Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , ivailo_radev каза:

Я да ме светнеш как става тази магия, че има един-двама, които не ми пасват на духа на форума все пак 🙂 Съжалявам, че е отклонение от високо интелектуалния характер на темата 😄

Много е лесно, поставяш курсора на мишката върху ника на потребителя, без да натискаш, излиза този прозорец: 

image.png.cc5a0510bcf30b881c1820d1cbde50aa.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Много е лесно, поставяш курсора на мишката върху ника на потребителя, без да натискаш, излиза този прозорец: 

Ти пък намери на кой потребител да правиш показно. 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 20 минути , Lindt каза:

А защо не скривате временно хората, които редовно ви дразнят с мненията си / примерно на нас с АлександраКо ни е много по-спокойно така 😊/ .  Като се започне с по-честото пътуване и се върне позитивния дух на хората, преглеждате пак списъка и давате втори шанс на магеланчетата там. Алтернативата е да се карате на всяка втора страница от тези 150, а и останалите трябва да четат.

Аз също не зная, как става това, но и сега, като знам, пак не бих игнорирала никого. Просто, не обръщам внимание, на когото съм решила. Гледам си през него.

Много малко неща , могат да ме раздразнят, тъй като, целодневно се срещам с кого ли не, с  какво ли не, та съм свикнала. Само подмазвачите, на които викам “ гъсеници”, ме докарват до кикот:)),

Но пък, понякога и тези, които  не харесвам, са прави.

• Харесвам 17
Публикувано:

Не знам защо се дразнят хората че не всички мислят еднакво.

Ми аз съм убедена и че за пътувания, туристически обекти и т.н. нямаме еднакво мнение, камо ли за такава тема като Ковид. Като под такава тема,  имам в предвид , че вече година ни заливат с колкосално количество "информация" ( или ще е по-правилно да се нарече дрънкане) по всякакви медии, изредиха се да ни съветват, да размахват пръст, да ни поучават всякакви политици и какво ли не. Заляха ни ежедневието с помия и после ... ама защо хората така. Ами защото им писна.

Никой политик не го вълнува през останалото време как живеем, от какво МРЕМ а сега изведнъж се замислиха видиш ли за нас .

И цялата тази ситуация предизвиква в едни удовлетворение, че видиш ли някой най сетне се е загрижил за нас , а в други - нетърпимост от лицемерието им.

В крайна сметка , както не веднъж сме си казвали , света е интересен защото ние хората сме различни. 

И света се движи напред, защото има хора които търсят проблемите, не са удовлетворени и искат повече.  Във всеки един аспект говоря, не само Ковид-а.

ПП. Иначе за ваксините - аз съм твърдо за всеки да има избора да направи каквото е решил - да се ваксинира или не. Както и за всеки друг аспект от живота де. Дразни ме само липсата на организация, представянето на съществуващата такава като "много добра и обмислена". В крайна сметка имаха месеци през които да подготвят и ваксинационни центрове и система на записване и какво ли не и ... нищо не свършиха .

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 27 минути , antea каза:

пред ВМА е митинг в момента, опашката започва на 350 метра от входа; вероятно и на другите обявени места е нещо подобно

все пак, който е решил, да не се отказва - синът ми се е наредил в 10, сега ми писа, че е готов, даже Генералът му е сложил неговата инжекция 🙃 продължават да не дават точна дата, ориентировъчно между 5-7 седмици за втора доза, щели да се обаждат когато дойде време

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 25 минути , master_of_germs каза:

Още веднъж призовавам модераторите да заключат тази тема, нищо друго не се постига тук, освен хора, дето хал хабер си нямат от имунология, да ми развиват конспиративни теории.

Станахме по-зле от да не казвам кои форуми.

🤬

Какво стана с правата и свободите?!? 

Всеки има правото да си вярва в каквото иска - Буда, Платон, СЗО, ваксината, конспиративни теории, и още повече да го изразява свободно. Поне засега!

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

И ние имаме такива странични ефекти, изброявам на трима - болки в мускулите/ сърцебиене и температура/ главоболие и сериозна болка около мястото на ваксината.  

И аз се ваксинирах с Астра Зенека вчера. И за моя радост нямах никакви странични ефекти / вече минаха 24 часа/. Дори направих снощи по-интензивна фитнес тренировка отколкото по принцип правя вечер. Абе с две думи, ако не беше лепенката на дясната ми ръка нямаше и да се сетя, че са ми сложили ваксина....

Колкото до трайността на ваксината, според проф. Балтов тя ще е около година,поне така отговори вчера като го питахме в Пирогов...

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 23 часа, Tani каза:

Минах в манипулационната в 9 часа. През деня нямах никакъв дискомфорт и бях на работа. Снощи, около 9 (12 часа след имунизацията) започна лека треска, без температура и така цяла нощ. Днес съм малко „отпаднала“. За сега е това. Бях чела, че денят след ваксинита трябва да се предвиди като свободен. Потвърждавам: По възможност не поемайте важни ангажименти и си предвидете деня след ваксината за почивка J

[А1]

Неразположението  трая точно 24 часа, като по часовник. Днес се събудих нормален, здрав и ваксиниран човек. Готова съм да дерзая 😉

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

А не не ... Игнорирането на цели хора не води до нищо добро. То е ясно, че не можем всички да сме еднакви, ама все си мисля, че радикализирането и задълбочаването на различията трябва да се избягват след като излизат все повече доказателства до какви бели води това в глобален мащаб. Много по-хубаво е просто да си спазваме добрия тон. Бъдете като мен! Бъдете дзен!

Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

Още веднъж призовавам модераторите да заключат тази тема, нищо друго не се постига тук, освен хора, дето хал хабер си нямат от имунология, да ми развиват конспиративни теории.

Ей master, недей моля. Темата, ако може да се изважда есенцията от нея си е доста полезна.

Аз например за момента не съм решила дали да се ваксинирам или не. Чета кой какво мисли, кой какво е прочел, кой каква информация има ( и в интерес на истината чета доста задълбочено хората на различно от моето мнение - ако са обосновани) и си правя някакви изводи лично за мен. Важни са ми и мненията на лекарите и медицинските лица във форума и информацията как се процедира/разяснява/информира извън БГ ( че нещо тук на тези дето плямпат по цял ден по тв-то хич не им вярвам).

Та с две думи - хубаво е се видят и изчетат всички мнения.

• Харесвам 5
Публикувано:
1 hour ago, AlexandraKo said:

Много малко неща , могат да ме раздразнят, тъй като, целодневно се срещам с кого ли не, с  какво ли не, та съм свикнала. Само подмазвачите, на които викам “ гъсеници”, ме докарват до кикот:)),

Абсолютно и по двете. Летвата е висока, но все пак се прескача.

Медиите с охота представяха назлъндисващи се учители, лекари и т. н, докато други хора се чудеха как да се доберат до ваксина, но до оня ден никой не им предлагаше тази възможност.  Хората желаещи да се ваксинират оставаха в сянка, защото не бяха интересни, не предизвикваха полемика и не бяха така гласовити. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Нали все се смеем/те на нашите, само да кажа, че всъщност официално ваксинирането тук почва от утре, оня ден било някакво показно явно. Днес даваха как слагат ваксина на 20 човека само, а на първото боцкане / с Пфайзер/до жената стоеше премиерът на Австралия и ръкопляскаше. Толкова мило ми стана....🤣🤣🤣🤣

Малко по-късно поставиха васкина и на него.

Май политиците са смешни навсякъде....

Иначе, извън шегата преди два дни одобриха Астра Зенека в Австралия.

• Харесвам 10
Публикувано:

Приятели, с огромно съжаление отбелязвам, че форумът ни постепенно се превърна в огледално отражение на странната реалност в момента.

Щом вече стигнахме до игнориране на потребители, загуба на уважения, триене на мнения и т.н. - нещо тук доста се е счупило.

Основната ни тема - пътуването - разбираемо е абсолютно неактуална и изместена от далеч по-важни неща. Но това трябва ли да е причина да се караме или да подчертаваме различията в мисленето си?  Точно сега цялостният дух на форума не ми е по вкуса, а писането тук не ме разтоварва както преди, дори точно обратното. И вече не мога да се оттърва от постоянното усещане, че кой каквото и да каже бива съден от останалите и това въобще не ми допада - мислех, че имаме фейсбук за тази цел.

Току-що взех нелекото решение да си дам известна почивка от Магеланци, но с радост ще се включа пак, когато отново заговорим за пътувания.

Бъдете здрави - с ваксина или без.

• Харесвам 41
  • Браво 1
Публикувано:

в болница Св. Иван Рилски кабинетът за ваксинации става денонощен

Цитат

Кабинетът ще заработи денонощно още от утре ().21.02.2021 - неделя). като началото на ваксинациите ще бъде поставено в 10:00 часа. Той се намира в двора на болницата. Не е необходимо предварително записване.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

пред ВМА е митинг в момента, опашката започва на 350 метра от входа; вероятно и на другите обявени места е нещо подобно

В момента чакането е 30мин. за ваксиниране с Астра Зенека. 

Публикувано:
преди 21 минути , Георги Матеев каза:

Приятели, с огромно съжаление отбелязвам, че форумът ни постепенно се превърна в огледално отражение на странната реалност в момента.

Щом вече стигнахме до игнориране на потребители, загуба на уважения, триене на мнения и т.н. - нещо тук доста се е счупило.

Основната ни тема - пътуването - разбираемо е абсолютно неактуална и изместена от далеч по-важни неща. Но това трябва ли да е причина да се караме или да подчертаваме различията в мисленето си?  Точно сега цялостният дух на форума не ми е по вкуса, а писането тук не ме разтоварва както преди, дори точно обратното. Вече не мога да се оттърва от постоянното усещане, че кой каквото и да каже бива съден от останалите и това въобще не ми допада.

Току-що взех нелекото решение да си дам известна пауза от Магеланци, но с радост ще се включа отново, когато отново заговорим за пътувания.

Стига де, кой ще ми отговаря на наздравиците???:drinks:😪

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
В момента, stotan каза:

В Израел  бар предлага безплатни напитки за всички, които се ваксинират:

COVID-19: Israeli bar offers free drink for jab to tempt more young people to get vaccinated | World News | Sky News

Това в България ще доведе до повсеместен махмурлук. 

Но признавам, че идеята е доста оригинална. 

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 38 минути , Георги Матеев каза:

Основната ни тема - пътуването - разбираемо е абсолютно неактуална и изместена от далеч по-важни неща. Но това трябва ли да е причина да се караме или да подчертаваме различията в мисленето си?  Точно сега цялостният дух на форума не ми е по вкуса, а писането тук не ме разтоварва както преди, дори точно обратното. И вече не мога да се оттърва от постоянното усещане, че кой каквото и да каже бива съден от останалите и това въобще не ми допада - мислех, че имаме фейсбук за тази цел.

Току-що взех нелекото решение да си дам известна почивка от Магеланци, но с радост ще се включа пак, когато отново заговорим за пътувания.

Не го прави! Ще ни липсваш! Много!

Аз просто се старая да не чета много тази тема, за да не се дразня.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 28 минути , stotan каза:

В Израел  бар предлага безплатни напитки за всички, които се ваксинират:

COVID-19: Israeli bar offers free drink for jab to tempt more young people to get vaccinated | World News | Sky News

skynews-israel-covid-coronavirus_5277815.jpg

Политици ваксиниращи се публично, генерали лично поставящи ваксини, безплатни напитки в бар... Очаквам скоро и някой публичен дом да започне да предлага безплатни услуги на ваксиниралите се. Вида на услугата според марката ваксина, най-скъпата за по-малко вървежните... 🙂🙂 🙂 

• Харесвам 6
  • Смея се 10
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

А не не ... Игнорирането на цели хора не води до нищо добро. 

Викаш да игнорираме само персонажи с поотрязани крайници 🤪

По темата. 

Основно в отговор на  @funny

Мнението ми като лекар и като човек, който преподава микробиология, вирусология и имунология: колкото по-масово се ваксинираме, толкова по-бързо ще се завърнем към нормален живот. 

От друга страна би трябвало първо да се направи бърз антигенен тест, преди слагането на ваксината, за да не се ваксинират заразени хора, а да бъдат изолирани.

Също, всички преболедували би трябвало засега да не бъдат ваксинирани, защото така ваксината реално се похабява. Или, ако нивото на антитела е спаднало под граничните стойности, то тогава се нуждаят само от една бустерна доза ваксина.

И пак, ако са минали поне три месеца. Това важи за коя да е тежка вирусна инфекция и за коя да е ваксина - просто след такова вирусно заболяване остава преходно потискане на имунитета и, въпреки че преболедуването не е противопоказание за имунизация, би следвало да се почака с прилагането на какви да е ваксини, не само срещу КоВИД. Доста по-нисък ще е процентът на развитие на напрегнат и дълготраен имунитет.

Аз съм малко граничен случай. След няколко дни ще станат точно три месеца от изписването ми. А точно или следващата, или по-следващата седмица ще ни ваксинират и съм в голяма чуденка. Чуденката идва оттам, че освен лекар съм и магеланец. Знам, че ваксинацията няма лично на мене, като наскоро преболедувал, да ми помогне с нищо. От друга страна, пътува ми се. Имам билети, купени от миналото лято, за дните около Великден и Гергьовден. Неяснотата около мерките за влизане в различните държави, е побъркваща. Би следвало да се иска ваксинационен паспорт или доказателство за преболедуване. Това бих поискал аз, ако от мене зависеше да решавам, кой да пътува и кой не, през настоящата година. Настоятелно бих посъветвал всички пътуващи да се ваксинират, защото това е най-отговорното поведение. Но не зависи от мене. И ако на управниците на съответната страна им скимне от днес за след седмица да постановят, че се изисква поставена ваксина, няма да имам възможност да реагирам.

така че тук имам сблъсък на гледните си точки като микробиолог и като магеланец и имам не повече от два дни, през които да взема решение за себе си.

Едно хубаво нещо е, че на мене и колегите ми поне ни предоставят и избор, с коя ваксина да се бодем. Избор, който хората по опашките пред болниците нямат.

• Харесвам 32
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:
преди 7 минути , master_of_germs каза:

Това бих поискал аз, ако от мене зависеше да решавам, кой да пътува и кой не, през настоящата година

В някаква степен това да има паспорти за ваксинираните и те да носят привилегии би улеснило придвижването, но надали ще се възползват много хора, па макар и ваксинирани.

Какъв да е кефа да пътуваш като ще си с маска/каска/скафандър или  като не може да изпиеш едно кафе като хората, че всичко е затворено 

• Харесвам 3
Публикувано:

"При над 110 хиляди направени имунизации до момента, в Агенция по лекарствата са постъпили 153 съобщения за нежелани реакции. Голяма част от тях са точно типични грипотподобни синтоми. Това обяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Пловдив, където се срещна с Областния кризисен щаб за борба с коронавируса."

Засега нещата изглеждат добре.

Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

В някаква степен това да има паспорти за ваксинираните и те да носят привилегии би улеснило придвижването, но надали ще се възползват много хора, па макар и ваксинирани.

Какъв да е кефа да пътуваш като ще си с маска/каска/скафандър или  като не може да изпиеш едно кафе като хората, че всичко е затворено 

На мен точно това ми допада във ваксинацията, това е едно от нещата които слагам в графата положително. 

Ако се достигне до голям процент ваксинирани/прекарали вируса се надявам, че много от мерките ще отпаднат и ще върнем лека по лека живота от преди година. 

Публикувано:
преди 2 минути , Tesh каза:

На мен точно това ми допада във ваксинацията, това е едно от нещата които слагам в графата положително. 

Ако се достигне до голям процент ваксинирани/прекарали вируса се надявам, че много от мерките ще отпаднат и ще върнем лека по лека живота от преди година. 

Ооо повярвай ми ако с ваксината приключи идиотията по мерките, на секундата се ваксинирам, без значение че имам резерви към ваксината за сега. Но някак не виждам признаци че ще стане .

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.