Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

И това, ако не е печалбарство, на гърба на изплашения гражданин, какво да кажем:(((((

И никъде в листовката не пише, че е за Ковид. 

Ами те точно на това разчитаха. Един разследващ журналист проведе разследване точно за Ивермектин. Регистриран е за употреба не по предназначение.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Ами те точно на това разчитаха. Един разследващ журналист проведе разследване точно за Ивермектин. Регистриран е за употреба не по предназначение.

Не желая да се ваксинирам, но ще се лекувам сам със силно лекарство за което не зная почти нищо. 

Гениално. 

Да приемаш Ивермектин в домашни условия, без да си медицинско лице, запознати в детайли с това лекарство е точно равно на това, да пиеш белина или бензин например. 

• Харесвам 4
Публикувано:

May be an image of 5 people

Една лакърдия от любимата ми Германия. То тук стана такава комедия, че и Чарли Чаплин не може да я изиграе, ама както и да е. Даже е подходящо следващото ми писание и за темата Хумор, ама пусто е истина.

Здравният министър Шпан беше обещал преди около 2-3 седмици, че от 1-ви март ще има тестове за самотестване за всички граждани. Аз тогава си мислех, че няма как да каже той нещо, пък то да вземе да стане. Естествено тестове няма. До тук всичко си е нормално и без катаклизми, понеже те така си работят от 1 година поне.

Вчера обаче се събират бабичката и седемте джуджета и мъдрят, мъдрят, мъдрят. Цял ден мъдрят. И какво измъдриха? Ами удължават локдауна до края на март (за съжаление не са писали в медиите за коя година става дума) с леки разхлабвания - могат вече да се срещнат две домакинства или общо 5 човека и е много вероятно поне с хеликоптери да не ни гонят из паркове. До тук пак добре. Очевидно на медиите им писна обаче също и вече въпросите са много директни и настоятелни. Та се развива

следният диалог:

Медия Х: Защо се удължава локдауна?

Б + седем джуджета: Защото не сме имунизирали достатъчно хора и няма тестове.

Медия Х: Защо няма достатъчно тестове, след като министър Шпан каза, че ще има от 1-ви март?

Б + седем джуджета: Защото още не сме ги поръчали.

Не съм преувеличил, за да е по-забавно. Не е като да са поръчали недостатъчно. Не са поръчали НИКАКВИ! Шпанчо забравил. Рейтингът им поне е точно там, където трябва да е. В килера с 1,5-те милиона ваксини на АстраЗенека, които не поставят на никого.

• Харесвам 5
  • Шок 6
  • Смея се 9
Публикувано:

@ivailo_radev  аз спрях да ги гледам вече, това е пълна пародия. Вчера по радиото слушах и се смях , че хората които работят в Германия, а живеят в Чехия или в Тирол и пътуват всеки ден, трябва да представят негативен тест не по-стар от 48 часа 😂тоест  ако искат да ходят на работа трябва да се тестват на всеки два дни 😅

Бабичката и Шпани са прекалили наистина с гъбките и е време да се осъзнаят и да предприемат адекватно лечение.

А мъжа ми каза, че обмисля да изгори демонстративно немския си паспорт .

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

На мен тия дни ми стана интересно за Ивермектина, та питах децата има ли, колко струва, купуват ли го.

Оказа се, с цена 75 лева за опаковка / при тях/и срок, до АВГУСТ 2021,във Фрамар гледам, че е къде 90 лева. И това, ако не е печалбарство, на гърба на изплашения гражданин, какво да кажем:(((((

И никъде в листовката не пише, че е за Ковид. 

3F8FABE7-7C0A-4248-98E1-7664671CF215.jpeg.f277f632ae18cbedb55e39d9cd70a813.jpeg

97B8D1DE-8ECF-42FC-91D0-9075D4AD48E1.png.b7274420a0d07943dc0491ff3e5cbbed.png

Ето я и листовката:

https://apteka.framar.bg/30093938/хювемек-таблетки-3-мг-30

Още информация:

https://bg.smiley-site.com/32690-ivermectin-use-for-humans-and-in-veterinary-medicine

Аз също проучвах за ивермектина, ( познавам препарата покрай кучето) и връзката му с ковид, след като изчетох/гледах няколко интервюта на наши лекари. 

Оказа се че едни и същи хора основно говорят за ползата от ивермектин, някъде и като превенция ( ваксина) с/у ковид. 

Разпитвах и няколко пулмолога ( независимо един от друг) и имаха няколко успешни случая и доста неуспешни, но никой не твърдеше със съгурност че е от ивермектина ( понеже не ги лекуват само с това). 

Сега се казва че Хювефарма са пуснали "специален" ивермектин за приложение при хора и затова цената му е такава 75-90 лв. За справка животинския, които сме ползвали  е течен и истинският струваше към 20 лв. за 100 мл.  Той се разреждаше в определени пропорции и се дава на животното, според теглото му. Има и таблетки и гел за животни, но не съм запознат с цените и приложението. 

Още нещо интересно една опаковка човешки ивермектин(75-90 лв.) не е достатъчна за един курс на лечение. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 22 минути , Tesh каза:

Да приемаш Ивермектин в домашни условия, без да си медицинско лице, запознати в детайли с това лекарство е точно равно на това, да пиеш белина или бензин например. 

Не само това. Да приемаш каквито и да е медикаменти в домашни условия за сериозно състояние е равносилно на това. Много хора разсъждават че, ако нещо няма да помогне, няма да навреди, без да се замислят, че всъщност липсата на полза сама по себе си е вреда и позволява влошаването на състоянието да продължи.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , Velyana каза:

@ivailo_radev  аз спрях да ги гледам вече, това е пълна пародия. Вчера по радиото слушах и се смях , че хората които работят в Германия, а живеят в Чехия или в Тирол и пътуват всеки ден, трябва да представят негативен тест не по-стар от 48 часа 😂тоест  ако искат да ходят на работа трябва да се тестват на всеки два дни 😅

Бабичката и Шпани са прекалили наистина с гъбките и е време да се осъзнаят и да предприемат адекватно лечение.

А мъжа ми каза, че обмисля да изгори демонстративно немския си паспорт .

Не мога да разбера дали ми е трагично или комично само. И ако си чела медиите, сигурно знаеш каква им е реакцията на това, че са забравили да поръчат тестове - ще събират сега мислителски кръг, в който да уточнят какви тестове, дали да са безплатни, дали да има доплащане. Вместо да хванат и да поръчат, сега ще мислят големите мисли. Обещаха сега, че от 1-ви април ще ги има тестовете. Както и за първи март и тук заявявам, че тестове за първи април няма да има. 

Единствено на първи април може да кажат, че има тестове за всички. Ама само на първи април 😄

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 9 минути , Zaro каза:

Не само това. Да приемаш каквито и да е медикаменти в домашни условия за сериозно състояние е равносилно на това. Много хора разсъждават че, ако нещо няма да помогне, няма да навреди, без да се замислят, че всъщност липсата на полза сама по себе си е вреда и позволява влошаването на състоянието да продължи.

Много правилно, абсолютно е така. 

Аз съм чувал мнението "няма да се ваксинирам, защото си намерих Ивермектин. 

Точно за това винаги съм много негативен, към съвети за самолечение от хора без необходимата квалификация. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , ivailo_radev каза:

Не мога да разбера дали ми е трагично или комично само. И ако си чела медиите, сигурно знаеш каква им е реакцията на това, че са забравили да поръчат тестове - ще събират сега мислителски кръг, в който да уточнят какви тестове, дали да са безплатни, дали да има доплащане. Вместо да хванат и да поръчат, сега ще мислят големите мисли. Обещаха сега, че от 1-ви април ще ги има тестовете. Както и за първи март и тук заявявам, че тестове за първи април няма да има. 

Единствено на първи април може да кажат, че има тестове за всички. Ама само на първи април 😄

Да ти кажа честно спрях да чета вестници и се осведомявам от написаното от теб тук и това което моя шеф казва.

От както двама мои колеги се заразиха с Ковид по време на работа, а можеше да бъдат ваксинирани, но за спешните лекари и анестезиолози няма ваксина- направо им драснах чертата на немчетата.

А за тестовете аз силно предполагах , че са  само врели некипели и тестове ще има сигурно март 2025. А колко ще са безплатни е отделен въпрос, миналата година увеличиха здравните застраховки заради Ковид   😂 

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:

Уууу, какво й стана на тази добра жена госпожа Меркел.. Чак не мога да повярвам. Хубавото е, че :1. Може да пласират останалите Астра Зенеки в България, щом ги не щат, нали ги поискахме, и 2. Оказа се, че и сериозни уважавани политици са лъжци и измамници, на тоя фон, бат Бойко блести направо. 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , luba_rizova каза:

...бат Бойко блести направо. 

Кат една Substantia Adamantina съща:)))))

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, milen_40 каза:

Още нещо интересно една опаковка човешки ивермектин(75-90 лв.) не е достатъчна за един курс на лечение. 

Една опаковка от 30 таблетки по 3 мг. в една верига атпеки на един политик струва 66 лв.  Това за Хювемек на Хювефарма.

Единична доза се изчислява 02. мг. на килограм тегло. Т. е. възрастен човек с горе-долу средно тегло взема 5 таблетки наведнъж.

Според последния протокол на американската FLCCC (Front Line Covid-19 Critical Care Alliance) за лечение се взема една доза дневно от два до пет дни. Една опаковка Хювемек дава 6 дози, с една повече от маскималното допустимо количество за лечение.

За профилактика се взема една доза на първия ден, една доза на третия ден и после по една доза на всеки две седмици.

Прилагам протокола като прикачен PDF файл.

Подчертавам, че това е само с информационна цел и не е никаква препоръка за лечение или профилактика на каквото и да било към никого.

FLCCC-Alliance-I-MASKplus-January Protocol-ENGLISH.pdf

• Харесвам 4
Публикувано:

Сега говорих с шефа си, който отговаря за ваксинирането в областта и го попитах за баща ми какво да правим- дали да се ваксинира с Астра Зенека или да чака за другите ваксини. Баща ми е рискова група от всякъде-  на 68 пушач, с диабет, хипертония, исхемична болест- абе перфектен кандидат за интензивно отделение. 
и шефчето ми разясни някой неща за Астра Зенека и каза, че до няколко седмици ще бъде разрешена в Германия и за възрастни и 3 седмици след първата доза има 67 %ефективност, а след 12 седмици има същата ефективност като останалите разрешени ваксини. А самият той преди няколко месеца беше доста скептично настроен към Астра Зенека. Според него и данните от областта в момента британския вариант си прави парти и до 1-2 седмици отделението отново ще е пълно.

За съжаление нямам линк с информация, който да подкрепи думите му, но лично аз му вярва на 100%, но това не означава че

и вие трябва да му вярвате 🤪 Н

• Харесвам 10
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Velyana каза:

Сега говорих с шефа си, който отговаря за ваксинирането в областта и го попитах за баща ми какво да правим- дали да се ваксинира с Астра Зенека или да чака за другите ваксини. Баща ми е рискова група от всякъде-  на 68 пушач, с диабет, хипертония, исхемична болест- абе перфектен кандидат за интензивно отделение. 
и шефчето ми разясни някой неща за Астра Зенека и каза, че до няколко седмици ще бъде разрешена в Германия и за възрастни и 3 седмици след първата доза има 67 %ефективност, а след 12 седмици има същата ефективност като останалите разрешени ваксини. А самият той преди няколко месеца беше доста скептично настроен към Астра Зенека. Според него и данните от областта в момента британския вариант си прави парти и до 1-2 седмици отделението отново ще е пълно.

За съжаление нямам линк с информация, който да подкрепи думите му, но лично аз му вярва на 100%, но това не означава че

Ами аз мога да ти кажа къде има един шкаф с 1,5 милиона АстраЗенека 😄 Шкафчето на Меркел определено бие шкафчето на Бойко 😄

• Смея се 11
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Приемаме, че човек получава симптоми на ковид. Прави си тест и теста излиза положителен. Симптомите са леки, поне в началото. Ти с какво мислиш, че ще лекува личния лекар в такъв случай? Какъв точно противовирусен медикамент ще даде? Никакъв. Евентуално Изопринозин, от който ползата също не е особено доказана. Ще дават витамини и антибиотик, от който в първата фаза на болеста преди да се развие бактериална инфекция няма никаква полза. Даже може и да има вреда, особено ако не се взема пробиотик, защото убива част от бактериите в червата, които имат отношение към имунитета. 

Тоест, в един първи стадий, ако човек няма влошаване, не му се дава нищо особено, освен витамини и симптоматични средства. Ако в този момент се вземе Ивермектин, с какво точно може да навреди на лечението? Може да се вземат паралелно и антикоагуланти, кортикостероиди се вземат само ако има задух. Ако не помогне, човек ще започне да се влошава, което би станало така или иначе. Ако се стигне до болница, това не е заради това, че е вземан Ивермектин. Доколкото знам, в болница не вземат на петия или шестия ден от получаването на симптоми. Има си един такъв период, в който хората се лекуват в домашни условия така или иначе. 

А лекарството Ивермектин е ползвано от 4 милиарда души по света (хуманна употреба, ветеринарната си е отделно) от 1975 година до сега и никъде не е показало някакви сериозни странични ефекти. Моята логика е, че ако не помогне, поне няма да навреди, ако се взема в указаните дози.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Приемаме, че човек получава симптоми на ковид. Прави си тест и теста излиза положителен. Симптомите са леки, поне в началото. Ти с какво мислиш, че ще лекува личния лекар в такъв случай? Какъв точно противовирусен медикамент ще даде? Никакъв. Евентуално Изопринозин, от който ползата също не е особено доказана. Ще дават витамини и антибиотик, от който в първата фаза на болеста преди да се развие бактериална инфекция няма никаква полза. Даже може и да има вреда, особено ако не се взема пробиотик, защото убива част от бактериите в червата, които имат отношение към имунитета. 

Тоест, в един първи стадий, ако човек няма влошаване, не му се дава нищо особено, освен витамини и симптоматични средства. Ако в този момент се вземе Ивермектин, с какво точно може да навреди на лечението? Може да се вземат паралелно и антикоагуланти, кортикостероиди се вземат само ако има задух. Ако не помогне, човек ще започне да се влошава, което би станало така или иначе. Ако се стигне до болница, това не е заради това, че е вземан Ивермектин. Доколкото знам, в болница не вземат на петия или шестия ден от получаването на симптоми. Има си един такъв период, в който хората се лекуват в домашни условия така или иначе. 

Иначе лекарството Ивермектин е ползвано от 4 милиарда души по света от 1975 година до сега и никъде не е показало някакви сериозни странични ефекти. Моята логика е, че ако не помогне, поне няма да навреди, ако се взема в указаните дози.

Самолечението е вредно в такъв момент.

Цитат

Моята логика е, че ако не помогне, поне няма да навреди, ако се взема в указаните дози

А за това в болд съм си казал мнението по-горе. За мен е наивно мислене.

• Браво 1
Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Самолечението е вредно в такъв момент.

А с какво мислиш, че би те лекувал личния ти лекар в този първи момент на симптоми? 

• Шок 1
Публикувано:
преди 11 минути , Velyana каза:

Това, което си написала може да се прочете/чуе и в доста сериозни медии , аз лично се информирам най-вече от подкаста на NDR с Дорстен. Там той добре е обяснявал и за ваксините, и за мутациите на база излезли научни изследвания.

Но всеки избира какво да чете/слуша. Дали статиите със сензации от Билд или научно основани мнения.

Че британската мутация вече преобладава на доста места се вижда от увеличаващия се инциденц въпреки мерките. Въпреки това поне при нас се очертава разхлабване. Някои магазини отвориха от тази седмица, от понеделник и други, стига да останем под 50 заразени на 100 000 на седмица.

А че Шпан се проваля непрекъснато вече никой не изненадва.

@Травеолани
 може ли линк към подкаста. Стана ми интересно.

Проблемът, за който пишеш, се засилва и от алгоритмите на социалните мрежи, които за да задържат хората в тях, селектират новините и показват тези, които те искат да четат и които потвърждават техните теории и вярвания. Така поляризацията и убеждението, че твоето вярване е единствено правилно, се засилват.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 минути , ivailo_radev каза:

Ами аз мога да ти кажа къде има един шкаф с 1,5 милиона АстраЗенека 😄 Шкафчето на Меркел определено бие шкафчето на Бойко 😄

А тея са някакви специални не са за нашия селски регион Констанц и за простолюдието 😂😂😂 в нашта област има недостиг на ваксини 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , FlyTraveler каза:

А с какво мислиш, че би те лекувал личния ти лекар в този първи момент на симптоми? 

Аз ти говоря са самолечението. Не за това, с което ще те лекува джипката, дори и да е същото.

Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Аз ти говоря са самолечението. Не за това, с което ще те лекува джипката, дори и да е същото.

Каква е разликата? Ако взема примерно Ивермектин под надзора на майка ми, която има много повече години стаж от джи пи-то или не й кажа, че го вземам Ивермектина? Каква би била разликата?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Masmiya каза:

Това, което си написала може да се прочете/чуе и в доста сериозни медии , аз лично се информирам най-вече от подкаста на NDR с Дорстен. Там той добре е обяснявал и за ваксините, и за мутациите на база излезли научни изследвания.

Но всеки избира какво да чете/слуша. Дали статиите със сензации от Билд или научно основани мнения.

Че британската мутация вече преобладава на доста места се вижда от увеличаващия се инциденц въпреки мерките. Въпреки това поне при нас се очертава разхлабване. Някои магазини отвориха от тази седмица, от понеделник и други, стига да останем под 50 заразени на 100 000 на седмица.

А че Шпан се проваля непрекъснато вече никой не изненадва.

@Травеолани
 може ли линк към подкаста. Стана ми интересно.

Проблемът, за който пишеш, се засилва и от алгоритмите на социалните мрежи, които за да задържат хората в тях, селектират новините и показват тези, които те искат да четат и които потвърждават техните теории и вярвания. Така поляризацията и убеждението, че твоето вярване е единствено правилно, се засилват.

Мен хич не ми харесва Дорстен. Щреек е доста по-умерен и в изказвания и ги подплътява и с изследвания. И в крайна сметка, след около 8-9 месеца, ще предприемат неговата стратегия, ама му се смяха 9 месеца, като казваше, че трябва просто да се научим да живеем с вируса и да не се гледа само бройката на 100 000 за седмица. Понеже сега като почнат да тестват масово, числата ще се качат, то е логично. И им казваше, че мерките е добре да са регионални и бързо адаптиращи се, ама ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 22 минути , Zaro каза:

Бих добавил, че личния лекар също няма квалификация за лечение с Ивермектин, в общия случай. За самолечението с него дори няма да коментирам. 

Във ВМА например  прилагат лечение с Ивермектин и то е по много строг и индивидуален план, като изрично е разпоредено на лекарите, които го правят да НЕ съветват или прилагат лечението извън болницата поради строгите спесифики и невъзможността за точна проследимост. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , Velyana каза:

А тея са някакви специални не са за нашия селски регион Констанц и за простолюдието 😂😂😂 в нашта област има недостиг на ваксини 😂

Прескочи до Kreuzlingen там може да имат 😉

Публикувано:
преди 21 минути , FlyTraveler каза:

Каква е разликата? Ако взема примерно Ивермектин под надзора на майка ми, която има много повече години стаж от джи пи-то или не й кажа, че го вземам Ивермектина? Каква би била разликата?

Ей, ама как си ги извърташ нещата, според това, кое ти е удобно 😄 Имам приятел от детските години, с който водим същите спорове на тема история и сте си лика прилика.

По същество. Огромна е разликата, когато ти го препоръча лекар и когато си го предпишеш сам.

Ще ти дам един пример. На всяко лекарство пише с какво не трябва да се комбинира. Е, добре, ама има една категория лекари, много висока топка, които го правят. И знаеш ли защо? Защото знаят! Щото правилната диагностика в медицината е нещо велико. Когато синът ми беше малък, този същия лекар ни беше предписал две противопоставящи се лекарства. Казахме на джипката и тя повдигна вежди. Но като ѝ казахме кой лекар ни го е предписал, тя промълви - А, той е светило. Щом той го е предписал така, значи може.

Кажи ми сега колко от самолекуващите се могат да идентифицират правилно симптоми?

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.