Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Кой друг да им прави списък, ако не работодателя.

Например таз платформа която уж ще стане готова в края на февруари. Не че е ясно ще стане ли изобщо, и не че е ясно защо чак сега се сетиха за това а не беше готова още в началото на годината , но..... все въпроси дето няма кой да даде логичен отговор.

А колкото до начина на записване в платформата - ел.подпис, ПИК, личен лекар може да те впише .... абе опции има

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз знам, че сме в България и сме се нагледали на какви ли не издънки на държавни служители, ама защо така негативно гледате винаги: "не е ясно дали ще стане", "всички са печалбари и лъжат", "нищо не е ясно какво се случва и е пълен хаос" и т.н.

Дайте малко по-положително (тук изключвам положителните PCR-и). Може пък този път да ни се получат нещата в организацията. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Една стъпка напред към времето на постковида. Странно как тази новина е пропусната в нашия уважаван сайт.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext

За тези, на които не им стига времето - руската ваксина "Спутник V" има 91,6 % ефективност срещу COVID - 19. Публикациите в списание The Lancet  валидират всички научни разработки в областта на медицината и са доказателство, срещу псевдонаучни открития и спекулации от самозванци.

@Eva eva служителите от държавната администрация са част от III  фаза на ваксинация, разбирай с предимство пред желаещите да пътуват, да речем, в момент на липса на достатъчно ваксини. Празният списък ще бъде предаден на изискващите такъв.

Твоят пост е музика в ушите на желаещите ваксинация, които нямат "късмета" да са хронично болни, над 65 годишни, личните им лекари нямат желание да се включат във ваксинирането  и т.н. 

@chandni Чудя се, остана ли човек  дето не са му изтекли личните данни от сайта на НАП или се точат зъби за насрещна проверка :scratch_one-s_head:.  От моя страна няма проблем, аз отдавна знам, че не съм непозната на света. От времето, когато важните личности свършиха и аз съм вписана в къде, къде по - важни платформи, само защото съм любопитна и ровя из нета, от някакъв си български регистър, който може и да види бял свят преди да съм се превърнала в звездичка на небето от старост . Да му мислят потайните.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

Например таз платформа която уж ще стане готова в края на февруари. Не че е ясно ще стане ли изобщо, и не че е ясно защо чак сега се сетиха за това а не беше готова още в началото на годината , но..... все въпроси дето няма кой да даде логичен отговор.

А колкото до начина на записване в платформата - ел.подпис, ПИК, личен лекар може да те впише .... абе опции има

Друго нещо си е списъка 😄 Пък списък, спуснат от работодател е още по-друго нещо. Има и психологически момент🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Аз знам, че сме в България и сме се нагледали на какви ли не издънки на държавни служители, ама защо така негативно гледате винаги: "не е ясно дали ще стане", "всички са печалбари и лъжат", "нищо не е ясно какво се случва и е пълен хаос" и т.н.

Амии как да ти кажа ... имаме опит :grin:

Отдавна се борим с всички опити на държавата за електронни услуги

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , Брани каза:

Дайте малко по-положително (тук изключвам положителните PCR-и). Може пък този път да ни се получат нещата в организацията. 🙂

Тва, вие, извънземните, сте много наивнички, бееее!:crazy::girl_devil:

• Смея се 3
Публикувано:
преди 5 минути , patilana каза:

Една стъпка напред към времето на постковида. Странно как тази новина е пропусната в нашия уважаван сайт.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext

За тези, на които не им стига времето - руската ваксина "Спутник V" има 91,6 % ефективност срещу COVID - 19. Публикациите в списание The Lancet  валидират всички научни разработки в областта на медицината и са доказателство, срещу псевдонаучни открития и спекулации от самозванци.

А, малко по-нагоре Funny вече писа 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:

Аха, сега го зачетох този Национален план за ваксиниране. Да, явно моят мъж е във Фаза III. Да им се чуди човек, никой нямал желание за ваксина?! Тия хора не искат ли да пътуват 😄 

А разбра ли се нещо за прилагането на ваксина при наличие на автоимунно заболяване? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Брани каза:

Лично аз изхождам от елементарната логика, че един личен лекар не може да ваксинира повече от 20-30 пациенти на ден и при това положение не знам как точно могат да ни се получат нещата...

• Харесвам 1
Публикувано:
17 minutes ago, Брани said:

Ми щото си се познават. 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Лично аз изхождам от елементарната логика, че един личен лекар не може да ваксинира повече от 20-30 пациенти на ден и при това положение не знам как точно могат да ни се получат нещата...

Намерих в нет-а информация че броя лични лекари към края на 2018 е бил малко под 4200 . Да речем и сега да са 4000.

4000 х 20 = 80 000 дневно. В оптимистичния вариант е това.

Така че едно година и половина - две ще ни трябва ако само личните ваксинират ( при това те и сега са затрупани и не виждам как ще отделят толкова време само за ваксинация)

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, funny каза:

( при това те и сега са затрупани и не виждам как ще отделят толкова време само за ваксинация)

Именно, това ми е задната мисъл, при положение, че ще ваксинират - какво се случва с останалите пациенти?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Именно, това ми е задната мисъл, при положение, че ще ваксинират - какво се случва с останалите пациенти?

Ама с темповете с които получаваме доставките на ваксините , мисля че нямаме основание да ги мислим как аджеба ще ги слагаме :grin:

А относно недоверието :

"Има доста неясноти около масовата ваксинация, личните лекари са били изненадани, след като научили от медиите, че трябва да правят списъци за имунизацията, каза председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София - област"

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/d-r-viktorija-chobanova-ima-ukazanija-vaksinata-na-astrazeneka-da-ne-se-slaga-na-hora-nad-55-godini.html?fbclid=IwAR1rA8t2CYpDdNd8Pe-fQfPAkOl80uMLA_5q4D3d3X3MCbpHhMkRtLHGozs

• Харесвам 1
Публикувано:

Натовариха джипитата защото те отговарят за грипната имунизация на желаещите, да речем. Само Че, 1% само се ваксинират за грип и за това проблем не е имало. А сега как ще е... Аз мисля, че по-скоро с нежеланието на българите да се ваксинират, няма да има проблем с опашки пред кабинетите. Днес сутринта по Нова цитираха проучване : само 23 % от анкетинираните желаят да се ваксинират. Като махнем и децата, не остават чак толкова много хора накрая. По горната сметка от 4 млн. 20% са 800 000 души, за 10 дни ще стане. Та притеснения с ваксинацията аз нямам, съвсем други са ми. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Velyana каза:

И нещо любопитно от нашия кантон 😂 от  вчера по Боденското езеро от швейцарска страна се движи ваксинационен  кораб и желаещите пенсионери могат да се ваксинират 😁

https://www.swissinfo.ch/ger/bundesrat-berset-begleitet-thurgauer-impfschiff-beim-start/46337990

Голяма работа сте в тая Швейцария. За пенсионерите - корабче. Може и за скиорите да направят пунктове по Алпите 🙂

Представям си даже пунктове под формата на крави по полянките, за да се впишат в пейзажа 🙂

• Смея се 5
Публикувано:
преди 42 минути , Брани каза:

Голяма работа сте в тая Швейцария. За пенсионерите - корабче. Може и за скиорите да направят пунктове по Алпите 🙂

Представям си даже пунктове под формата на крави по полянките, за да се впишат в пейзажа 🙂

Швейцария! Аз си мисля, че по приляга на Малдивите такава организация.

Който успее да доплува до корабчето значи няма значими хронични заболявания, здрав е в момента и възрастта му не е от значение.

Имунизираме!

преди 2 часа, funny каза:

Амии как да ти кажа ... имаме опит :grin:

Отдавна се борим с всички опити на държавата за електронни услуги

За електронните услуги - не е съвсем така. Справка - електронните услуги на НАП.

Преди да ме обезглавите бързам да кажа, че наличието на работещи електронни услуги не е в пряка зависимост от лошите практики, довели до изтичане на ЛД.

А като споменахме услуги - да погледнем какви са 70-80% от услугите (обикновените, несвързаните с електрони) , предоставяни ни от саморегулиращия се и чист като сълза частен бизнес.

Не искам да звуча песимистично - но ние сме си такива и се променяме много бавно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Току-що говорих с личната (записахме се в списъка с чакащите). Питах я дали ще имаме право да си изберем с коя ваксина да ни ваксинират и според нея ще можем да избираме. Каза, че април-май щяло да има много ваксини и щели да са поне 3 вида - Pfizer, AstraZeneca и Johnson (последната щели да поставят на възрастните над 65). От тази на Pfizer щяло да има много и нямало да има проблем да си избереш нея. Тези, които искат Pfizer, ваксинацията щяла да бъде в РЗИ-тата, тъй като ваксината се съхранява при много ниски температури, а GP-тата не могат да осигурят такива условия. При личните лекари пък щели да ваксинират възрастните над 65 г.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

Само си представи картинка всички лични лекари от София и областта наредени пред РЗИ с хладилни чанти. 🙂 

Кога ще ваксинират и кога ще преглеждат пациенти с други оплаквания - не знам.

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Dian каза:

Само си представи картинка всички лични лекари от София и областта наредени пред РЗИ с хладилни чанти. 🙂 

Кога ще ваксинират и кога ще преглеждат пациенти с други оплаквания - не знам.

Дали не е по-лесно няколко десетки човека от РЗИ да обикалят с хладилните чанти по личните лекари, вместо няколко хиляди лични лекари да ходят лично до РЗИ 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Дали не е по-лесно няколко десетки човека от РЗИ да обикалят с хладилните чанти по личните лекари, вместо няколко хиляди лични лекари да ходят лично до РЗИ 🙂

Не е добра идея. Ходил ли си в РЗИ? 🙂
Има достатъчно логистични фирми с хладилен транспорт . Имат време да организират една обществена поръчка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Да споделя как мина днес тестването на малкият  (2г11мес)

- проба се взе от нослето му с клечка за уши , като преди това сестрата му показа близалка, която той трябва да заслужи, ако се държи добре по време на взимането на пробата. След което , сестрата му запя  популярната песничка “ wheels on the bus “ , докато му въртеше клечката в двете ноздри. Абсолютно безболезнено , малкият по-скоро се смееше от допира на клечката, вероятно заради гъделичкащите движения..

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз, честно казано, нямам намерение да подлагам децата си на тази "безболезнена" процедура, освен ако не е абсолютно наложително. Няма да пътуват 3-4-5 години, и до сега беше рядко. Хем момичетата ми са на 9 и10, не са бебета. Абсурдно ми е, ако имах по-малко дете, да дам да го човъркат. А за други неща съм много дзен. Странна работа е психиката. Нямаше обаче така да се гаврят с малките деца, особено на фона на това проучване в Германия:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7607899/,, ако родителите бяха една идея по-твърди в убежденирто си, че това е ненужно издевателство над деца под 6 г. възраст. Обществото обаче мисли различно. Направо вече не знам на кой свят сме, честно казано. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Едно интересно изследване. Около 88% от преболедувалите имат поне 6 месеца след инфекцията антитела.

https://www.ukbiobank.ac.uk/learn-more-about-uk-biobank/news/uk-biobank-study-shows-that-covid-19-antibodies-remain-for-at-least-6-months

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 часа, Брани каза:

Ама, как ти личи, че си от друга планета:)),,

Тия канцеларски мишки, как ги виждаш, да се разпъргавят?Могат да се надигнат, евентуално, за някоя глобичка:((((

• Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.