Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Брани каза:

...  🙂 Да, доста данни се събират, но ако това наистина е експеримент, няма как да продължи безкрайно дълго.

Чак, експеримент ... не знам дали е. Но, че се използва ситуацията и то много успешно - в това съм 100% убеден.

• Харесвам 14
Публикувано:

В неделя Кантарджиев каза по някакво предаване,  не го хванах в началото,  но това го чух, че и най голямата пандемия била максимум 2 години.  За тази 1 била минала и след още 1 всичко щяло да се оправи.  Какво,  обаче означава "да се оправи " не знам.  Прекалено много се политизира ситуацията и лично аз не вярвам да се върне доброто старо време,  когато пътувахме на воля и евтино. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 41 минути , Радо каза:

Отвярям си пощата, получил съм мейл от Austrian, които ме призовават да Fly despite everything - with a safe feeling when travelling:

1.jpg.ea9731ffb67b45bf86fc5f2e9c98e578.jpg

https://www.viennaairport.com/en/coronatest

🙂

Виж сега, по-важното послание е, че двата теста (пср/антигенен) са освободени от ДДС. Демек, далавера, само €134 на човек - какво му плащаш 🙂

• Смея се 6
Публикувано:
преди 5 минути , stanimir каза:

Тя Меркел може да си говори за Германия или дори ЕС, но не може да определя политиките на останалия свят. 

Тя само си говори 😂 днес едно, утре друго. Но да не забравяме, че жената е на възраст и доста често забравя какво е яла на обяд, камо ли какво е казала предния ден😉

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 33 минути , ven62 каза:

Аз, само като си помисля и съм с 500 евро назад, отделно хилядите главоболия по логистиката.

PCR тест за мен и жена ми - 200 лв. + бърз тест на летището (има тенденция да се превърне в стандарт) +150 лв. - това е в едната посока

Общо - 700 лв. 

Отделно живееш си на летището - 4 часа преди бординг. Тичай 4 пъти за pcr-ите. Пручвай къде да ще ти ги направят в другата държава. 

Ако пък си решил по пътя за някъде да се отбиеш за 1-2-3 дни в някоя "трансферна" страна...

Плаче ми се...

Хубаво ги смяташ по 2, но на връщане цените ще са поне в Евро, та си е за едри сълзи.

• Харесвам 3
Публикувано:

@ven62 така си е. Евтините и достъпни пътувания няма ги има може би много дълго време.

А аз ти пожелавам да ти увеличат двойно заплатата  и тез 500 евро ще са

просто една цифра  😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , Velyana каза:

Тя само си говори 😂 днес едно, утре друго. Но да не забравяме, че жената е на възраст и доста често забравя какво е яла на обяд, камо ли какво е казала предния ден😉

Жалко, че Меркел скоро ще бъде сменена - щяха много добре да си пасват с Байдън в някои отношения 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

Жалко, че Меркел скоро ще бъде сменена - щяха много добре да си пасват с Байдън в някои отношения 🙂

Ако е наследника е този, който си мисля че ще стане - той е пълна карикатура. 😁😁

И за да не е голословно:

https://amp.ft.com/content/5c6de310-7524-11e8-aa31-31da4279a601

https://www.augsburger-allgemeine.de/bayern/Soeder-kommt-ohne-Kostuem-nach-Veitshoechheim-id53420886.html

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , Zara каза:

Хубаво ги смяташ по 2, но на връщане цените ще са поне в Евро, та си е за едри сълзи.

Аз затова си ги закръглих на 500 евро.

преди 23 минути , Velyana каза:

@ven62 така си е. Евтините и достъпни пътувания няма ги има може би много дълго време.

А аз ти пожелавам да ти увеличат двойно заплатата  и тез 500 евро ще са

просто една цифра  😉

1. Дори и на улицата да ги намирам - шак ще ме е яд да ги давам. Хем ти бъркат в носа и гърлото - хем си плащаш. (всъщност да се радвам, че засега само от там взимат билогичен материал)

2. Тази моята заплата, колко да ми я увеличат ... че ме чака и басейн да правя, та и с водка да го пълня...

https://magelanci.com/forums/topic/13099-wizz-air-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8/?do=findComment&comment=445427

:grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 12 минути , ven62 каза:

Тази моята заплата, колко да ми я увеличат ... че ме чака и басейн да правя, та и с водка да го пълня...

https://magelanci.com/forums/topic/13099-wizz-air-кратки-новини-и-въпроси/?do=findComment&comment=445427

Забелязваш ли датата на оригиналното мнение - 02 юни 2020. Вече 8 месеца напразни очаквания...

Но те разбирам и (засега) прощавам, криза е. Кое по-напред, тестове ли да плащаш или басейн да пълниш :grin:

Някой ден обаче ще изгрее слънце и на нашата улица (упс, басейн)! 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

@Velyana, новина ли ИмаМе? Ако да, честито, много харесвам такива новини, и никакви проблеми до самия край 🥰

Апропо, не намирате ли за плашещо, че най-сериозните световни лидери са старец на 78г. и баба Меркел, не я знам на колко е. Няма ли Млади хора в политиката? Не че харесвам Кунц, та и това не е гаранция... 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 43 минути , Георги Матеев каза:

Забелязваш ли датата на оригиналното мнение - 02 юни 2020. Вече 8 месеца напразни очаквания...

Но те разбирам и (засега) прощавам, криза е. Кое по-напред, тестове ли да плащаш или басейн да пълниш :grin:

Някой ден обаче ще изгрее слънце и на нашата улица (упс, басейн)! 🙂

Траех си няколко месеца и понасях стоически всички намеци/упреци/...😀

Не ми се искаше точно твойте мечти да разбивам, ... но я прочети внимателно какво точно съм написал тогава.:wink:

"Басейн трябва да му направим на @Георги Матеев … с водка"

И малко по-надолу нещо, което с една идея повече прилича на обещание:

"Нали ти казах, че знам къде живееш. Идвам да ударя първата копка."

От първи копки никой не е пострадал. Примери да давам ли.😀

Не мисля да те убеждавам, че всеки добър адвокат ще ме измъкне от създалата се ситуация.:dance2:

А аз мисля да наема не кой да е, а @Duke. Колкото и да е скъп - по-евтин е от един басейн с водка.:wink:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

Не мисля да те убеждавам, че всеки добър адвокат ще ме измъкне от създалата се ситуация.:dance2:

Разбирам накъде биеш, но ако ще намесваш адвокати може би преди малко не трябваше да правиш това публично признание 🙂

Преди 1 час, ven62 каза:

че ме чака и басейн да правя, та и с водка да го пълня...

Виж, ако е чак такъв проблем винаги може да се разберем по друг начин  :triniti::vinsent:

• Смея се 7
Публикувано:
преди 12 минути , luba_rizova каза:

@Velyana, новина ли ИмаМе? Ако да, честито, много харесвам такива новини, и никакви проблеми до самия край 🥰

Апропо, не намирате ли за плашещо, че най-сериозните световни лидери са старец на 78г. и баба Меркел, не я знам на колко е. Няма ли Млади хора в политиката? Не че харесвам Кунц, та и това не е гаранция... 

Новина си имаме и затова тъй се дърпам аз от ваксината 😂 

Благодаря за пожеланията🥰

• Харесвам 6
  • Браво 14
Публикувано:
преди 20 минути , ven62 каза:

Траех си няколко месеца и понасях стоически всички намеци/упреци/...😀

Не ми се искаше точно твойте мечти да разбивам, ... но я прочети внимателно какво точно съм написал тогава.:wink:

"Басейн трябва да му направим на @Георги Матеев … с водка"

И малко по-надолу нещо, което с една идея повече прилича на обещание:

"Нали ти казах, че знам къде живееш. Идвам да ударя първата копка."

От първи копки никой не е пострадал. Примери да давам ли.😀

А аз мисля да наема не кой да е, а @Duke. Колкото и да е скъп - по-евтин е от един басейн с водка.:wink:

Не се измъквай! Сам се навря между шамарите!

преди 18 минути , Георги Матеев каза:

Разбирам накъде биеш, но ако ще намесваш адвокати може би преди малко не трябваше да правиш това публично признание 🙂

Виж, ако е чак такъв проблем винаги може да се разберем по друг начин  :triniti::vinsent:

Добре знаеш, че колективната отговорност е колективна безотговорност.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 часа, Velyana каза:

Евтините и достъпни пътувания няма да ги има може би много дълго време.

Доста се замислих и в крайна сметка не съм сигурен, че тази тенденция е непременно изцяло негативна. Ако трябва да съм честен, дори да прозвучи леко егоистично, през последната година изобщо не ми липсваха тълпите - даже напротив. Може би изчезването на (крайно) достъпните пътувания ще ни даде възможност да погледнем на някои места с различен поглед и генерално да оценяваме повече всяко едно пътешествие.

Иначе ако новината ти е такава, каквато си мисля - поздравления! 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Доста се замислих и в крайна сметка не съм сигурен, че тази тенденция е непременно изцяло негативна. Ако трябва да съм честен, дори да прозвучи леко егоистично, но през последната година изобщо не ми липсваха тълпите, дори напротив. Може би изчезването на (крайно) достъпните пътувания ще ни даде възможност да погледнем на някои места с различен поглед и генерално да оценяваме повече всяко едно пътешествие.

Иначе ако новината ти е такава, каквато си мисля - поздравления! 🙂

Аз и мъжа ми сме на същото мнение, че няма да е чак толкова зле да се пътува и да има по малко тълпи . И честно да си кажа китайчета навсякъде няма да ми липсват😂
Разбира се, че за едни това е положително, за други не. Хората с по ниски доходи, няма да могат да си позволят да пътуват толкова често. И ще е жалко, че много деца няма да могат да пътуват с родителите си поради финансови причини. Но за жалост живота не е справедлив и лесен!

Благодаря за поздравленията ☺️

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 часа, Zara каза:

Ами не винаги са скъпи и понякога е за препочитане да си направиш тест преди да се прибереш. Примерно гледам, че средната цена на пср-а в Дубай е 60лв. Сега не знам, като трета страна явно пазара е друг 😀 нищо чудно да е някакъв техен изобретен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Всъщност, дали има вариант да им се намалят цената и тогава няма да ритаме така. Ако е 20 лева пср, нямам против. Ще търпя нособръка. А защо не се мисли в такава посока, за намаляване на себе стойността поне, а вместо това се мисли за повече и повече тестване, ама на все по-високи цени? Щом в Дубай може, що пък и в Мюнхен да не може? 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 минути , luba_rizova каза:

Щом в Дубай може, що пък и в Мюнхен да не може? 

Подозирам, че в Мюнхен, макар и трудно, има шанс да може но.... тук при нас - тц

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам за вас, но на мен ми се скъса сърцето, когато му свърши водката на Матеев в Новогодишната нощ. 🙄Той, както знаем, умее да се измъква от всяка ситуация и набара уискито, но сигурно му е било тежко.....особено на другият ден.

Нещо, което започна като вътрешнофорумна закачка излиза извън контрол и @Георги Матеев и @ven62 вече се заплашват взаимно със съд и саморазправа. Затова е време за драстични мерки.

Нека се съгласим, че не е по силите на един магеланец хем да изкопае, хем да напълни с водка цял един басейн. Затова трябва да действаме дружно. В темата с имотите имаше предложение за магелански хотел. Аз предлагам да си направим Магеланска Дестилерия. 💥От една страна ще напълним басейна на Матеев, от друга ще имаме известна стабилност в задаващата се криза. Говоря за сериозно бизнес начинание, на което басейна да бъде част от рекламната кампания. Ще пускаме на пазара различни високо алкохолни напитки, но основен продукт ще бъде водка "Матеев" с нейните разновидности - "Матеев"  син етикет, "Матеев" червен етикет, "Матеев" с платинени стружки, безглутенова "Матеев" и т.н. 🤪Ще завладеем пазара, ще сме се погрижили за Матеев никога да не му свършва водката :beach:, ще спасим Вен от дискова херния и разоряване и всички ще сме щастливи. А и с толкова много водка тази тема ще стане особено оптимистична, вместо да депресира. А, кво' шъ кажете?🤓

• Харесвам 1
  • Браво 5
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 2 минути , Мари Николова каза:

Не знам за вас, но на мен ми се скъса сърцето, когато му свърши водката на Матеев в Новогодишната нощ. 🙄Той, както знаем, умее да се измъква от всяка ситуация и набара уискито, но сигурно му е било тежко.....особено на другият ден.

Нещо, което започна като вътрешнофорумна закачка излиза извън контрол и @Георги Матеев и @ven62 вече се заплашват взаимно със съд и саморазправа. Затова е време за драстични мерки.

Нека се съгласим, че не е по силите на един магеланец хем да изкопае, хем да напълни с водка цял един басейн. Затова трябва да действаме дружно. В темата с имотите имаше предложение за магелански хотел. Аз предлагам да си направим Магеланска Дестилерия. 💥От една страна ще напълним басейна на Матеев, от друга ще имаме известна стабилност в задаващата се криза. Говоря за сериозно бизнес начинание, на което басейна да бъде част от рекламната кампания. Ще пускаме на пазара различни високо алкохолни напитки, но основен продукт ще бъде водка "Матеев" с нейните разновидности - "Матеев"  син етикет, "Матеев" червен етикет, "Матеев" с платинени стружки, безглутенова "Матеев" и т.н. 🤪Ще завладеем пазара, ще сме се погрижили за Матеев никога да не му свършва водката :beach:, ще спасим Вен от дискова херния и разоряване и всички ще сме щастливи. А, кво' шъ кажете?🤓

Аз си представям и етикета вече - нещо в стилистиката на Джони Уокър, само че по-скоро Георги Матеев (фрикуент) Флайър - със самолетче и всичко 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.