Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Ай сега кажи че и на жените им се уголемяват джуките и ще "преизпълним петилетката за 5 месеца" с ваксините.

Увеличават се.

Но не джуките 😉

• Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Goal & Boss каза:

Увеличават се.

Но не джуките 😉

Защо ли съм сигурна че не са и мозъчните полукълба ... :scratch_one-s_head:

Нещо по-съществено ще да е.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , Goal & Boss каза:

Колеги магеланци, не искам да ви сугестирам, но вече в няколко авторитетни медицински издания излязоха независими една от друга публикации за ...

Не водя полов живот и това не ме интересува. За мен важното е да се увеличава величието!

• Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 часа, Tesh каза:

Абсолютно не съм съгласен. 

Ако бизнеса е спрял напълно, както е в този пример 10 човека отиват на борсата взимат си същите суми, а работодателя няма разход за между 6 и 9 месеца. 

Да ти кажа, хич не са ти ясни нещата. В едно изречение правиш три грешки, с което подвеждаш хора, които четат. "10 човека отиват на борсата"- ако отговарят на куп условия, едно от които е последните три години да не са били на "борсата". "взимат си същите суми"- не, получавят 60% от средномесечния осигурителен доход за 2 год. назад /не е точно така, но става сложно със среднодневно възнаграждение по брой дни/. "а работодателя няма разход за между 6 и 9 месеца" може би имаш предвид какъв е срокът за получаване на парично обезщетение за безработица, е той е между 4 и 12 месеца, или нула. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 8 минути , Nik каза:

Да ти кажа, хич не са ти ясни нещата. В едно изречение правиш три грешки, с което подвеждаш хора, които четат. "10 човека отиват на борсата"- ако отговарят на куп условия, едно от които е последните три години да не са били на "борсата". "взимат си същите суми"- не, получавят 60% от средномесечния осигурителен доход за 2 год. назад /не е точно така, но става сложно със среднодневно възнаграждение по брой дни/. "а работодателя няма разход за между 6 и 9 месеца" може би имаш предвид какъв е срокът за получаване на парично обезщетение за безработица, е той е между 4 и 12 месеца, или нула. 

Искам да кажа, че има варианти, а не да заблуждавам някой. 

Аз не виждам, какво толкова постигна с тези пояснения. 

Винаги има, ако. 

Говорим за общата ситуация. 

Мисля, че е ясно на всеки, че не можеш да излизаш всяка година на трудовара борсата и без да ни го кажеш. 

Публикувано:
преди 13 часа, AlexandraKo каза:

Хехе, ваксината на АЗ е най-евтината-няма и 2 евро.

Нали уж, бяха платили на Пфайзер, дето е по 12...

Очевидно не е и много търсена. В Германия има недостиг на ваксини за бабите, в същото време с ваксината на АЗ може човек да се ваксинира още в понеделник (през уикенда не работят просто) и то без значение  на каква възраст е. Т.е. за над 65 годишни не е одобрена де, ама от 18 до 64 може всеки, когато поиска. Ама никой не иска и календара с часовете е свободен.

https://www.doctolib.de/institut/berlin/ciz-berlin-berlin?pid=practice-158436

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 40 минути , ivailo_radev каза:

Очевидно не е и много търсена. В Германия има недостиг на ваксини за бабите, в същото време с ваксината на АЗ може човек да се ваксинира още в понеделник (през уикенда не работят просто) и то без значение  на каква възраст е. Т.е. за над 65 годишни не е одобрена де, ама от 18 до 64 може всеки, когато поиска. Ама никой не иска и календара с часовете е свободен.

https://www.doctolib.de/institut/berlin/ciz-berlin-berlin?pid=practice-158436

Всеки, който поиска може да се ваксинира в Берлин с ваксината на АЗ?

Това къде го пише?

Аз разбрах, че още се ваксинират само хората от съответната група,  получават покана и след това могат да изберат час за ваксинирането. Някъде пишеше, че тези, които са под 65 били задължени да се ваксинират с АЗ. Тези над 65 могат да избират ваксина. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Masmiya каза:

Всеки, който поиска може да се ваксинира в Берлин с ваксината на АЗ?

Това къде го пише?

Аз разбрах, че още се ваксинират само хората от съответната група,  получават покана и след това могат да изберат час за ваксинирането. Някъде пишеше, че тези, които са под 65 били задължени да се ваксинират с АЗ. Тези над 65 могат да избират ваксина. 

Да, неправилно съм се изразил с всеки. Всеки, който е получил вече код за записване е точната формулировка.

Zu Ihrer Information: In jedem Fall ist es notwendig, dass Sie einen Terminbuchungscode durch die Senatsverwaltung für Gesundheit, Pflege und Gleichstellung erhalten haben, ansonsten können Sie leider keinen Termin für die Impfung buchen. Doctolib ist eine Plattform zur Buchung und Verwaltung von Impfterminen, eine Vergabe von Terminbuchungscodes durch Doctolib findet nicht statt.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , ivailo_radev каза:

Да, неправилно съм се изразил с всеки. Всеки, който е получил вече код за записване е точната формулировка.

Zu Ihrer Information: In jedem Fall ist es notwendig, dass Sie einen Terminbuchungscode durch die Senatsverwaltung für Gesundheit, Pflege und Gleichstellung erhalten haben, ansonsten können Sie leider keinen Termin für die Impfung buchen. Doctolib ist eine Plattform zur Buchung und Verwaltung von Impfterminen, eine Vergabe von Terminbuchungscodes durch Doctolib findet nicht statt.

В София, в МЦ Пирогов, явно може всеки да се ваксинира с АЗ. Което малко обърква спазването на запазените часове, но мога да преглътна една опашка...

• Харесвам 4
Публикувано:

Решението за прескачане на колебаещите се или нежелаещи е много раумен ход. Не беше справедливо всички останали да се превръщат в техни заложници. 

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

Аз чета, че и пред Пирогов вече само записвали и давали часове за другата седмица...ама да не подведа някого.

Ами ние сме на опашката. По принцип имаме запазени часове от 10 до 10:55 цялата група, на 5 минути. Май казват, че има 4 кабинета, които ваксинират. 

Днес, не за следващата седмица. 

Ако някой идва, да донесе хек! 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , bad kid каза:

А как сте си взели часове? 

Проверяваха в четвъртък за близки и познати, които могат да имат интерес. Ние имахме.

П.П. не сме чули, че ни викат. Трудно е да си в края на опашка, но да чуваш кой е наред на входа 🙂

Ама ще стане де 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Ами ние сме на опашката. По принцип имаме запазени часове от 10 до 10:55 цялата група, на 5 минути. Май казват, че има 4 кабинета, които ваксинират. 

Днес, не за следващата седмица. 

Ако някой идва, да донесе хек! 

А, точно цитирах предишният ти пост, че нещо не мога да се ориентирам в противоречивата информация,която виждам по-медиите и ти ме зарадва със следващият 🙂

Кажи, моля те, как става записването, има ли вече "зелените коридори" за хора извън фазите?

• Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)
преди 37 минути , Мари Николова каза:

А, точно цитирах предишният ти пост, че нещо не мога да се ориентирам в противоречивата информация,която виждам по-медиите и ти ме зарадва със следващият 🙂

Кажи, моля те, как става записването, има ли вече "зелените коридори" за хора извън фазите?

Да, пробно има тази седмица зелени коридори, за другата ще се опитат да се организират по-добре като видят как върви и тн. 

П.П. готови сме, ваксинирани. Втора доза на 29.04. Явно все пак ще си сменим празничните билети от уиз.

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 10
Публикувано:

Усъвършенстването на ваксините и разчитането и обобщаването на данни е на пълен ход. Очаквам Moderna, която има подобни, на исканите от конкурента й разрешени температури за съхранение, да се включи с нови данни.

Обнадеждаващи новини за съхраняването на  ваксината на Pfizer/BioNTech :

Компанията Pfizer и германският ѝ партньор BioNTech са поискали от здравния регулатор в САЩ да облекчи режима за съхраняване на ваксината им срещу COVID-19. Ако федералната агенция за храните и лекарствата (FDA) даде съгласието си, продуктът ще може да се съхранява във фризери, каквито имат аптеките.

Решението на FDA - ако одобри искането - може да повлияе и на други регулатори да направят промяната, особено в държави, които имат затруднения с поддържането на т.нар. студена верига - мрежата за разпространяване и поставяне на дозите, изискваща специални фризери и контейнери за пренос с температура от -60 до -80 градуса.

Според новите данни, внесени във FDA дозите ще може да се съхраняват при температури от -15 до - 25 градуса в продължение на две седмици. Аптечните фризери поддържат без проблем температури в рамките на -18 градуса.

Едно от обясненията защо "Комирнати" трябва да се съхранява при толкова ниска температура, е бързото ѝ създаване. Според BioNTech изискването за дългосрочно съхраняване и превоз приз минус 70 градуса е от предпазливост, тъй като тестовете за стабилност и устойчивост на продукта са започнали относително късно.

Програмата за разработване на ваксина срещу COVID-19 започва още през януари 2020 г., като се работи паралелно по четири варианта. Но изборът на един от тях става през юли и чак тогава започват тестовете за стабилността му при различни температури.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 часа, Tani каза:

И аз днес първа доза с Пфайзер, втората на 12.03. 🙂

Минах в манипулационната в 9 часа. През деня нямах никакъв дискомфорт и бях на работа. Снощи, около 9 (12 часа след имунизацията) започна лека треска, без температура и така цяла нощ. Днес съм малко „отпаднала“. За сега е това. Бях чела, че денят след ваксинита трябва да се предвиди като свободен. Потвърждавам: По възможност не поемайте важни ангажименти и си предвидете деня след ваксината за почивка J

[А1]

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

П.П. готови сме, ваксинирани. Втора доза на 29.04.

Защо след толкова много време, не беше ли 2-3 седмици интервала? Или е клавиатурна грешка?

Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Защо след толкова много време, не беше ли 2-3 седмици интервала? Или е клавиатурна грешка?

Астра Зенека се с интервал между 4 и 12 седмици за двете дози. Нашите казаха, че ще са на по-големи интервеали с цел да се ваксинират повече хора с наличните дози, за да има някаква защита за повече хора.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , Victoria каза:

Астра Зенека се с интервал между 4 и 12 седмици за двете дози. Нашите казаха, че ще са на по-големи интервеали с цел да се ваксинират повече хора с наличните дози, за да има някаква защита за повече хора.

Даже препоръката е да се слага след 10та седмица.

Публикувано:
преди 6 минути , neuromancer каза:

Според най-новите проучвания, по-голям интервал между двете дори дава по-добра защита за населението от епидемологична гледна точка. И в Германия увеличиха интервала. 

A 3-month dose interval might have advantages over a programme with a short dose interval for roll-out of a pandemic vaccine to protect the largest number of individuals in the population as early as possible when supplies are scarce, while also improving protection after receiving a second dose.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00432-3/fulltext

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Tani каза:

Минах в манипулационната в 9 часа. През деня нямах никакъв дискомфорт и бях на работа. Снощи, около 9 (12 часа след имунизацията) започна лека треска, без температура и така цяла нощ. Днес съм малко „отпаднала“. За сега е това. Бях чела, че денят след ваксинита трябва да се предвиди като свободен. Потвърждавам: По възможност не поемайте важни ангажименти и си предвидете деня след ваксината за почивка J

[А1]

Моя позната, лекарка, се ваксинира с Пфайзер. Каза, че след втората доза реакцията на организма е била по-бурна. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Да, пробно има тази седмица зелени коридори, за другата ще се опитат да се организират по-добре като видят как върви и тн. 

П.П. готови сме, ваксинирани. Втора доза на 29.04. Явно все пак ще си сменим празничните билети от уиз.

Линдс, а сертификат ще ви дадат ли, какво казаха? Има ли вече някаква одобрена форма за това. 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.