Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 33 минути , Фил каза:

- Докторе, сега, като ми поставихте ваксината ... ще мога ли да правя секс?
- Разбира се... що за въпрос?!?
- Ами... понеже преди това не можех...
.........................................................................................
В тази връзка се замислих - Pfizer дали не могат да измислят някаква комбинирана ваксина 2 в 1 - срещу ковид и заедно с ...  ъъъъ ....онзи ...  другия им популярен продукт? :grin:

Като ме знаете колко съм креативен, аз дори съм готов с име на продукта: Боц&Боц.

Също и със слоган: "За да вдигнете самолета, първо трябва да ви пуснат на него!"

Освобождавам го от авторски права и им го подарявам, защото "велик" включва и "великодушен"!

• Харесвам 4
  • Смея се 24
Публикувано:
преди 50 минути , Фил каза:

.........................................................................................
В тази връзка се замислих - Pfizer дали не могат да измислят някаква комбинирана ваксина 2 в 1 - срещу ковид и заедно с ...  ъъъъ ....онзи ...  другия им популярен продукт? :grin:

Ама тази ще е само за 55+. 😉 В комплект с Астра Зеника и ей го, целиОт свят ще е защитен и... щастлив. 🤣🤣🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

- Докторе, сега, като ми поставихте ваксината ... ще мога ли да правя секс?
- Разбира се... що за въпрос?!?
- Ами... понеже преди това не можех...

Аз си го бях задавал подобен въпрос преди няколко седмици: "Като се има предвид, че виаграта е била мислена като лекарство за сърдечни проблеми, пък видяхме какво стана, да не стане така, че като ни бият сега на Pfizer ваксината и да ходим надървени до другата ваксина"

P.S. Ще ме извинявате за думата "надървени", ама не се сетих за по-мек синоним. Пък и то в тая ситуация за меки неща място няма 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 10 минути , ivailo_radev каза:

Аз си го бях задавал подобен въпрос преди няколко седмици: "Като се има предвид, че виаграта е била мислена като лекарство за сърдечни проблеми, пък видяхме какво стана, да не стане така, че като ни бият сега на Pfizer ваксината и да ходим надървени до другата ваксина"

P.S. Ще ме извинявате за думата "надървени", ама не се сетих за по-мек синоним. Пък и то в тая ситуация за меки неща място няма 😄

Еректирали

При вотрата вълна/локдаун ми омекна мозъка.

С ужас чакам третата...

...

И тогава вече ще ги съдя т.е. жена ми ще ги съди.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Имам и нов: "Увеличи си всички шансове!"

И размислих за освобождаването от авторски права. Аз нямам нужда да правя подаръци, за да ме харесват хората! Славата е и пари! Затова ако искат да ползват някое от творенията ми, цената за всяко е 1 000 000 имперски кредита.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 20 часа, DaBo каза:

Никой не смее да лиши тоз изстрадал народ от най-милото му - водката, опс горілка! 🤣

"горілка" предполагам няма нищо общо с горилка, малка маймуна горила, а нещо като горЕлка, т.е. изгаряне на гърлото 😃

Публикувано:
преди 6 часа, ivailo_radev каза:

Отчаян гражданин /или гост на столицата/ иска Файзер

https://mysofia.bg/places/neveroiatna-prostotia-v-centara-na-sofia-ekshibicionist-si-svali-gastite-i-se-pokaza-nazivo-na-ogromni-led-ekrani-04-02-2021/?fbclid=IwAR3F0iUvJ7zzIsDHbosrDbEUV7ZIlb5awAYnzgAkvVNnTvY3Vet5VQ0GS_Y

• Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

"горілка" предполагам няма нищо общо с горилка, малка маймуна горила, а нещо като горЕлка, т.е. изгаряне на гърлото 😃

Това е украинската дума за водка. Не съм се замисляла за произхода, но има логика. 😜

• Харесвам 1
Публикувано:
На 28.01.2021 г. в 20:52, luba_rizova каза:

Моето джипи, дърта е, слага ваксините, има сестра, но боцка лекарката. Не мисля, че повечето не могат да боцкат, напротив. И манипулационна си имат всички, и изобщо няма проблем. И противогрипната тя ни би. Но това не пречи да си има и други центрове за ваксинация, само ваксина да има. 

Моето джипи изпада в ужас при вида на инжекция. Разказвала ми е, че се е налагало да я държат трима души за манипулация, а пък едва ли тежи 55 кг 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Месец след изготвянето на "официалния" списък с желаещи да бъдат ваксинирани в моята служба, това се случи в четвъртък за първите 16 човека. Малко инфо за организацията в Пирогов :

Определен е малък кабинет - 119. В него се влиза на групи по трима. Една сестра мери кръвно и раздава термометри. Температура над 37 и кръвно над 140/80 са неприемливи. След това се поставя инжекцията, която е съвсем невзрачна като усещане. Не знам дали , защото пироговци са еталон за манипулации или защото иглата е съвсем тънка. През това време друга сестра попълва в компютър данните от една бланка,

IMG_20210204_151615.jpg.c9c7307fb5ca654d9d3dfb05ddf604ce.jpg

която е предварително раздадена и попълнена в коридора, където има и бланки с информация за ваксината на Pfizer - BioNtech. През цялото време подробно отговарят на всички въпроси, дори когато те са свързани с еднорози и внушения от извънземни. Не дадоха и никаква гаранция, че в спринцовката има чип. 

Преди да ти пожелаят приятен ден връчват хвърчащо листче ( без подпис и печат ) с името ти, дата и номер на партидата на ваксината , дата на следваща ваксинация, което е силно препоръчително да пазиш поне до втората доза. В нашия случай това ще е 4.03. - месец след първата. Няма лекар - бил на повикване. Групата ни мина за малко повече от час. 

Ваксината в момента беше на Moderna. 

На следващия ден всички се оплаквахме само от болка на мястото на ваксинацията в различна степен. 

• Харесвам 20
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Не мога да разбера какво се случва ако си направил тест, изпратил си го в РЗИ  ,как става самото отпадане на карантината? Те ти изпращат мейл ? Обаждат се , че вече си свободен да излизаш или се подразбира от само себе си, че след като си го изпратил всичко е наред? Времето навън е прекрасно и много съм изкушена да изляза, ама не знам дали е редно....

Публикувано:

Най-добрият имунитет срещу всички антигенни компоненти на вируса се придобива след преболедуване. Това коментира тази сутрин пред Би Ти Ви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/05/4171593_prof_kantardjiev_nai-dobriiat_imunitet_e_pridobitiiat/?fbclid=IwAR2-U7KP5fLYfThFJaUfhEHIcDM8skssdQB7mirZghu-5kMOdcTTF9a5obM

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 52 минути , Брани каза:

Ето това ни чака!!!

Подозирам покачване на смъртността от инфаркти след този филм. Трябва да бъдат забранени такива филми в сегашната ситуация, при положение, че има толкова много хора, които живеят в огромен страх от вируса в момента.

• Харесвам 10
Публикувано:

Здравейте,

Някой може ли да даде съвет за клиники, които правят ПСР тестове в Мадрид в централната част, където персонала говори добър английски и резултатите наистина излизат за 24 часа? Най-добре ще е, ако имате и опит с подобни, че като гледам повечето работят само от понеделник до петък, нищо не се споменава за тестове в събота. Всяка информация е добре дошла!

Публикувано:

@agenta,  аз съм правил тестове само в университета и за съжаление нямам лични впечатления от други клиники, но миналата пролет се наложи спешно да ходя с дъщеря ми на лекар, заради разбита уста при падане и отидохме в англоамериканската клиника. Бяхме мноог доволни и там всички говореха отличен английски. Пробвай да питаш дали не правят тестове сега.

Unidad medica angloamericana

Calle del Conde de Aranda, 1, 1º Izquierda, 28001 Madrid

Tel: 914 35 18 23

@samuraika, не се шегувай, много добре знаеш, че свободата в европейския смисъл на думата им е непозната и на японците и на корейците, за китайците да не говорим.

@Masmiya, ако си мислиш, че заради моето неносене на намордник на улицата се заразяват хора, в заблуда ще си. В Мадрид-град, от 3 милиона и половина население, за почти година съм виждал без намордник сигурно 30-40 души общо. Е, и?! Пак се заразяват с разни вируси, защото просто тези намордници явно не помагат. Аз си ходя без намордник по улиците и вече са ме срещали ченгета няколко пъти, не ме глобяват, защото аз винаги ходя с електронна незапалена цигара и симулирам активно пушене. И между другото, 2020 година се оказа най-здравата година за мен. Не само, че никаква корона не ме хвана, ами даже и една настинка нямам през цялата година. Така че, съжалявам, но не съм заразявал никого със страшната корона. Много ме е страх от нея ще знаеш. Цял ден ме облива студена пот от страх.

Вече съм убеден, че тази простотия с пландемията ше продължи или до тотално унищожение на икономиката и всякакви права и свободи или докато на повечето хора не им писне в глобален мащаб и не кажат СТИГА и излязат най-после на улицата!

А, иначе този месец ще наруша доста правила, имаме 3 рождени дни да празнуваме, няма как.

• Харесвам 8
  • Браво 3
Публикувано:

Crazy horse, впечатленията са ми че не само теб не те ловят вирусите,те някакси изчезнаха ,след появата на ковид.... децата тази година не са излизали в грипна и като цяло заболеваемостта е по-ниска . Всичко е Корона от 1 година насам. Скоро се случи да звъним на спешна помощ, мъжа ми имаше кръвно 170 -да вземе валидол щом не е бил контактен и щом нямало вариант да е заразен от корона вирус казаха...

• Харесвам 1
  • Шок 2
Публикувано:
преди 24 минути , Crazy Horse каза:

И между другото, 2020 година се оказа най-здравата година за мен..... даже и една настинка нямам през цялата година.

Този "феномен" се наблюдава в цял свят и единственото логично обяснение за него е, че хората, носейки маски и спазвайки дистанция си предават в пъти по-малко от обичайните вируси. Т.е. хората около теб, спазвайки мерките, предпазват и теб. Далече съм от желанието за спор, разбирам, че това си е някаква твоя война, но ще се радвам, ако поне се замислиш върху тази хипотеза 🙂

• Харесвам 16
  • Смея се 2
Публикувано:

Маските изобщо не помагат ,аз си носих стриктно маската ,дезинфекцирах се със спирт нон стоп,носих ръкавици,а миналия март дори дезинфекцирах кучето след разходка 😆😆 ,пазих се и пак се заразих..

Просто с корона вируса,решиха да редуцират възрастните хора,за да не лежат на социалната система и болните с хронични заболявания да не лежат на здравната.Защо децата не боледуват,а само пренасят вируса,защо младите го карат по-леко.?

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 часа, Брани каза:

Ето това ни чака!!!

Мхм... Бай Бей винаги успява да се задържи на върха на гребена на вълната и да направи някой кинт с катастрофичните си мегапродукции.

Все пак благодаря за предупреждението. Ще се обзаведа с блиндирана врата и съответните капаци за прозорци :smile:

+ суха храна и евентуално тунел за евакуация. :beach:

• Смея се 1
Публикувано:

Почти една година след началото на пандемията и някои още не са разбрали, че маските от плат не пазят носещия ги от заразяване, а обратното, намаляват риск носещият я, ако е болен, да зарази други. 

А Crazy Horse, нямам идея защо е обръщението към мен, никога не съм твърдяла, че това ти не носиш маска, е довело до заразяване на хората в Мадрид. 

Върни се и прочети мненията ми отново. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Този "феномен" се наблюдава в цял свят и единственото логично обяснение за него е, че хората, носейки маски и спазвайки дистанция си предават в пъти по-малко от обичайните вируси. Т.е. хората около теб, спазвайки мерките, предпазват и теб.

Тази теория е забавна, посмях се добре, благодаря! Но, не съм последавател на новата религия. Не съм свидетел на коронавируса от последния ден с други думи. Теорията издиша. Защо пазят мен, а себе си не опазват като носят всички намордници?! Но, няма да спорим, аз уважавам и последователите на тази религия, поне в обществени разговори.

@Masmiya, извинявай, грешно съм те разбрал явно или съм объркал потребителя.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, moli84 каза:

Маските изобщо не помагат ,аз си носих стриктно маската ,дезинфекцирах се със спирт нон стоп,носих ръкавици,а миналия март дори дезинфекцирах кучето след разходка 😆😆 ,пазих се и пак се заразих..

Просто с корона вируса,решиха да редуцират възрастните хора,за да не лежат на социалната система и болните с хронични заболявания да не лежат на здравната.Защо децата не боледуват,а само пренасят вируса,защо младите го карат по-леко.?

Макрон вчера публикува снимки *как да се пазим* и имаше доста коментари...*е тогава ти защо се зарази?*

Аз от доста време си го мисля колко световни лидери го изкараха вече вируса...как пък маските, мерките и т.н. реално не дадоха резултат при тях...

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.