се и супер бърз тест за проверка дали има загуба на обоняние 

• Смея се 16
Публикувано:
преди 5 минути , Фил каза:

аха, 3 в 1 - получава се и супер бърз тест за проверка дали има загуба на обоняние 

За вкус нищо не казваш...

• Смея се 3
Публикувано:
преди 45 минути , boogy83 каза:

Те нали бяха изтекли едни цени на ваксините и тяхната май беше в пъти по-евтина от другите? Може сега да се дръвчат да може да дигнат цената?

Може и така да излезе, понеже чета, че британците плащат повече на доза, отколкото ЕС.

Публикувано:
преди 6 часа, ivailo_radev каза:

И тази стратегия я казват маса вирусолози на бабичката, обаче тя иска да спре полетите.

Бабичката знае кого да слуша, а не някакви си вирусолози. Освен това ЕГН-то си казва думата.

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 часа, ivailo_radev каза:

А по въпроса с домовете за възрастни и болни хора правят ли нещо? Понеже то и Германия иска да спира полетите, в същото време пак продължават да не правят тестове за влизане в повечето домове и там вирусът си върлува на воля.

Тестването е непрекаснато от пролетта не е спирало. Ваксинират ги. Повечето вече са получили първа доза, а някои и втора. За някои още изчакват, защото има огнища в някои от домовете, но са малко. До края на февруари, ще са всички вече ваксинирани с две дози. Смъртността ще спадне рязко. Тя и сега вече е спаднала след първата доза.

Но броят на хоспитализациите няма да спадне толкова много, защото само 15% от хоспитализираните в болниците с ковид идват от домовете за възрастни. Трябва да ваксинират всички на 65+ и с рискови придружаващи заболявания за да спаднат на минимума бройките на хоспитализираните. 

С британския вариант сега не ни чака нищо добро, хоспитализациите са започнали плавно да се покачват и има последната седмица отново пациенти в тежко състояние, приемани в интензивните отделения, например в Брюксел, а преди това е имало затишие от две седмици. 

Тепърва предстои ваксинация на медиците. Много малко до сега са получили първа доза. Някои лични лекари ги канят в домовете за възрастни до получат остатъчната шеста доза в капсулата, каето е добре. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 50 минути , Lyubina каза:

При нас вече има няколко ваксинирани. Всички изкараха по един ден с грипо-подобни симптоми. 

Какво имаш предвид под грипоподобни симптоми? Температура, главоболие, хрема, кашлица, мускулни болки? Кое от тези? Много го мразя този термин...Толкова е широк, че нищо не значи. Какво пречи да казват точно кой е симптома /ите. 

Публикувано:

Много сериозно са започнали да "протестират"  в Нидерландия и всяка вечер има трицифрено число арестувани, днес го разбрах, а това е от 2-3 дни вече.

Явно започва да става непоносимо, както и предположих преди няколко дни.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Ами втрисане, отпадналост и тук-там някоя мускулна болка. 🙂 

Разбирам, че се дразните от терминологията, ама при всеки човек тези оплаквания варират, и така по-лесно се обобщава. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Lyubina каза:

Ами втрисане, отпадналост и тук-там някоя мускулна болка. 🙂 

Разбирам, че се дразните от терминологията, ама при всеки човек тези оплаквания варират, и така по-лесно се обобщава. 

Еми, не си права!:girl_cray2:Трябваше да кажеш:

1 с температура

2 с мускулни болки

1 човек и половина с отпадналост...

А не-да обобщаваш и да не е ясно...:laugh1::ohmy::dwarf:

днеска ми е закачливо

• Харесвам 4
  • Смея се 6
Публикувано:

И аз си имам от днес чипиран т.е ваксиниран мъж в къщи 😂😂😂 очаквам като си дойде от работа да е на смъртно легло 😂😂 и да ми каже че поставянето на ваксината е било много болезнено 😂 
От всичките ни ваксинирани приятели досега няколко се оплакаха от локална болка в областа на убождането, но до сега никой не е имал други симптоми. 

• Харесвам 7
  • Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.