Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , slujitel каза:

Щом на хората им минава като настинка, не виждам защо трябва да се вживят толкова. Нищо лично, но не знам как ти се занимава да гледаш, четеш, слушаш толкова много за болести. 

Тя цитира герои, болни или застрашени от заразяване от СПИН от сериала It's a sin. В него показват, че през 80-те в Англия, когато не се е знаело почти нищо за СПИН, така са реагирали хората. Че е само настинка, че проблем има само в Америка и т. Н.

Мисля, че точно в този контекст е и коментарът на Кантарджиев за 'експерти' като Мангъров.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Нито е смешно, нито е невярно. Човекът се намърда в една от опозиционните партии и следва нейната линия неотклонно (то там няма и друг начин при другарете). Та аз смятам, че "експертното" му мнение е резултат от политическата му линия да е контра на управляващите (които са "чудни" с много кавички по много параграфи ама да не задълбавам), а не че са го взели там заради експертното му мнение. 

Аз пък мисля, че Мангъров го играе фалшива опозиция на коремния хирург, ей така, за да има съспенс. Иначе играят в един отбор.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , Masmiya каза:

Тя цитира герои, болни или застрашени от заразяване от СПИН от сериала It's a sin. В него показват, че през 80-те в Ангрия, когато не се е знаело почти нищо за СПИН, така се реагирали хората. Че е само настинка, че проблем има само в Америка и т. Н.

Мисля, че точно в този контекст е и коментарът на Кантарджиев за 'експерти' като Мангъров.

Нито съм гледала, нито имам намерение да гледам каквото и да било, свързано със спин. Вече не гледам и новините за ковид. Предпочитам да си организирам и да чета за пътувания. Или поне да се занимавам с нещо по-приятно от каквато и да било болест.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , но нейм каза:

Аз пък мисля, че Мангъров го играе фалшива опозиция на коремния хирург, ей така, за да има съспенс. Иначе играят в един отбор.

Нали - вечер се събират да ударят по две ракии и да си разпределят репликите за другия ден. А хората само им се кланят като на икони и ги цитират за щяло и нещяло (без мен, разбира се - аз съм велик и не се кланям на никого!) ...

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 52 минути , Masmiya каза:

Но с уговорката, че все пак са субективни и има голяма доза фикция. Но и мен сериалът ме провокира да потърся допълнителна информация и да се информирам, защото като родена средата на 80-те имам доста пропуски по темата.

Липса на лечение в началото, отказ на самите рискови групи да повярват, че това е сериозен проблем и че трябва да спазват мерки, за да не се заразят и умрат,са само две прилики със сегашната пандемия.

Аз в този период имах семейство и дете. При всяко отсъствие от страната над 30 дни вземаха кръв от вена и тестваха за Спин абсолютно всички. Не говоря за рисковите групи. 

преди 3 минути , Брани каза:

Нали - вечер се събират да ударят по две ракии и да си разпределят репликите за другия ден. А хората само им се кланят като на икони и ги цитират за щяло и нещяло (без мен, разбира се - аз съм велик и не се кланям на никого!) ...

Чак до там - не вярвам! Но всички, които се включиха в партийни листи, без значение в кои, много ме разочароваха. Специалистът си тежи на мястото, работното, за което е учил.

• Харесвам 7
Публикувано:

Хаха, заради този сериал моят син има 2 по английски. Госпожата им го дала като задача да го изгледат за домашно, а той директно отказал 🙂  Не можел да си го причини 🙂 

И аз се опитвам да не чета новини за вируса, но атаката по медиите продължава да е все така агресивна. Каквото и да отворя всеки ден новини за поредния нов вариант на вируса, мерките, болните, заразените, ваксините, ваксините, колко е хубаво да се ваксинираш.... Други новини почти няма. 

• Харесвам 10
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 34 минути , Брани каза:

Нито е смешно, нито е невярно. Човекът се намърда в една от опозиционните партии и следва нейната линия неотклонно (то там няма и друг начин при другарете). Та аз смятам, че "експертното" му мнение е резултат от политическата му линия да е контра на управляващите (които са "чудни" с много кавички по много параграфи ама да не задълбавам), а не че са го взели там заради експертното му мнение. А мен не ме интересува кой кого е назначил и кой на коя партия се кланя - важното е да не умират хора, чиито животи е можело да бъдат запазени. Та точно затова не мога да понасям хора като него, които са яхнали умората на населението от ограниченията и им предлагат "лесни" решения, за да бъдат харесани (и избрани) от хората, които си искат молчето, кръчмичката, самолетчето, и нека да не ги занимават с това, че умирали над 2 милиона човека (и повече), "какво тук значи някаква си личност" ...

Ама Мангъров се 'намърда' в партията кога? 10 месеца след началото на пандемията?

Той реална власт няма, освен говоренето в ефир. А тия дето взимат решения и му опонират допуснаха 'ада' ноември и оправдаха мързела си да прилагат каквито и да е мерки лятото, с оправданието, че това било 'хватка'.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 минути , Eva eva каза:

Хаха, заради този сериал моят син има 2 по английски. Госпожата им го дала като задача да го изгледат за домашно, а той директно отказал 🙂  Не можел да си го причини 🙂 

Ха хаха, за домашно да гледа сериал. 🙂🙂🙂  Пак добре, че не учат индийски или турски, че иначе и такива сериали щяха да ги карат да гледат за домашно. 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:

Абе да си мерят меренето колкото искат. Ако ситуацията е почти нормална , както в момента - всичко работи и маска слагаме само за 5-те минути в магазина - се преживява. Все пак е добре и да не им е толкоз агресивна ваксинационната кампания ... ама политика, какво да правиш. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 24 минути , funny каза:

Ако ситуацията е почти нормална , както в момента - всичко работи и маска слагаме само за 5-те минути в магазина - се преживява.

Бе точно в момента не е толкова нормална ситуацията, според това, което ми споделя приятел, който е доктор в Ковид-отделение... Тъкмо си бяха взели глътка въздух последните 2 месеца и сега пак се запълвало и едвам насмогват. 
Та мисълта ми е, че освен ситуацията за 5 мин. в магазина, има и ситуация 24ч. в болниците. 

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 8 минути , Фил каза:

Бе точно в момента не е толкова нормална ситуацията, според това, което ми споделя приятел, който е доктор в Ковид-отделение... Тъкмо си бяха взели глътка въздух последните 2 месеца и сега пак се запълвало и едвам насмогват. 
Та мисълта ми е, че освен ситуацията за 5 мин. в магазина, има и ситуация 24ч. в болниците. 

Въздържах се да го напиша още от ноември, защото е точно "приятел ми каза", но като си започнал да се включа. Мой приятел, шофор на линейка ми разправяше още ноември, че в началото на месеца всеки, който вдигне 37,2 температура и се изкашля, и повика линейка го вкарват в болница за Ковид. Хора, които при други обстоятелства дори на лекар няма да отидат сега директно влизат в боница и така докато напълнят болниците. След въвеждането на мерките изведнъж са спрели да приемат толкова лесно и болниците са се изпразнили от ковид болни. Личното му мнение е, че всичко е една голяма измама, макар, той да е доволен, защото взема пари за първа линия и казва, че толкова пари никога не е вземал.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 18 минути , Фил каза:

В крайна сметка както неведнъж е писано, това че няма задължително обявени мерки, не означава че който иска да спазва каквито и да било не му е разрешено. Напротив. Всеки има свободата да го прави в каквато степен реши че му е комфортно лично за него. А и ваксинационния ни процес е такъв в момента, че всеки който е поискал може да се ваксинира. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

Личното му мнение е, че всичко е една голяма измама

О, да, чувал съм го това!:yes::yes::yes:

Преди 1 час, funny каза:

В крайна сметка както неведнъж е писано, това че няма задължително обявени мерки, не означава че който иска да спазва каквито и да било

Така де, аз не коментирах мерките, а каква е ситуцията в момента. 

Публикувано:
преди 3 часа, но нейм каза:

А новите реваксинирани с нови "зелени" сертификати ли ще се доказват? И какво? Отиваш на летището и "извинете, ама сертификатът Ви е изтекъл". 

И навсякъде ще има поставени едни проверяващи...  

Ще има едно приложение, в което твоят "зелен паспорт" ще бъде обновяван при всяка ваксинация и ще бъде опоменато срещу кои щамове си ваксиниран. С едно сканиране на QR код от приложението, ще ти кажат: летиш/не летиш. Не е сложно да се направи. Това си го мислех още преди почти година, че ще се случи и явно все повече се доближаваме.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , slujitel каза:

Въздържах се да го напиша още от ноември, защото е точно "приятел ми каза", но като си започнал да се включа. Мой приятел, шофор на линейка ми разправяше още ноември, че в началото на месеца всеки, който вдигне 37,2 температура и се изкашля, и повика линейка го вкарват в болница за Ковид. Хора, които при други обстоятелства дори на лекар няма да отидат сега директно влизат в боница и така докато напълнят болниците. След въвеждането на мерките изведнъж са спрели да приемат толкова лесно и болниците са се изпразнили от ковид болни. Личното му мнение е, че всичко е една голяма измама, макар, той да е доволен, защото взема пари за първа линия и казва, че толкова пари никога не е вземал.

И сигурно затова аз и такива като мен с пневмония, до която стигаш за около седмица, бяха на домашно лечение и трябваше да се следим, ако се влошим, да  викаме бърза помощ. 

Това са част от хапчетата, които трябваше да пия на ден. 

Щото всичко е една голяма измама и аз участвам в нея. Но явно съм се минала, защото не само не са ми платили, ами получавах много по-малко отколкото когато работя.

20201214_020839.jpg

20201214_020805.jpg

20201214_020613.jpg

• Харесвам 22
  • Шок 1
  • Браво 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Childish каза:

И сигурно затова аз и такива като мен с пневмония, до която стигаш за около седмица, бяха на домашно лечение и трябваше да се следим, ако се влошим, да  викаме бърза помощ. 

Щото всичко е една голяма измама и аз участвам в нея. Но явно съм се минала, защото не само не са ми платили, ами получавах много по-малко отколкото когато работя.

20201214_020839.jpg

20201214_020805.jpg

20201214_020613.jpg

Ако си мислиш, че на знам колко хапчета се пият, да ти напомня, че съпруга ми беше в същото състояние. Пневмонии имаше и преди ерата на ковид. И за него също нямаше място в болницата, макар, че той изобщо нямаше намерение да влиза, ако не стане наистина много наложително, което не се случи. А аз бях постоянно до него и не се заразих, как ли стана това?

Не знам за какво плащане говориш, ти на първа линия ли си?

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

И какво излиза, онези хора, които умряха (от статистиката) не са могли да влязат в болница, заради фалшиви болни? Това, ако въобще е вярно, е престъпление срещу човечеството. А да си мълчиш, защото получаваш пари е съучастие.

преди 2 минути , slujitel каза:

Пневмонии имаше и преди ерата на ковид.

Вярно, но с пневмония се седи в интензивното средно 5 дена, с ковид средно 25 дена. 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 12 минути , Childish каза:

20201214_020839.jpg

20201214_020805.jpg

20201214_020613.jpg

Тази червеничката лъскавата таблетка най-отляво на първата снимка Антистенокардин ли е?

Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

И какво излиза, онези хора, които умряха (от статистиката) не са могли да влязат в болница, заради фалшиви болни? Това, ако въобще е вярно, е престъпление срещу човечеството. А да си мълчиш, защото получаваш пари е съучастие.

Има една поговорка: Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Нали не мислиш, че един шофьор на линейка е толкова важен, че да направи каквото и да било. Освен това, аз изобщо не съм убедена, че статистиката е точна и вярна. Въпроса за престоя в болнца, в България стоят по 7 дни. Толкова са болничните, които представиха колегите, престояли в болница с диагноза ковид. Едната ми колежка и приятелка влезе буквално от страх, не беше изобщо толкова зле и не е стигала до обдишвания. На нейно място аз не бих влязла, както и съпруга ми не влезе.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Жена ми е лекар в интензивното на белодробна болница, тия срокове не си ги измислям. Може бразилците да са кекави, а българите Супермени, не знам.

• Харесвам 6
Публикувано:

Протокола за лечение включва цифром и словом 10 хапчета. 10,и то веднага след положителен тест и без значение симптомите. В 90% от случаите никой лекар няма смелост, макар и да казваха, че не бива, да не изписва всичко това. 

Майка ми изпи 400 хапчета, и то без да влиза в болница. 400,които на мен лично ми костваха 700 лева. Тя с пенсията от 300 лева не може да си ги плати. Както и почти всеки бг пенсионер. 

Това, което служител казва е това, което всички обясняваме - приемаха и сега приемат пациенти в болница от страх. За всеки случай. Защото ако откажат лекари, се почва брожение срещу тях по всички медии. На никой не му е приятно. Защо не размахвате пръст на тези уплашени хора, които пряко застрашават живота на другите, а сте се хванали за други, които спазват мерки, макар и да не са съгласни. Ей това не разбирам. Целия този лов на вещици е абсолютно непонятен, ама и грешно насочен. 

В България има и клинични пътеки и те не са точно тези като в Бразилия. Ако се оправиш преди края на клиничната пътека, обикновено не те изписват. Ако е след, не знам. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Един шофьор със сигурност не е толкова важен, за да направи нещо, но и със сигурност няма образованието и уменията да прецени кой пациент е за болнично лечение и кой не е. 
За жалост наистина има хора, който са влезли в болница без да имат нужда от това. Но сред тях има и такива които са настоявали да бъдат приети, преувеличавали са оплакванията си, използвали са връзки и т.н. 
Политици лъжат, ресторантьорите също лъжат често клиентите продавайки фалшив алкохол, много фирми укриват данъци, лъжат за обороти, хората масово предлагат подкупи на държавни служители, данъчните често си искат пари- с две думи всеки се опитва да се облажи и да хапне от баницата. И това не е от днес, не е от вчера, но сега изведнъж болниците и медицинския персонал са най-черни и само те лъжат. 

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 13 минути , neuromancer каза:

Жена ми е лекар в интензивното на белодробна болница, тия срокове не си ги измислям. Може бразилците да са кекави, а българите Супермени, не знам.

Работата ми е свързана с човешки ресурси, знам точно кой колко време болничен престой имаше, мога и да го докажа.

преди 7 минути , Velyana каза:

Един шофьор със сигурност не е толкова важен, за да направи нещо, но и със сигурност няма образованието и уменията да прецени кой пациент е за болнично лечение и кой не е. 
За жалост наистина има хора, който са влезли в болница без да имат нужда от това. Но сред тях има и такива които са настоявали да бъдат приети, преувеличавали са оплакванията си, използвали са връзки и т.н. 
Политици лъжат, ресторантьорите също лъжат често клиентите продавайки фалшив алкохол, много фирми укриват данъци, лъжат за обороти, хората масово предлагат подкупи на държавни служители, данъчните често си искат пари- с две думи всеки се опитва да се облажи и да хапне от баницата. И това не е от днес, не е от вчера, но сега изведнъж болниците и медицинския персонал са най-черни и само те лъжат. 

Абсолютно точно. Не, че сега медицинския персонал са най-черни, просто сега те са най наблюдавани и коментирани. Времената са такива.

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.