Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз ще гадая - същата, но за по-кратък период от време. А косвената смъртност от ковида е несравнимо огромна. Разбира се, не можем да знаем препълнени болници би ли или не би имало без паника, а всъщност всички забравихме, че препълнените болници са проблема, а не самата зараза. Отделно, за грип ваксини има. И хората все пак се ваксинират. Не толкова в България, но все пак се ваксинират. А и в България грипните ваканции са точно един вид ученически локдаун срещу грип, защото той пък си е опасен за децата. Само можем да гадаем какво би било без тези ваксини. 

Както и да е, де, късно е, либе, за китка. Няма вариант вече за друга стратегия, така че няма смисъл. 

П. С. Аз си бях направила труда още миналата година да се разровя за грипа - и той е препълвал отделенията. Даже майка ми беше направила пневмония и не я приеха в болница, защото нямаше места. Това преди няколко години. Тогава не приемаха за всеки случай в болница, щото някой се панирал, както сега. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , ivailo_radev каза:

Ще е по-висока просто, няма чак толкова за гадаене.

Дотолкова, че сравнението би било излишно.

Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Дотолкова, че сравнението би било излишно.

За мен информация никога не е излишна, така че това е по-скоро лично възприятие на всеки.

• Харесвам 2
Публикувано:

За да сме напълно честни, пост ковид ефектите да много гадни и дълги, за разлика от грипа . За това трябва да виним китайците, обаче. Ако бяха по-отговорни... Ама то, пак те спечелиха от цялата работа, пък ние още локдаунваме и се кумим. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , ivailo_radev каза:

За мен информация никога не е излишна

Съгласна съм, но за да направиш адекватно сравнение, трябва да имаш данни при сходни условия, които към този момент са неизпълними.

Публикувано:

За всички интересуващите се , малко подробности за аналният тест :

- при влизане в Китай, всички лица се поставят под карантина за 21 дни и подлежат на четири теста ( 2 със секрет от носа и 2 с анален секрет). След множество оплаквания от дипломати, че аналният тест им идва в повече към ежегодният тест на простатата, китайците са решили да го заменят при пристигащите дипломатите с тест на секрет от изпражнения.. За всички останали остава аналният тест , където за проба ти взимат секрет от едни 3-5см навътре в ануса.

China’s controversial anal coronavirus test

China’s borders are largely closed to foreigners, and those arriving from abroad are subjected to a strict monitored quarantine. Not only is the quarantine now up to 21 days, but it also includes several tests throughout the quarantine.

It’s being reported that as of recently, China seems to now consistently be requiring anal swab tests for COVID-19 at certain airports, which has prompted complaints from tourists, diplomats, and more. The Japanese government recently complained about this policy after some Japanese visitors stated they went through “great psychological pain” because of this testing.

The way this works, a sterile cotton swab is inserted 3-5 centimeters (1.2-2 inches) into the anus before being rotated and then removed. As an alternative, and due to objections from some governments, select foreign visitors are now allowed to submit stool samples.

Why anal?

The alleged reason for these anal swabs is that coronavirus traces can be detectable in the anus for much longer than in the respiratory tract. The virus lives longer in the anus than the respiratory tract, meaning that anal testing might provide fewer false negatives.

The general strategy seems to be to first perform a respiratory test, and then in the following weeks perform an anal test. A positive test doesn’t necessarily mean that someone can spread the virus, though — it’s believed that inactive traces unable to replicate could also show a positive result.

Накратко : Anal is a real pain in the ass !

• Шок 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 47 минути , Мари Николова каза:

Все пак, когато се прави сравнение между грип и Ковид, трябва да се отчете това, че при грип данните са взети в нормални условия, когато хората се движат свободно, без предпазни средства и дистанция. Ако в условията на пандемия, при световен локдаун, смъртността от ковид е по-висока, само може да гадаем какво би се случило, ако вируса се разпространява без ограничения.

Ами то няма за гадаене... има държави като Танзания, като Беларус дето може да бъде направено това сравнение в конкретни отрязъци от време.....и резултата хич не се харесва на някои хора. Протестите срещу Лукашенко бяха много силни до един момент и сега вече не е така. Към Танзания пък напредват групировки от Ислямска държава....да видим какво ще стане и там скоро. Сигурно има и други примери, ама не ги следя чак толкова.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , boogy83 каза:

има държави като Танзания, като Беларус дето може да бъде направено това сравнение в конкретни отрязъци от време.....и резултата хич не се харесва на някои хора.

Какъв е резултатът? Не се опитвам да споря, нямам идея, наистина.

Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Аз ще гадая - същата, но за по-кратък период от време. А косвената смъртност от ковида е несравнимо огромна. Разбира се, не можем да знаем препълнени болници би ли или не би имало без паника, а всъщност всички забравихме, че препълнените болници са проблема, а не самата зараза.

Ами навсякъде е различно. Тук не е имало паника, и мерките не бяха толкова строги както в Европа, и резултатът хич не е добър, можеш да погледнеш статистиката.

Президентът отричаше вируса, по места се затваряха заведения, пък президентът обявяваше, че фитнеси и фризьорски салони са essential services и могат да са отворени, пълен майтап. Смени трима здравни министъра, че не му споделяха възгледите, накрая сложи някакъв генерал...

Жена ми е лекар в интензивното на белодробна болница, имаше 20 легла преди, после отделението стана само за ковид и станаха 50 легла и пак се е налагало да връщат пациенти, защото места няма (при същия персонал това).

Въобще вие си седите по къщите и си мислите, че всичко е скука и някакъв майтап, а други си скъсват гъза, за да може на други да им е скучно...

Манаус още в началото постигна групов имунитет, според Lancet 75% от населението го е изкарало, ама ако си мислите, че им е било лесно, със смени по 36 часа в болницата ... И сега идва новия щам и всичко пак отначало, имаше недостиг на кислород в болниците.

Въобще винаги има повече от една гледна точка.

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanislavpp каза:

Накратко : Anal is a real pain in the ass !

Сега остава и да уточнят това китайско мъчение ноухау ли е или е хилядолетна традиция 😜

• Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , zon каза:

Сега остава и да уточнят това китайско мъчение ноухау ли е или е хилядолетна традиция 😜

Очевидци твърдят , че аналният тест е доста по безболезнен от дълбокият назален или гърлен 🙃

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , stanislavpp каза:

Очевидци твърдят , че аналният тест е доста по безболезнен от дълбокият назален или гърлен 🙃

Очивидци?? 🤨

• Смея се 14
Публикувано:
преди 2 часа, stanislavpp каза:

Бас държа, че някой от дразненето ще се изходи след изваждането на клечката. 🙃

• Смея се 4
Публикувано:
На 22.02.2021 г. в 22:56, neuromancer каза:

Тая работа с щамовете още е много мъглява. Само някои държави могат да четат генома на вируса, примерно тоя бразилски вариант е открит в Япония у туристи, дошли от Амазония. Иначе колко е разпространен тук в Бразилия никой няма никаква представа, още по-малко да се знае коя ваксина действа и коя не...

Според предврително проучване, АстраЗенека работи срещу този щам.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brazil-variant-exc-idUSKBN2AX1NS

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз се опитах вчера да намеря информация за Манаус, ама нещо е пълна мъгла. Все още не е  категорично защо се получава сегашното състояние. Иначе, до колкото разбрах, те са изследвали 1000 проби и са открили в 76% антитела, и самите казват, че не са сигурни все пак за груповия имунитет. А и май няма възможност за изследване. Даже щях да те питам вчера, защото не открих, колко хора го прекарват за втори път, колко зле... Наистина не разбирам защо не се изследва задълбочено там ситуацията, или поне тук нас не ни информират. 

А иначе, моите уважения към лекарите, ама всеки си избира професията, някак твърде в повече идва това вие седите, па някой работи. Ами и в магазина работят, и в градския транспорт, и в АЕЦ, никой тях не ги съжалява. Мисля, всеки като лекар знае, че има и тежки моменти. Които не ги искат, стават пластични хирурзи и пей сърце. В България никога не е имало истински недостиг на легла, има твърде много болници, по-скоро лекари в един момент липсваха. Ама то като сложиш, че има непрекъснато доста болни, други в карантина, няма как да не липсват. Аз в разгара на пандемията - октомври месец бях в болница с детето по друг повод, ми тя беше празна. Лекарите се чудеха какво да правят. А това е отделение, което почти винаги е пълно до горе, особено зимата. В големите градове си беше така. Ама понеже са лекари не им се казва оо, вие скучаете, па вашите колеги работят. Да не говорим, че много хора искат да работят и да не скучаят, ама някой ги затвори като маловажни, без да ги пита бива ли или не. Изобщо тази риторика на размахване с пръст и сочене поне на мен ми обърна мнението за ситуацията. Съжалявам,че така се насъскаха хората един срещу друг, и за това е виновно именно това отношение. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 12 часа, neuromancer каза:

Ами навсякъде е различно. Тук не е имало паника, и мерките не бяха толкова строги както в Европа, и резултатът хич не е добър, можеш да погледнеш статистиката.

Президентът отричаше вируса, по места се затваряха заведения, пък президентът обявяваше, че фитнеси и фризьорски салони са essential services и могат да са отворени, пълен майтап. Смени трима здравни министъра, че не му споделяха възгледите, накрая сложи някакъв генерал...

Жена ми е лекар в интензивното на белодробна болница, имаше 20 легла преди, после отделението стана само за ковид и станаха 50 легла и пак се е налагало да връщат пациенти, защото места няма (при същия персонал това).

Въобще вие си седите по къщите и си мислите, че всичко е скука и някакъв майтап, а други си скъсват гъза, за да може на други да им е скучно...

Манаус още в началото постигна групов имунитет, според Lancet 75% от населението го е изкарало, ама ако си мислите, че им е било лесно, със смени по 36 часа в болницата ... И сега идва новия щам и всичко пак отначало, имаше недостиг на кислород в болниците.

Въобще винаги има повече от една гледна точка.

Значи, не съм фен на теориите на конспирацията, ама определено има някаква конспирация с фризьорите. В Германия нищо друго не отвориха на 1-ви март, ама фризьорите ги отвориха, понеже било въпрос на достойнство за възрастните хора (цитат на здравния министър). Строителни магазини и всичко останало е затворено, където според мен (пък и според RKI) рискът е по-нисък, ама фризьорите са отворени. Конспирация на фризьорите.

P.S. Това мнение дори не знам дали е иронично или сериозно. Май и двете.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Радо каза:

За някои държави и общности, ще трябва да измислят по-големи модели. 🙂 🙂

• Смея се 2
Публикувано:
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Значи, не съм фен на теориите на конспирацията, ама определено има някаква конспирация с фризьорите. В Германия нищо друго не отвориха на 1-ви март, ама фризьорите ги отвориха, понеже било въпрос на достойнство за възрастните хора (цитат на здравния министър). Строителни магазини и всичко останало е затворено, където според мен (пък и според RKI) рискът е по-нисък, ама фризьорите са отворени. Конспирация на фризьорите.

P.S. Това мнение дори не знам дали е иронично или сериозно. Май и двете.

Е ти нали каза, че при затворени фризьори тантето била с прическа. Да не се получават сконфузни ситуации, затова са ги отворили. Виж, ако някой снима  тантето с торба цимент на гръб, ще отворят и строителните магазини.

• Харесвам 1
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 8 минути , Zaro каза:

Е ти нали каза, че при затворени фризьори тантето била с прическа. Да не се получават сконфузни ситуации, затова са ги отворили. Виж, ако някой снима  тантето с торба цимент на гръб, ще отворят и строителните магазини.

Еми аз го казах, понеже така казаха медиите и тя го призна. Иначе тя и преди си беше с гъба на главата и сега си е с гъба. Една от жените, за които можеш да кажеш - за 30 години не си мръднала. 😄

grafik.png.4d920e01d747db5afb7d8495e5673b1a.png

• Смея се 10
Публикувано:
преди 16 минути , ivailo_radev каза:

Еми аз го казах, понеже така казаха медиите и тя го призна. Иначе тя и преди си беше с гъба на главата и сега си е с гъба. Една от жените, за които можеш да кажеш - за 30 години не си мръднала. 😄

grafik.png.4d920e01d747db5afb7d8495e5673b1a.png

Притесних се да не пуснеш и снимките от плажа - преди и сега.

• Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Все от някъде трябва да почнат с отварянето. Решиха първо деца, после фризьори за цяла Германия.

А в някои провинции заедно с фризьорите отвориха и строителните,  и цветарските магазини, и козметичните салони.

От понеделник ще отворят и всички останали магазини в нашия град. Но  местните пак не са доволни. В радиос от повече от 100 км от нас само в нашия град ще ги отворят и сега хората се опасяват, че ще ни нападнат зажеднелите за пазаруване от близо и далеч и ще станем Hotspot.

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.