Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , Радо каза:

В случай, че сте го пропуснали това:

Нов вариант на COVID-19 тръгна от Южна Калифорния

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Nov-variant-na-COVID-19-tragna-ot-IUzhna-Kaliforniia_165054.html?fbclid=IwAR2G3JQVtJ5R3e8PYPkYhPwmYklmHf6aeZIP10Zpnhxf5TSSlOcpD6x399I

Щам, ваксина, щам, ваксина, роднина, милиционер ... 🙂

Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

Щам, ваксина, щам, ваксина, роднина, милиционер ... 🙂

Така е. Има и още по-нов супер заразен щам във Флорида. И съответно domestic travel restrictions.

Има обяснение за случващото се 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 14 минути , Радо каза:

В случай, че сте го пропуснали това:

Нов вариант на COVID-19 тръгна от Южна Калифорния

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Nov-variant-na-COVID-19-tragna-ot-IUzhna-Kaliforniia_165054.html?fbclid=IwAR2G3JQVtJ5R3e8PYPkYhPwmYklmHf6aeZIP10Zpnhxf5TSSlOcpD6x399I

Ще има и други:немски,японски,източноевропейски, руски, австралийски, северноафрикански, индийски и още много други... И така докато Свят светува! 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 17 минути , Tesh каза:

Време е да позволят поне на ваксинираните да пътуват свободно. 

Дори съм на мнение, че може да се измисли регистър на преболедувалите вируса,  с което да освободят и тях за пътувания. 

а да си сложим по една жълта звезда на гърдите не преболедувалите и не ваксинираните не искатe ли???

• Харесвам 11
  • Браво 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 13 минути , giafil каза:

а да си сложим по една жълта звезда на гърдите не преболедувалите и не ваксинираните не искатe ли???

Набързо спретнах нещо подходящо. Мога да направя и син - за левскари!

covid.jpg.44ef34a117db2754c2c95bd4efc7c819.jpg 

Не е подарък! Запазвам си правата!!!

Публикувано:
преди 22 минути , giafil каза:

Гледай какво хубаво лого има, ти звезди ще си слагаш 😄

image.png.c0d538afffd5d8974d23cfde3462d767.png

преди 2 минути , Брани каза:

Набързо спретнах нещо подходящо. Мога да направя и син - за левскари!

covid.jpg.44ef34a117db2754c2c95bd4efc7c819.jpg 

Не е подарък! Запазвам си правата!!!

Изпревари ме с две секунди 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 46 минути , Tesh каза:

Дори съм на мнение, че може да се измисли регистър на преболедувалите вируса,  с което да освободят и тях за пътувания. 

Абе какво ще се занимават да гледат кой какво та и регистри да правят. Направо да ни трепят тези НЕваксинираните, НЕдоволните от мерките, НЕпрекаралите болестта на века и готово. Има човек - има проблем, няма човек-няма проблем.

Ама кой после ще им плаща парите за тестове , кой ще работи и внася данъци.... ?

Та по-добре в трудово възпитателни лагери . Хем ще работим, хем няма да им противоречим.

• Харесвам 7
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Гледай какво хубаво лого има, ти звезди ще си слагаш 😄

image.png.c0d538afffd5d8974d23cfde3462d767.png

Изпревари ме с две секунди 😄

Пак сме на една вълна, чак е плашещо! 🙂

Но моето е нарочно проектирано да изглежда малко по-дружелюбно - като мил барбарон 🙂

Публикувано:
преди 40 минути , giafil каза:

Излишно хаплив и грозен коментар. 

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 1 час, Velyana каза:

Мъжа ми се прибира до Бг скоро , но още не изискваха тестове, и каза че на летището в Цюрих можеш да си направиш PCR тест на скромнат цена от 200 франка 😂. Така, че не само в България се плаща.

Съпоставено с минималните заплати в Швейцария и PCR тест при заплатите в България, разликата се вижда.

А и на нашето летище, не се правят PCR тестове.

П.С Не е заяждане, просто за съжаление това са фактите. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Мирослав Василев каза:

Съпоставено с минималните заплати в Швейцария и PCR тест при заплатите в България, разликата се вижда.

П.С Не е заяждане, просто за съжаление това са фактите. 

Дори за Швейцарците 200 франка е скъпо , защото освен заплатите и разходите за живот са много високи, но това е друга тема за разговор. ☺️ А примера за летището го дадох, защото знаех цената иначе не знам колко струва в някоя лаборатория да ти направят тест ( не ми се е налагало  да се информирам).

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 минути , Мирослав Василев каза:

По този повод, в автобусите които превозват от терминала до самолета има разлепени стикери че на Летище София може да си направиш и бърз тест и ПСР тест . Бърз до 15 минути, ПСР до 12 часа. Посочеено е че работят 24 часа. Не е ясно как влизаш в летището 12 часа преди полета ( като се влиза само с бордна карта и предстоящ полет) , правиш си тест и после се връщаш пак за да летиш , а и не е ясно защо ще го правиш там, но... има го като реклама

ПП. Може би за тези които влизат в страната без тест да могат да се тестват още на летището и така да им отпадне карантината.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Velyana каза:

иначе не знам колко струва в някоя лаборатория да ти направят тест

Аз знам за около 130 франка, но дали във всички лаборатории е еднаква цената нямам представа.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не мога да кажа колко са опасни летищата и самолетите, но в последната година сме пътували доста често с БДЖ и с градски транспорт около София и не сме се заразили досега. Макар че там е пълно с хора, които не носят никакви маски 🙂 (рейсове № 3, 5, 98, 70).

На мен последният полет беше на 1. март 2020 всъщност.

Иначе на връщане от командировка в Малта през декември 2019 се заразих с грип в самолета от едни кашлящи деца от другата страна на пътеката. После си бях болен 1 седмица вкъщи.

Иначе един приятел се зарази в Дубай на Нова година с ковид. Беше в карантина тук. Просто тестовете не хващат всеки случай. Но е невъзможно да се каже дали се е заразил в самолета или на място в Дубай. Лошото е, че в самото начало заради алчност не забраниха всички полети от Китай още на 1 януари и вирусът плъзна навсякъде. Щото при еболата в Западна Африка спряха самолетите...

Иначе по мои груби сметки, може да се очаква някакво влошаване на ситуацията в следващия месец у нас, защото застудя отново ие време за втората зимна вълна на ОРЗ. Тя нормално си почва след междусрочната ваканция на учениците.

• Харесвам 10
Публикувано:

Старият щам на короновируса е отживелица, вече ще съществуват само новите, посочи Лъчезар Томов  :grin:

https://tribune.bg/bg/obshtestvo/matematik-na-1-mart-shte-imame-mezhdu-1500-i-2500-zarazeni-s-covid-19-na-den/?fbclid=IwAR3qOgl8hS0YQ41NRLWodb3goOm_QPdeGu02SQk3BAQNQIqqJ4-f2JZ_K2E

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 часа, Zaro каза:

Ами някои хора просто не ги хваща, не са чувствителни на вируса. Та дори и бубонната чума е подминавала хора, въпреки купищата заразени около тях. 

Като чуя "чума" и "коронавирус" се сещам само за това https://www.facebook.com/petervanev/videos/10220271828119587/ (съжалявам за лирическото отклонение) 😄

• Смея се 7
Публикувано:
Преди 1 час, Tesh каза:

Излишно хаплив и грозен коментар. 

Хаплив и грозен ли?

преди 2 часа, Tesh каза:

А този какъв е?

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 31 минути , funny каза:

Старият щам на короновируса е отживелица, вече ще съществуват само новите, посочи Лъчезар Томов  :grin:

https://tribune.bg/bg/obshtestvo/matematik-na-1-mart-shte-imame-mezhdu-1500-i-2500-zarazeni-s-covid-19-na-den/?fbclid=IwAR3qOgl8hS0YQ41NRLWodb3goOm_QPdeGu02SQk3BAQNQIqqJ4-f2JZ_K2E

Току що прегледах част от публикациите на математикът. 

Покрива много теми - поезия, статистическите изследвания върху самолетните брони,Либерализъм и епидемии, свободата, Брекзит и изкуственият интелект и др.

Всестранно развит е....

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 24 минути , AlexandraKo каза:

Хаплив и грозен ли?

А този какъв е?

Какво лошо в това да се даде повече свобода на хора, които от медицинска гледна точка не са опасни. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Още когато започна ваксинацията, гледах едно интервю с една дама специалист по вирусология с няколко научни степени, която каза нещо от рода " не си мислете, че има достатъчно изследвания относно негативните странични ефекти на задължителните ваксини, които си поставяме от десетилетия. Това е огромен обем информация и няма кой и как да проследи зависимости между дадена ваксина и развити болести на по-късен етап. Краткосрочно, може би, но дългосрочно няма как да се изолират фактори като ген, начин на живот, среда и т.н." Сетих се за това интервю по повод на статията за Израел, която Георги посочи няколко поста по-нагоре.

Колкото до Израел, не вярвам да продължат с изхвърлянето на ваксини, предвид на какви цени ги взеха, като нищо ще развият ваксинационен туризъм. 🙂

А аз звъннах на личната още миналата седмица и се записах за ваксинация. Сестрата поиска трите ми имена, дата на раждане и тел. номер. Каза, че нито има информация кога, нито с коя точно ваксина ще започне масовата ваксинация.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 минути , Tesh каза:

Какво лошо в това да се даде повече свобода на хора, които от медицинска гледна точка не са опасни. 

Май се оказва, че точно ваксинираните са по-опасни! 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 минути , crazyhorse каза:

Май се оказва, че точно ваксинираните са по-опасни! 

Ако е така е лошо, това ще рече че позитивизма от ваксините рухва, но ако извода ти е от писанията за Израел, то това изобщо не е така. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 57 минути , Радо каза:

Току що прегледах част от публикациите на математикът. 

Покрива много теми - поезия, статистическите изследвания върху самолетните брони,Либерализъм и епидемии, свободата, Брекзит и изкуственият интелект и др.

Всестранно развит е....

Жалко, че обществото съди за математиците и близките до тях професии по тези двама телевизионери.

Всъщност, доколкото лекари познавам ... и при тях е така.

• Харесвам 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.