Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Victoria каза:

Астра Зенека се с интервал между 4 и 12 седмици за двете дози. Нашите казаха, че ще са на по-големи интервеали с цел да се ваксинират повече хора с наличните дози, за да има някаква защита за повече хора.

Аха, ама така не става за ваксинационен туризъм...

Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

и аз минах преди малко - във ВМА, супер бързо стана всичко; с Модерна, @Роми ти днес имаш ли някакви странични реакции?

Почти никакви. Вчера изобщо не чувствах мястото на ваксинация, днес като натисна ръката го чувствам. Но при мен каквато и да е инжекция или вземане на кръв не минават леко. Така че на практика е по-добре от очакваното дори.  

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 32 минути , neuromancer каза:

Аха, ама така не става за ваксинационен туризъм...

За твоя случай е трудна работа. 😕 Евентуално като вариант вземане само на първата доза, която също осигурява някакво ниво на защита...

Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Да, пробно има тази седмица зелени коридори, за другата ще се опитат да се организират по-добре като видят как върви и тн. 

П.П. готови сме, ваксинирани. Втора доза на 29.04. Явно все пак ще си сменим празничните билети от уиз.

можете нищо да не си сменяте, във ВМА не дават точна дата за втора доза, просто човек трябва да се яви между 4 и 12 седмици след първата, най-новите данни са, че максимален ефект при АЗ има, ако втората доза се постави след 3 месеца; най-вероятно всеки ще може да се яви където му е удобно, те си гледат в Единната система кой с каква ваксина е

в моето електронно здравно досие се появи информация за поставената доза, 2 часа след инжекцията - някакъв номер, вид на ваксина, дата за втора доза и данни за лекаря, който ми е сложил инжекцията

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, antea каза:

и аз минах преди малко - във ВМА, супер бързо стана всичко; с Модерна, @Роми ти днес имаш ли някакви странични реакции?

Във ВМА в момента ваксинират с Астра Зенека. Модерна е свършила.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 35 минути , miroslava каза:

В момента ваксинират на свободен принцип.

Какъв е реда за ваксиниране във ВМА? Отиваш сутрин и се редиш на опашка или се записваш във ВМА и ти казват, кога  да отидеш за ваксината? Имаме ли право за избор на ваксина?

Аз искам Файзър или Модерна, дали ще има другата седмица? 

Публикувано:
преди 56 минути , Victoria каза:

@antea и @Роми вие като приоритетна група ли се ваксинирахте или на свободен принцип?

При мен беше като приоритетна група. мои близки се ваксинираха по желание, но с Астра Зенека. То най-вероятно няма и никаква разлика.... 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, EliNik каза:

Какъв е реда за ваксиниране във ВМА? Отиваш сутрин и се редиш на опашка или се записваш във ВМА и ти казват, кога  да отидеш за ваксината? Имаме ли право за избор на ваксина?

Аз искам Файзър или Модерна, дали ще има другата седмица? 

Не знам. Аз отидох, наредих се на опашката. Излезе една сестра и каза да пишем Астра Зенека на формуляра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно ще продължат т.н. "зелени коридори". За който се интересува :

"Нека хората да следят информацията на сайтовете на областните управители", призова министърът и допълни: "Обсъждаме възможността за „зелени коридори“ и през седмицата в определени часове".

"В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен е министърът.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-angelov-kaza-koga-trygva-onlajn-zapisvane-za-vaksina-video-2261166?fbclid=IwAR30klWi8Mtrp0GzYVnSqGRH5w3y0OTSW1H6ER8HyOvHzwS3a6NwWXja6d8

• Харесвам 4
Публикувано:

От тая новина излиза, че зелените коридори са събота и неделя, защото ваксините ще се изчерпят до понеделник ако се запази темпа на ваксиниране.

Т.е. ако искате да ви ваксинират възможно най-скоро, утре се наредете на опашката. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

Линдс, а сертификат ще ви дадат ли, какво казаха? Има ли вече някаква одобрена форма за това. 

Не знам какво ще ни дадат и дали. Попълнихме бланки с лични данни и се очаква от Пирогов да въведат информацията за ваксина, флакон, дата и тн в някаква си единна система 🙂  Не е нужно да информирам личен лекар. 

В общи линии имаше ваксини за нас: без заболявания, достолепна възраст или рискова професия, така че отидохме и ни поставиха. За мен цялото чудене и мислене е тотално ненужно, аз не боледувам, не пия антибиотици, нямам реакции към ваксини, нито някакви алергии. Приемам го като социален ангажимент, тоест ако е възможно, да защитя някой по-уязвим. Също да съм по-спокойна преди тест, защото бих искала да пътуваме все пак някога отново.  

• Харесвам 18
  • Благодаря 1
Публикувано:

сертификат за ваксинацията може да се свали пак от същото електронно досие, където се вижда и сегашната първа доза, но ще е наличен там след втората доза

който няма електронен подпис може да си вземе сертификата от личния лекар, който също има достъп до системата

Цитат

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден и QR код, за да може да има до него лесен достъп от всяка точка на света

от някакво изявление на здравния министър

ей го как изглежда

download~29.m.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:

А вярно ли е че този сертификат ще бъде валиден 6 месеца и след това пак трябва да се слага ваксина за да се поднови сертификата /или ваксинационния паспорт както го наричат/? 

Мирослав Василев
Публикувано:

Майка ми е говорила с един от хората, който поставя ваксината и той е казал, че е бил ваксиниран преди две седмици и с втората доза, но все още няма готов сертификат.

Така че, по-рано от две седмици след втората доза, няма да се получават сертификатите, по-всяка вероятност.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 19.02.2021 г. в 12:15, Mary каза:

Дискусията, която се разви беше неприемлива не само за тази тема.

Благодаря ви, че ще се придържате към заглавието на темата и няма да нападате лично тези, които имат различно мнение.

Аз искам да попитам защо бяха изтрити и постовете ми на тема фейсбук.

Публикувано:
преди 22 минути , Брани каза:

Аз искам да попитам защо бяха изтрити и постовете ми на тема фейсбук.

Защото не видях връзката с темата за Ковид.

Публикувано:

Айде , започна се :angry:. Сега всеки ще си тества как и колко може да всява страх и паника

"Учените предупредиха за опасността от вируса Нипах, който може да причини нова пандемия със 75% смъртност, съобщава The Sun. Д-р Ребека Холанд, председател на катедрата по молекулярна и клетъчна биохимия в университета в Кентъки, заяви, че Нипах може "абсолютно" да причини следващата пандемия. Смъртността за този вирус варира от 45 до 75 процента, много по-висока от тази на COVID-19. Тя също така отбеляза, че вирусът може да мутира и да стане по-заразен при хората."

https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-alarmirat-za-pritaen-virus-s-do-75-smyrtnost-2261171?fbclid=IwAR0JXejSy-hAQEClYs_Snop3uhQz53sIFblJsAH6PS2Yp2vrAPtA9LSSOR8

https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/brainswelling-nipah-virus-75-times-more-deadly-than-coronavirus-may-be-next-pandemic-scientists-warn-of-the-big-one/news-story/5363e34783bd54c926434c738edd5e12

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 14 минути , funny каза:

Айде , започна се :angry:. Сега всеки ще си тества как и колко може да всява страх и паника

"Учените предупредиха за опасността от вируса Нипах, който може да причини нова пандемия със 75% смъртност, съобщава The Sun. Д-р Ребека Холанд, председател на катедрата по молекулярна и клетъчна биохимия в университета в Кентъки, заяви, че Нипах може "абсолютно" да причини следващата пандемия. Смъртността за този вирус варира от 45 до 75 процента, много по-висока от тази на COVID-19. Тя също така отбеляза, че вирусът може да мутира и да стане по-заразен при хората."

https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-alarmirat-za-pritaen-virus-s-do-75-smyrtnost-2261171?fbclid=IwAR0JXejSy-hAQEClYs_Snop3uhQz53sIFblJsAH6PS2Yp2vrAPtA9LSSOR8

https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/brainswelling-nipah-virus-75-times-more-deadly-than-coronavirus-may-be-next-pandemic-scientists-warn-of-the-big-one/news-story/5363e34783bd54c926434c738edd5e12

Без да омаловажавам риска, мисля, че е доста рано за паника.

Първо, висока смъртност обикновено значи,че вирусът се самоограничава сам.

Второ, "съобщава The Sun", които са си жълта медия, доколкото знам.

• Харесвам 6
Публикувано:

Тия за нови опасни вируси, следващи пандемии, смърт и ужас, въобще не ги и отварям. Периодично се пробват да ги прокарват по сайтове за новини, но не могат да засенчат Ковид.

Да не им обръщаме внимание, по-добре. На това разчитат - разнасяне на “мълвата” от там идва страхът и паниката🙂

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 27 минути , funny каза:

Това е малко в стил "Тази година краят на света ще е на 15 декември" 🙂

Публикувано:
преди 23 минути , Victoria каза:

Без да омаловажавам риска, мисля, че е доста рано за паника.

Първо, висока смъртност обикновено значи,че вирусът се самоограничава сам.

Второ, "съобщава The Sun", които са си жълта медия, доколкото знам.

Хич даже и нямам притеснения. Нито от короната нито от новите дето, със сигурност, ще се навъдят след ефекта корона. Като ще се мре ще се мре, аз и не съм и предполагала че сме безсмъртни. А и като мра ще ми е все тая как ще са я наименовали причината за това.  По-скоро съм бясна защото искам преди да мра аджеба да живея нормално .

• Харесвам 11
  • Браво 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.